Mangalia – politica locală

10 septembrie 2015

Un elefant şi o… Manea

Filed under: PNL — lucian visa @ 18:01

Elefantul şi-a luat trompa la subraţ şi s-a făcut nevăzut. Am putea spune că a dispărut ca măgarul în ceaţă, dar ditamai elefantul e greu să îl pierzi în negura vremurilor, fie ele oricât de odioase. Cu mersul apăsat şi legănat, cu indiferenţa-i de nezdruncinat, dus a fost, şi odată cu el şi zecile de mii de voturi şi speranţe. A străbătut bulevardele Constanţei vrând să mănânce Mazăre(a), însă nu a regurgitat decât sloganuri fără substanţă şi promisiuni deşarte. Iar rezultatul a fost pe măsură.

Însă, cum necum, sub umbrela generoasă a USL, în 2012, a încăput şi elefantul, care a ieşit deputat. Şi de atunci, de sub cupola călduroasă a Casei Poporului, pachidermul cu pedigree liberal de Constanţa a dat de gustul traiului pe vătrai, intrând într-o continuă hibernare. Şi astfel, din propria-i osânză îşi trage mai departe puterea de a… nu face nimic.

A fost suficient ca mult iubitul partid să îi încununeze strălucita carieră cu un asemenea mandat de parlamentar. Victor Manea, căci despre el este vorba, a reuşit astfel performanţa de a deveni cel mai şters şi inactiv parlamentar de Constanţa. Şi credeţi-mă, competiţia pentru această „onoare” este crâncenă, când pe holurile Parlamentului îşi târâie trupurile o grămadă de specimene născute din nimic sau implementate de familie în fruntea ţării.

În curând, se vor face patru ani de când liberalul s-a infiltrat în Parlament şi de când, totodată, nu am mai auzit nimic de el, rămânând să completeze doar coada clasamentului celor mai inactivi aleşi ai neamului. O „mândrie” pentru tagma liberală, care, de altfel, l-a şi debarcat rapid din fruntea PNL Constanţa. Probabil că strategia elefantului mut şi somnoros i-a scos din minţi până şi pe şefii lui, exasperaţi că filiala liberală din municipiul Constanţa se transformase într-un mare dormitor politic, pe sub uşile căruia răzbăteau doar sforăituri şi momente prelungi de căscat.

Astfel, încă o dată, constănţenii au ajuns să vadă cât de ineficient este actualul sistem electoral, dar mai ales cât de lipsite de profesionalism şi corectitudine sunt partidele când sub mantia lor fac loc unor astfel de personaje. Prieteniile, cumetriile şi serviciile întoarse pe sub mână nu ar trebui să fie supape prin care funcţiile publice să fie ocupate de camarila de partid. Căci, ca şi în cazul de faţă, dacă în Parlament ar fi ajuns elefantul în loc de Manea, tot aia era.

Cosmin Zaporojan, Cuget Liber 10.09.2015

5 Comments

 1. Manea cel sters, iar prietenul numit la Mangalia cel mai prost si cel mai hot. Elefantul si rozatoarea.

  Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2015 @ 19:04

 2. Manea si prietenul sau au venit la Mangalia sa fure tot.

  Comentariu by Anonim — 11 septembrie 2015 @ 0:04

 3. Un transpirat împuțit si un mincinos au făcut echipa in Mangalia . Bravo noua

  Comentariu by Psd — 11 septembrie 2015 @ 10:54

 4. Elefantul dupa alegeri a uitat ca exista Mangalia, primarelul nu are ce face, ar muta primaria la vila lui din constanta daca ar putea.

  Comentariu by doru — 11 septembrie 2015 @ 18:52

 5. https://youtu.be/TYQMN0aHwgs

  Jumi=RC vs. Juma=ZI

  Comentariu by nabuco — 12 septembrie 2015 @ 16:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress