Mangalia – politica locală

15 august 2015

Ziua Marinei la Constanța: Klaus Iohannis și Victor Ponta, absenți de la eveniment

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 15:55

Ziua de sâmbătă este una specială la malul mării, unde este organizat un fabulos spectacol de Ziua Marinei.

La evenimentele de la Constanța iau parte ministrul Apărarii Mircea Dușa și vicepremierul Gabriel Oprea. Klaus Iohannis și Victor Ponta nu participă la ceremonii.

Programul a început cu ceremonialul militar și religios. Urmează sosirea Zeului Neptun, demonstrațiile militarilor, iar în jurul orei 12:30 poate fi admirată parada navelor. După ora 13:00, vor începe jocurile marinărești în Portul Tomis, iar seara – localnicii și turiștii sunt invitați la retragerea cu torțe.

„Ziua Marinei Române a fost oficializată ca onomastică a marinarilor români la data de 15 august 1902, iar de peste un secol sărbătoarea marinarilor atrage atenția publicului atât prin ceremonii militare și religioase, cât și prin momente specifice vieții și tradițiilor marinarilor”, se arată într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Navale.

Replica 15.08.2015

17 Comments

 1. Sfidare, nesimţire ? Aşa e când ţi s-a triplat salariul ?

  Comentariu by lucian visa — 15 august 2015 @ 15:55

 2. N-aș vedea o problemă chestiunea asta. Nu ar fi primul an când șeful statului nu a fost prezent la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei. Iliescu lipsea frecvent, iar Țapu a fost de două ori. Știu că în 2010 TB a fost huiduit și-n următorul an(2011) a lipsit. Dacă KJ ar fi participat s-ar fi găsit destui care să-l acuze că a confiscat (electoral) manifestările.

  Comentariu by valentin ciuraru — 15 august 2015 @ 17:06

 3. Ar fi fost bine sa vina presedintele la ziua marinei si sa salute efortul si traditia acestei sarbatori. Intotdeauna s-a sarbatorit de ziua Sf. Maria. Dar daca il huiduiau pentru salariul marit pe sestache, dle Ciuraru? Asa, mai bine a mers pe burta. Nici o diferenta intre el si cei de dinainte. Ca presedinte va trebui sa-si asume si greselile. Cat despre plagiator, no comment…….

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 18:45

 4. Hai să fim serioşi cu salariul sefului statului. Când hotii din politica sunt prinşi şi băgați la arest îi plangem, chiar dacă si-au însuşit meleoane de euroi din banii publici si mereu clamam acest furt public, iar la KJ ne cramponăm de nivelul salariului mărit.

  Comentariu by valentin ciuraru — 15 august 2015 @ 19:07

 5. Seful statului pe Facebook comunica , intalnirea cu realitatea e dura si impactul neprevazut..Ca e huiduit , n-ar fi o problema, e mai dificil sa primesti flegma unuia satul de viata amara .

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 19:22

 6. Când reduci norma de hrană armatei iar ţie îţi măreşti leafa, îţi cam trece cheful să te prezinţă la o sărbătoare militară, riscul e prea mare.

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 19:34

 7. Apropo, cine a redus norma de hrana, guvernul ori presidentia ?
  Nu vere, ci birocrații(finanțiştii) sistemului militar(MApN,MAI, SRI, SIE etc), care au o metodologie de calcul care se verifica semestrial cand se face corectia in functie de evolutia preturilor alimentelor. Stiu ca nu place, nici mie nu-mi plăcea, dar asa sunt reglementarile pe acest „ordin 50”

  Comentariu by valentin ciuraru — 15 august 2015 @ 19:55

 8. Cand salariul minim al pulimii creste cu 75 de lei iar Johannis si-l dubleaza la 15.000 tot noi ne cramponam? Chiar esti penibil!

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 20:23

 9. Ca anonim mă poți eticheta în fel şi chip, dacă aşa înțelegi libertatea de expresie. Eu iti explicam exact cum sunt reglementarile pe acest domeniu. Nu vorbesc de ele in necunostinta de cauza. Si nu e cramponare, ci normalitate, adica aplicarea legii, fiindca pe urma vine gasca lui Văcăroiu si-i pune la plata. Punerea in oglinda a celor doua fapte administrative este o prostie cat timp nu sunt din acelaşi trunchi.

  Comentariu by valentin ciuraru — 15 august 2015 @ 20:41

 10. Stiu ca politica este pupatul in cur, indiferent cui apartine. Orice ar face sau n-ar face sefu’ de partid e bine oricum. Poti mata, nene Ciuraru sa explici pana maine tot felul de grile si legi si norme si alte alea, tot degeaba.

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 21:18

 11. Cine-i Ciuraru asta , ca le stie pe toate:de vorbesti de politica , iti explica doctrine, de vorbesti de economie , vine cu legea si articolul X, de se dezbate o problema a urbei sau a natiunii, vorbeste in cunostinta de cauza. Ia, d-le Visa schimba titulatura blogului, eventual ” Dupa 40 de ani”.

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 21:24

 12. …în litera şi spiritul legii.
  Când pui ochelari de cal raţiunii invoci metodologii de calcul cu efect din reduceri de TVA la alimente. Dacă tembelii politicii superioare vor măsuri care să le aducă popularitate dar nu sunt în stare să deducă şi efectele secundare înseamnă că trebuie să stăm capră la idioţeniile lor sau să le dăm peste bot pentru tâpeniile promovate ? Legile trebuie să fie pentru toţi, nu mumă la unii şi ciumă la alţii. Pe astfel de politicieni şi pe emanaţiile lor legislative nu pot decât să mă piş. Este gestul de respect suprem pe care îl merită idioţii care se dau cu limuzina politicii.

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 22:14

 13. NU E NORMAL ca KJ sa aiba un asemenea salariu pentru ca i se ofera totul (nu are pe ce cheltui) NU E NORMAL sa achizitioneze limuzina limuzinelor NU E NORMAL sa arunci parpalacul ostentativ ca SPP ul nu sunt sclavi NU E NORMAL sa se cheltuie milioane de euro pentru renovarea unei locuinte de cateva sute de metri pe o tarla de hectare NU E NORMAL sa iti bati joc de munca acestor marinari aflati in slujba tarii si sa stai te miri pe unde la relax ca asta e moda deplasari externe mai multe decat TB in 2 mandate, NU E NORMAL sa stea 5 designeri la curul doamnei PE BANII NOSTRI , NU E NORMAL NU ? si sunt multe

  Comentariu by Arvin — 15 august 2015 @ 22:19

 14. Şi dă-i, şi luptă … şi dă-i, şi luptă proletare – „şi-o dat şăfu’ statului salar” „şi o loat papa meletarului, iel, şăfu’ statului”

  Comentariu by valentin ciuraru — 15 august 2015 @ 23:18

 15. Cel mai mare fiasco s-a petrecut la Mangalia, in aceasta seara. Au facut playback niste copii si cativa „artisti” necunoscuti, cu o sonorizare de nu acoperea nici muzica de la tiganiile de tarabe autorizate de municipalitate.
  Sunt curios cat s-a platit pentru maiestuosul foc de artificii (care a tinut 3-4 minute) pe care cred ca la gestionat Vucea din spatele scenei cu un tuberban.
  Daca asa a ajuns sa arate un 15 august care încheia alta data Festivalul Callatis si erau zeci de mii de oameni(pentru ca aveau si ce sa vada si sa asculte) , nu pot decat sa ma bucur in speranta ca la anul, pe aceasta vreme, navetistii cu al lor dirijor vor fi departe de orasul nostru !

  Comentariu by Anonymous — 15 august 2015 @ 23:27

 16. Este cumva minciună ? Nu m-am legat de banul sasului ci de cel al libidinoşilor parlamentari. Preşedintele e 1, nu-i bai şi nici păcat. Are destule de îndurat. Dar îmbuibaţii loviţi de somnolenţă nu merită. Acolo-i hiba, ei sunt hulpavii vinovaţi.

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 23:28

 17. Pt. #14
  De ce nu incerci sa inveti de la altii mai buni si chiar mai talentati, de exemplu:
  http://navy.ro/diverse/ochiulFN/2015/13081501/03_m.html
  Nea Mitica in alte carti are un umor rafinat.

  Comentariu by nabuco — 16 august 2015 @ 12:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress