În plin sezon estival, pândit de ochiul critic al cetățeanului, municipiul Mangalia își duce traiul cu speranța că într-un interval de timp nu foarte îndepărtat va cunoaște schimbări care să-l facă remarcat pozitiv atât de către localnici, dar și de către cei care îl vizitează. În prezent, în oraș, se execută o serie de lucrări de modernizare și de reparații, iar la orizont se întrezăresc proiecte noi pe care comunitatea le așteaptă de ceva vreme.
Despre ambițiile actualei administrații, am dialogat cu managerul public, Romulus Dumitrana care ne-a dezvăluit care sunt planurile perioadei imediat următoare, cu impact direct asupra municipiului.
- Care sunt proiectele pe care le aveți în vedere pentru relansarea turismului litoralului sudic?
- Pe de o parte, amintesc cele două proiecte de reabilitare a falezelor. După cum se știe, deja, lucrările începute pentru reamenajarea falezei din Neptun sunt sistate până la începutul lunii septembrie, întrucât deranjau turiștii care merg la plajă. Cel de-al doilea proiect, de reparare a falezei din Saturn, nu a început încă, din cauza contestațiilor făcute, o practică pe care o consider descurajantă pentru orice proiect. De asemenea, menționez proiectul de amplasare a trei chioșcuri de informare turistică în stațiuni. Acestea vor fi dotate cu aparatură electronică, fiind în măsură să ofere turiștilor orice informații care îi vor ajuta pe parcursul sejurului în sudul litoralului. Concret, vizitatorii vor putea afla informații despre unitățile de cazare, cele de alimentație publică și posibilitățile de distracție. Un alt obiectiv pe care ne gândim să-l punem în practică este achiziționarea unei scene de mari dimensiuni pe care să o amplasăm pe plajă. Astfel, aceasta va putea găzdui spectacole, concerte și orice alt gen de evenimente cultural-artistice pe întreg parcursul verii, fără să mai fim nevoiți să închiriem scene de la alții, în condițiile în care tarifele practicate sunt foarte mari. La capitolul evenimente, pot să spun că vara aceasta, numărul lor este foarte mare, astfel că turiștii vor avea și alte posibilități de destindere în afara plajei și plimbărilor.
- Când se vor încheia lucrările aflate, în prezent, în curs de execuție?
- Lucrările de la sens, estimez să se finalizeze la sfârșitul acestei luni. Lucrările la intrarea în Saturn se vor încheia la începutul lunii august. Mai avem un proiect de înfrumusețare a intrării în oraș, început cu defrișarea gardului viu și curățarea întregii zone. Aici, va fi plantat gazon, iar din loc, în loc, vor fi amplasate statui, aflate, în prezent, în stațiuni ce nu sunt puse în valoare așa cum ar trebui. Este un proiect care va dura trei – patru luni, însă rezultatul va fi uimitor. În același timp, lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe strada Portului se vor încheia peste câteva zile. În privința celorlalte lucrări necesare municipiului, mă refer la asfaltări și iluminat public, întâmpinăm dificultăți din cauza licitațiilor blocate tot de contestații. Curând, însă va expira perioada dedicată soluționării acestora, astfel că estimăm ca luna viitoare să demarăm asfaltarea drumurilor din oraș. În privința iluminatului, așteptăm să primim finanțare, cel mai probabil la toamnă.
- S-a vorbit destul de des despre mansardarea și modernizarea Policlinicii Mangalia. Când se va realiza acest lucru?
- Au fost multe discuții pe marginea acestei unități sanitare. Din păcate, nu s-a reușit parafarea unui acord cu niciuna dintre firmele cu care am vorbit. Nu s-a înghesuit nimeni să investească în acest proiect necesar de mansardare. Tocmai pentru a nu amâna lucrurile, am decis ca extinderea Policlinicii să se realizeze din fonduri proprii, respectiv cu bani de la bugetul local. Paralel, vor fi modernizate toate spațiile comune care, în prezent, arată deplorabil. La etajul nou creat, vor fi găzduite tot cabinete medicale, existând, astfel, posibilitatea venirii a mai mulți medici specialiști de care orașul are nevoie. În maximum o lună, proiectul va fi gata, iar extinderea propriu-zisă va începe în septembrie, urmând ca în ianuarie 2016 să se taie panglica. În urma mansardării, vor apărea 18 cabinete noi. În ceea ce privește scoaterea la vânzare a cabinetelor, ocupate, în prezent, de către medici de familie și specialiști, pot spune că s-a ajuns la un punct de vedere comun cu aceștia, astfel că tranzacția se va putea realiza curând. Prețul de vânzare va fi de 400 de euro/mp, tarif pe care îl apreciez accesibil.
editiadesud.ro
Când a dat acest interviu, carte de muncă imaculată, probabil era invidios că numai mincinosu este criticat pe blog. Sunt sigur că n-o să mai fie, iar eu nu voi comenta conţinutul articolului.
Comentariu by lucian visa — 17 iulie 2015 @ 17:39
https://www.youtube.com/watch?v=TDN66_4xEZ0
Comentariu by nabuco — 17 iulie 2015 @ 17:43
Decit mansardare nu ar fi mai bine extindera Policlinicii pe spatiul cu balarii din partea stinga si chiar spatele actualei constructii,ar fi mai sigur deoarece nu cred ca proectantul actualei cladiri a calculat rezistenta si portanta la inca un nivel plus ca ansamblul arhitectural ar suferi(nu sa-r armoniza cu zona).Si nu in ultimul rind nu ar perturba functionarea actualelor cabinete.
Comentariu by doru — 17 iulie 2015 @ 18:14
Treaba cu mansardarea este idea (una şi aia fixă) celui fără de carte (de muncă). Cu blocurile de pe feleză au dat chix. Cine va fi beneficiarul mansardei de peste policlinică ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 17 iulie 2015 @ 18:33
Mansardarea e mai simpla , nu are nevoie de fundatie care e costisitoare la fel ca si racordarile la utilitati sunt diferite la o constructie noua de cele de mansarda.Sigur ca e buna ideea de extindere a corpurilor daca terenul e proprietate publica si nu privata. Dar daca intradevar este nevoie de inca o unitate sanitara de ce nu se construieste in alta zona? Ce e inghesuiala asta pe vechea policlinica ?
Comentariu by Anonim — 17 iulie 2015 @ 18:34
Probabil, in cel mai rau caz, vor mai pune de-un santier in lucru cu Dorel, zona policlinicii nu era inca rascolita.
Lucrarea fiind a primariei, oare cine o va castiga? Fasole din Eforie are si firma de constructii?
Pentru autoarele articolului: fetelor, Mangalia isi duce traiul asteptand luna iunie 2016. Toata lumea-normala la cap zi necumparata cu nimic- asteapta sa scape de actualul numit. Lasati-l pe Dumitrana sa manance linistit din tavile cu placinta de la caminul de batrani. Oricum e pe dinafara.
De ce nu incepeti deja o campanie cu ce asteapta Mangalia de anul viitor? Haideti sa incepem o campanie pentru sustinerea unei femei care sa stie sa faca curatenie, sa stie sa faca administratie si sa fie si sa lucreze si pentru acest oras trist, murdar si amarat.
Ce ziceti?
Nu mai pierdeti vremea cu interviuri pe la usile lor… suna absolut penibil, voi nu vedeti?
Comentariu by Anonim — 17 iulie 2015 @ 18:48
Asta este turismul pe care il gandeste managerul public Dumitrana:
-niste chioscuri pentru informare turistica care au costat prea mult si nu produc nimic;chioscuri din astea a facut si Iorgus si au stat inchise ca nu erau utile;
-niste constructii penibile in sensul giratoriu si la Saturn;
-uimitoarele statui(?)ce urmeaza sa fie amplasate unde s-a defrisat zona verde de protectie a DN (fara autorizatie!)care masca linia ferata;
-achizitionarea unei scene de mari dimensiuni pe care sa o amplaseze pe plaja care este a Apelor Romaneiar DAR pe plaja ai voie sa pui doar chestii de genul:umbrele, sezlonguri, chestii goflabile pentru copii, cabine de schimb pentru vestimentatie….
Iar pentru locuitori:
-mansardarea policlinicii despre care se vorbeste de un an de zile dar pentru care nu se inghesuie nimeni sa o faca;
-refacerea trotuarului pe Portului(pe ici pe colo) fara autorizatie;
-spatii verzi amenajate(tot pe ici pe colo) care ne-au costat 10 milioane de euro;
SI urmeaza: iluminat, asfaltari si muuuulte altele, care or fi alea.
Comentariu by Anonim — 18 iulie 2015 @ 7:27
Groapa de gunoi pompos botezată evergreen când o vor finaliza, sau mai precis pe mandatul cui ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 18 iulie 2015 @ 8:44
„Groapa de gunoi nevergreen” se va termina pana le data de 31 decembrie dar nici nu au inceput sa faca ceva. In schimb se tot lauda ca au obtinut finantarea despre care unii spun ca au si pierdut-o.
Comentariu by Anonim — 18 iulie 2015 @ 8:48
pt. 6 Si care ar fi acea femeie? cumva madam Iorgus?
Comentariu by 345 — 18 iulie 2015 @ 9:18
Un director de liceu va fi noul primar . O persoana foarte iubita de copii si profesori . Va fi forța nucleară …. Tot orașul se va uni cu aceasta persoana …. Veți vedea
Comentariu by Forța Mangalia — 18 iulie 2015 @ 9:26
Daca e o forta nucleara e grav, vine apocalipsa peste Mangalia!
Comentariu by Anonim — 18 iulie 2015 @ 9:35
A ajuns cacatul asta de Radu Cristian sa isi bata joc de Mangalia si cu toti rahatii adusi de el. Stati ca fraierii si nu faceti nimic, in loc sa ii scoateti cu pietre din primaria aia. Nu vedeti orbilor cat de dobitoc e acest primar ? asteptati pomenile date de el ( valabil pentru mosi si babe ). Manager public ? ce gatu masii functie e asta ? de asta nu se putea face treaba in acest oras ca ne trebuie manager public din Constanta. Chiar nu e in stare nimeni din acest oras sa intre in istorie ca sa scape orasul de acest hot si incompetent numit Radu Cristian ?
Comentariu by Y Z — 18 iulie 2015 @ 10:10
Menajeră urbană e foncție mă nu jucărie! De aici se pot dirija lovelele pentru construirea Colosului din Sens, din beton armat, made în Grecia antică. O să îi tot pomenim pentru măreața realizare cu vorbe bine potrivite demne de persoanele lor. Poate punem și un radu mic sus pe prepeleac iar la parter niște statuete cu romulus și petrinuța scăldându-se într-un havuz, supervizați în forfoteala lor nevinovată, de formele rubensciene ale simonicăi… Mr. musculo de Chișinău va dirija șirurile de admiratori pentru a nu se produce incidente. Mirific!
Comentariu by Zoga — 18 iulie 2015 @ 10:34
Chiar..mai, care era urgenta si regimul prioritar al constructiei din sens? exista vreun referat, o justificare beton a domnului director, mare om cu viziune, Filip?
Ori departamentul de urbanism este cel care a propus un proiect maret de reamenajare zonala?
De curiozitate…
Comentariu by Anonim — 18 iulie 2015 @ 13:13
Filip-viziune comunista .De unde si viziune in antichitate?
Comentariu by Anonim — 18 iulie 2015 @ 14:02
Ala care tot mănâncă cacat p aici cu femeia candidat e betivu de ovidiu mihalache. Un alcoolic ratat care miroase ca un bideu, deci comentariile lui sunt foarte potrivite pentru latrina lui Visa
Comentariu by Cici — 18 iulie 2015 @ 19:00
Ovidiu Mihalache a fost consilierul mincinosului în 2012. mincinosu a fost cel care a propus-o pe soţia acestuia pentru postul de director la liceul Ion Bănescu, iar pe verişoara la Callatis. Să înţeleg că de supărare că nu mai este consilier al primarului, Mihalache a devenit alcoolic sau că mincinosului îi plac consilierii alcoolici ?
Comentariu by lucian visa — 18 iulie 2015 @ 19:16
domnu city manager,poate nu stiti,dar strada Portului tine de la intersectia Matei Basarab pana la fabrica de betoane a finului primarului impus…asa ca mai sunt multe sute de metrii de trotuar de reabilitat…
Comentariu by marcu — 18 iulie 2015 @ 19:28
ptr la anu va fi reabilitata str Negru Voda. Trebuia anul asta dar au intervenit niste chestii…asa ca viitorul primar va avea cu ce incepe…
Comentariu by zek — 19 iulie 2015 @ 10:53
Parcarea din fata hotelului laguna este de ieri parcare cu plata.cand au dat-o si pe asta? hoti jepcari cu tupeu ce sunt.au pus o bariera, un idiot cu scaun si bilete.
RADU CRISTIAN CEL MAI MARE HOT.
NICI SA NU MAI VISEZI LA UN ALT MANDAT.TREZESTE-TE DIN VISUL FRUMOS CA NU MAI PUPATI LA CASCAVAL.
Comentariu by CITESTE AICI — 19 iulie 2015 @ 11:46
Referitor la comentariul 18, Ovidiu Mihalache mi-a trimis pe email următoarele precizări :
„Comiteti insa o eroare atunci cand afirmati ca sotia mea a fost propusa de Cristian Radu la conducerea liceului. Acest lucru s-a intamplat la sfarsitul lunii mai 2012, cu mult inainte de instalarea noului primar, iar propunerea a venit din partea conducerii Inspectoratului Scolar Judetean, recte din partea inspectorului general scolar de atunci (conducere care e in functie si acum), propunere care a fost sustinuta de Claudiu Tusac si de Sorin Andrei. Deci Cristian Radu nu avea cum sa propuna asa ceva, ci doar sa accepte un fapt si anume ca nu are nici o putere legala asupra acestui fenomen.”
Comentariu by lucian visa — 19 iulie 2015 @ 12:25