Mangalia – politica locală

9 septembrie 2015

Au demarat lucrările Parcului Evergreen

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:43

Lucrările pentru realizarea investiţiei Parcului Evergreen din Mangalia vor demara începând cu zilele următoare. Aşa dau asigurări autorităţile publice locale din Mangalia, ai căror reprezentanţi au fost prezenţi, astăzi, pe locul insalubru ce îl constituie zona de pe strada Portului, unde va fi amenajat cel mai mare parc din sudul litoralului. Suprafaţa de trei hectare a fost câştigată, în instanţă, de către administraţia publică locală, în urmă cu doi ani, de la o firmă ce deţinea, aici, o staţie de betoane, COMCM-ul.

Potrivit edilului Mangalia, Cristian Radu, zona a fost împânzită de mizeria aruncată de cetăţeni ai oraşului certaţi cu bunul simţ: „Aş vrea să îmi cer scuze locatarilor pentru că au avut o asemenea privelişte, dar mai sunt şi în Mangalia, din păcate, oameni necivilizaţi, care au crezut că aici este o groapă de gunoi. Proiectul va fi finalizat până cel mai târziu 31 decembrie. Astăzi am semnat contractul şi, de mâine, zona va fi delimitată, va fi făcută curăţenie şi se va trece la lucru. Vom munci zi şi noapte, va fi zgomot, dar, la final, vom avea un parc de trei hectare, cu multă verdeaţă şi locuri de joacă“, ne-a declarat primarul Cristian Radu.

Proiectul Evergreen are o valoare totală de 17 milioane de lei, din care, contribuţia Uniunii Europene este de 6,3 milioane de lei, cea a Guvernului României – 535.000 lei, iar cea a Primăriei Mangalia de 9,5 milioane de lei. În cadrul lucrărilor sunt prevăzute crearea de locuri de joacă, piste pentru biciclişti, platforme pentru fitness, alei pentru alergat, rollerparcuri etc.

editiadesud.ro 09.09.2015

14 Comments

 1. Primele maşini şi remorci cu deşeuri şi resturi vegetale au fost depozitate acolo de firma care a defrişat gardurile vii din oraş. Să fi făcut ei depozit de gunoi fără ştirea primăriei ? Spre final au venit microbuze, căruţe sau chiar cu cărucioare şi au profitat de situaţia creată. Poliţia locală a avut interdicţie de verificat zona ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 9 septembrie 2015 @ 18:35

 2. După ce primăria a primit terenul de la fostul COMCIM s-a trecut la demolarea gardului ce împrejmuia incinta și a structurilor de beton ale fostei stații. Firma care a executat aceste lucrări a luat placile de gard precum și piatra spartă tip ballast rezultată din cincasarea betoanelor. A rămas piatra mai mare pe care au luat-o cu camionul ori căruța diverși amatori de chilipiruri. Apoi firma care se ocupă de spațiile verzi a început să aducă acolo crengile rezultate din mutilarea armorilor din oraș și deșeurile vegetale. A fost un fel de invitație pentru toți amatorii de depozitat gunoi spre bucuria firmei care care va trebui să niveleze și să aducă la cota 0 această zonă. În tot timpul acesta primăria, cea care are în subordine poliția locală și alte structuri cu atribuții pe linie de mediu, nu a văzut nimic.
  Nimic nu poate scuza această indolență edilitară – domnule primar, nici măcar prostia.
  Iată ce declara în massmedia primarul, în septembrie 2013: ”Locuitorii Mangaliei vor putea în curând să se bucure de plimbări în aer liber într-un nou parc ce va fi amenajat în locul staţiei de betoane.” Iată că acel CURÂND a făcut doi ani și va mai trece până acest parc va prinde contur.
  In iunie 2015 -http://www.lucianvisa.ro/?p=1190- când s-a semnat la Brăila contractul proiectului cu finanţare europeană referitoar la înfiinţarea Parcului Evergreen primarul declara
  ”Acest proiect are o valoare totală de aproximativ 17 milioane de lei, iar contribuţia Primăriei Mangalia va fi de 2% din valoarea lucrărilor. Termenul de execuţie este de 6 luni, respectiv până la 31 decembrie anul curent”
  Acum la trei luni de la acea declarație deja s-au schimbat costurile și plătitorii ” Proiectul Evergreen are o valoare totală de 17 milioane de lei, din care, contribuţia Uniunii Europene este de 6,3 milioane de lei, cea a Guvernului României – 535.000 lei, iar cea a Primăriei Mangalia de 9,5 milioane de lei.
  De la 340.000 de lei cât declara în vară că va fi contribuția primăriei iată că s-a ajuns la 9,5 milioane, aproape 56%. Cum lucrarea nu va fi gata în cele 3,5 luni rămase, din cele 6 stabilite prin contract ca durată de realizare , este aproape cert că se va pierde finanțarea europeană și că de fapt orașul va plăti în final 16,5 milioane.
  Același lucru se va întâmpla și cu celălat proiect ”modernizarea vechii faleze a oraşului” în valoare de 17,5 milioane, care are ca termen, 10 decembrie 2015 deci primăria va plăti și acolo aproape 16 milioane în loc de 1,2 milioane cât era prevăzut la semnarea contractului.

  Comentariu by karadeniz — 9 septembrie 2015 @ 19:32

 3. Pai poate se mai mulg niste bani ..cand cara gunoiul de acolo :))

  Comentariu by ... — 9 septembrie 2015 @ 19:40

 4. Curatarea terenului de toate gunoaiele aruncate acolo pe ce bani se face? Bani europeni sau locali?
  Deci… a fost cu buna stiinta, spre un castig catre firma de casa?

  Comentariu by Anonim — 9 septembrie 2015 @ 19:56

 5. Parcul Evergreen – 06.09.2015 Film https://youtu.be/QhtsGdK5WiQ

  Comentariu by nicu — 9 septembrie 2015 @ 21:58

 6. Bravo domnule Primar, dar cu mizeriile alea de baraci de la blocurile de pe M.I Dobrogeanu, cum ramane, aia sunt niste prosti, mintiti zilnic, nu? Poate o sa apara o filmare in Media cu zona unde nu prea va vine sa calcati.
  Felicitari, perseverati cat mai puteti…!

  Comentariu by cristina — 9 septembrie 2015 @ 22:11

 7. Primarul O SA… Cat de prosti putem fii sa votam un spagar care face naveta de la Constanta~~~~!!!! In mangalia nu gaseam un gospodar!!! ne meritam soarta!!!! Raducule da ne in judecata si jura pe galben ca nu ai luat spaga niciodata!!!!

  Comentariu by politist dezamagit — 9 septembrie 2015 @ 22:24

 8. Hai mai baieti si fete postaci de serviciu sunteti muti?Cum e cu Nevergreen?Cum e cu minciunile?Go back la tatuca la partid si vedeti ce plan mai face, ca pana la alegeri le face Radu pe toate si nu o sa mai aveti despre ce scrie.

  Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2015 @ 9:19

 9. Kara nu face nici o critica la adresa primarului . Din ce scrie rezulta doi vinovati din aparatul propriu. Asta daca e adevarat ce scrie. Eu unul , cred ca decat sa platim alta firma sa umple groapa , mai bine se umple singura. Si locul de la Venus unde e vila Suzana a fost candva o groapa de gunoi de genul asta…

  Comentariu by Remember — 10 septembrie 2015 @ 12:09

 10. D-l Karadeniz semnaleaza probleme mult mai grave pentru comunitate:
  – suplimentarea substantiala a valorii initiale a lucrarilor;
  – pierderea finantarii din fonduri europene prin nerespectarea termenelor (problema de incompetenta sau lipsa surselor de co-finantare), ceea ce va conduce la impovararea bugetului local;

  Comentariu by anonim — 10 septembrie 2015 @ 12:49

 11. Astazi s-a prezentat sefilor din primarie o noua afacere a Mincinosului & company: noul program de registratura al primariei.
  Evident, programul actual merge si e chiar eficient. Pe cei ce lucreaza efectiv nu i-a intrebat nimeni, nici nu i-a chemat la prezentare. Oricum, spun ca e inutila schombarea unui lucru care functioneaza. Pentru mentenanta registraturii, se plateste firmei lui… Paul Abalaru, evident, grabitul ginerica de saptamana viitoare, asa, o nunta mare, ca la sfarsit de mandat de primar.
  Sa fie, oare, noul program de registratura un cadou de nunta?
  Si, mai grav, va functiona ca cel de la taxe si impozite?

  Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2015 @ 19:17

 12. Functiona si nu prea. Nu era actualizat de pe vremea lui Tusy , astfel ca nu puteai vedea care directie e codasa la documente rezolvate. Cel de la taxe si impozite functioneaza bine. E cel de la Limanu.

  Comentariu by Stanel — 10 septembrie 2015 @ 23:09

 13. Draga Stanel, nu vrei sa vii la taxe si sa lucrezi in 3-4 programe in paralel, ca nici unul nu da exact?
  Si daca programul de registratura nu e actualizat, de ce se plateste intretinere?

  Comentariu by Anonim — 11 septembrie 2015 @ 15:45

 14. Acum veneam pe varianta si am vazut un convoi de utilaje care statea sa intre in dispozitivul de lucru, iar altul, constituit din buldozere, se pregatea sa intre agresiv in baracile rau famate din colonisti, atunci mi-am zis…, vedeti bai Mangaliotilor ca primarul asta se tine de treaba! Si nu a durat mult si m-am trezit din somn, ca doar am fost la servici, naspa!!!

  Comentariu by un alegator — 11 septembrie 2015 @ 17:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress