Politica locală

2 iulie 2015

Administrația locală nu a câștigat nici un leu de pe urma lor. Mangalia, fără magherniţe pe trotuar: „Vrem să facem un turism de calitate”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:08

chioscuri

În timp ce orașul Constanța este împânzit de tonete de legume/fructe, locuitorii nemaiavând loc să circule pe trotuare de cei care desfășoară aceste activități, ei bine, câteva zeci de kilometri depărtare, mai exact la Mangalia și-n stațiunile aferente, nu mai zărești nici măcar un agent care desfășoară acest tip de comerț stradal. Primăria a „ras“ tot ce înseamnă tarabe amplasate pe domeniul public, iar regulile de funcționare pentru cele construite pe domeniul privat au fost înăsprite. Administrația locală își dorește un turism de calitate și investiții adevărate, care să aducă bani la bugetul local.

Mangalia este una dintre puținele localități din județul Constanța ale cărei trotuare nu sunt împânzite de tonete, după ce primarul Cristian Radu a decis să le demoleze. Consilierii locali din Mangalia au stabilit, în cea mai recentă şedinţă, un regulament de funcţionare a agenţilor economici, prin care amplasarea tonetelor pe domeniul privat este condiţionată de un aviz de la arhitectul şef şi de avize de la comisiile de urbanism şi juridic. Iar cele amplasate pe spațiul public….au dispărut. „În primul rând, atât eu, cât și Consiliul Local (CL), nu ne mai dorim tot felul de tonete, magherniță, pe domeniul public. Vrem să facem un turism de calitate, un turism pe care ni-l dori cu toții, și atunci, am eliminat construirea acestor tarabe pe domeniul public. Pe domeniul privat, doar cu autorizație de construire și numai dacă au sub 5 metri pătrați, cu avizul arhitectului șef și al comisiei de urbanism din cadrul CL. Regulile le-am stabilit de curând, le-am tot discutat de 2, 3 ani de zile. Este exclus ca, pe domeniul public, în Mangalia, să mai existe tonete. Tot ce este sunt pe domeniul privat și încercăm să intervenim și aici “, a declarat, pentru „Replica”, primarul Mangaliei, Cristian Radu. Acesta a precizat că prin eliminarea tonetelor administrația locală nu a suferit nici o pierdere. Ba, din contră. Cei care activau în acest domeniu nu aduceau nici un beneficiu financiar administrației locale. „Am făcut și un calcul. De când sunt la primărie, administrația locală nu a câștigat nici măcar un leu de pe urma acestor tonete, pentru că vânzările erau la negru, angajații la negru, exista evaziune fiscală. Nu vreau să contribuim indirect la acest fenomen. Intenționăm să încurajăm adevăratele investiții prin această metodă“, a conchis edilul-șef al orașului Mangalia.

Mirela Sorina PASCAL, Replica 02.07.2015

5 Comments

 1. La statuia lui Eminescu tocmai a fost înființată o grotească tabără de tarabe. Dacă vrei să scapi de negi, psoriazis…. acolo e soluția. Cine o fi dat aprobare?

  Comentariu by Zoga — 2 iulie 2015 @ 19:22

 2. Minciuna n-are limite în actuala administraţie.

  Comentariu by lucian visa — 2 iulie 2015 @ 19:49

 3. Tarabele intra la capitolul comert, ce acum facem turism cand vindem la taraba? …Dupa ce ca locurile de munca sunt limitate in Mangalia, toata lumea asteapta sezonul estival , unde se munceste 2 luni, Radu Cristian vine cu o masura de protectie sociala, le ia bucata de la gura celor care mai castigau din acest comert. Dispare”ia gogoasa neamule”,” la Rica cea mai buna berica”,”ia mititelu de la nenea Nelu”.Ce vremuri, si ce bine mergea turismul!

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2015 @ 23:03

 4. tu vrei comert de „calitate” ca ai „mostenit” niste terenuri, altii isi duceau traiul cu aceste tonete. imbecil filfizon ce esti!
  dar ce sosele de calitate sunt in oras…

  Comentariu by una — 3 iulie 2015 @ 6:14

 5. Ce inseamna sa-ti faci „analizele” inainte de concediu la „laboratorul” Replica:
  http://www.replicaonline.ro/cristian-radu-si-vasile-sarbu-229578/

  Comentariu by nabuco — 4 iulie 2015 @ 19:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress