Mangalia – politica locală

13 august 2015

Sesizările cititorilor

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 18:44

Vreau sa va semnalez o problema de disciplina in constructii destul de grava, mi se pare mie, pentru care va atasez si poze.

Este vorba despre constructia de langa Profi (posta veche) in zona de protectie arheologica.
Date despre beneficiar: SC „YBO ACTUAL” SRL, autorizatia de construire nr. 192/2015 pentru „Construire imobil D+P+2E cu functiunea de birouri si spatii comerciale la parter”. Sunt mai multe probleme:
1. nu se respecta regimul de inaltime (deja se lucreaza la etajul 3),
2. nu se respecta retragerea dinspre strada Stefan cel Mare care trebuia sa alinieze constructia noua la cea existenta, adica la posta veche,
3. nu se respecta retragerea dinspre strada Oituz.
Tot ce v-am scris mai sus se vede clar din pozele pe care vi le atasez.
In zona este in vigoare PUZ-ul de zona centrala in care este prevazuta interdictia de construire pe terenul dinspre strada Stefan cel Mare (cel semnalat pa pct. 2) iar regimul de inaltime este P+2E  aprobat prin PUZ pentru protectia vizuala si culturala a Geamiei.
Tot ce v-am scris se regaseste in documentatia PUZ dar nu s-a respectat. Ma si mir cum cei de la Muzeu, sau mai bine zis cei de la Directia de  Cultura din Constanta au dat aviz in forma asta.
Ceea ce este si mai „tare” este faptul ca pe panoul de identificare a investitiei sunt trecute toate datele ( nr. AC, investitor, proiectant, durata executiei etc ) DOAR ca la regimul de inaltime este trecut cu tupeu D+P+3etaje impreuna cu poza tridimensionala a cladirii !
Am verificat pe site-ul primariei si nu exista vreo alta autorizatie de construire pentru modificare a proiectului la constructie in curs de executie. Nici nu s-ar putea da pentru ca nu permite regulamentul PUZ-ului decat P+2E.
Oare va intra in legalitate ?

langa_profi

19 Comments

 1. Păi nu trebuie să te mai mire nimic. Cei de la muzeu sunt ocupaţi cu mari descoperiri arheologice, iar Tatiana, criticul şef, păstor al culturii şi arheologiei locale, are probleme la clubul Rotary împreună cu nea Mitică. Cât despre autorizaţii, probabil nu te-ai uitat la secţiunea autorizări în euro de pe nepostata shadow.mangalia.ro.

  Eu îţi mulţumesc pentru că ai procedat civic, iar dacă vrei să te semnezi şi pentru ceilalţi cititori ai blogului, o poţi face la comentarii. Rămâne la latitudinea ta.
  Chiar dacă mincinosu va lăsa lucrurile să se deruleze în continuare, ceea ce ai semnalat tu va fi monitorizat de cine trebuie, inclusiv de colegi lui, din altă secţiune shadow.

  Comentariu by lucian visa — 13 august 2015 @ 18:51

 2. nu mai pui si putoarea care emana de la WCul asa zis ecologic si pericolul pentru cetatenii care trec pe trotuar pe oituz.

  Comentariu by anonim — 13 august 2015 @ 20:30

 3. Urgent tunel de protectie pe Oituz, trec foarte multi oameni pe acolo, sa nu pateasca ceva !
  http://www.tion.ro/tunel-de-protectie-in-loc-de-reabilitare-la-liceul-lenau-dupa-ranirea-unei-tinere/1202460
  S-au pus niste scanduri deasupra dar nu e suficient !

  Comentariu by Nemo — 13 august 2015 @ 22:41

 4. Pe Stefan cel Mare trotuarul a fost distrus de masinile de mare tonaj care au intrat pe acolo spre noua constructie. Se puteau gasi solutii pentru a se evita distrugerile dar nu cred ca intereseaza pe cineva…

  Comentariu by Nemo — 13 august 2015 @ 22:45

 5. Domnu`Visa ce va mai mira pe dvs, care ati vazut atatea in Mangalia???
  vreti sa va zic eu de o constructie care are regim d+p+m cu dependinte si care in autorizatie apare ca fiind doar P, vreti sa va zic de alta unde s-a construit un etaj si cica ea de a fapt a fost reabilitata???
  si astea sub ochii si probabil si buzunarul celor de la urbanism, din regimul trecut intr-adevar, dar toti sunt o apa s-un pamant…..
  asa ca un bloc, acolo mititel…e o nimica toata, dar probabil mare generator de beneficii unora…
  pacat….orasul nostru e mult prea frumos pentru unii oameni din el…. (probabil de aia unii s-au mutat la Limanu….)

  Comentariu by BOBO — 14 august 2015 @ 0:41

 6. Pardon , la Milano! (Limanu)

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 15:43

 7. Probabil ca in cazul asta primarul chiar are dreptate cand spune ca in primarie nu este competenta.

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 16:31

 8. Pt.5
  Conducătorii oraşului vor fi mult mai atenţi la ce semnează sau votează, dacă vom fi mereu în coasta lor. După cum am mai semnalat, sunt destul de singur în rândul celor care îşi asumă criticile. Când numărul celor care vor spune pe faţă lucrurilor pe nume, va atinge acea masă critică (noţiune din fizica cuantică), lucrurile se vor schimba, chiar fără alegeri. O presiune constantă şi obiectivă pe primar îl va obliga să aibă un drum corect.

  Pt.7
  Nu oamenii din subordine au decis. Ei doar şi-au încălcat deontologia profesională şi au semnat.

  Comentariu by lucian visa — 14 august 2015 @ 17:37

 9. Aveti dreptate cu deontologia dar nu-i opreste nimeni sa semnaleze o ilegalitate.Legea le permite si nu vor fi dati afara niciodata pentru asta. Cel mult vor deranja dar cand vreodata nu a suparat adevarul? Iar pe langa deontologie ar fi bine sa se gandeasca si la libertate pentru ca nu se stie niciodata …….

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 18:01

 10. Nu va suparati, dar cu noua sefa de la urbanism, totul va intra in legalitate.

  Comentariu by zek — 14 august 2015 @ 18:08

 11. Pt.9
  Asta cu datul afară e discutabil, în contextul în care primăria a devenit SRL.

  Pt.10
  Noua şefă de la urbanism are şi o misiune umanitară. Vine investitorul şi întreabă cât costă. Când află, poate pică şi ea îi face repede analizele de sânge. Două servicii la acelaşi preţ.

  Comentariu by lucian visa — 14 august 2015 @ 18:23

 12. Cum se numeste noua sefa de la urbanism, ca sa-i scriu s-o felicit pt intrarea in functie. Multumesc pt raspuns.

  Comentariu by Sile de la Magazie — 14 august 2015 @ 20:22

 13. Mihaela Andrei. Intrarea ei în primărie în mandatul Iorguş, are legătură cu Viorel Oleniuc. Cum a devenit Tusac primar, pe ea a cuprins-o amnezia. Aşa se explică cum a devenit şi miliţian local şef în mandatul trecut. Pentru a fi director adjunct la urbanism cu studii de biochimie, se pare că a avut un alt atu, relaţia ei privată cu un prieten şi colaborator al mincinosului. Ăştia sunt actualii specialiştii ai administraţiei, exact precum comisarii sovietici – buni la toate.

  Comentariu by lucian visa — 14 august 2015 @ 20:35

 14. In primaria Mangalia, ca si in alte primarii, se cauta oameni in functii de conducere cu un anumit caracter nu cu o anumita pregatire. Daca legea este interpretabila de ce nu s-ar profita de asta. Asa si cu Mihaela Andrei, ca tot veni vorba despre ea. Are studii superioare dar moral, cum accepta un post unde subalternii sunt de specialitatea functiei pe care o ocupa, iar ea n-are nici in clin nici in maneca cu meseria lor? Si la primaria Constanta a fost exact problema asta acum cativa ani in urma, sefa serviciului urbanism era o absolventa de chimie-biologie, mana dreapta a lui Mazare la matrapazlacuri. Cand a fost data la ziar pentru susanelele pe care le-a facut, a plecat din primarie. Cu o mare tinichea de coada…..

  http://constanta.ro/2013/08/07/sefa-de-urbanism-a-lui-mazare-a-incasat-alocatie-de-handicapat-pentru-fiul-care-face-surfing-si-se-trage-in-poze-la-statuia-libertatii/

  Comentariu by Vipera cu elice — 15 august 2015 @ 9:54

 15. Eu văd trei probleme care, dacă vor fi „rezolvate”, vom avea şi răspunsul la întrebarea „unde e corupţia?”.
  1. Construirea în zonă cu interdicţie DEFINITIVĂ de construire;
  2. nerespectarea alinierii;
  3. depăşirea gravă a indicatorilor urbanistici;
  Toate trei necesită PUZ nou, avize noi, alt circ + altă distracţie.
  Unde este acel PUZ?

  Comentariu by Vipera cu tirbuson — 16 august 2015 @ 8:51

 16. La constructia de pe strada Stefan cel Mare un rol important joaca un alt prieten al Mincinosului si apropiat al administratiilor locale, toate care au fost si vor fi, SORIN CUCORANU.
  Acum este putin in vacanta la San Remo… asta e, daca afacerile merg bine…
  Asa ca asa se explica constructia monstruoasa, aproape pe trotuarul pietonal de pe Oituz, secretul total in care s-a facut descarcarea arheologica, fara inscriptionare, masinile uriase care care carau totul din zona si au stricat trotuarul de pe Stefan cel Mare.
  Intrebarea mare ramane: lucrarile vor merge in continuare, asa cum s-a intamplat si cu alte constructii ilegale sesizate pe blog si nu numai: Slavescu pe plaja, maftei, sensul giratoriu?

  Comentariu by Anonim — 16 august 2015 @ 13:30

 17. Mai fratilor, limita de construire de la strada la imobil este de 6 metri. Ce sa cred ca e valabil doar pentru strazile marginase din cartierul Dobrogea II, iar in centru poti construi in buza trotuarului ??? Deci mai mare golanie nici ca exista! Iar sacalii de la disciplina in constructii sta la panda la unul care incearca sa fie cat mai in regula cu ceea ce construieste, doar , doar o putea da o amenda , sa demonstreze ce vigilenti sunt ei chiar daca e la marginea orasului.In schimb la centru nu se vede , ca au miopie.

  Comentariu by Anonim — 16 august 2015 @ 17:47

 18. Vis a vis de El Greco ( si de sediul …. disciplinei in constructii ) se face o extindere la parterul unui bloc foarte vechi. S-a depasit cota indiviza , s-a turnat beton pe zeci de metri patrati peste spatiul verde , s-a demolat zidul exterior …. nu vede nimeni. Proprietarul a zis ca a dat unde trebuie si nu ii poate face nimeni nimic. Chiar asa ?

  Comentariu by Ergean — 16 august 2015 @ 22:41

 19. simplu simplu….se construieste incalcandu se autorizatia.dupa ce se termina , ca pana atunci disciplina in constructii si primaria se fac ca nu vad, se vine cu o amenda modica de 1000 de lei cu intrare in legalitate.ce inseamna in viziunea lor intrare in legalitate??pai amenda si gata..ce e ilegal devine legal..si basta..asa ca poate construi ce vrea cum vrea ca daca da o mica amenda dupa ce se termina constructia devine legal.normal era ca acum primaria sa i sisteze constructia si sa i ceara sa respecte ce s a aprobat dar… si pe langa amenda uitasem ca exista si un mic bonus acolo pentru pusculita primarului si a consilierilor.ca na e relatia nas fin de care pomenea cineva mai sus..

  Comentariu by bigbrother — 17 august 2015 @ 11:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress