Mangalia – politica locală

12 august 2015

Edilul Cristian Radu: „Când am intrat în Primărie, la Juridic, uşa era încuiată, iar actele, îndesate în saci!”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:26

Ales în urmă cu trei ani, primarul Mangaliei, Cristian Radu a strâns de partea sa, deopotrivă, laude şi critici din partea cetăţenilor, mare parte a acestora votându-l cu speranţa că municipiul va fi revigorat. Lăudat de unii, blamat de alţii, edilul se află în ultimul an al acestui mandat, moment prielnic pentru o sinteză a proiectelor începute, a celor aflate în curs de desfăşurare, cât şi a celor care abia încep să se contureze.

 • Este bine să fii primar în România?
 • Câtă vreme legislaţia nu te ajută, ci blochează anumite proceduri, iar oamenii din subordine nu sunt competenţi şi nici nu poţi lua măsuri legale pentru a-i înlocui, da, pot să spun că este foarte greu să faci o administraţie fluentă.
 • Care sunt piedicile care v-au afectat direct în momentul în care aţi intrat în Primărie, în vara anului 2012?
 • Sunt atât de multe, încât v-ar lua câteva zile să le consemnaţi. Voi face însă referire la câteva, în special la cele care mi-au blocat şi întârziat proiectul conceput iniţial pentru bunul mers al municipiului. Când am intrat în Primărie, am fost şocat să constat că unul dintre birourile de la Juridic era încuiat, cheia, dispărută, fiind nevoiţi să forţăm încuietoarea pentru a intra. În interior, actele zăceau pe jos în nişte saci, datele din calculatoare erau şterse, astfel că ne-a luat câteva luni să descâlcim mersul hârtiilor, să le găsim o logică. Multe dintre actele importante, arhive, nu au fost găsite nicidată, cea ce ne împiedică să îndreptăm lucrurile greşite care s-au aprobat şi mă refer în special la Urbanism. Nu ştiam cine sunt proprietarii multor terenuri din staţiuni şi nici modalitatea prin care s-au ridicat sute de construcţii pentru care nu existau autorizaţii. Am descoperit foarte multe nereguli, astfel că mulţi dintre agenţii economici văduvesc bugetul local de sume considerabile de bani.Au fost încheiate contracte de asociere păguboase pentru oraş şi vă pot da numai un singur exemplu din sutele existente. Există un teren cu o suprafaţă de 8 hectare situat în staţiunea Olimp atribuit fără licitaţie publică printr-o HCL unei firme. Pe acel teren, pentru care s-a plătit suma de 500.000 de dolari, în rate, pe o durată de 6 ani, nu s-a construit nimic, deşi, poate, în momentul atribuirii se avea în vedere un proiect. Ulterior, terenul a fost vândut unei alte societăţi la preţul de 8 milioane de euro, astfel că vă imaginaţi câţi bani a pierdut bugetul local. O altă pierdere însemnată a fost cauzată de trecerea în acte a unui hotel ca şi casă de locuit, tocmai ca impozitul plătit să fie minim. De asemenea, s-au dat prin intermediul unor contracte, terenuri cu suprafeţe mari la Steaguri sau în Venus pe care s-au ridicat chioşcuri din tablă, terase, restaurante, pentru care agenţii economici achită sume infime. În schimb, la închiriază contra a zeci de mii de euro. Aşa se întâmplă şi la Adras, pe teren se plătesc 240 euro/an, dar când vine circul se închiriază cu 15.000 de euro pentru două luni. Potrivit Curţii de Conturi, anual, s-au pierdut din aceste contracte prost redactate 3,5 milioane de euro. Peste 1000 de construcţii nu au fost înregistrate la Taxe şi Impozite, s-a construit ilegal ani la rând.

Mai sunt nemulţumit de o bună parte a personalului angajat. Sunt oameni care nu fac nimic, al căror raport de activitate stârneşte râsul, dar pe care nu am cum să-i îndepărtez din administraţie, deoarece Legea 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, nu îmi permite. Consider că ar trebui schimbată legea, că personalul ar trebui ales de către primar, iar la final va răspunde pentru nerealizări împreună cu acesta în faţa cetăţenilor.

 • Ce vă reproşează cetăţenii?
 • Pe de o parte, agenţii economici din Mangalia îmi spun că nu primesc lucrări, dar nicio firmă din oraş nu a participat la vreo licitaţie. Mulţi dintre aceştia nu cunosc noţiunea de SEAP (Sistem Electronic de Achiziţii Publice), dar au pretenţii să execute lucrări. Pe de altă parte, mi se reproşează că am reorganizat spaţiile verzi. În această privinţă, lucrurile se vor aşeza, vom planta flori, copaci şi gazon. Am fost nevoiţi să îndepărtăm gardul viu care ascundea animale moarte, praf şi gunoaie. Eu cred că oraşul a fost aerisit, iar la toamnă vom începe plantările.
 • Care consideraţi că sunt principalele realizări ale celor trei ani?
 • În primul rând, rezolvarea problemei căldurii, apoi racordarea la reţeaua de gaze. În ambele situaţii, s-au făcut eforturi susţinute, pe care oamenii nu le cunosc. Pentru eliminarea frigului din locuinţe, am avut multe întâlniri cu societatea care încheiase un contract beton în defavoarea cetăţenilor. Am făcut apoi demersuri pentru trecerea centralelor termice în subordinea unei societăţi a Consiliului Local, paralel cu aprovizionarea şi furnizarea rapidă a căldurii. Pentru racordarea la gaze, m-am deplasat la Sofia unde am reuşit să conving racordarea la conducta de tranzit din Bulgaria. Nu în ultimul rând, accesarea de fonduri europene pentru derularea mai multor proiecte cu impact la nivel local. În acelaşi interval, am reuşit să eliminăm de pe străzi câinii fără stăpân.
 • Ce v-aţi propus pentru perioada următoare?
 • Să finalizez proiectele începute, care, din păcate, întârzie din cauza contestaţiilor ce se fac, să reabilitez trotuarele din Colonişti, să delimitez străzile, căile de acces cu ajutorul unor piloni, igienizarea, curăţenia oraşului şi staţiunilor, dar şi finalizarea monitorizării video.
 • Cum decurg lucrurile la partid, care este relaţia pe care o aveţi cu foştii pedelişti?
 • PNL reprezintă un singur partid şi are un singur sediu, cel din centrul municipiului. Şedinţele BPL au loc de două ori pe lună, noi lucrăm. Restul nu ştiu ce fac, nu-mi place termenul de lider. Suntem toţi colegi. Din păcate, nu se înţelege că la Mangalia este vorba despre o guvernare locală. Cei aflaţi în poziţii de conducere au obligaţii, sunt monitorizaţi de către cetăţeni, astfel că tot ei îi vor lăuda sau sancţiona. Trebuie să fim uniţi, numai că se face mai mult politică la colţ de stradă, nu la partid. Cei care vin cu sesizări, probleme ale oraşului, trebuie să vină şi cu soluţii. Asta aştept de la colegi, să se implice de la început până la sfârşit. Dacă o fac doar la nivel declarativ, nu se rezolvă nimic.

editiadesud.ro

31 Comments

 1. Titlu : Cred că Iorguş încuiase uşile şi îndesase actele în saci.

  Primul paragraf : Ales în urmă cu trei ani … de Autoritatea Electorală Permanentă. Pe surse se vehiculează şi nişte sume. O fi, n-o fi adevărat ?

  „Consider că ar trebui schimbată legea, că personalul ar trebui ales de către primar, iar la final va răspunde pentru nerealizări împreună cu acesta în faţa cetăţenilor.” Adică n-a adus suficienţi golani. Administraţia nu e hochei, unde se schimbă periodic toţi jucătorii.

  Licitaţii SEAP : Deobicei câştigă cine trebuie chiar dacă nu are oferta cea mai bună. Apoi câştigătorul de drept contestă şi uite aşa se pierd proiecte europene.

  Spaţiile verzi : festin al cheltuielilor, mai greu verificabil.

  Căldură : lucru bun.

  Gaz : n-are niciun merit.

  Căinii fără stăpân : lucru bun, indiferent cum a făcut-o.

  La partid : am mai comentat despre Bordelul Politic Local.

  Comentariu by lucian visa — 12 august 2015 @ 16:36

 2. Abereaza in cel mai penibil mod cu putinta, nici macar nu se exprima corect. Cum sa spui ca a fost trecut in acte un hotel drept casa de locuit?? Poate a vrut sa spuna „imobil cu apartamente de locuit”, ceea ce este cu totul altceva, si urbanistic si legal, dar daca si-a pus un biolog director adjunct iar arhitectul il intreaba pe el cum sa faca o hartie… asta e rezultatul.
  Sa nu vorbeasca el despre terenuri subevaluate in conditiile in care in Neptun in padurea Comorova este un teren de 2 ha pentru care se plateste o concesiune derizorie, rezultata dintr-o evaluare facuta de un evaluator judecat in dosarul de retrocedare a lui Mazare exact pentru asa ceva; dar despre asta s-a vorbit mult si se stie.
  Despre ce personal din primarie vorbeste el ca ar trebui ales de catre primar, despre … cei pe care tocmai el i-a adus? Sa-i pomenim iarasi pe toti spagarii, choscarii, navetistii, santieristii si secretarele care se plimba sefe pe la toate serviciile fara vechime si cu scoli facute pe repede-inainte? Sa-si permita sa angajeze el oameni in primarie atunci cand el va da examen sa fie primar! El nu e in stare sa semneze ca primar delegandu-si semnatura (nu si raspunderea, dar asta nu cred ca stie) dar vrea sa testeze el personalul care se angajeaza in primarie. Stie el, oare, ca pentru autorizatia de construire NU ISI POATE DELEGA COMPETENTA?? Nu spun legea si nici articolul, sa i le spuna doamna Boita, secretara de o inestimabila si inegalabila valoare.
  De restul … nu mai vorbim: vom planta, vom face parcuri, vom asfalta, gunoaiele nu mai sunt in boscheti dar ghenele dau pe-afara….. penibil!!
  Rusine, rusine, rusine !!!

  Comentariu by Vipera cu elice — 12 august 2015 @ 17:02

 3. ” ….s-a construit ilegal ani la rând”.
  Pe vremea cui? Pe vremea lui, nu? Atunci cum se face ca pe strada Vasile Alecsandri, in sit arheologic de grad zero, s-a dat o auorizatie de construire pentru „intrare in legalitate locuinta D+P+1E”, in conditiile in care Maftei are dosar penal in instanta, cum spune legea, pentru constructie fara autorizatie in sit arheologic. Unde era domnul sef la politia locala de n-a vazut? Sau nu stie legea? Mihai Angelescu este dintre cei „angajati” de Radu Cristian. Sa mai spun si despre Interagro cu vila din Venus, tot cu intrare in legalitate, si tot asa, nevazuta de corpul de control? In conditiile in care, pe vremea lui Tusac, nu se dadeau autorizatii de construire in Venus pentru ca nu permitea regulamentul de urbanism, acelasi regulament in vigoare si azi.

  Comentariu by Vipera cu elice — 12 august 2015 @ 17:21

 4. Nu-mi propun să întrețin o polemică cu domnul Radu Cristian-copreședinte PNL, dar tocmai aceste mici diferențieri de nuanțare nu ne așează la aceeași masă, încă ! Prin urmare, voi face câteva precizări necesare și lămuritoare.
  PNL, așa cum precizează art.1 alin 2 din Statut, reprezintă rezultatul fuziunii dintre Partidul Democrat Liberal și Partidul Național Liberal – PNL (PDL+PNL), iar conform Hot. 2/31.01.2015 al Consiliul National PNL la Cap. IV Atribuții CLEx, alin 9 se precizează foarte clar -”În prima ședință (CLEx) stabilește sediul organizației locale…”. În Hot.1/31.01.2015 la art. 5 și 6 sunt alte precizări lămuritoare care stabilesc parteneriatul nostru cât și modul cum trebuie să funcționăm.
  Art. 5. Organizațiile locale sunt conduse de 2 copreședinți.
  Art. 6. Pe perioada de valabilitate a dispozițiilor tranzitorii prevăzute în STATUT conducerea organizațiilor locale este asigurata de:
  – Comitetul local executiv (CLEX);
  – Biroul politic local comasat paritar.
  Întreb: S-au întâmplat cele prevăzute în Statut și hotărâri ca să putem urca toți pe aceeași punte ?
  Da, într-adevăr, structura fostului PNL are ședințe lunare cum și structura noastră are o ședință ordinară lunară conform ROLJ și săptămânal întâlniri/ședințe informale, sau ori de câte ori este nevoie.
  Îl informăm și-l asigurăm pe domnul copreședinte Radu Cristian că suntem implicați încă de la început(s-a văzut implicarea noastră la alegerile prezidențiale), lucrăm, facem politică pentru că acesta este rolul unei organizații politice, nu fapte și acte administrative care sunt apanajul celor din administrație, și că ne dorim foarte mult ca în 2016 PNL și candidatul PNL să câștige alegerile locale cu un scor care să ne asigure o majoritate pentru o guvernare locală stabilă.

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 august 2015 @ 17:28

 5. Serviciul juridic avea la acel moment un sef si personalul aferent. Acestia puteau fi trasi la raspundere pentru incompetenta, eventual adusi in fata justitiei daca faptele lor aveau caracter penal.
  Parca la preluarea functiei de primar a fost facut un audit care ar fi trebuit sa constate aceste nereguli.
  Refereitor la legea 118 privind statutul functionarului public, daca ar fi citit-o primarul ar fi constatat ca are suficiente parghii legale de a sanctiona ( destituirea de care vorbeste domnia sa este ultima dintr-un sir de alte sanctiuni) pe cei in cauza.
  Capitolul VIII: Sanctiunile disciplinare si raspunderea functionarilor publici
  Art.75 – „ Incalcarea de catre functionarii publici, cu vinovatie, a indatoririlor de serviciu atrage raspunderea DISCIPLINARA, CONTRAVENTIONALA, CIVILA sau PENALA, dupa caz”
  Art. 77 1)Incalcarea cu vinovatie de catre functionarii publici a indatoririlor corespunzatoare functiei publice pe care o detin si a normelor de conduita profesionala si civica prevazute de lege constituie abatere disciplinara si atrage raspunderea disciplinara a acestora.
  3) Sanctiunile disciplinare sunt:
  a)mustrare scrisa;
  b)diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioada de pana la 3 luni;
  c)suspendarea dreptului de avansare in gradele de salarizare sau, dupa caz, de promovare in functia publica pe o perioada de la 1 la 3 ani;
  d)retrogradarea in functia publica pe o perioada de pana la un an.
  e)destituirea din functia publica.
  (4)La individualizarea sanctiunii disciplinare se va tine seama de cauzele si gravitatea abaterii disciplinare, imprejurarile in care aceasta a fost savarsita, gradul de vinovatie si consecintele abaterii, comportarea generala in timpul serviciului a functionarului public, precum si de existenta in antecedentele acestuia a altor sanctiuni disciplinare care nu au fost radiate in conditiile prezentei legi.
  Art. 83 (1)Raspunderea contraventionala a functionarilor publici se angajeaza in cazul in care acestia au savarsit o contraventie in timpul si in legatura cu sarcinile de serviciu.
  Art. 84 Raspunderea civila a functionarului public se angajeaza:
  a)pentru pagubele produse cu vinovatie patrimoniului autoritatii sau institutiei publice in care functioneaza;
  c)pentru daunele platite de autoritatea sau institutia publica, in calitate de comitent, unor terte persoane, in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
  Art. 86(1)Raspunderea functionarului public pentru infractiunile savarsite in timpul serviciului sau in legatura cu atributiile functiei publice pe care o ocupa se angajeaza potrivit legii penale.
  Poate ne spune domnul primar cati din angajatii primariei au facut obiectul art.75 primind sanctiuni disciplinare si contravenionale ori au fost deferiti justitiei.

  Comentariu by karadeniz — 12 august 2015 @ 17:33

 6. D-le Ciuraru, nu va cunosc, nu ma cunoasteti. N-ati vrea sa ne mai lasati cu politica asta ale carei interese meschine de putere si ciolan ne-a adus pe toti romanii in situatia asta de saracie prin hotie si minciuna? Nu vreti sa va discutati probleme de partid la partid? Sincer, mi se face sila cand vad ca preocuparea principala este guvernarea locala stabila si locul pe scaunul de consilier local. Aici tocmai dezbateam probleme de administratie pentru care primarul si gasca lui sunt platiti din banii mei si chiar si ai dumneavoastra, nu? De altfel, remarc faptul ca sunteti o persoana civilizata dar, mai bine, vorbiti nitel despre realizarile administratiei Radu Cristian. Si poate va spuneti parerea despre mairea salariilor la presedintia lui Johannis, in partidul caruia activati, asa sa vedem si noi inca o data cum se pupa politica cu „interesele de partid”.

  Comentariu by Vipera cu elice — 12 august 2015 @ 17:42

 7. Ai un tupeu jegos nesimtitule. Aceeasi mangla ordinara si de prost gust prin care vrei sa prostesti lumea. Nu eu, nu eu, nu eu, eu sunt nevinovat in toate. Altii din trecut sunt vinovati ca au lasat Primaria Mangalia in datorii, atat latrii de 3 ani. Sunt oameni in primarie care nu fac nimic ? iauzi! cred ca astia sunt din vremea altei administratii si nu stii cum sa-i dai afara ca sa iti aduci prostii. Macar aia au dat un concurs, dar tu ? nesimtitule ? ca ai fost numit de altii prin fraudare. Ce pregatire ai frustratule ? ca sa evaluezi tu personalul ? Cetatenii te stiu ca un mincinos si ca un hot, pana si pensionarii te injura. Ai distrus orasul la modul cel mai serios prin defrisari, sensuri giratorii de 600.000 euro, vazandu-se prostia incompetentei navetistilor. Spune-le si cetatenilor ce contributie ai in cei 3 ani de mandat, ca din cate stiu zero, doar minciuni. Gazele, Portul Turistic, astea nu iti apartin. Doar in spatii verzi, care de fapt nu sunt spatii verzi. Vorba altora, mai bine puneai grau sau porumb ca arata mai bine. Trebuiau justificati niste bani doar. Esti penibil pacaliciule.

  Comentariu by dan poenaru — 12 august 2015 @ 17:57

 8. Vipera cu elice,
  Este o clarificare necesară la ultima întrebare din interviu, iar titulatura blogului mă îndreptățeşte ca să o produc aici-vorbim de un blog despre politica locală- şi oriunde va fi postat.

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 august 2015 @ 18:05

 9. Daca nici declaratia asta spusa cu toata gura primarului nu ne pune pe ganduri,avem o problema.
  1. Angajatii din Primarie: ai lui sunt buni, ceilalti sunt prosti. Realitatea este ca i-ar vrea doar pe aceia care „corespund”…si aici nu vorbim de competenta. Cel mai bun exemplu este nou-promovata Mihaela Andrei-care tocmai a facut o demonstratie de tupeu cu dl. Minca la sedinta de azi-promovata de Tusac director la Pol Locala a dat-o afara de acolo pentru motive nestiute decat de ei, banuite de multi, iar acum o repune intr-o functie pentru care nu are pregatire de specialitate. E doar aranajament pentru prietenul si colegul lui dintotdeauna, G. Calin. Stie toata lumea, nu trebuie argumentat cu nimic acest lucru. Si atunci cum sa sustii ca ai nevoie de oameni competenti? Doar daca ai un interes. In plus, cand a vrut sa scape de Babalau a reusit. Deci, se poate.
  2.Cetatenii nu ii reproseaza doar distrugeri la spatiul verde. Dar probabil ca celelalte reprosuri le pastreaza pentru el, ca sa nu dea idei de campanie. Vor iesi, totusi, la iveala, dle primar!
  3. Realizari care tind catre 0. Sa fim seriosi. Caldura e un aspect rezolvat demult de Iorgus, destabilizat o iarna de catre Tusac. Altfel, centralele functionau, bani pentru combustibil erau. Gazele…nu are el niciun merit. Se impauneaza. Proiectele anuntate cu surle si trambite pica rand pe rand. Datorita incompetentei, interesului de atribui totul catre prieteni, etc. Realitatea e ca nu a finalizat nici macar un singur proiect.
  Deja constat ca titlul de mincinos pe care i l-a dat dl. Visa i se potriveste la fix. Minte cum respira si incearca o manipulare ieftina.
  Trist e ca exista posibilitatea sa tina.

  Comentariu by Anonim — 12 august 2015 @ 18:41

 10. Poate a vrut sa spuna ca un hotel are inregistrata in contabilitate valoarea unei case( si depinde despre ce casa vorbim), valoare care sa sta la baza impozitului pe cladire. Si spune el ca doar un hotel?!Minte si aici sau chiar nu cunoaste anumite aspecte . Hotelurile si restaurantele construite in anii ’60-’70 au ca valoare de inventar sume derizorii( multe cu valoarea de piata a unui apartament de 2 camere pe str. Sirenei sau Ion Creanga).Multi agenti economici nu si-au facut reevaluari din anii 1991-1992. Iar pe deasupra legea le permite o reducere a impozitului pe cladire pentru o activitate mai mica de 6 luni. Multi agenti economici au facut la activele lor lucrari de reparatii si modernizare pe care si le-au inregistrat ca si cheltuieli de reparatii pentru a-si diminua profitul si nu ca majorare de valoare de inventar a activelor. Totusi acest primar vine de la Garda Financiara.Declaratiile lui sunt evazive si nu pot fi sustinute de fapte concrete. La vorbe mestesugite ne pricepem multi. Poate la partid il avantajeaza, dar ca primar, nu.

  Comentariu by Anonim — 12 august 2015 @ 20:06

 11. Si uite asa, show-ul a inceput 🙂
  Pacat ca nici macar unul din actualii protagonisti nu realizeaza cat de mare este penibilul creat de propriile spuse.
  Unul mai viseaza 4 ani de naveta, altul viseaza sa-l „ciur”-iasca pe actualul ca viseaza deja cu ochii deschisi. Bravo, nu cedati 🙂

  Comentariu by Anonymous — 12 august 2015 @ 20:36

 12. Omu bate campii, a schimbat organigrama de 10 ori in 3 ani, daca din vechii angajati mai sunt 30 % e mare minune, incompetenti sunt oamenii adusi de insusi marele patron de primarie

  Comentariu by Arvin — 12 august 2015 @ 22:59

 13. Din ce declara, se intelege ca pastoreste o turma de oi, daca sunt multi incompetenti. Si apoi spune-mi cu cine te aduni, ca sa-ti spun cine esti!

  Comentariu by Anonim — 12 august 2015 @ 23:24

 14. După cum spune singur, o sa vina vremea sa dea socoteala împreuna cu oamenii pe care i a adus . A mai rămas puțin 10 luni. A început AMR-ul !!!!!!!

  Comentariu by Anonim — 13 august 2015 @ 0:02

 15. O sa primească după fapta. Bine faci bine Primești. Rău faci rău Primești ! Cum primarul a făcut foarte mult rău orașului , oamenilor ….,. Se înțelege ce va primi!!!! Începe scadenta!!!

  Comentariu by Anonim — 13 august 2015 @ 0:06

 16. Nu te vom uita niciodată, exact cum scrie pe coroanele mortuare.

  Comentariu by lucian visa — 13 august 2015 @ 17:21

 17. A inceput AMR ul. Adica numaratul zilelor pana la data in care … vom regreta din nou fostul primar.
  Ce misto e acum , din 2008 nu trebuie decat sa dau copy/paste la treaba asta 1

  Comentariu by Tuflici — 13 august 2015 @ 18:23

 18. ce tot dati cu pietre in el ,nu+l mai alegeti si gata, ca de comentarii toti sunteti buni

  Comentariu by dobrogea — 13 august 2015 @ 19:49

 19. AMR era folosit de soldatul in termen care-si numara zilele pana la lasarea la vatra.(ca tot se vorbea pe aici de Bricul Mircea si ce inseamna un stagiu militar obligatoriu).AMR -ul scurta drumul spre libertate. In situatia noastra numaram zilele pana la expirarea mandatului si alegerile viitoare. Numai ca, nu prea avem ce alege.Structurile politice scot in fata oameni care sa le asigure sustinerea intereselor cu orice pret.

  Comentariu by Anonim — 13 august 2015 @ 23:31

 20. ptr. 16:
  Eu promit să îl uit fără regrete.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 august 2015 @ 13:48

 21. În afară de Vlădescu tot juridicul este o adunătură din rămăşiţele aduse de Tusac şi eminenţele navetiste aduse de zootehnist. De ce uită să spună ale cui pile sunt, ce pregătire, ce experienţă au şi în ce condiţii au dat examen pentru ocuparea postului ?
  La serviciul taxe şi impozite e mai rău ca la cimitir, se plânge cu vorbe mai abitir ca la mort. Dacă acum 4 ani obţineai un certificat fiscal în 15 minute, acum după 3 programe schimbate e nevoie să refacă un certificat de vreo 5-6 ori ca să reflecte realitatea. Ce înseamnă asta cuantificat în timp, nervi şi bani, este rezultatul promisiunilor din campanie.

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 14:05

 22. O singură şi mare realizare este noua groapă de gunoi botezată evergreen. Sper justific afirmaţia şi cu niscai imagini reale, nu fotoşopate

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 14:08

 23. Pt.20
  Şi eu, dar numai după ce ajunge „primar” la Poarta Albă.

  Pt.21
  Cineva din Corbu îi ura nu demult succes mincinosului în 2016. Motivul era ca nu cumva să se reîntoarcă Ştefania de unde a plecat. Superb !

  Comentariu by lucian visa — 14 august 2015 @ 17:43

 24. Cica s-a gasit solutie pentru Directia Juridica. O alta Mihaela. Rotaru. Director…In curand pe micile ecrane. Incredibil, totodata!

  Comentariu by Anonim — 14 august 2015 @ 21:36

 25. pt. 24
  Probabil ca intruneste conditiile: are minim 2 ani vechime, raspunde la comenzile lui Boita si semneaza. Nu e OK?

  Comentariu by Vipera cu elice — 15 august 2015 @ 11:48

 26. Vechimea nu mai conteaza, experienta e cea care o face profesionista! Doi la primarie,doi la Adpp, doi la Politia locala, doi la primarie…

  Comentariu by Anonim — 15 august 2015 @ 19:44

 27. Cand ai intrat tu in primarie… Sa vedem cand pleci , daca se mai gasesc documente , de nu dispar de tot. Se practica inca de pe acum varianta asta , mizand pe incompetenta personalului din subordine.

  Comentariu by Anonim — 17 august 2015 @ 14:25

 28. Documentele de plată sunt arhivate în contabiliate şi Trezorerie. Dacă nu se vor găsi celelalte documente (contracte, situaţii de plată, recepţii), se va face ca la Oborul lui Iorguş, lucrarea nu există, dar s-a plătit. Să nu creadă cineva că viitorul sună bine. Sună, dar a Poarta Albă.

  Comentariu by lucian visa — 17 august 2015 @ 16:42

 29. Pt. #28
  I se rup blugii in genunchi de grija noastra:
  http://editiadesud.ro/wp-content/uploads/2015/08/31.jpg
  mai ales ca se da in barci cu EcoCorsa:
  https://scontent.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11836860_1656099714633906_563892874038976116_n.jpg?oh=223a1b73746f56dd2fbe46b9d920eb46&oe=56776768
  ?!

  Comentariu by nabuco — 17 august 2015 @ 16:57

 30. Ca primar să te duci cu blugii rupţi, chiar de marcă şi aşa confecţionaţi din fabrică, e un gest golănesc faţă de marinari şi manifestaţia în sine. Ce-ar fi să-i vedem şi pe ofiţerii din poză cu pantalonii cârpiţi în cur sau în genunchi, sau mânjiţi pe cămăşi cu vaselină. Nu e un teatru de război, e o sărbătoare a celor care ne apăra ţara, la malul mării.

  Comentariu by lucian visa — 17 august 2015 @ 17:11

 31. Asta va deveni virala pe facebook ! A plecat deja in n’spe directii ! Seriozitate-Respect-Onoare ! Data viitoare…daca l-or mai invita astia isi pune si esarfa tricolor ! http://www.erd.ro/arta-din-petice

  Comentariu by I.S — 17 august 2015 @ 17:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress