Mangalia – politica locală

20 august 2015

SONDAJ. Klaus Iohannis scade 22 de procente în încrederea românilor. Victor Ponta, Sorin Oprescu, la egalitate cu George Maior. PNL și PSD domină scena politică.

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 17:50

Un sondaj citat de România TV indică o scădere masivă de popularitate în rândul liderilor politici. Potrivit aceteia președintele României ar fi scăzut 22 de procente la indicatorul „încrederea românilor” de la începutul mandatului său. O creștere semnificativă s-a înregistrat în rândul personalităților atipice, cum ar fi George maior, viitorul ambasador în SUA și Gabriel Oprea, viceprim-ministru pe domeniul securității naționale.

O cercetare sociologică arată că încrederea în preşedintele Klaus Iohannis a scăzut la 56%, de la 78%. Tot în scădere la nivelul încrederii sunt şi Victor Ponta şi Sorin Oprescu. O creştere spectaculoasă în acest top o are însă ambasadorul în SUA, George Maior, care se situează la o cotă de 38%.

O cercetare sociologică de ultimă oră care a ajuns pe masa PSD arată că Victor Ponta şi Sorin Oprescu se situează acum la aceeaşi cotă, de 38% în timp ce ambasadorul român în SUA George Maior şi Călin Popescu Tăriceanu se menţin la acelaşi nivel, menționează România TV.

În creştere sunt Gabriel Oprea şi Monica Macovei, care au ajuns la 25%. În schimb, Traian Băsescu, Alina Gorghiu, Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu sunt şi ei pe trend descendent, ajungând la 17%.

O surpriză apare însă şi în poziţionarea partidelor. Pe primul loc+ PNL +cu 40%, urmat de PSD cu 38%, ALDE şi UDMR cu 5%, UNPR de abia cu 4% iar PMP-ul cu 2%.

evz.ro 20.08.2015

7 Comments

 1. Preşedintele va tot scădea pentru că alegătorii şi-au pus speranţe prea mari în el, iar el e într-o politică paralelă. vezi şi http://www.oradesibiu.ro/2015/08/18/ne-ati-facut-de-ras-dle-johannis/
  Ponta e firesc să scadă pentru că la el se vede luminiţa de la capătul tunelului prin care va ieşi din politică.
  Gabriel Oprea era firesc să crească ieşind la joc după accidentul lui Ponta. Văd o plafonare a încrederii în viitor.
  Creşterea Monicăi Macovei mi se pare spectaculoasă, dar nu cred că însemna ceva electoral.
  Ceea ce mă surprinde în acest sondaj este cota crescută şi relativ constantă a lui Tăriceanu. Chiar dacă nu e grozavă, e singurul politician relativ stabil din politica noastră. De mulţi e văzut ca un liberal adevărat. Chiar dacă a intrat la guvernare cu majoritarii social democraţi, lucrul pe care l-am blamat la timpul respectiv pe acest blog, a impus o politică liberală la palatul Victoria. Mai mult, ALDE poate intra în parlament, candidând singur.

  Comentariu by lucian visa — 20 august 2015 @ 18:02

 2. Cred ca ar trebui sa ne uitam cine face aceste sondaje.Eu nu sunt chiar atat de sigur ca reflecta adevarul.Monica Macovei -creste in sondaje? iar Tariceanu sau Maior? Cred ca sunt multe semne de intrebare la acest sondaj.

  Comentariu by Anonim — 21 august 2015 @ 13:15

 3. http://www.gandul.info/stiri/cat-costa-aparatele-cu-raze-x-pentru-protectia-presedintelui-iohannis-14682511

  Comentariu by nabuco — 21 august 2015 @ 13:28

 4. Da, da ! Se ridica tare la „alde” tariceni ! Asta-i semnul lor electoral http://www.vitafarm.ro/img/pozeprod/42/10014/94/4/300106_1001.jpg Uselistii intra-n panica de cate ori…aud de Base ! Si acu iar se aude un hahait dinspre partidul lui Udrea !

  Comentariu by I.S — 21 august 2015 @ 18:26

 5. Cat despre K Iohannis-rabdare ,ca are „potential”! Pe moment ne-a demonstrat ca se poate „bine facut” si fara presedinte si s-a pus pe bere cu spp-istii,dupa marirea salariilor ! http://www.timesnewroman.ro/politic/iohannis-prima-mare-reforma-constitutionala-am-demonstrat-ca-romania-nu-are-nevoie-de-presedinte Acu vor si instalatii speciale,la intrare in palat(raze x),dupa care sta linistit,pen’ca are oarece asigurari http://img.memecdn.com/obama-approves_o_204409.jpg

  Comentariu by I.S — 21 august 2015 @ 18:56

 6. Vaz ca „n-a iesit” bine insemnul partidului lui Tariceanu ! Ori la mine e „defectul” ori la dl Visa ! Cineva il apara ! Ia sa mai incercam: http://www.vitafarm.ro/img/pozeprod/42/10014/94/4/300106_1001.jpg

  Comentariu by I.S — 21 august 2015 @ 19:04

 7. Un nou sondaj
  http://www.evz.ro/adevarul-despre-procentele-presedintelui-un-nou-sondaj-confirma-ceea-ce-am-anuntat-din-iunie-pana-in-august-klaus-iohannis-a-pierdut-13-procente-din-increderea-romanilor.html

  Comentariu by lucian visa — 23 august 2015 @ 13:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress