Mangalia – politica locală

2 septembrie 2015

Primăria Mangalia a început curăţenia generală. Prima oprire, cartierul Colonişti

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:24

Astăzi, Primăria Mangalia a demarat amplul program de curăţenie generală. Lucrările vor fi desfăşurate pe etape. Pe de o parte, se va mătura şi îndepărta deşeurile dezorganizate, iar pe de altă parte, vor începe plantările de copaci.
Primarul Mangaliei, Cristian Radu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că va supraveghea personal modul în care se va interveni în vederea înfrumuseţării cartierelor. „Astăzi, au fost trimişi în cartierul Colonişti câteva zeci de angajaţi ai firmei de salubrizare care vor mătura şi strânge gunoaiele aruncate la voia întâmplării. Vor fi curăţate toate străzile din cartierul Colonişti, după care se va merge în celelelalte zone. Voi merge personal să verific dacă se face curăţenie temeinic şi, cu acest prilej, voi discuta cu cetăţenii despre problemele pe care le au. De asemenea, am cerut reprezentanţilor ADPP Mangalia să urgenteze achiziţionarea a două pompe cu ajutorul cărora să fie îndepărtată apa acumulată în exces pe străzi, dar şi în curţile oamenilor. După cum se ştie, la recenta şi singura, de altfel, ploaie torenţială Bulevardul Callatis, strada Matei Basarab şi alte zone au fost inundate, în unele curţi apa ajungând până la genunchi. Deoarece s-a intervenit cu o singură pompă, apa a fost scoasă greoi. Tocmai de aceea, am cerut celor de la ADPP să mai cumpere două pompe pentru a putea evacua apa într-un timp cât mai scurt astfel să fie diminuate şi pagubele produse oamenilor”, a spus edilul Cristian Radu.

editiadesud.ro 02.08.2015

19 Comments

  1. Târziu. Oamenii au înţeles cu cine au de a face şi nu-l vor mai alege. mincinosu nu înţelege după 3 ani şi 3 luni de mandat, că activitatea de curăţenie se face zilnic.

    Tot oraşul, trebuie să fie curat în fiecare zi!

    Cam aşa arată de câteva luni noul gard care protejează spaţiul verde la un bloc de lângă Parcul Diana (blocul unde locuieşte rucar). E din cauciuc de la maşini de teren BMW şi sigur nu rugineşte şi nici nu trebuie vopsit. Probabil că aşa e în Europa. Asta este după tăierea lui pentru cositul cu excavatorul şi aducerea unui pământ nou (doar ca să toace bugetul). Rochiţa rândunicii (volbura) a crescut singură. Cred că şi aici mincinosu a verificat personal dacă Fasole şi-a primit banii pentru înfrumuseţarea spaţiilor verzi din zonă.

    Comentariu by lucian visa — 2 septembrie 2015 @ 17:26

  2. Nu el trebuie sa supravegheze maturatorii, gasca lui de prieteni angajati pe care ii plateste degeaba si care semneaza situatiile de plata catre firma de salubrizare.

    Comentariu by Anonim — 2 septembrie 2015 @ 18:20

  3. A început campania. Propun sa se organizeze alegeri in fiecare an, deoarece numai in campaniile electorale se realizează ceva si pentru oraș. Primarul crede ca suntem niște prosti. El crede ca dacă face ceva in ultimul an de mandat votanti uita si il realeg. Fals! NU SUNTEM PROSTI!

    Comentariu by Anonim — 3 septembrie 2015 @ 0:08

  4. E adevarat,a inceput marea”curatenie”a orasului.Ieri primarul a avut o criza cand a aflat ca preotii refuza implicarea lui in procesiunea de duminica,motiv pentru care cere indepartarea protopopului.

    Comentariu by Anonim — 3 septembrie 2015 @ 7:38

  5. Buna dimineata tuturor,
    Am vizitat anul acesta orasul in care m-am nascut si am crescut, dupa 13 ani de cand am plecat.
    Nu stiu daca e vina primarilor care s-au succedat in ultimii 12 ani. Stiu doar ca in 2002, cand am plecat din Mangalia, orasul era un diamant, iar acum e un carbune.
    Am sa va dau doar opinia mea de turist.
    Orasul arata… jalnic. Iertati-ma, dar pur si simplu asa arata. E chel. E tern. E uscat. E urat. E fierbinte, in sensul rau al cuvantului. E atat de aglomerat incat nu poti respira. Ma intreb de ce trotuarele proaspat facute sunt pline de gauri?… Ma intreb de ce strazile ( in afara celor „principale”) arata la fel de sparte ca acum 20 de ani? Ma intreb de ce parcul pentru copii de vis-a-vis de sanatoriul balnear e plin de tobogane si alte jocuri pentru copii, dar acestea sunt cu defecte, in care copiii se pot agata / lovi? Ma intreb de ce nu se fac intre blocuri parculete de joaca (mici) pentru copii? Doua leagane, un balansoar si un tobogan si ai rezolvat problema. In schimb voi aveti ghenele imputite acolo…
    Ma intreb de ce nu se demoleaza garajele, iar pe locurile respective sa se faca parcare pentru locatari. In loc de 10 garaje / bloc ar intra 20 de masini/bloc, si s-ar rezolva un pic si din cosmarul parcarii pe prima banda. Si ar putea fi inchiriate dublul locurilor de parcare. Ma intreb cat de mare ar fi costul unor parcari subterane, care ar mai descongestiona orasul?
    Ma intreb de ce intrarile in oras sunt imputite si prafuite? Ce impresie lasa orasul Mangalia turistilor care il tranziteaza?
    Portul turistic e tare frumos seara, pacat ca in timpul zilei se vad toate gropile / sparturile din asfalt, de pe faleza, de pe trotuare, pacat ca aerul e irespirabil…
    Pacat…

    Comentariu by BogdanT — 3 septembrie 2015 @ 10:37

  6. Adevarat ! In 2002 nu exista parcul si nici portul turistic , era o minunatie de teren viran plin de fecale , balarii si gunoaie , alge putrezite iar prin statiuni isi facea de cap gasca lui Nicu Gheara si Beny cu femei si talharii.
    Lasand gluma la o parte , cu garajele ai dreptate.

    Comentariu by Remember — 3 septembrie 2015 @ 11:14

  7. Garaje?! Care garaje? ….aaaaa, alea de sunt transformate pe timpul sezonului cald in locuinte? Alea de au in dotare WC, chiuveta, aragaz si apa curenta? Alea in care posesorii lor isi desfasoara idilic traiul estival, parcand masina in afara garajului pt. a-l putea folosi pe post de dormitor? NU, nu se vor darama! Asta ar insemna sa starpim fauna locala de sobolani si gandaci de bucatarie iar saracii oameni, cum ar mai putea sa-si inchirieze, la negru, apartamentele? Unde ar mai dormi ei? …si ce gratare se fac la garaj, ce petreceri, ce sindrofii…pfff, cum as putea trai fara toate astea!

    Comentariu by Nightmare — 3 septembrie 2015 @ 11:44

  8. Pt 6, ai dreptate. Acum e frumos, atunci nu. Dar nici diamantele nu sunt toate perfecte.
    si Beinur nu isi facea veacul pe acolo, ci la Delta….

    Comentariu by BogdanT — 3 septembrie 2015 @ 12:05

  9. Garajele sunt cea mai mica problema.nu vreau sa ma gandesc ce sa va intampla cu locurile de parcare.teoretic un garaj ar fi un loc de parcare si in pic.atunci sa vezi bataile pe ele si rezerva ei.n ai ce as faci.masina sunt si vor fi din ce in ce mai multe.oricum mangalia nu pana nu intra cu masina in bloc nu se lasa.o administratie price put ai ar fi obligat pe cei ce construiescvsa faca garage la subsol.ia vezi cladiri a de langa posta.birouri birouri dar masinile? Probleme le orasului sunt altele Raja polarisu strazi le neasfaltate maidan ele cu gazon praf uit si fara pomisor de parca am fi in Sahara si cate si mai cate

    Comentariu by Cititor — 3 septembrie 2015 @ 14:53

  10. Gata, i-ai mai prostit inca o data, nu-i asa? Muti tiganii de la baraci, inchizi cladirea, le pui gardul, bla, bla…! Nu ti-a mirosit a parfum pe la nas, domn’ Primar? Ma mir ca nu ti-a fost putin rusine, de cand nu ai mai trecut pe acolo? Copii mei s-au inbolnavit, stiai, sau nu te intereseaza?
    Le pui gard, deratizezi, le faci piata si cate si mai cate!
    Asta se numeste mitomanie, nea!
    Nu te mai votez nici eu, si nici familia noastra!

    Comentariu by o mama disperata — 3 septembrie 2015 @ 16:06

  11. Extraordinar !!!! dupa trei ani si jumatate, reprezentantii administratiei publice revin in cartierul ,, colonisti,,
    Multumim din inima, speram ca ne-au uitat.
    P.S. explicativ
    1.oamenii politici si reprezentantii administratiei publice – fara explicatie, nu am reusit sa aflu ce sunt!!!
    2. cartierul ,, colonisti,, – cartier al Municipiului Mangalia, unde oamenii politici si reprezentantii administratiei publice, vin odata la 3-4 ani,
    2. locuitori din cartierul ,, colonisti,,- masa de votanti pt. aia de la pct. 1,

    Comentariu by locuitor din ,,colonisti,, — 3 septembrie 2015 @ 16:31

  12. Portul turistic a fost început de Iorgus si finalizat de Tusac! Primarul actual nu a fost in stare sa il întrețina!

    Comentariu by Anonim — 3 septembrie 2015 @ 16:48

  13. Pt.4
    Câte păcate capitale are mincinosu ?
    http://mpanait.3x.ro/cele7.htm

    Comentariu by lucian visa — 3 septembrie 2015 @ 17:35

  14. Bai mama disperata , cand ai stat cu cracii i sus si ai turnat plodul nu stiai ca nu ai casa ? Muncesti undeva ? Esti nascuta crescuta aici ? V-a dat nea Iorgus locuinte pe pile si acum faci galagie pe aici. Locuintele alea erau pentru tigani de aia va terorizeaza. Ia treci la munca si ia-ti un apartament in oras ca s au ieftinit.

    Comentariu by Vasile — 3 septembrie 2015 @ 21:02

  15. Băi analfabetule, mătă când te-a conceput, cum a ținut picioarele? Învață să scrii și nu mai insulta ca un suburban, asta este educația pe care ai primit-o? Am să-l rog respectuos pe domnul moderator să te sancționeze, ești o rușine gregară!

    Comentariu by pt Vasile — 4 septembrie 2015 @ 14:56

  16. Sa nu scrii corect-” mă-ta când te-a conceput” eate o „rușine gregară”…mai ales in contextul in care-ti faci interlocutorul-analfabet !

    Comentariu by I.S — 4 septembrie 2015 @ 15:34

  17. Lasa ca-i pus-o tu cu ,, eate”!
    Hai sa nu fim ipocriti, se mai intampla cand scrii repede!

    Comentariu by pt I.S — 4 septembrie 2015 @ 16:48

  18. Daca va incurca tastatura, mai bine desenati…!

    Comentariu by pt toti trei — 4 septembrie 2015 @ 16:54

  19. Aveti dreptate a este langa s,insa cratima e-n podu’ tastaturii si „ma-ta” are cratima si dati-o jos din pod ! Sa nu amestecam ipocrizia cu …orgoliu ! Si chiar cand scriem repede…nu trebuie sa uitam respectul ! Aici,in aceasta conjunctura si unui anonim e bine sa ne adresam cu „dvs”. Condescendenta-etimologic-vine de la superior catre inferior…asa ca nu dati in toti, pe aici…ca in Vasile !

    Comentariu by I.S — 4 septembrie 2015 @ 18:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress