Mangalia – politica locală

3 septembrie 2015

Procesiune religioasă pe străzile Mangaliei

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:59

O procesiune impresionantă va avea loc pe străzile orașului Mangalia, cu ocazia zilelor municipiului. Duminică, 6 septembrie, la ora 20.15, procesiunea se va pune în mișcare de la Biserica „Sf. Mina“, iar apoi cei prezenți vor urma traseul: str. Șoseaua Constanței – sensul giratoriu – Primăria Municipiului Mangalia – Biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe“. Înainte de a porni, cei prezenți vor avea ocazia să asiste la un concert al fanfarei militare la Biserica „Sf. Mina“ (Biserica Maramureșeană), între orele 19.00 și 20.00. Totodată, la ora 20.00 va fi întâmpinată delegația elenă care va aduce moaștele Sfintei Mucenițe Tecla. La ora 21.00 va fi oficiată slujba Sf. Maslu, în parcarea de lângă Biserica „Sf. Mina“. Pe tot parcursul procesiunii, fanfara militară va interpreta o serie de piese cu caracter național, dar și religios, potrivit reprezentanților Protoieriei Callatis.

Cristina CLEȘIU, Telegraf 03.09.2015

13 Comments

 1. Circ ieftin. Babe cu basmale pe ochi, fara dinti in gura dar cu blestemele si acatistele bine pregatite. Atmosfera urita, grea. Departe de adevarata credinta.

  Comentariu by Anonim — 3 septembrie 2015 @ 19:23

 2. Avem o propunere: procesiunea sa fie condusa de preacuvioasa Ciocanel Simona. O icoana!!!!

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2015 @ 11:35

 3. …grea icoană, periculos de grea !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 4 septembrie 2015 @ 12:26

 4. Bine, dar atunci va trebui sa participe si Emanuelle Budurescu, in rol de Maria Magdalena.
  Precis a facut achizitie publica la ceara de la luminari.
  Divin! Sublim! Inaltator!
  Cind a mai avut Mangalia asa zi a orasului…

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2015 @ 14:29

 5. Şi ăla micu ?

  Comentariu by lucian visa — 4 septembrie 2015 @ 18:20

 6. Aida, cu sarmalele ce se mai aude? Le-ai pus la fiert?

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2015 @ 18:42

 7. Citind comentariile, poate vor intelege si guvernantii ca religia nu trebuie amestecata cu politica!

  Comentariu by Anonim — 4 septembrie 2015 @ 19:37

 8. „In lumea de azi vad un haos interior, o descompunere care merge spre nihilism, caci oamenii sunt obsedati de nimicul materiei, de fictiunea formelor, de epuizarea senzuala, de istoricismul fara transcendenta, de ceremonialitatea fara Dumnezeu, de consumatorismul fara spiritualitate, de falsitatea ce se ascunde sub autozeificarea omului. Dezastrul se desfasoara pe toate liniile de forta ale vietii omenesti. E necesara multa suferinta pentru reorientarea spirituala a lumii si pentru schimbarea modului ei de viata[…]” -sfantul inchisorilor, Valeriu Gafencu

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2015 @ 1:13

 9. Procesiunea aceasta nu implica cu nimic politicul.Primaria Mangalia nu a ajutat cu nimic aceasta actiune-si cred eu ca e mai bine asa.Urmeaza un an greu(din punct de vedere al alegerii noului primar)si atunci nu trebuie transformata aceasta procesiune in campanie electorala

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2015 @ 7:59

 10. Daca ala micu nu participa intr-adevar, atunci e bine. Nu ca manifestarea ar avea vreun sens.
  Aduceti-va aminte ca impreuna ati stabilit, in 2012, in biroul lui, sa „inventati” aceasta noua zi a orasului, spre asa-zisa prelungire a sezonului turistic. Implicat total pe atunci era consilierul person Mihalache. Cum se implica acum consilierul personal „sotii Toma”. Si apoi, amintiti-va cum la ultimele moaste ala micu mergea in fata -aveti pozele pe facebook si pe siteul oficial, pentru contemplare si aducere aminte.
  Asa ca, un sfat: lasati-l sa-si caute lumina la Ierusalim sau la rasarit, oriunde. Aici, in fruntea moastelor sau nu, nu-l mai alege nici concurenta directa- Necuratul.

  Comentariu by Anonim — 5 septembrie 2015 @ 12:03

 11. Pt.6
  Las-o în pace pe Aida să pregătească sarmalele pentru inaugurarea templului din sens.

  http://www.replicaonline.ro/zeci-de-preoti-sanctionati-dintr-un-motiv-uluitor-cum-au-incalcat-dispozitiile-interne-238244/

  Comentariu by lucian visa — 5 septembrie 2015 @ 16:47

 12. Nu ai dreptate anonimul, nu o cunoști pe Budurescu, nu se încurcă cu licitații ,, de 2 lei ” unde nu iese nimic.
  Cit privește asemănarea cu Maria Magdalena, mai trebuie sa treacă timp pentru a se pocăi, acum e în plina activitate păcătoasă, prietenii știu de ce … deplasările în interesul serviciului spun tot despre ea

  Comentariu by pentru nr. 4 — 6 septembrie 2015 @ 9:50

 13. O intrebare se cuvine a fi lansata…de ce enecesar ca biserica sa se implice in viata politica a orasului? De ce politicul trebuie sa se implice in viata religioasa a comunitatii? Credinta si spiritualitatea crestineasca ar fi mai bine sa fie in grija preotilor. Iar Primaria sa se ocupa de spiritualitatea culturala a membrilor comunitatii…Aveam mai multa nevoie de ceva preocupare in acest sens. Cultura nu e ieftina, iar in Mangalia e nevoie de, măcar, putină infuzie culturală.
  Când preoţii se vor opri în a susţine un om politic sau altul, când oamenii politici se vor opri în a profita de credinţa oamenilor ????

  Comentariu by Anonim — 6 septembrie 2015 @ 10:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress