Mangalia – politica locală

14 august 2015

SCANDAL MONSTRU la hotelurile BELVEDERE şi AMFITEATRU din Olimp. „Este un dezastru!”

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:55

Autorităţile statului au continuat săptămâna aceasta seria de controale pe litoral. Echipe mixte, formate din comisari ai Protecţiei Consumatorilor şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism, au verificat, ieri, două hoteluri din staţiunea Olimp. Considerate pe vremuri perle ale litoralului românesc, hotelurile Belvedere şi Amfiteatru oferă, în prezent, condiţii de cazare de numai două stele. Însă în ultima perioadă au curs reclamaţiile turiştilor vizavi de serviciile din aceste două unităţi.

Aşa se face că în fruntea echipelor de control s-au aflat, ieri, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Marius Alexandru Dunca, şi preşedintele ANT, Mirela Matichescu. Prinşi pe picior greşit, angajaţii hotelului au încercat iniţial să oprească verificările spunând că nu este niciun reprezentant din conducere prezent, apoi i-au cerut preşedintelui ANPC să vorbească cu cineva la telefon. Refuzul acestuia, dar şi prezenţa jurnaliştilor în faţa hotelului i-a înfuriat atât de tare, încât au apăsat butonul de panică, pentru a chema firma de pază, apoi au sunat la 112, cerând ajutorul Poliţiei, pe motiv că le sunt încălcate drepturile turiştilor. E drept, că, dacă până în acel moment turiştii de pe terasă îşi mâncau liniştiţi prânzul, fără ca măcar să fi observat că se întâmplă ceva, în momentul în care a pornit alarma au sărit ca arşi, curioşi de nervozitatea şi strigătele angajaţilor hotelului. Şi atât le-a trebuit, că au început să se plângă de condiţiile proaste în care sunt cazaţi, de mizeria şi igrasia din băi şi camere, dar şi de serviciile proaste. S-au oferit chiar să ne ducă în camere să ne arate ce situaţie jalnică este, dar cei de la recepţie nu le-au dat voie. „Am plătit 1.120 de lei pentru o cameră cu două paturi şi pat suplimentar, trei nopţi. Am făcut rezervarea pe internet şi, când am venit, am cerut să văd camera, dar am fost refuzată, spunând că se face curat. Am plătit, nu mai aveam ce face, dar când am ajuns în cameră era dezastru. O mizerie de nedescris, igrasie, pernele mizerabile. Nu voi mai veni niciodată aici!”, ne-a povestit o turistă din Bucureşti.

Condiţii de cămin studenţesc

Ceea ce turiştii ne povesteau în recepţie, aveau să vadă cu ochii lor comisarii OPC şi reprezentanţii ANT. „Suntem dezamăgiţi de ceea ce am găsit. Este un dezastru. Şi nu vorbim despre simplitatea mobilierului ci despre lipsa curăţeniei şi faptul că este pusă în pericol siguranţa consumatorilor. Nu se poate ca cei care administrează această structură să continue să-şi bată joc de turişti. De altfel, lipsa de respect şi atitudinea faţă de clienţi se reflectă, calitatea slabă a serviciilor se reflectă întotdeauna şi în comportamentul reprezentanţilor unităţii. Ei au fost agresivi încă de la început. Astfel, este justificată lipsa turiştilor în acest sector al litoralului. Anumiţi investitori reuşesc să investească, oferă servicii mult mai bune, la preţuri avantajoase, dar au de suferit tocmai din cauza acestui tip de administrator”, a declarat Mirela Matichescu, preşedintele ANT. Pentru toate neregulile depistate, ANT a amendat cele două hoteluri cu câte 50.000 de lei şi a retras clasificările de două stele.

De altfel, şeful ANPC susţine că nici măcar nu se poate vorbi despre două hoteluri, ci, mai degrabă, despre două cămine studenţeşti. „Aceste condiţii nu mai sunt nici de pe vremea când eram studenţi. Mai bine scriau la intrare «Cămin studenţesc – Vă aşteptăm cu drag». Este lipsă de respect faţă de turişti. Este bătaie de joc şi nu se poate să fie trecută cu vederea. Se pune în pericol atât sănătatea, cât şi viaţa consumatorilor. Şi nu vorbim doar despre perne murdare, ci despre boilere care în loc de ştecher aveau două fire băgate în priză, despre produse alimentare neetichetate, despre care nu ştim de când sunt, dacă sunt expirate sau bune de consum, dacă sunt de pui sau de vită”, a spus, indignat, Marius Alexandru Dunca. Fiecare hotel a fost amendat cu suma de 40.000 de lei.

Hotelurile Belvedere şi Amfiteatru sunt închiriate de fostul deputat Raj Tunaru, încă din anul 2012.

Andreea PERHAIŢĂ, Cuget liber 14.08.2015

4 Comments

 1. Raj Kapur asta parca era dat candva in urmarire generala si se ascunsese prin America! Urme ale trecerii lui prin turismul de pe litoral se gasesc la Venus si la Eforie-sud, iar daca cineva i-a dat pe mana si complexul Amfiteatru-Belvedere-Panoramic inseamna ca e numarul unu in jaf calcificat si pentru asta nu da kics.

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 22:19

 2. Da, a facut si bulau prin America, este un om de toata isprava! Uitati-va ca tot ce a fost al statului a fost luat de o mana de golani si hoti care au facut bani cat au putut fara sa investeasca nimic. Asa se explica ruina si mizeria in care sunt acum astfel de investitii facute candva de hulitul Ceausescu din banii nostri! Dar oamenii sunt de vina. Mi-as cere banii inapoi pe loc si as face plangeri peste pe unde tot unde se poate; iar daca nu-i sperie nici amenzile pe astfel de sefi m-as duce la Bulgari sau la Turci sau … oriunde in alta parte. Este o vorba: suntem prea saraci sa dam banii pe un lucru prost si ieftin!

  Comentariu by Vipera cu elice — 15 august 2015 @ 11:27

 3. De unde sa stie asta sa faca turism cand el a venit direct de la minele de carbuni de la Petrosani! Dar e priceput la economia „subterana”.S-a lansat in afaceri pe litoral acum20 de ani , impreuna cu Lucian Eftimie, dus la cele sfinte intru pocainta.

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 12:23

 4. Cam peste tot e dezastru:
  http://www.replicaonline.ro/tabara-comorova-din-neptun-amendata-de-dsp-235454/

  Comentariu by nabuco — 17 august 2015 @ 14:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress