Politica locală

12 august 2015

Presiuni sau „mâna lui Iorguş”? Ce jocuri fac foştii pedelişti de la Mangalia: de ce propun alt candidat în locul lui Radu

Filed under: PNL — lucian visa @ 16:11

Pagina de Facebook a „PNL – PDL Mangalia” anunţă că organizaţia are un nou lider, în persoana lui Dorel Vasile Toma. Este o pagină care funcţionează în paralel cu cea a vechiului PNL, şi îl prezintă pe Toma drept „liderul de facto al foştilor democrat liberali din Mangalia”. Mai mult, pe lângă lansarea lui Toma în spaţiul public drept „lider”, foştii pedelişti susţin că au depus la partid şi lista cu intenţiile de candidaturi pentru alegerile locale din 2016.

Fuziunea PDL-PNL a fost primită de foştii pedelişti cu înghiţituri în sec, mulţi dintre ei gândindu-se acum că „nu mai pupă” locuri eligibile pe listele de candidaţi. Orgoliile sunt, de asemenea, prezente în peisajul marelui PNL. La Mangalia, un preot protestant anunţă că intră în cursa internă a PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Mangalia, asta cu toate că mesajul preşedintelui organizaţiei judeţene, deputatul Gheorghe Dragomir, a fost extrem de clar: acolo unde partidul are deja primari în funcţie, tot ei vor candida şi în 2016. În condiţiile date, ce nu au înţeles foştii pedelişti din această declaraţie?

„Nu cred că intenţionează să candideze (Dorel Toma – n.r.) la primărie. Foştii pedelişti se tem acum că nu vor prinde locuri eligibile pe lista de consilieri şi încearcă să pună presiune cu astfel de declaraţii. Se gândesc că astfel co-preşedintele, căci Toma este co-preşedinte al PNL Mangalia, din partea PDL, va fi chemat la negocieri de Cristian Radu. Dacă celor din fostul PDL li se pregătesc, să spunem, 2 locuri eligibile de consilieri ai PNL, ei se gândesc că poate obţin 3”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, un liberal din „garda veche”.

Un altul ne spune că există şi varianta ca la mijloc să fie „mâna lui Zanfir Iorguş”: „Iorguş a plecat la PSD Mangalia cu eşalonul 1. Au rămas în fostul PDL oameni din eşalonul 2, care nu au fost niciodată consilieri. Posibil ca el să îi instige să încurce socotelile în partid”. Situaţia este privită cu amuzament de la centru, un vicepreşedinte al PNL Constanţa declarând: „Să fim serioşi. Bineînţeles că Radu va fi candidatul partidului la alegeri”.

Alexandra ANTON, Replica 12.08.2015

3 Comments

 1. Decizia le aparţine foştilor PDL-işti şi n-are nicio treabă cu Iorguş. Că poate i-au cerut şi lui o părere, nu cunosc. Şi eu am avut, acum câteva luni, o discuţie cu unii din ei şi le-am zis că trebuie să-şi joace şansa, atâta timp cât administraţia îi tratează cu curul. Uite că azi au ajuns la concluzia mea (probabil nu numai a mea). Cu atitudinea asta, cei din PNL Constanţa şi Mangalia nu vor rezolva deloc problema, ci o vor amplifica. Oricum ar fi, alegătorii PDL-ului nu se regăsesc cu mincinosu candidat. Valabil şi pentru majoritatea alegătorilor PNL.
  PDL-iştii adevăraţi care vor ajunge pe lista de consilieri, ştiu că nu vor avea nicio plajă de manevră cu mincinosu primar şi ar trebui să-i voteze jaful Mangaliei reloaded. În mod logic ei vor susţine alt candidat cu care ar putea avea un dialog real şi constructiv. Concluzia mea e că mincinosu a pierdut deja PDL-ul şi alegătorii lui.

  Comentariu by lucian visa — 12 august 2015 @ 17:20

 2. Mi-a atras atenția această nuanțare din articol-„Dacă celor din fostul PDL li se pregătesc, să spunem, 2 locuri eligibile de consilieri ai PNL, ei se gândesc că poate obţin 3”. Am idee cine este promotorul. E vorba de Co.
  Adică cum ni se pregătesc 2 locuri eligibile ?
  Şi de când ne hotărâşte cealaltă structură numărul de locuri eligibile ?
  Apropo, da de locuri pare ai auzit ? Ei, reține, doar locuri pare ne interesează, fiindcă toate alegerile ne îndreptățesc ca să le avem.

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 august 2015 @ 19:53

 3. furi curent

  Comentariu by gore 2 — 12 august 2015 @ 20:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress