Mangalia – politica locală

30 august 2015

Căţeii din Mangalia vor un loc de joacă

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:51

Un miting inedit a avut loc, sâmbătă seara, la Mangalia. Sătui să fie arătaţi cu degetul, blamaţi şi, uneori, chiar agresaţi, proprietarii căţeilor din localitate, reuniţi în Grupul „Colţ Alb“, au decis să solicite primăriei din localitate o mică porţiune de teren, unde să le fie amenajat un loc de joacă pentru patrupedele iubite.

Pentru a sensibiliza opinia publică, căţeii, purtând vestuţe cu inscripţia „Vrem un loc de joacă“, au parcurs întreg oraşul, de la Saturn şi până în Portul Turistic. Potrivit liderului grupului, Leila Memet, înfiinţarea unui spaţiu exclusiv pentru patrupedele cu stăpân este benefică atât pentru căţei cât şi pentru stăpânii lor, care ar scăpa de reproşurile părinţilor care văd în animale o ameninţare pentru cei mici. „Am fost alungaţi şi de pe plajă, şi de pe stadion, deşi, fără excepţie, noi adunăm „resturile“ câinilor în pungă, ba, mai mult, mai adunăm şi gunoiul aruncat de oameni, pentru că nu putem lăsa animalele să se joace printre acestea. Este de bun simţ elementar să aduni resturile câinelui şi spun asta pentru stăpânii care nu fac acest lucru“, afirmă Leila Memet.

Marea majoritate a căţeilor cu stăpân sunt blânzi, deşi unii sunt de talie mare, dar, trecătorii, în special mamele, sunt înspăimântaţi de aceştia: „Căţelul meu este de talie mare şi pare fioros, dar e foarte blând. Am avut cazuri în care a fost „bătut“ de pisici sau „încolţit“ de căţeluşi micuţi. Pur şi simplu l-am văzut plângând ca un copil“, ne-a spus una dintre participantele la miting.

Iubitorii căţeilor mai spun că, în acest moment, animalele lor nu prea mai au posibilitatea să se joace, să alerge liber nicăieri în spaţiile publice. Începând cu parcurile din localitate şi terminând cu plajele, câinilor le este interzis accesul, existând posibilitatea ca stăpânii să fie sacţionaţi.

editiadesud 30.08.2015

10 Comments

 1. Corect și civilizat este să existe locuri special amenajate pentru animale de companie. Nu unul, pentru că Mangalia este destul de întinsă, ci cel puțin 3-4. Principala problemă și reticență a cetățenilor față de posesorii de patrupede este mizeria pe care aceștia o lasă pe spațiile verzi, trotuare și alei mai ales în jurul blocurilor. Am întâlnit până acum un singur posesor de câine, probabil sunt mai mulți dar nu majoritatea, care adună fecalele lăsate de câine in spațiul public.
  În alte țări pentru astfel de fapte amenzile aplicate posesorilor de câni sunt de minim 100 de dolari/euro.

  Comentariu by karadeniz — 30 august 2015 @ 18:57

 2. noi nu avem strazi in mangalia si canalizare trasa la toti locuitorii iar voi vreti parcuri pentru caini.tara arde baba se scarpina.

  Comentariu by anonim — 30 august 2015 @ 19:32

 3. si cine vroiati sa va vada simbata??? poate vreun consilier local, din cei ce nu au curajul sa deschida gura in fata primarului decit ptr al lauda sau ai spune ce bine-i merg afacerile.
  Probabil ca o sa-l faca, dar in urmatorul mandat, odata cu cel de la anl-uri…

  Comentariu by zek — 30 august 2015 @ 20:03

 4. Spunea inititoare acestei actiuni ca este civilizat sa aduni excrementele animalului tau de companie, de acord, dar cat de civilizata e comunitatea daca in fruntea ei ajunge ala care are mai multe de 50( pentru fiecare vot). Despre civilizatie, sau compararea cu tarile mai avansate, n-are rost sa vorbim atata timp cat la noi se pote numi si un ales. Minciuna, fatarnicia, demagogismul, hotia, excrocheria, incompetenta, lasitatea sunt adevaratele modele oferite de mai marii urbei si voi aveti pretentii de civilizatie.

  Comentariu by Lute(numele e pe bune) — 31 august 2015 @ 11:56

 5. In primarie se pregateste viitorul birou de campanie electorala, cu sef Colgiu Dorinel. Se face birou nou, cu toate dotarile si …separat de urechile curiosilor. La etajul doi, un fost birou de arhiva. Adevarul e ca doua genii nu pot respira acelasi aer, Colgiu sugativa capusa si Georgescu, camerista fotografa.
  Problema e cine va mai alege, pe bune, ca toata lumea va uraste, asa cum urati si voi pe toti? Pentru furatul voturilor trebuie birou separat, sa ginditi in liniste? Cum le numarati, ca-n Caragiale?

  Comentariu by Anonim — 31 august 2015 @ 17:58

 6. Uite că pentru căţeii ăştia s-a găsit un loc de joacă.

  Comentariu by lucian visa — 31 august 2015 @ 19:48

 7. Bine zici domnule Visa!

  Comentariu by Anonim — 31 august 2015 @ 21:07

 8. @6-http://i.imgur.com/UrmxO.gif

  Comentariu by I.S — 31 august 2015 @ 21:18

 9. http://i.imgur.com/UrmxO.gif

  Comentariu by I.S — 31 august 2015 @ 21:19

 10. Da, asa e se joaca cu noi toti, dar pe banii si nervii nostri.

  Comentariu by Anonim — 1 septembrie 2015 @ 9:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress