Mangalia – politica locală

8 iulie 2015

Semnal de alarmă tras de o firmă de expertiză: Barăcile trebuie urgent demolate!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:54

Cartierul Barăci din Mangalia, campionul infracţionalităţii la nivel local, continuă să dea bătăi de cap locuitorilor urbei. În continuare, această zonă conduce în topul infracţionalităţilor de la nivel local, iar cartierul, în sine, este o sursă inepuizabilă de infecţie. Autorităţile publice locale spun că au apelat la o firmă specializată, care a recomandat demolarea celor şase clădiri insalubre. Aşa se face că, pe ordinea de zi a unei viitoare şedinţe a Consiliului Local Mangalia va exista şi un proiect propus de Serviciul Social, de alocare de fonduri pentru reabilitarea unei clădiri din Parcul Industrial şi repartizarea apartamentelor familiilor ce trăiesc în barăcile primăriei.

În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Mangalia, aleşii şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că primăria nu reuşeşte să repartizeze mai multe imobile finalizate în urmă cu câţiva ani: “Primăria are trei clădiri în care am putea muta locuitorii de la Barăci. Două sunt blocurile finalizate de Tusac şi rămase nerepartizate până azi, altul este căminul din Parcul Industrial. De ce nu se doreşte repartizarea acestora persoanelor din Barăci şi, astfel, să fie demolate aceste clădiri?”, a declarat Paul Foleanu, consilier local.

Directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială Mangalia, Claudiu Stamate, ne-a declarat că situaţia imobilelor pomenite de consilieri este diferită de cea a blocului din Parcul Industrial: “Cele două blocuri, de pe M.I. Dobrogeanu şi Costache Negruzzi au fost repartizate acum câţiva ani. Din păcate oamenii nu s-au putut muta acolo. Chiar săptămâna trecută am primit devizele pentru branşarea la ENEL, pe care le aşteptam de mult timp. Sumele au fost bugetate pentru branşarea la energia electrică şi cea termică, aşa că, săptămâna aceasta vom plăti banii, iar, în scurt timp, chiriaşii se vor putea muta în imobilele cu pricina”, a declarat, pentru “Ediţia de Sud”, Claudiu Stamate.

Din cei 187 de adulţi ce locuiesc la Barăci, doar 14 muncesc cu forme legale

Timp de aproape 15 ani, solicitări de demolare Barăcilor, cel mai mare focar de mizerie şi sărăcie din Mangalia au venit atât din partea locatarilor acestor magherniţe, cât şi din partea vecinilor lor. Drept pentru care, afirmă directorul SPAS, s-a apelat la serviciile unei firme de expertiză, care a constatat că, cele şase imobile, ridicate în urmă cu peste 60 de ani sunt extrem de afectate atât de cutremure, cât şi de intervenţiile la structura de rezistenţă. Pe lângă pericolul de prăbuşire al barăcilor, zona este şi un focar de infracţionalitate, cei mai mulţi dintre locuitori fiind branşaţi ilegal la reţeaua de energie electrică.

Primăria are o singură rezolvare în cazul locuitorilor barăcilor: demolarea acestora, recomandare făcută prin raportul de expertiză şi construirea unor locuinţe noi, da numai pentru chiriaşii bun platnici. Între timp, spun autorităţile publice locale, familiile de la Barăci – aproximativ 350 de persoane – ar putea fi transferate într-o clădire aparţinând Parcului Industrial Mangalia. Asta numai după ce Consiliul Local va aproba, printr-o rectificare de buget, sumele necesare reparării acestui imobil, la rândul său foarte vechi.

Cert este că, de ani de zile, Barăcile din Mangalia constituie o sursă inepuizabilă de mizerie şi infracţiuni. Dintre cei 333 de locuitori ai celor şase imobile (dintre care 147 de adulţi), numai au 14 cărţi de muncă, plătind contribuţii la stat, iar 13 sunt pensionari. Tot în cifre, din cei 142 de copii de până la 16 ani, 30 nu frecventează niciun fel de instituţie de învăţământ.

editiadesud.ro

35 Comments

 1. Sunt originari din Mangalia sau au primit mutatie ca sa voteze?Sa ramina numai cei nascuti crescuti in Mangalia,restul trimisi de unde au venit!Daca Consiliul Local nu are curajul sa rezolve aceasta situatie atunci sa plece, acum nu la vot.

  Comentariu by doru — 8 iulie 2015 @ 18:03

 2. Nu cred ca trebuie privit acest lucru cu atata usurinta, aceste focare continue de infectie pot degenera in epidemii municipale, avand in vedere temperaturile exterioare.

  Comentariu by mihai — 8 iulie 2015 @ 18:06

 3. Am trecut cu masina prin zona sa duc pe cineva, am zis ca-mi vars matele din mine,trebuie luate masuri urgente!

  Comentariu by mangaliot — 8 iulie 2015 @ 18:07

 4. Corect nr. 1!
  Brusc a aparut acest interes pentru rezolvarea problemei celor de la baraci. Tocmai acum au venit si devizele de bransare la Enel. Acum se intampla toate, astfel ca la alegeri sa-i plimbam de la baraci la parcul industrial de vreo 100 de ori sa iasa numarul. N-am inteles cate persoane sunt la baraci? Oricum ai aduna adultii cu copiii nu ies 333 de persoane nicicum!

  Comentariu by Vipera cu elice — 8 iulie 2015 @ 18:11

 5. Stati asa, ca intai trebuie renovata cladirea din Parcul Indistrial care si aia e veche, alti bani – alta distractie. Iar cei de la baraci nu muncesc deci nu vor plati curent, apa, gunoi …. nimic, ca si pana acum.

  Comentariu by Vipera cu elice — 8 iulie 2015 @ 18:18

 6. aceste baraci contin infectii plus infractionalitate, primaria trebuia sa demoleze de mult aceste mizerii de locuinte nu sa investeasca in sensuri locuitorii acestor mizerii sunt oameni preistorici care isi fac nevoile pe unde apuca plus alte nenorociri, acesti oameni nu pot fi cilivizati in veci,singurele locuinte potrivite lor sunt pesterile,cine vrea sa vada evolutia omului la inceputuri sa vina la baraci aviz turistior

  Comentariu by carmen — 8 iulie 2015 @ 18:20

 7. Stau si ma-ntreb, cine raspunde de acea cladire construita in incinta curtii, cine plateste tot ce s-a distrus, chiar nu deranjeaza pe nimeni faptul a fost furat si vandalizat tot din constructia respectiva? Asa este, cladirea este inconjurata de un nor de miros de fecale si de urina, iar gardul care inconjoara curtea s-a volatilizat. Dumneavoastra, dragi consilieri, va invit la un tur de forta de 5 minute, sa aspectati zona, dar sa aveti si masca de gaze la dumneavoastra.

  Comentariu by eliza — 8 iulie 2015 @ 18:25

 8. locuitorii din mangalia sunt de acord sa faca cheta pentru a ajuta primaria sa renoveze cladirea din parcul industrial numai sa scape de tiganii de la baraci de care sau saturat toti locuitorii urbei .domnilor din administratie va rugam sai mutati cat mai repede si o sa devenitii eroii urbei si o sa va spalatide toate pacatele mutatiiii va rugammmm

  Comentariu by p petrescu — 8 iulie 2015 @ 18:29

 9. De ce sa facem cheta noi, locuitorii Mangaliei? S-au gasit bani pentru parcuri, renovari de alei, spatii verzi, camere video si nu putea fi renovata o cladire nici dupa 3 ani de mandat?? Platim navete si chirii la angajati din Constanta dar se da vina pe toti primarii care au fost de 25 de ani ca n-au facut nimic?

  Comentariu by Vipera cu elice — 8 iulie 2015 @ 18:34

 10. Pentru pct 7 Cladirea la care faceti
  referire nu apartine Primariei Mangalia.A fost inceputa constructia de Secheli si abandonata

  Comentariu by lyly — 8 iulie 2015 @ 18:35

 11. prin mutarea tiganilor de la baraci de care sa saturat toata lumea’ orasul va capata o alta infatisare, va fi un oras european iar persoana sau persoanele care ii va muta pe tiganii, vor devenii oamenii in fata carora vom pleca capul si vor avea o mare valoare in oras,si spun acest lucru cu acordul locuitorilor cinstiti ai orasului ,dar daca nu ii veti muta va fi vai de capul vostru, veti pierde toata increderea oamenilor in voi

  Comentariu by gogu — 8 iulie 2015 @ 18:44

 12. pt punctul 9, daca nu participi la cheta te trimit sa locuiesti la baraci

  Comentariu by gica — 8 iulie 2015 @ 18:49

 13. De cu nu identifica primaria proprietarul cladirii din incinta cartierului ,, BARACI” si de ce nu-l amendeaza pe ticalos, de si-a permis sa lase cladirea abandonata si neigienizata, de ce nu ingraditi cladirea, de ce nu activati celebra camera de luat vederi. Si ar mai fi, ia-ti coborat pe oamenii aia care locuiesc acolo la stadiu de oamenii jungle, in ipostaze de zombie, va rog sa va asumati si sa actionati in consecinta!
  Salvati Mangalia, eliberati cartierul de infractori, aplicati legea!!!

  Comentariu by Eduard — 8 iulie 2015 @ 18:57

 14. Unde este Direcţia de Sănătate Publică sa-l amendeze pe proprietarul cladirii?

  Comentariu by gabi — 8 iulie 2015 @ 19:08

 15. De ce nu efectueaza Politia si Jandarmeria, razii regulate inopinate, impreuna cu reprezentantii Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Mangalia in zona Baraci?

  Comentariu by sasa — 8 iulie 2015 @ 19:15

 16. Pentru mincinos, barăcile sunt doar o problemă electorală. Dacă le repartizează căminul din Parcul industrial, atunci a pus cruce oricărei investiţii de acolo, prezente şi viitoare.

  Comentariu by lucian visa — 8 iulie 2015 @ 19:33

 17. pentru pct 13.Proprietarul cladirii la care faceti referire e firma S.C
  Secheli care a intrat demult in insolventa.Pe cei de la baraci ia adus aici Iorgus de prin tot orasul,
  majoritate au avut case dar ori le au
  vindut ,ori le au pierdut la barbut,ori le a luat bancile pentru credite neplatite.Potrivit legii nu aveau dreptul in aceste conditii la alte spatii de locuit.Primarul Radu Cristian se va tine de cuvint si va demola aceste spatii.

  Comentariu by lyly — 8 iulie 2015 @ 19:45

 18. Un mincinos se ţine de cuvânt. E glumă ?

  Comentariu by lucian visa — 8 iulie 2015 @ 20:19

 19. Am inteles, va multumesc, dar a cui este cladirea acum, in proprietatea cui? Chiar nu o administreaza nimeni?

  Comentariu by Eduard — 8 iulie 2015 @ 20:21

 20. Sunt unul dintre cei care locuiesc la barăci , normal ca sunt fel și fel de oameni veniți de pe nu știu unde , dar asta nu inseamna ca noi cei care am plătit chirie și multe altele nu suntem în stare să plătim unde vom locui . să , se facă dreptate toți ce vor comenta nu știu absolut nimic despre tot ce se întâmplă aici vorbiți dar nu știți ce :((

  Comentariu by ghiduc — 8 iulie 2015 @ 21:05

 21. Prostul de primar nu va face nimic PINA anul viitor cind se va duce la barăci si ii va ameninta ca daca nu il votează va fi vai si amar de capul lor . Le va da cita 50 roni prin Romulus si Stamate si asta va fi tot . Dar el nu știe ca nu va lua nici 50 de voturi de acolo …… Mai este putin si scăpăm de el

  Comentariu by Anonim — 8 iulie 2015 @ 22:22

 22. pentru pct 21 .Nu va prinde anul viitor acolo a ti devastat totul in jur a ti furat toate capacele de canalizare,tocurile de la usi,paturile din dotare la fier vechi, a ti spart boxele de la blocurile ANL,a ti teava de apa rece de la baia comunala si a ti sustras apometru, a ti spart blocul de locuinte sociale si a ti distrus instalatia sanitara si electrica,a ti devastat cladirea cu destinatie de gradinita,primarul va oferit locuri de munca si din cei 300 numai unul a acceptat sa lucreze,a ti invocat ca e mai bine in puscarie decit in santier,vi sa taiat ajutoarele sociale pentru ca veneati beti la cantina,iar unii vindeau alimentele sa faca rost de bani pentru bautura.Cel care va manevrat pina acum a fost Iorgus,dar numai tine scapa cartierul de voi,Radu Cristian va face ordine acolo

  Comentariu by lyly — 9 iulie 2015 @ 4:47

 23. Dar marea firma care a facut expertiza, cum se numeste ? A cui este ?

  Comentariu by Anonymous — 9 iulie 2015 @ 8:35

 24. MODIFICATI ORGANIGRAMA SI REZOLVATI PROBLEMA!
  500 800 TOT UN DRAC!

  Comentariu by JIMBU — 9 iulie 2015 @ 8:44

 25. bai lilico,dar asta fac acolo de cinspe ani.promisiunea primariei a fost ca ii demoleaza din 2013.deci lasa vrajeala si visele erotice cu iorgus.

  Comentariu by anonim — 9 iulie 2015 @ 8:56

 26. Unde esti tu Ceasusescule …. 🙁

  Comentariu by ... — 9 iulie 2015 @ 9:28

 27. http://www.replicaonline.ro/alo-ipj-ne-organizam-si-noi-pana-cand-afla-un-cetatean-unde-poate-reclama-un-furt-infractorul-mai-da-100-de-lovituri-230252/

  Comentariu by nabuco — 9 iulie 2015 @ 11:08

 28. foleanu populist degeaba pana la capat.sa nu uitam ca el a construit ceva p acolo pe la baraci daca tineti minte.
  acum ce vrea sluga lui iorgu si fostul angajat al lui tusac?sa i mute pe tigani intr un cartier rezidential de vile.tin sa ti amintesc folene ca oamenii de acolo au bagat bani sa stea linistiti si in plus sunt si platitori de impozite.daca vrei sa le faci un bine tiganilor ia i in vila ta de la 23 . sau in apartamentul social.iar voi ca si primarie nici drumuri n ati asfaltat.ca esti goarna lui iorgus intelegem dar toate au o limita.si urland mereu a paguba iti reduci si asa putinele sanse de a candida la primarie.oricum nu te va lasa stapanul tau

  Comentariu by bigbrother — 9 iulie 2015 @ 11:37

 29. Încă nu sunt lămurit, să înțeleg că această clădire a construit-o respectiva firmă, așa de capul ei și nu i-a făcut nimeni recepția? Nu care cumva este de resortul DNA-ului?

  Comentariu by cristi — 9 iulie 2015 @ 13:02

 30. Radu si echipa sa de la Constanta nu a construit nici un wc in cei trei ani de domnie. Nu a fost in stare sa facă nici branșamentele utilităților la doua blocuri construite de Tusac. Gradinita socială de la Baraci este in paragina si focar de infecție. Aceasta clădire este a Primăriei si a fost recepționată parțial.
  Primarul si ai lui nu sunt in stare sa facă nimic in oraș pentru ca sunt incompetenți si urmăresc numai sa sugă banii din bugetul local prin firmele care se fac ca muncesc. Dacă vor sa curețe acea zona ar trebui sa construiască locuințe, sa ii mute pe cei care sunt din Mangalia in ele si apoi sa demoleze aceste baraci.
  In afara de bocete, văicăreli si înjurături la adresa foștilor primari nu fac nimic Radu si ai lui.

  Comentariu by Relu — 9 iulie 2015 @ 14:42

 31. Domnule Primar, faceti ceva, acum jumătate de oră, in curtea blocurilor de la barăci, a fost bătuta de tigani o femeie care locuieste la blocurile de acolo.

  Comentariu by ionu — 9 iulie 2015 @ 15:58

 32. Sa va fie rusine nu mai poate mama sa vina de la servici, ajunge sa fie batuta in tara ei!?

  Comentariu by un copil — 9 iulie 2015 @ 18:05

 33. Bai ia taceti din gura ! Ciocu mic ! Au mai comentat unii ca nu pot trece cu masinile ca se iau tiganii de ei si ca rasplata am baricadat iesirea de la baraci spre Oprea Crusoveanu sa nu cumva sa scape vreo masina pe acolo nejefuita de tigani. Acum trebuie sa se intoarca musai pe la ,, Vama,, . Daca am primit spaga nu trebuia servit ?

  Comentariu by adepepeu — 10 iulie 2015 @ 2:48

 34. http://www.cugetliber.ro/stiri-fun-din-seria-cum-sa-fii-primar-in-2015-261607?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Fun&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Fun

  Comentariu by nabuco — 10 iulie 2015 @ 12:25

 35. Toate studiile acestea sunt comandate si făcute pe bani grei de catre Stamate si Radu Cristian si altele sunt interesele demolarii acestor barăci.Ne spun ca la barăci sunt elemente infractionale .Si daca sunt ce facem le mutăm dintr-un loc in altul sa creem pe TERITORIUL MUNICIPIULUI MANGALIA alt focar de inractionalitate(acelasi numai ca numai este la baraci ci in altă parte).Nu aceasta este rezolvarea pentru acest caz.Cu aceasta ocazie numai o sa avem reclamatii din Colonisti ci vom avea din cartierele Dobrogea că acolo sunt case mai frumoase si mai bogate,oameni cu bani mai multi.Locuitori ai cartierelor din partea de sud a municipiului(Dobrogea)atentie vi se pregateste CEVA.

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2015 @ 16:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress