Mangalia – politica locală

18 august 2015

Control ANPC la „Aida” şi „Tosca”: „Condiţiile de cazare sunt inumane!”

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:22

La numai două săptămâni de la ultimul control efectuat în staţiunea Saturn, inspectorii ANPC şi reprezentanţii ANT au efectuat, astăzi, o nouă verificare a două unităţi de cazare din sudul litoralului: hotelurile “Aida” şi “Tosca”, ambele de două stele. Controlul a fost iniţiat în urma mai multor sesizări primite din partea turiştilor cazaţi în Saturn, care s-au plâns de condiţiile improprii din camerele primite de la recepţie.

Mai multe camere din cele două unităţi au fost verificate de către inspectorii ANPC, care au găsit paturi descleiate, mizerie cât cuprinde, lenjerii pătate, saltele umede, alături de mobilier vechi, rămas, probabil, neschimbat, de la inaugurarea hotelurilor. Deşi administratorii celor două unităţi le-au spus inspectorilor că este vorba despre camere atribuite personalului angajat al hotelurilor, aceştia nu s-au arătat înduplecaţi de argument: “Chiar dacă vorbim despre angajaţi, aceştia nu sunt oameni? Nu se poate locui aici, nu se poate respira. Din punctual de vedere al ANPC, aceste hoteluri trebuie închise şi modernizate”, a fost răspunsul inspectorilor aflaţi în control.

În urma controlului, Hotel “Aida” a fost declasificat la o stea, primind, totodată, o amendă de 50.000 de lei din partea ANT şi 10.000 de lei din partea ANPC. Potrivit preşedintelui ANT, Mirela Matichescu, controalele nu fac parte, nici pe departe, dintr-o campanie de denigrare a litoralului. “Nu putem lăsa lucrurile aşa, pentru că nu este corect nici faţă de investitorii adevăraţi şi nici faţă de turistul care, după ce stânge bani un an de zile pentru a veni pe litoral, găseşte condiţii improprii de locuit. Există hoteluri precum “Aida”, care nu respectă condiţiile de clasificare. Astfel că am stabilit declasificarea unităţii şi aplicarea unei sancţiuni de 50.000 de lei. De la anul, un astfel de hotel nu va mai funcţiona, în atare condiţii”, a promis Mirela Matichescu.

La rândul său, Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC a declarat că, în urma numeroaselor reclamaţii primite de la turişti, referitoare la condiţiile de cazare de la “Aida” şi “Tosca”, a decis repetarea controalelor în zonă: “Dacă lucrurile s-au remediat în ceea ce priveşte bucătăria, nu putem spune că s-a întâmplat la fel în privinţa condiţiilor de cazare. Acestea sunt pur şi simplu inumane: perne murdare, saltele pătate, paturi care abia se mai ţin în încheieturi. Într-una dintre camere nici nu puteam să respirăm”.

Potrivit ANT, 40% dintre unităţile hoteliere de pe litoral oferă turiştilor condiţii improprii de cazare.

editiadesud.ro

20 Comments

 1. Aida si Tosca sunt printre cele 13 hoteluri din Saturn ramase la THR Marea Neagra. Mai comenta cine va pe blog despre mizeria din aceste hoteluri si despre cum le-a luat fata hotelul Saturn al madamei Stan, director la THR pana nu demult.
  In Olimp, aceeasi treaba. Belvedere care a ramas la „Neptun-Olimp”, cu o pozitie si arhitectura foarte frumoasa, ca si Amfiteatru si Panorami, s-au dus dracului prin nepasarea directorilor care s-au perindat pentru fisa postului si pentru salarii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 18 august 2015 @ 16:47

 2. http://www.replicaonline.ro/ion-minca-si-cristian-radu-235569/

  Comentariu by nabuco — 18 august 2015 @ 16:58

 3. Complexul „Amfiteatru, Panoramic, Belvedere” nu mai este la Neptun-Olimp, aceste hoteluri fiind luate din 2008 de unul Josef Goshy, mare patron al marii societati de turism Unita Turism. Nu inteleg de ce din 2008 a fost o continua delasare si o lipsa de investitii in zona asta pentru ca ele sa ajunga o ruina. O fi vreo spalare de bani undeva.
  http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1714247-goschy-baronul-lui-ceausescu.htm

  Comentariu by Vipera cu elice — 18 august 2015 @ 17:25

 4. In Saturn in afara de h.Hora, Balada si Sirena,in care s- a mai facut cate ceva , celelalte unitati turistice apartinand THR sunt de 2 stele si o stea. Inventarul fix este de acum 40 de ani. Iar cea care a batut cu pumnul in masa la conducerea de la THR, Linica Stan mai hotaraste si destinele urbei la Mangalia, in consiliul local.La fel si Nae Negrea. Pentru viata si familia lor tot asa hotarasc?!

  Comentariu by Anonim — 18 august 2015 @ 18:01

 5. http://www.replicaonline.ro/linica-stan-235665/

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 august 2015 @ 9:55

 6. Astazi este concurs in primaria Mangalia pentru ocuparea functiei de Sef Serviciu Impozite si Taxe.
  Poate ar fi interesant, d-le Visa sa mai facem un sondaj cu „Credeti ca Adriana Caprau v-a castiga/a castigat concursul?
  http://www.mangalia.ro/anunt-nr-3028920-07-2015/

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 august 2015 @ 12:49

 7. „va castiga”
  scuze

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 august 2015 @ 12:50

 8. Corect: „a castigat!”
  Credeti ca mai are asemenea stres, dupa atat experienta? Sau mai e nevoie de… concurs? Pierdere de vreme, o mica formalitate…
  Mai nou, se lauda prin toata primaria ca-si face casa. Cu siguranta, din salariul de bugetar. Noroc cu ajutorul mamei si al caminului de batrani.

  Comentariu by Anonim — 19 august 2015 @ 14:30

 9. Lasand gluma la o parte, Adriana Capraru a venit in primarie in 2014 iar in 2013 n-a lucrat nicaieri. Se vede clar din declaratia de avere. Mare capacitate trebuie sa fie de are 2 ani vechime in specialitate (care o fi aia) si masterat facut.

  Comentariu by Vipera cu elice — 20 august 2015 @ 7:05

 10. Probabil se pune „experienta” ca vanzatoare la magazinele de carnuri, gen Gepetto SRL… Asta e experienta care conteaza acum in institutia numita Primaria Mangalia SRL. Patron: Radu Mincinosu’care roade osu’

  Comentariu by Anonim — 20 august 2015 @ 9:59

 11. Fata asta nu stie pe ce lume traieste, a lucrat la spalatorie si nu o sa intelegem niciodata de ce la un serviciu asa de important a fost ,,aleasa,, ea sa distruga tot ce se mai incerca a fi reparat.

  Comentariu by Maria — 20 august 2015 @ 12:43

 12. Gepetto a fost sponsor în campania mincinosului din 2012. Deaceea a fost băgat repede în pieţe. Nu e străin nici Victor Manea, deputatul invizibil în colegiul 5.

  Comentariu by lucian visa — 20 august 2015 @ 17:00

 13. Gepeto exista de pe vremea lui Tusac
  in piete

  Comentariu by marusia — 20 august 2015 @ 20:19

 14. Fata de multi, Adriana are chiar bun simt. Acolo n-are nimic de spus, ea este un simplu instrument. De ce nu va intrebati ce cauta acolo sau pe la alte directii pe unde a fost pusa Ciocanel? Aia intrebare, individa e malefica in toate sensurile.
  Adriana macar participa de forma la concurs, Ciocanel la ce a participat????

  Comentariu by Anonim — 21 august 2015 @ 10:25

 15. A participat activ la campania jumătăţelului. L-a preaslăvit pe la televiziuni. Atâta lucru nu e suficient ? Visul nu şi l-a îndeplinit, nu a fost unsă secretară de primărie. Cu toate astea se pare că este cea mai raţională din toată gaşca nouă. Cât despre malefică, touche (cu circumflex pe e)!!!

  Comentariu by Anonim — 21 august 2015 @ 20:17

 16. deci muscatura nu e fost reala?

  Comentariu by anonim — 22 august 2015 @ 7:08

 17. Nici nu-i nevoie sa te muste. La cata e, doar daca-ti arde o palma si te duci de perete!

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 august 2015 @ 7:28

 18. Ptr.15. Probabil rationala a fost considerata si Ana Pauker la vremea ei.
  Si iata unde am ajuns ca popor si societate.
  Asemenea psihopati nu au ce cauta intr-o institutiepublica.

  Comentariu by Anonim — 23 august 2015 @ 17:50

 19. Unele surse zic că se lucrează pentru ajunge secretara CL, altele infirmă.

  Comentariu by lucian visa — 24 august 2015 @ 11:10

 20. Da coana Joiţa ce zice, vrea să se dea dusă, că la Limanu nici dracu nu o mai primeşte…sau poate vrea la Constanţa ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 25 august 2015 @ 14:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress