Mangalia – politica locală

5 iulie 2015

SONDAJ. Klaus Iohannis conduce în topul încrederii, la mare distanţă de Victor Ponta. PNL şi alianţa PSD-UNPR, scor strâns în privinţa intenţiei de VOT

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 11:31

Potrivit unui ultim sondaj de opinie, preşedintele Klaus Iohannis este personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere, 70%, în timp ce premierul Victor Ponta se bucură de încrederea a 38% dintre cei intervievaţi. În ceea ce priveşte intenţia la vot, PNL şi alianţa PSD-UNPR merg cap la cap. Sondajul a fost făcut public, însă se află sub embargo media, iar numele instituţiei care a realizat sondajul nu poate fi făcut menţionat deocamdată.

Preşedintele Klaus Iohannis este urmat în top de primarul Capitalei, Sorin Oprescu (45%) şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (39%). Premierul Victor Ponta se situează pe locul patru în acest top.

Pe locul cinci se află preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb (33%), iar pe poziţia a şasea se situează fostul director SRI şi noul ambasador al României în SUA, George Maior (30%). Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al SIE, se bucură de încrederea a 26% dintre persoanele intervievate.

Prim-vicepereşedintele PNL Cătălin Predoiu urmează în top, cu 21%, în timp ce în copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, au încredere 20%, respectiv 19% dintre români.

În ceea ce priveşte intenţia la vot la parlamentare, 41% dintre persoanele intervievate au răspuns că ar vota PNL, iar 40% ar vota cu PSD-UNPR. Dintre persoanele chestionate, 64% dintre acestea au răspuns că vor merge la vot.

Acelaşi sondaj mai spune că 48% dintre persoanele intervievate cred că România merge într-o direcţie bună, 44% spun că merge într-o direcţie greşită. De asemenea, 56% dintre respondenţi sunt destul de mulţumiți pentru felul în care trăiesc şi mulţumiți şi 44% sunt nemulţumiţi.

Sondajul a fost prezentat sâmbătă seară, în emisiunea „Lumini şi umbre”, realizată de Dan Andronic, ce l-a avut invitat pe jurnalistul Ion Cristoiu. Sondajul a fost realizat de un partid, însă se află sub embargo media, iar numele instituţiei care a realizat sondajul nu poate fi făcut public deocamdată.

Rezultatele sondajului au fost discutate de jurnaliştii Dan Andronic şi Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii difuzate sâmbătă seară.

Întrebat cum comentează faptul că Victor Ponta este cotat cu încredere de 38% dintre repondenți, în timp ce intenția de vot la alegerile parlamentare pentru este de 40% pentru PSD-UNPR, jurnalistul Ion Cristoiu s-a declarat uimit că nu a scăzut și mai mult.

Ioana Tomescu, evz.ro 05.07.2015

9 Comments

 1. Interesant e că după prezidenţiale, PSD a crescut şi s-a apropiat de PNL sub marja unui sondaj.

  Comentariu by lucian visa — 5 iulie 2015 @ 11:34

 2. Deloc credibil acest sondaj croit peste noapte în laboratoarele puterii. De fapt nu e de mirare ! Marius Pieleanu ne anunța deunăzi apariția unui sondaj în care putere îşi conservă rata de încredere sub argumentul creşterii economice şi pentru a distrage atentia de la problemele penale ale priminculpatului tării, Genuncheşelu, care fuge de răspunderea penală. Puterea va face orice pentru a se prezenta intr-o lumină favorabilă folosindu-se de trompete de sistem, in acest caz Andronic si Cristoiu, care sunt remunerați regeşte pentru fapte, dacă e să facem conexiunea cu OUG_UL din MO in care sume substantiale de la buget vor fi date mediei in următoarea perioadă.
  Prin urmare, nu cred in aceasta măsurare. Este un produs de putere care vrea să dea hrană votantului socialist ca să-şi conserve incredere. Ştiti bine ca datele unui sondaj nu se dau peste cap intr-o lună. Trebuie să se producă ceva palpabil la nivel individ pentru a favoriza o creştere

  Comentariu by valentin ciuraru — 5 iulie 2015 @ 13:10

 3. 1- cine ne poate spune care e valoarea aberantei lucrari , din sens,
  2- de ce nu se termina nici una din lucrarile incepute ( „constructii”, spatii verzi, etc)
  3- cine stie „noul” numar de la politie ???

  Comentariu by zek — 5 iulie 2015 @ 17:03

 4. În 2012, mincinosu spunea public că pe noul site mangalia.ro veţi afla toate informaţiile.
  Individul are un telefon, încearcă.

  Comentariu by lucian visa — 6 iulie 2015 @ 16:28

 5. Psd castiga alegerile, vezi Syriza… pur si simplu lumea s-a ttrezit…

  Comentariu by Parerea mea... — 6 iulie 2015 @ 22:38

 6. ptr. 3:
  1- vreo 80.000 de euro. Cu sau fără TVA, nu ştiu.
  2- cum să se termine când nici autorizaţie de construire nu are.
  3-…tot din 10 cifre.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 6 iulie 2015 @ 22:44

 7. @ 5 Parerea mea

  Adică ? Rezultatul votul de la referendumul grecilor îți spune că lumea s-a trezit ? Ba, îmi spune că răspunde activ manipulării venite din est de la ursul roșu, care seamănă mult cu ce am avut noi parte până-n 89. Și până la urmă cui nu i-ar conveni huzur pe lipsă productivitate ! Uite cum stă treaba cu cei care au arătat demnitate duminica…exact ca-n povestea asta – după ce mănânci foarte bine la un restaurant, când vine nota de plată, începi și zbieri că ești asuprit de chelner-ospătar !
  Mama lor de ”burgheji” 😉

  Comentariu by valentin ciuraru — 7 iulie 2015 @ 12:48

 8. http://www.telegrafonline.ro/1436216400/articol/303600/protest_la_o_autoservire_din_saturn.html
  &
  http://adevarul.ro/locale/constanta/legea-turismului-pune-jar-investitorii-litoral-ne-mutam-afacerile-grecia-1_559aa0c1f5eaafab2c4cc45b/index.html

  Comentariu by nabuco — 7 iulie 2015 @ 12:56

 9. http://www.cotidianul.ro/ce-spune-iohannis-despre-cresterea-salariilor-ministrilor-264476/
  vs.
  http://www.cotidianul.ro/radu-minea-in-greva-foamei-de-la-1-iulie-2015-264516/

  Comentariu by nabuco — 9 iulie 2015 @ 12:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress