Mangalia – politica locală

11 septembrie 2015

Noii feudali din sistemul public

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:16

Probabil ați observat; războiul declanșat de DNA la nivel național, a făcut loc unor noi feudali. Dacă în sistemul vechi, cel al baronului politic, nimic nu se mișca fără voia lui, intrarea pe fir a DNA_ului a slăbit influența acestuia asupra sistemului(măcinată de ineficiență, corupție și războaie interne) și a făcut loc noilor feudali, a făcut loc găștii.

Acest fenomen îngrijorător, gașca, formată predilect din oameni tineri și aparent competenți pe un criteriu istoric comun(foști: colegi de maidan, colegi de cartier, colegi de școală, colegi de facultate, colegi de serviciu, nepoate, iubite etc) și-a propus să înlocuiască influența baronului cu influența lor, având un interes comun – împreună suntem mai puternici și ajungem mai ușor la obiective – funcționând pe principiul ”ne tragem în sus unul pe altul”

E suficient ca un membru din gașcă să ajungă ”la putere”(pe criterii politice – cum altfel!) pentru ca gașca din care face parte să promoveze ”in corpore”. Și uite așa, doar pentru că aparțin la gașcă, membrii ajung directori, șefi de serviciu ori alt tip de șefuți pentru un anumit nivel, și nu o fac oricum, ci metodic, mafiot.

Mai întâi ”cu delegație” până își fac vechimea necesară ocupării funcției dorite și ocupate ”preventiv” cu delegație, apoi prin ”concurs”. Desigur un concurs organizat cu dedicație pentru ei și le care nimeni altcineva nu are vreo șansă. Dacă cumva drumul este scurtcircuitat, pică toți candidații și se va relua de la zero când terenul va fi fertil pentru cel sortit să câștige, care între timp rămâne pe post cu ”delegație” și nu necesită decât o susținere de la cine trebuie. Adică de la prietenul de sus.

Ajunși acolo unde și-au dorit, pe funcții bune cu salarii bune, directorii noștri simt nevoia să se impună, ca să-și aducă toată familia și toți prietenii în sistem. Păi NU, trebuie să vadă lumea că sunt oameni importanți și, evident, să-i alunge din sistem pe cei care nu le sunt pe plac sau pe cei care ocupa posturi vizate de rudele, iubitele sau prietenii lor.

În definitiv, sistemul public e feuda lor, nu? Au protecția necesară fiind susținuți de colegii de gașca care sunt mai sus și gata oricând să se ”sacrifice” pentru a nu fi penetrată echipa.

Notă. Inspirat de un prieten și de la care am acordul pentru a-l publica.

bazel09.wordpress.com, 11.09.2015

11 Comments

 1. La Mangalia e cam în articol doar DNA-ul mai lipseşte. Să sperăm că nu pentru multă vreme.

  Iar o să-l critice pe Vali Ciuraru la noul PNL.

  Comentariu by lucian visa — 11 septembrie 2015 @ 17:17

 2. Articolul domnului 09 este cea mai fidelă oglindă montată în faţa şi în interiorul stabilimentului de la nr. 13 de pe „strada şoseaua Constanţei” cum afirmă noii vremelnici locatari.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 11 septembrie 2015 @ 17:49

 3. Oare opoziţia politică n-a observat acest lucru ?
  PSD-ul local poate crede că va câştiga alegerile fără luptă. Dormiţi sub mireasma celor trei trandafiri şi când vă veţi trezi, veţi constata că au trecut şi alegerile.

  Comentariu by lucian visa — 11 septembrie 2015 @ 17:56

 4. like

  Comentariu by Anonim — 11 septembrie 2015 @ 17:56

 5. Sa intelegem ca dl visa a trecut in barca psd ului local ?

  Comentariu by psd — 11 septembrie 2015 @ 18:20

 6. Am spus că dormiţi în front.

  Comentariu by lucian visa — 11 septembrie 2015 @ 18:50

 7. @5 Ar trebui sa intelegeti ca astia din spatele semnaturii d-tale,aici in oras sunteti in opozitie ! Pen’ca la ultimile alegeri,primarele va luat locul traditonal,comunistoid,din centru de la „Dacia” unde a ridicat in slava cerului pe viitorul presedinte „odihnit” si va umbrit benerele voastre cu mincinosul plagiator candidat…care n-are,la mintit,inca ,un contracandidat,nici macar printre primari…cu toata straduinta lor ! Sau poate ca tocmai d’aia il percepeti ca fiind d’al vostru! Aici,opozitie fac numai cei de Iorgus zicere-dar mai acoperiti,pen’ca ,de,acu sunt colegi de pnl ! Voi psd-istii,cum l-ati ingurgitat spasiti pe Iorgus,puteti sa-l puneti in biroul politic si pe Sandel(ia prinde-l p’ala)! !

  Comentariu by I.S — 11 septembrie 2015 @ 19:01

 8. @5-De fapt si cel de sus si cel local(atunci era independentul vostru,care la 8-Martie la balul femeilor,era deja numit si Tusac a stat spasit pe holul restaurantului,linga wc si numitul dansa psd-istele-cu multa vreme inainte de alegerea…noastra !) au promis morunul si au scapat printre degete asta : https://i0.wp.com/www.timesnewroman.ro/files/attach/images/127/448411/ponta_minte_delta.jpg La viitoarele alegeri,decat sa votati un alt „numit” de catre partidul vostru(care e in toate…in cele ce sunt!) mai bine votati-l p’asta : https://gabrieladsavitsky.files.wordpress.com/2010/03/electoral.jpg?w=529

  Comentariu by I.S — 11 septembrie 2015 @ 19:49

 9. Asta o spuneam eu prin mileniul trecut. Buna dimineata Soareee ! ( nu Iorgu )

  Comentariu by Stanel — 12 septembrie 2015 @ 13:44

 10. https://www.youtube.com/watch?v=9BOdk9IV7Kc

  Comentariu by I.S — 12 septembrie 2015 @ 16:00

 11. Cata fidelitate…iar alesii nostri au reactionat perfect…ptr gasca!

  Comentariu by Anonim — 13 septembrie 2015 @ 10:41

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress