Mangalia – politica locală

25 august 2015

Proiecte de investiţii votate de Consiliul Local Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:31

Membrii CL Mangalia reuniţi, luni, în şedinţă ordinară, au votat mai multe proiecte de investiţii administrative şi sociale, iniţiate de primarul Radu Cristian. Unul dintre proiecte vizează extinderea şi modernizarea reţelei de apă-canal, în unele cartiere ale oraşului, în cadrul Programului Operaţional „Infrastructură Mare”. Totodată, aleşii locali au aprobat modificarea organigramei Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat, cu scopul de a se permite angajarea mai multor inspectori de teren. În aceeaşi şedinţă, s-a votat participarea Serviciului Social la proiectul „Stop Abandonului şcolar! Program pilot de integrare şi creştere a participării în învăţământul primar şi secundar”. Acest proiect este derulat prin Fondul Social European POSDRU 2007-2013. Un alt proiect adoptat de CL vizează transmiterea dreptului de folosinţă gratuită asupra instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale către asociaţiile de proprietari de la blocurile cu sobe. Aleşii locali au mai aprobat un proiect de rectificare bugetară, prin care se alocă fondurile necesare lucrărilor de reparaţii şi igienizare la unităţile de învăţământ, înainte de începerea noului an şcolar. În acelaşi timp, s-au repartizat fonduri pentru lucrările derulate pe domeniul public la spaţii verzi şi reţele edilitare. În această privinţă, edilul Radu Cristian a explicat că lucrările de reamenajare şi modernizare a domeniului public vor continua în perioada următoare, cu plantarea de gazon, plante perene şi câteva sute de copaci, precum şi montarea sistemului de irigaţii pe terenurile din faţa blocurilor. Reprezentanţii ADPP au precizat, la rândul lor, că vor demara montarea unui nou tip de mobilier stradal, într-o primă fază pe străzile şi bulevardele principale din Mangalia.

În fine, un punct „fierbinte“ de pe ordinea de zi l-a constituit reluarea votului pentru proiectul de majorare a chiriilor ANL. Proiectul, aprobat într-o şedinţă anterioară, a fost atacat de către prefectul judeţului, întrucât nu întrunise două treimi din voturile consilierilor în funcţie. Pentru a putea constata legalitatea modului de calcul a chiriilor, consilierii locali au solicitat Serviciului Social afişarea, la fiecare dintre blocurile ANL, a legii potrivit căreia au fost efectuate aceste calcule.

editiadesud.ro

27 Comments

 1. Proiectul Stop abandonului scolar este adus si predat primariei de protoieria callatis.Poate ca trebuie sa fie mentionat si acest lucru.Nu am cerut nimic,dar la acest proiect am muncit mult.

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 2:49

 2. Asta e, crestineste trebuie sa intorci si celalalt obraz. Multi au muncit mult, si nu au primit nimic, numai minciuni.
  Multumeste Domnului ca in acest proiect castiga bine verisoara primarului, gherfi, duca adriana si alta gasca apropiata.

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 10:51

 3. Hopa! Pai daca Criztina Angheluta si cu Gherfi se ocupa de proiect inseamna ca avem absenteism la liceul teoretic!??
  Ce sa mai spuna scoala 4 sau scoala 1 ? Sau profesorii de acolo nu au calitatea de var al primarului, „sa mananca si gura lor ceva”?
  Cata ipocrizie si cainosenie la toata familia Angheluta, in frunte cu „varul cel bun”, Cristian Radu.

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 12:18

 4. Proiectul Stop abandonului scolar nu implica copii doar din cele doua institutii scolare mai sus mentionate.Persoanele nominalizate sa conduca acest proiect trebuie sa identifice copii din toate scolile orasului.Un astfel de proiect este in desfasurare la biserica Sf.Mina,unde au fost inclusi copii de la scolile din oras,dar si din localitatile limitrofe(Limanu,2mai).Proiectul acesta se numeste Scoala altfel si nu are partener institutia primariei.

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 13:51

 5. „s-au repartizat fonduri pentru lucrările derulate pe domeniul public la spaţii verzi şi reţele edilitare. În această privinţă, edilul Radu Cristian a explicat că lucrările de reamenajare şi modernizare a domeniului public vor continua în perioada următoare, cu plantarea de gazon, plante perene şi câteva sute de copaci, precum şi montarea sistemului de irigaţii pe terenurile din faţa blocurilor. Reprezentanţii ADPP au precizat, la rândul lor, că vor demara montarea unui nou tip de mobilier stradal, într-o primă fază pe străzile şi bulevardele principale din Mangalia.”
  Vorbesc serios? S-a terminat vara si ei vor sa planteze gazon,pomi si plante? Toata vara Mangalia si statiunile au fost lasate in paragina si vin acum cu asa ceva? Doamne!- oameni astea sunt seriosi? intregi la cap?

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 14:09

 6. @ 4
  Pai si daca Primaria nu este partener, dupa cum spui chiar tu, de ce Primaria aloca bani?
  Asta chiar ca e de DNA !

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 14:24

 7. Tot pt 4
  Si cum au fost nominalizate „aceste persoane care trebuie sa identifice etc ? S-a facut vreun concurs public, s-a lansat vreun proiect cu licitatie sau s-a luat in considerare gradul de rudenie?

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 14:31

 8. Pt.nr.4:Primaria nu a alocat niciodata bani pentru intretinerea acestor copii!Au fost alocati bani pentru constructie acum doi ani.Alocarea de bani pentru constructie este altceva.De doi ani de zile acest centru functioneaza din fonduri proprii,iar acum au fost accesate fonduri europene din mai pana in septembrie cand programul se va incheia.Copiii au fost in tabara la Busteni,au avut pregatire la diferite materii saptamanal in centru,mancare din partea bisericii.In aceste conditii va rog sa faceti un denunt la DNA!!!!!!!

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 15:26

 9. @ 8
  Deci vei fi in stare sa ne si arati hotararile de consiliu care au facut posibile aceste alocari de fonduri? Pentru „constructie” ? Dupa cum tu singura spui?
  Si ce legatura are asta cu verisoara prarului care este platita din fonduri publice pt un proiect aprobat de varul ei ?

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 15:46

 10. Nu vreau sa jignesc,dar nu cunoasteti administratie(motiv pentru care imi cer scuze anticipat).Alocarea de fonduri se face prin hotarare de consiliu local care aproba bugetul local pentru toate institutiile(invatamant,spital,sport etc.)Acest buget este de principiu pentru institutiile care nu au o importanta primordiala.Adica:pentru sport se va propune un buget de 100.000 ron pe anul in curs.Acest buget nu este acordat niciodata integral,ci doar undeva la 40 la suta .La fel este si cu cultele:in acel an a existat o hotarare de cosiliu local care a votat bugetul pentru toate institututiile.Nu se poate vota doar pentru una singura,este ilegal!
  Asadar,a fost alocata o suma de bani care are o hotarare de consiliu local la baza.Totodata trebuie sa intelegeti ca persoanele desemnate sa conduca acest proiect nu sunt platite din bani publici,ci din fonduri europene!Desemnarea lor nu are la baza licitatii sau alceva,ci trebuie sa indeplineasca anumite criterii cerute de legi europene.Eu inteleg anumite nemultumiri,dar nu pot fi judecate aceste persoane cu subiectivism,ci numai prin prisma cerintelor legale.

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 18:07

 11. ….”nou tip de mobilier stradal…”, astia sau damblagit la cap sau asa au venit ??? Pai toata vara nu au fost in stare sa instaleze cosuri de gunoi …acum citeva zile, un turist se uita dupa un cos de gunoi, cu comentariile de rigoare…rusine mare ptr primaria Mangalia. Am avut ocazia sa vad si anul acesta localitati superbe in aceasta tara si ma cuprins tristetea cind m-am intors in Mangalia.. sa-l mai aleaga cine vrea…

  Comentariu by zek — 26 august 2015 @ 19:05

 12. Nu dați cu pietre înainte !
  Personal aşi desființa toate coşurile de gunoi publice şi aşi obliga comerciații de produse de patiserie/alimentare ca să-şi instaleze câte două coşuri de gunoi la locul unde îşi desfăşoară activitatea pe care să le gestioneze. Aşa ne-am învăța ca să nu mai mâncăm pe stradă, să nu aruncăm ambalaje pe stradă etc etc.
  Municipalitatea din Padova cam aşa a procedat si sunt pe calea cea bună.

  Comentariu by valentin ciuraru — 26 august 2015 @ 20:08

 13. Ciurarule,
  Daca verisoara primarului de la PDL/PNL nu ti-a spus pana acum, „asi obliga” se scrie cu cratima iar „eu asi face” se scrie fara „i”, mai Analfabetule!
  Si voi, pedelistii , mai vreti sa conduceti Mangalia ?
  Nu va e rusine?

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 20:53

 14. PNL Mangalia – analfabeti !

  Dar lasa, mai Ciurarule, ca a promis primarul, azi, ca va baga in seama! Pe voi, analfabetii de la defunctul PDL.
  El, stii doar, e licentiat pa ASE.

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 21:10

 15. Ai gresit-o p-aia cu cratima, Cezarino!

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 21:13

 16. A-si asuma greseala?
  Mavar eu sunt sincera!
  Cand o sa fie si micul mafiot?

  Comentariu by cezarina — 26 august 2015 @ 21:31

 17. Am urmărit filmul şedinţei. Am aflat de la mincinos că spaţiile verzi n-au fost irigate pentru că RAJA n-a asigurat presiunea necesară. În schimb bugetul la spaţii verzi s-a mărit masiv. Jaful pe bani publici continuă. Votanţii, aceeaşi mangani şi sorini andrei.

  Comentariu by lucian visa — 26 august 2015 @ 21:33

 18. ….mda, iar de plouat, n-a plouat din cauza …… lui Iorgus!

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 august 2015 @ 21:38

 19. Pt 12. Personal aș desființa sprijinul PNL Mangalia pentru jumătatea de edil care nu are nici o legătură cu gospodărirea urbei!

  Comentariu by Zoga — 26 august 2015 @ 21:45

 20. Mulțumesc de compliment, Cezarina !
  Îmi asum greșeala cu ”i”_urile, nu și cratima ta neghioabă ;). Am folosit cuvântul generat de telefon fără ca să mă corectez. În alte dăți voi fi ceva mai atent pentru a nu-ți perturba acuitatea vizuală.

  Comentariu by valentin ciuraru — 26 august 2015 @ 21:48

 21. Am castigat pariul!vreau berea

  Comentariu by Anonim — 26 august 2015 @ 21:53

 22. pt. 5 Gazonul se planteaza toamna sau primavara. Asta asa pentru cultura ta generala. iar pomii la fel sau , daca nu ma insel, chiar primavara. Mai citeste si tu

  Comentariu by 345 — 27 august 2015 @ 12:20

 23. Azi primarul mincinos, impreuna cu dragos angelescu-cu cine altcineva- au fost in campanie pe str. Rozelor. S-a certat cu toata lumea, care a inceput sa-i spuna in fata ce crede. El, ca de obicei, a impartit muulteee minciuni, de genul gata, a fost greu din cauza lui Iorgus, dar de la anul fac tot ce am promis, lucrurile se vor schimba, voi planta garduri si pomi, bla bla bla bla…
  Nu te mai crede nimeni, de respect… ce sa mai vorbim. Nimeni nu te mai vrea. Te mai voteaza dracu si aia platiti de tine. Cite buletine poti sa fabrici, cu teodora ta cu tot?????

  Comentariu by Anonim — 27 august 2015 @ 13:50

 24. pt.345:vezi ca te contrazici singur.

  Comentariu by Anonim — 27 august 2015 @ 14:40

 25. Pt. 23
  Eu stau pe Rozelor şi aş fi avut ce să-i arăt.
  Când stiţi că se mai întâlneşte mincinosu cu poporul, vă rog să mă anunţaţi şi pe mine. Mi-ar fi drag să particip.

  Comentariu by lucian visa — 27 august 2015 @ 17:22

 26. Pt. 10 -ceea ce tu incerci sa descri se numeste buget si este o previziune.
  Tu esti expertul primariei in administratie publica?

  Comentariu by Anonim — 28 august 2015 @ 18:52

 27. Nr 10, fondurile europene nu sunt bani publici?

  Comentariu by Anonim — 31 august 2015 @ 12:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress