Politica locală

19 iulie 2015

Gîndul de sîmbătă, 18 iulie 2015. Klaus Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el, ca Președinte, și o tot lărgește, dorind tot mai mult lux pentru el și nevastă-sa!

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 12:58

Președintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal, document aprobat de Parlament aproape în unanimitate, salutat de oamenii de afaceri și de economiști.
Asta fără a mai spune că Documentul a fost primit cu satisfacție de Poporul român, sărăcit de anii de austeritate anterioară.

Desigur, aceste fapte nu garantează de la sine că din perspectiva interesul național pe termen lung, Codul fiscal e benefic.
Din istorie știm că în anumite momente Conducătorii pot dovedi mai multă luciditate decît popoarele și, prin urmare, pot lua decizii benefice pentru popoarele lor în contra voinței populare de moment.

Sunt situații în istorie cînd decizia Conducătorului s-a dovedit catastrofală.
Cînd i se spunea că românii bombăne pentru că se taie curentul pe motive de economii, iar româncele fac gălăgie că nu găsesc în comerț chiloți, Nicolae Ceaușescu răspundea că el știe mai bine decît Poporul ce-i bun pentru el, Poporul.

Sunt situații cînd decizia Conducătorului a fost benefică.
Poate că mulți americani n-ar fi vrut să meargă pe front.
Decizia lui Roosvelt de a intra în Război împotriva nemților și japonezilor s-a dovedit pînă la urmă benefică pentru americani.

Indiferent de rezultate, în Istorie se manifestă această credință a Conducătorului că el le știe mai bine decît poporul ce-i bun și ce-i rău pentru poporul respectiv.
Această credință l-a făcut și pe Klaus Iohannis să respingă Codul fiscal dorit de Poporul român.
El, Klaus Iohannis, știe mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru el, Poporul român! El știe că Documentul e rău pentru Poporul român.

Numai această credință explică aberația antidemocratică și bădărănească ce a pune pe un consilier pițifelnic să explice Poporului român de ce el, Klaus Iohannis, a respins Codul dorit de Popor.
Păi, dacă tu știi mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru el, Poporul român, ce rost are să-i mai spui Poporului de ce i-ai respins Codul? Oricum el, Poporul, nu înțelege ce înțelegi tu, Klaus Iohannis.

De joi dimineața, chiar înainte ca președintele să respingă Codul fiscal, Divizia Presă a SRI, cea pusă la dispoziție de Noua Poliție Politică lui Traian Băsescu mai întîi și lui Klaus Iohannis mai apoi, a și trecut la îndeplinirea Ordinului pe Unitate:
De a scrie neapărat:
Prin respingerea Codului Fiscal Klaus Iohannis se dovedește mult mai înțelept decît Poporul român, care Popor român ar vrea să aibă taxe și impozite cît mai mici și salarii cît mai mari.

El, Klaus Iohannis, care știe mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru Poporul român, socotește că Poporul român trebuie să strîngă cureaua, pentru că o țară nu trebuie să cheltuiască mai mult decît produce.

Foarte bine.
Într-adevăr, un stat trebuie să fie chibzuit cu cheltuielile publice pentru a nu ajunge în situația de a depăși un anume procent de deficit bugetar.

În 1901, veniți la Guvernare, după o perioadă de deșănțare în materie de cheltuieli publice, Liberalii, prin ministrul de Finanțe de atunci, au lansat sloganul Să punem capăt cheltuielilor nesăbuite!

Klaus Iohannis, am înțeles din măcănitul său despre Codul Fiscal – măcănit, și nu vorbit a fost, judecînd după puținele cuvinte spuse în explicarea și justificarea gestului – a respins Codul Fiscal pe motiv că înlesnea cheltuieli nesăbuite. Ori el, Klaus Iohannis, crede că un stat trebuie să fie chibzuit cînd e vorba de a mări salarii, de micșora taxe și impozite. Într-un cuvînt, Klaus Iohannis a cerut românilor, asemenea lui Nicolae Ceaușescu, să strîngă cureaua.

Peste tot în lumea civilizată, cînd Conducătorii cer Poporului să strîngă cureaua, încep prin a da ei exemplu de strîngere a curelei.
Anunță că-și reduc salariul, renunță la o serie de facilități luxoase.
Klaus Iohannis a cerut poporului Român să strîngă cureaua.
El însă, Klaus Iohannis, cheltuiește bani publici ca președinte.

A început prin a strînge el însuși cureaua?

 1. A cerut Guvernului să-i tripleze salariul înaintea altor funcționari publici. Cînd Victor Ponta i-a respins cererea, s- a supărat rău de tot. Klaus Iohannis a respins Codul fiscal pe motiv că favorizează creșterea salariilor la bugetari fără susținere în Buget. El însă cînd a cerut guvernului să-i tripleze salariul, nu s-a întrebat dacă asta are susținere de la Buget.
 2. A cerut RAPPS să-i transforme Vila Lac 2 într-un Versailles românesc. În Vila Lac 2 a stat timp de zece un alt președinte, Traian Băsescu. În afară de faptul c-a fost votat – vorba ofițerilor acoperiți – prin miracolul din 16 noiembrie, Klaus Iohannis e la fel de președinte ca și antecesorul. Mai mult, ca și Traian Băsescu are o singură nevastă. Prin urmare, de ce era nevoie de deja un milion de euro din bani publici pentru ca Klaus Iohannis să se mute cu soția în Vila Lac 2? Cînd a cerut dormitor de 500 metri pătrați (Ce dracu face cu atîta suprafață de dormitor conjugal, își aleargă nevasta înainte de…, după cum cocoșul aleargă găina înainte de…?!) nu s-a gîndit că e o cheltuială nesăbuită a banului public?
 3. În cele șase luni și ceva care au trecut de la instalarea la Cotroceni, Klaus Iohannis și nevastă-sa au voiajat peste hotare mai mult decît Traian Băsescu într-un mandat. Voiajele au fost absolut inutile, deoarece au fost cu precădere în țări membre ale UE. Șeful statului se întîlnește sistematic cu șefii de stat și de guvern ale țărilor din UE la ședințele Consiliului. De ce a făcut aceste voiaje? Cum de ce le-a făcut? Ca să aibă Carmen Iohannis posibilitatea să-și etaleze toaletele de ceremonial la nivel înalt. Că doar n-oți vrea să le etaleze la liceul din Sibiu?
  Înseamnă aceste voiaje cheltuieli nesăbuite ale banului public? Înseamnă.
 4. De la instalare, Klaus Iohannis a marcat cîteva premiere: Și a schimbat mașina președinției cu una mult mai luxoasă; a făcut să aterizeze la Sibiu avionul prezidențial pentru a-i lua pe el și pe consoartă direct din sufragerie; și-a sărbătorit ziua de naștere în vila de lux de la Neptun.

Din cîte se vede, Klaus Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el și o tot lărgește.

cristoiublog.ro

9 Comments

 1. http://www.replicaonline.ro/scandal-pe-sondaj-in-pnl-tusa-atac-la-boroianu-este-nasul-de-familie-al-domnului-dragomir-231733/
  … cu fasole

  Comentariu by nabuco — 20 iulie 2015 @ 14:21

 2. Numai asa ,strângând cureaua, poti să-ti iei vreo sapte case

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2015 @ 16:36

 3. Nabuco,
  Cu fasole ori fără, co-preşedinta Pnl Sorina Tusa spune exact ce scrie in documentele de conducere ale partidului; protocol, statut, hotărârea 1 şi 2 ale CN al PNL, anexa la hotărârea 5 a CN de la Piteşti. Există un calendar clar al activităților şi acțiunilor, la nivel local/județ, ale partidului pe care trebuie să le respectăm cu toții indiferent de rang şi hang.

  Comentariu by valentin ciuraru — 20 iulie 2015 @ 22:06

 4. QED
  https://bazel09.wordpress.com/2013/01/08/demisie-se-misca-lucrurile/#comments

  Comentariu by nabuco — 21 iulie 2015 @ 14:05

 5. Nu văd legătura !
  La acest moment vorbim de un calendar al fuziunii în paralel calendarul pregătirii alegerilor locale din 2016.

  Comentariu by valentin ciuraru — 21 iulie 2015 @ 15:32

 6. „Doamna Carmen,
  Dacă la mine vă referiţi , am să vă dezamăgesc 😡 Am avut carnet doar la defunctul PCR, că aşa era trendul la şcolile de cătănie. Şi încă nu mi-am propus să fac vreo adeziune cu carnet la vreun partid ! Sper să nici nu-mi propun 😎

  Comentariu de bazel09 — joi, 10 ianuarie 2013 @ 4:55 PM ”

  &

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Macao_%28joc_de_c%C4%83r%C8%9Bi%29

  Comentariu by nabuco — 21 iulie 2015 @ 16:47

 7. Nu mă convingi de legătură oricat de multe conexiuni vei dori să faci.

  Comentariu by valentin ciuraru — 21 iulie 2015 @ 17:37

 8. http://www.evz.ro/investitorii-straini-catre-iohannis-promulgati-noul-cod-fiscal.html

  http://www.evz.ro/41-de-profesori-de-economie-si-antreprenori-i-au-scris-lui-iohannis-cerand-promulgarea-codului-fiscal.html

  Comentariu by lucian visa — 21 iulie 2015 @ 18:00

 9. Domnule Ciuraru ,ce parere aveti despre afirmatia celui de la nr.2 ???.

  Comentariu by Anonim — 23 iulie 2015 @ 7:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress