Mangalia – politica locală

27 iulie 2015

Pe timp de caniculă. La Mangalia a plouat cu amenzi

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:28

În ultimii 20 de ani, sudul litoralului a arătat astfel: gunoaie, spaţiu verde neamenajat, clădiri abandonate sau aflate într-o stare avansată de degradare şi operatori de turism nepăsători. Pentru a reda strălucirea de odinioară, autoritățile locale încearcă să-i convingă pe agenții economici, dar și pe turiști să păstreze curățenia și să-și îngrijească imobilele aflate în proprietate. Acolo unde nu merge cu vorba bună se trece la amenzi. În această idee, autoritățile locale s-au pus pe fapte mari în ultima perioadă. Poliţia Locală Mangalia a desfăşurat mai multe acţiuni de verificare a zeci de unităţi comerciale din staţiuni, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni consistente celor prinşi pe picior greşit. De acelaşi tratament au beneficiat şi proprietarii de terenuri care nu numai că nu și-au îngrijit imobilele, dar le-au lăsat la cheremul gunoaielor şi buruienilor. Printre sancţionaţi se află Poşta Română, dar şi societatea comercială pe terenul căreia se desfăşoară târgul de duminică din Mangalia, zonă plină de cioburi, ambalaje, resturi provenite de la materiale de construcţie. Tot pentru terenurile insalubre s-au dat şi 54 de avertismente. Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu, a declarat că agenţii din subordine au aplicat amenzi și la firmele care au desfășurat activități ilicite. De asemenea, au fost sancționați șoferii care au încălcat regulile de circulație, polițiștii locali aplicând în trafic 54 de amenzi în sumă totală de 10.530 de lei. Valoarea totală a tuturor sancțiunilor se ridică la 115.000 de lei.

Tatian Iorga, Telegraf 27.07.2015

13 Comments

 1. Felicitări consilierilor locali care au aprobat regulamentul cu amenzile. La doresc ca din 2016, să le primească doar ei.

  Comentariu by lucian visa — 27 iulie 2015 @ 17:31

 2. dar cu masinile de bulgaria care trec de bariera ( politia locala ) pe digul de sud? acolo trec numai smecherii????

  Comentariu by intrebare — 27 iulie 2015 @ 17:51

 3. „În ultimul interval, Poliţia Locală Mangalia a desfăşurat mai multe acţiuni de verificare în trafic, dar şi în zeci de unităţi comerciale din staţiuni în special, în urma cărora au fost aplicate sancţiuni consistente celor prinşi pe picior greşit. De acelaşi tratament, au beneficiat şi proprietarii de terenuri pe care nu le-au îngrijit, ci, dimpotrivă, le-au lăsat la cheremul gunoaielor şi buruienilor.
  Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că agenţii din subordine au aplicat în trafic 54 de amenzi în valoare totală de 10.530 de lei. De asemenea, au fost date 15 avertismente. Au fost raportate spre identificare aproximativ 100 de autoturisme. Controalele privind activităţile comerciale ilicite au avut ca efect aplicarea a două sancţiuni în cuantum de 4.400 de lei.
  Cele mai usturătoare amenzi, patru la număr, au fost aplicate pe Mediu, valoarea totală fiind de 115.000 de lei. Tot pentru terenurile insalubre s-au dat şi 54 de avertismente. Printre sancţionaţi se află Poşta Română, dar şi societatea pe terenul căreia se desfăşoară târgul de duminică, zonă plină de cioburi, ambalaje, resturi provenite de la materialele de construcţie. Nu în ultimul rând, pentru nerespectarea proiectelor ori pentru începerea lucrărilor de construcţie fără autorizaţie, reprezentanţii compartimentului Disciplina în construcţii, din cadrul Poliţiei Locale, au aplicat 2 amenzi în valoare de 3.000 de lei.”

  Interviul de mai sus l-a dat seful politiei locale in data de 13 iulie Editiei de Sud si care, in mare parte, este la fel cu declaratia aparuta azi in Telegraf. Ori seful politiei se trezeste ca in „Ziua cartitei” si o ia de la capat spunand aceleasi lucruri, ori ne crede fraieri pe toti.

  Comentariu by Anonim — 27 iulie 2015 @ 18:00

 4. unde era politia locala la evenimentul Radio 21 din week end cand era plin de pasari negre ? ce vindeau tot felul de minuni .

  Comentariu by Arvin — 27 iulie 2015 @ 21:08

 5. ce amenda a primit administratorul gradinitei de la baraci care a ajuns wc ,degeaba a facut curat in interior ca acum este la fel de plin de cacat ca la inceput, romii de la baraci nu au wc+uri si isi fac toate necesitatile in gradinita ,toata zona pute a cacat,primarie trezestete ,muta toti locatarii de la baraci unde ai promis, oricum acolo au conditii mai bune, numai new chinuiti si pe noi si pe ei,primarie trezesteteeeeeee

  Comentariu by ion ionel — 27 iulie 2015 @ 21:08

 6. ce amenda au primit cei cu circul de la saturn amplasat fara nici un fel de act si fara sa plateasca nici o taxa? oficial bineinteles ca neoficial se pare ca au platit ei,si chiar fratelui incoruptibiluiui sef al politiei locale. si nu putin.

  Comentariu by george georgel — 27 iulie 2015 @ 23:54

 7. Na Ciorex ca a trecut Dragos Angelescu in linia intai si tu ai ramas cu porumbul…fiert!

  Comentariu by Hahaha — 28 iulie 2015 @ 0:55

 8. http://www.replicaonline.ro/hotii-au-o-noua-metoda-sa-ti-fure-din-casa-mimeaza-durerea-de-burta-232741/

  Comentariu by nabuco — 28 iulie 2015 @ 11:17

 9. „Mă gândesc că infracţiona-litatea în cartierul meu a crescut foarte mult în ultimul timp. Aseară când m-am întors de la crâşmă şi am tras pătura de pe nevastă-mea am dat peste un bărbat în uniformă de poliţist. Este un sentiment destul de plăcut să ştii că eşti protejat de un poliţist sub acoperire…”

  Comentariu by nabuco — 28 iulie 2015 @ 13:00

 10. ce amenda a primit perfect tree ca arunca toate gunoaiele pe locul fostului comcm?

  Comentariu by marcu — 28 iulie 2015 @ 19:06

 11. Nu există autoamendă.

  Comentariu by lucian visa — 28 iulie 2015 @ 19:21

 12. http://www.replicaonline.ro/primaria-mangalia-munca-de-lamurire-cu-operatorii-de-plaje-sa-stranga-algele-si-gunoiul-232938/

  Comentariu by nabuco — 29 iulie 2015 @ 12:16

 13. Unde este politia locala cand in mica portiune cu stuf de langa marea scena pe apa a Mangaliei, unde se presupune ca se petrec evenimente culturale, toti cei in nevoie isi dau pantalonii sau slipurile jos, in plina zi, si isi fac nevoile in public? Sa mai spun cum miroase pe dig, in plin soare, la 40 de grade zilnic?
  Unde este politia locala cand proprietarii terasslor si chioscurilor infecte de pe dig, din aceeasi zona a gabarei, arunca pungild cu peste imputit in mare?
  Digul Mangaliei, care ar trebui sa fie un loc racoros de promenada in serile de vara, a ajuns o infectie, la propriu.
  Radu, Dumitrana, Filip voua nu va miroase nimic din jipane, ocoliti digul in drumul spre Constanta? Noi vrem sa mergem pe jos si sa ne plimbam in orasul nostru.
  Ne vrem orasul inapoi!!!!!!!!!

  Comentariu by Anonim — 30 iulie 2015 @ 19:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress