Vara, sezon ce îndeamnă la relaxare şi tihnă, se răsfrânge nu doar asupra vieţii de zi cu zi, ci şi asupra zonei politice, unde cea care domină este acalmia. În răstimpul de linişte rămas până la lansarea zbuciumului electoral, aleşii noştri analizează, se frământă, mai dau din coate, încearcă să impresioneze – unde se poate – pentru a intra în competiţia de vara viitoare, când, trag nădejde, că vor fi, din nou, desemnaţi să contribuie, direct, la luarea deciziilor pentru „binele oraşului şi al cetăţenilor”. În această categorie intră consilierii locali care au trecut, la Mangalia, prin tot felul de echipe sau care au făcut un pas înapoi, devenind independenţi doar datorită conjuncturii, întrucât, mulţi dintre aceştia, în sufletul lor, au rămas legaţi de o anumită doctrină de partid. Aşa se face că până la toamnă, când campania îşi va arăta faţa cu grimasele ei obişnuite sau cu zâmbetele de ocazie, consilierii stau liniştiţi, aparent, nu fac declaraţii, nu iniţiază acţiuni, în schimb, se gândesc pe ce drum să apuce, drum care să le deschidă toate uşile, aşa cum s-au obişnuit. Din septembrie-octombrie însă partidele, ce vor juca un rol mai mare sau mic, dar hotărâtor pentru obţinerea victoriei, vor ieşi în faţă cu acţiuni sociale, festive, cu fel de fel de iniţiative, cu un amalgam de promisiuni menite să atragă cât mai multe voturi favorabile. Din păcate, nu vor lipsi scandalurile – Mangalia a avut la ultimele alegeri cel puţin un show de pomină – nici criticile, jignirile şi nici lupta pe lipitul afişelor care apar şi dispar cu viteza luminii, deşi, aceste practici se întâmplă în special noaptea.
Independenţii încă meditează intrarea în echipa care va fi la butoane
Din anumite surse am aflat că unii dintre independenţi s-ar îndrepta către PNL, în timp ce alţii ar fi tentaţi să revină în PSD. Legat de cooptarea în echipa, relativ, nou formată a altor membri din rândul consilierilor, preşedintele PNL Mangalia, primarul Cristian Radu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că uşa rămâne deschisă, numai să-şi facă aleşii curaj să intre. „Am tot discutat despre acest subiect cu mulţi dintre consilierii independenţi care şi-au exprimat dorinţa de a ni se alătura, numai, că, deocamdată, nu ştiu din ce motive nu concretizează ceea ce spun. Avem nevoie de cât mai mulţi oameni, dar nu pentru a ne lăuda cât suntem de numeroşi, ci pentru a demonstra că vrem să şi muncim. Aşa cum am mai spus, contează mai mult calitatea, decât cantitatea. Deocamdată, membrii PNL interesaţi să ocupe un loc în Consiliul Local au posibilitatea să depună solicitări scrise. La primăvară, acestea vor fi selectate în funcţie de aportul adus în partid, dar şi de popularitatea avută în comunitate, urmând ca printr-un sondaj să realizăm lista finală cu cei care vor candida la alegeri. Evident, bătălia, ca să spun aşa, se va da pe locurile eligibile, acestea urmând să fie ocupate doar de către cei care ne vor aduce beneficii, mă refer la muncă, imagine pozitivă şi dorinţă de a schimba în bine oraşul”, a spus edilul municipiului.
Până la primirea unor membri „cu pedigree”, PNL-ul îşi continuă activitatea prin intermediul celor 24 de OSV-uri. Liderul filialei locale, primarul Cristian Radu a declarat că acţiunile se derulează pe trei componente. „Pe de o parte, preşedinţii organizaţiilor se preocupă să atragă noi membri, pe de alta organizează întâlniri cu cetăţenii din zonă şi, nu în ultimul rând, au misiunea de a prelua problemele populaţiei şi de a le pune pe masa responsabililor din Primărie pentru a le rezolva”, a mai spus edilul Mangaliei, Cristian Radu.
editiadesud.ro
Biroul PNL e ocupat aproape în exclusivitate de funcţionari publici.
Comentariu by lucian visa — 22 iulie 2015 @ 19:05
Da , dar nu de cei care ar trebui ….
Comentariu by Vasile — 22 iulie 2015 @ 19:09
UN mic amendament! – a declarat preşedintele fostului PNL Mangalia şi co-preşedintele noului PNL Mangalia, fiindcă vorbim de o structură nouă unde sunt membri fondatori atât cei din PDL Mangalia cât şi cei din PNL Mangalia. Fuziunea înseamna recunoaşterea si respectarea statutului.
În rest, ori aport ori adus 😉
Comentariu by valentin ciuraru — 22 iulie 2015 @ 19:42
Sa salutam intrarea in noul PNL Mangalia al mamei pesediste Trepadus, alaturi de fiica sa producatoare Adina, actuala doamna Mocanu. De la „angajata” la Hanul Ielelor pina la primarie, cararea scurta trece prin partide.
Cred ca si Tusac moare putin de ciuda.
Felicitari conducerii PNL. Asa membri sa tot culegeti.
Comentariu by Anonim — 22 iulie 2015 @ 20:02
Pt.2
Funcţionarii publici ar trebui să nu facă parte din niciun partid şi în niciun caz din structura de conducere a acestora.
Pt.4
Madam Trepăduş are doctrina primarului în funcţie.
Comentariu by lucian visa — 22 iulie 2015 @ 20:31
Conform legii, functionarii publici nu au voie sa faca parte din structurile de conducere ale unui partid politic, nici sa-si exprime public adeziunea fata de un partid sau candidat.
Functionarii publici, nu lipitorii de afise.
Madam suna prea elevat, sa nu exageram! Cred ca „fa, adino, tu ce cauti pe-aici” suna mai bine, ca sa citam un doctor celebru.
Comentariu by Anonim — 22 iulie 2015 @ 21:09
@6
Am mai dezbătut în urmă cu ceva timp speța cu incompatibilitatea funcționarului public versus membru în organismul de decizie al organizației locale a partidului. La nivel local nu avem filiale de partide, ci organizații locale, deci fără personalitate juridică. Iar Organizația locală are o singură funcție de conducere – președintele. Structura de conducere de care vorbești … de fapt este un organism de decizie și nimic mai mult.
Comentariu by valentin ciuraru — 22 iulie 2015 @ 22:25
Da, cele doua au pedigree in singe. Cred ca Budurescu si Mazilescu au concurenta serioasa.
Andrei Sorin, nu ti-e rusine, ai fost presedintele partidului. Ce mai cauti printre astia? Jenant.
Comentariu by Anonim — 22 iulie 2015 @ 22:29
Ptr. Ciuraru. Atunci iti meriti colegele. Esti spalat la creier. Sa nu uiti sa le spui sarumana sefa. Apoi sa te speli pe dinti.
Comentariu by Anonim — 22 iulie 2015 @ 22:31
D-le Ciuraru se cunoaste ca sunteti nou membru PNL si nu cunoasteti Statutul PNL.Iata ce spune acesta:
Articolul 39
La nivelul organizaţiilor locale, Partidul Naţional Liberal are următoarele ORGANISME DE CONDUCERE:
a. Adunarea Generală a membrilor organizaţiei;
b. Biroul Politic – la nivelul secţiei de votare, cartier, comunal, orăşenesc sau municipal.
Este foarte clar si nu permite comentarii numai daca esti rau voitor .Iar la art.45 din acelasi statut ,daca nu stiati,sunt prevazute atributiile BIROULUI POLITIC LOCAL.La Mangalia nu exista BPL?
Comentariu by Anonim — 22 iulie 2015 @ 23:40
Dacă vă referiți la Statutul PNL care-l are la fila 2 pe I.C.Brătianu, căzut în desuetitudine, m-ați ”prins”, nu-l cunosc în detalii. De Statutul adoptat în 26 iulie 2014 am cunoștințe orișicât și vă spun că la nivel local vorbim de organisme de decizie politică așa cum se stipulează la art. 37 alin. 2.
Ca să ne înțelegem ? Analizez speța doar din perspectiva legalității !
Comentariu by valentin ciuraru — 23 iulie 2015 @ 7:59
Madam Trepadus cu Adina ii rup telefonul lui Tanase sa le primească înapoi in PSD , dar ele nu știu ca sa făcut deratizare in PSD si toate lighioanele si insectele au emigrat la PNL
Comentariu by Terciu — 23 iulie 2015 @ 10:10
Mazilu , Maganu si Dan Moldovan vor trece la PNL si vor fi in primi 5 pe lista de consilieri . Sunt făcute acte in sensul acesta . Cei trei au avut o încercare de a veni înapoi spre PSD dar se pare ca au contre cu Ciobanel si Tanase care nu vor sa audă de trădători . Vom vedea ce fi . Se pare ca fără acordul celor doi nu misca nimic in PSD
Comentariu by Unul din psd — 23 iulie 2015 @ 10:22
Daca se face deratizare in PSD si se scapa de soareci, sobolani, insecte precum trepaduse, mazalu, maganu, moldovan, ariciu si altii ca ei, tot e bine.
Poate incepe deratizarea si in primarie, e plin de lighioane.
Un studiu mare de caz ramane Mazalu, fost profesor. Nu excela ca profesor, dar totusi, ce caracter poti sa ai sa stai printre ei?
Comentariu by Anonim — 23 iulie 2015 @ 13:14
http://www.replicaonline.ro/monarhistii-constanteni-ies-in-strada-pentru-recrutarea-de-noi-membri-232141/
Comentariu by nabuco — 23 iulie 2015 @ 13:16
Pt.8
Cum ce să caute Sorin Andrei cu ele ? Trebuie să le ia cadouri de zilele lor, plus că trebuie să-l perie pe şefu şi să-i aplaude discursurile.
Pt.13
Şi Filimon a fost pe lista de consileri ai PSD, iar când să intre în CL, a constatat că fusese dat afară din partid. La fel se va întâmpla cu Mazâlu şi Maganu, dar nu şi cu Moldovan. Ciobănel şi Tănasă au dreptate, ori curvă ori fată mare.
Pt.14
Mazâlu ar putea fi un studiu de caz. Mare caracter. Mai ales când a fost „artist” la festivalul Callatis.
Comentariu by lucian visa — 23 iulie 2015 @ 16:13
Si la festivalul Callatis, tot alaturi de Adina, si ea a prestat, tot ca artista. Ei, da pe-atunci, vedeta spectacolului era Georgiana Grasa, devenita acum om de mare incredere si capacitate in echipa Filip-radu mincinosu… ce vremuri, nu don profesor… Acum, Grasa a ajuns sa-l ameninte pe Tusi ca spune tot la DNA daca o mai ameninta… o victima… frumos… bine ca sinteti mereu in aceiasi echipa, ca sa folosim o singura flegma.
Comentariu by Anonim — 23 iulie 2015 @ 16:56
Ce aţi zice de un selfi Georgiana – mincinosu ? Sigur ar strânge milioane de link-uri şi ar arăta o continuitate exemplară în administraţia publică locală din Mangalia. Un oarecare dezechilibru ar fi dacă cei doi ar fi pe câte un taler al aceleaşi balanţe.
Comentariu by lucian visa — 23 iulie 2015 @ 17:06
Pai ce deratizare ca au ramas daunatorii….
Comentariu by Vasile — 23 iulie 2015 @ 18:26
Oare si grasa e la pnl?
Comentariu by Anonim — 23 iulie 2015 @ 21:02
De fapt cam toata lumea vrea la PNL.La comunisti(Psd)cica bate vantul,nici macar conu Iorgu nu mai trage sperante.Se vor mai duce si catre Unpr.Cert e ca s-a cam rupt caruta la rosii.
Comentariu by Anonim — 23 iulie 2015 @ 22:38
Toata lumea inafara de cei de la pnl. care nu mai vor cu asta micu.
Si cei care se duc acum cu speranta o sa se lase lasa cand s-or lamuri ce fel de om este.O sa distruga pnlul,n-o sa ia nici trei consilieri. Nici nu are cum sa ia mai mult doar cu slugi din Constanta.
Pacat de pnl, o sa votez psd cu inima indoita desi am fost pnlist toata viata. Pe cei de la pdl nu da doi bani, n-o sa ajunga nici unul pe lista, degeaba isi fac ei vise, nici daca-i jura credinta cu sange. Primarul ii uraste pe mangalioti si nu are incredere in nici unul. Singura sansa pentru pnl e sa scape de el si sa se refaca cu oameni buni.
Comentariu by Anonim — 24 iulie 2015 @ 1:07
Pt. #18
http://www.replicaonline.ro/director-din-primaria-mangalia-numit-sef-serviciu-si-la-aeroportul-kogalniceanu-232341/
qed
Comentariu by nabuco — 24 iulie 2015 @ 11:11
Se pare că la PNL Mangalia s-a primit o derogare de la Alina Gorghiu, prin care Biroul Politic Local s-ar redenumi Bordelul Politic Local.
Comentariu by lucian visa — 24 iulie 2015 @ 15:36
😉
Comentariu by nabuco — 24 iulie 2015 @ 16:07
Pt.21
UNPR nu va avea candidat la primar în 2016 la Mangalia şi va susţine candidatul PSD sau propus de PSD. La fel va face şi ALDE şi PRM.
Evident că liberalii, nu cei din bordelul PNL local şi marea majoritate a PDL-iştilor vor face acelaşi lucru. PNTCD este deasemenea împotriva mincinosului.
Comentariu by lucian visa — 24 iulie 2015 @ 18:31
Cat de dobitoc poate sa fie un ,,penelist,, sa voteze pesedeul ? Atat de dobitoc incat sa nu stie ca mai sunt si alte posibilitati ? Minciuna cu sunt mici si nu au sanse nu tine. A dovedit-o un independent acum 3 ani…
Comentariu by Tuflici — 25 iulie 2015 @ 3:40
Cei care au tradat odata sunt tradatori in continuare.Mare gresealasa fie primiti in PNL independetii.
Comentariu by gore 2 — 25 iulie 2015 @ 6:43
Pt.27
„Independentul” era susţinut total de PNL. S-a ales varianta independent pentru atrage voturi de peste tot. Campania lui a costat enorm pentru un oraş de mărimea Mangaliei. Aşteptăm să vină un alt independent care a stat până acum ascuns şi să ne salveze ?
La locale nu se va vota doctrina partidului acelui candidat. Dar dacă PSD va susţine un independent ?
Pt.28
Dacă va fi în folosul mincinosului, vor fi primiţi. La PNL a rămas doar sigla.
Comentariu by lucian visa — 25 iulie 2015 @ 10:41
D-le Ciuraru
Ai dreptate iata ce sscrie la art.37 di noul statut :
rt. 37
(1) Pe teritoriul fiecărei/fiecărui comune, oraş sau municipiu, cu excepţia municipiului Bucureşti, precum şi
pe teritoriul altei ţări se constituie câte o organi
zaţie locală formată din totalitatea membrilor de partid,
conform prezentului Statut.
(2) Organizaţia locală este CONDUSA de un Comitet de Coordonare Local (CCL)
care este organismul
de
decizie politică şi care se întruneşte trimestrial, precum şi de un B
irou Politic Local (BPL), care pune în
practică hotărârile CCL şi care se întruneşte lunar.
De aici reiese clar ca organizatia locala este CONDUSA de un CCL si de un BPL care sunt organisme de decizie politica si conducere care au si ele niste obligatii prevazute si la art.7 alin.2si 3.La art.12 din statut se arata ca:,,Pentru fiecare nivel există cel puţin un organism de conducere şi coordonare colegial şi un organism de
conducere şi de execuţie permanent. Modul în care se organizează, se desfăş
oară şi se conduce activitatea
în organizaţiile teritoriale este stabilit prin Regulamentul privind organizarea, desfăşurarea şi conducerea
activităţii organizaţiilor locale şi judeţene (ROLJ), aprobat de CN la propunerea BPN,,.
Deci cum le întoarcem si le învârtim ,cum le mai colorarm tot organisme de CONDUCERE sunt
Va multumesc pentru atentie si sper ca ati înteles cine conduce organizatia locala conform statutului pentru ca la PNL Mangalia stim cine conduce si nu are nevoie de statut.
Comentariu by Anonim — 26 iulie 2015 @ 9:13