Politica locală

25 iunie 2015

C.L. Mangalia a aprobat Ghidul solicitantului privind regimul Finanțărilor Nerambursabile pentru Cultură și sport

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 17:08

Comunicat de presă

Consiliul Local Mangalia a votat, marți, în cadrul unei şedinţe ordinare,  Ghidul solicitantului privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local al Municipiului Mangalia pentru activități nonprofit de interes local aferente anului 2015. Conform deciziei aleşilor locali, domeniile cărora li se aplică aceste prevederi sunt sportul și cultura, în baza Legii 350/2005. Atribuirea fondurilor se face în concordanță cu planul anual, în limitele bugetare stabilite de către Consiliul Local către fiecare domeniu în parte. Un alt proiect aprobat de CL se referă la permiterea desfășurării de activități economice în construcții temporare amplasate pe terenuri private aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice. Conform documentului este vorba despre chioșcuri, tonete, cabine, copertine, pergole și pupitre, în care se poate desfășura activitate comercială doar în baza avizului Comisiei de Urbanism, a Comisiei Juridice și a arhitectului șef. Ulterior, pentru obținerea autorizației de funcționare, comerciantul va depune la Serviciul de Impozite și Taxe un dosar care va conține următoarele:

– avizul de amplasare a construcției provizorii vizat și semnat de Comisia de Urbanism, Comisia Juridică și arhitectul-șef ;

– dovada achitării taxei de eliberare a avizului provizoriu în cuantum de 500 de lei;

-anexa sau certificatul constatator pentru punctul de lucru conform Legii 26/1990, privind Registrul Comerțului, cu modificările și completările ulterioare, respectiv a Legii nr. 359/2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale și persoanelor juridice, cu modificările și completările ulterioare.

24 iunie 2015                    Biroul de presă

mangalia.ro

7 Comments

 1. Mincinosu e in concediu prin tari indepartate, ca doar mita de la rcs rds si gazoane trebuie folosita… maganu a lasat sef si el chiar crede. Ori i-a pus ceva in apa mititelu inainte de plecare, ori a tras ceva, se vede ceva urme prin barbita

  Comentariu by Anonim — 26 iunie 2015 @ 10:40

 2. Cum adica, orasul acum e condus de maganu? Chiar si teoretic… asa de jos am ajuns?

  Comentariu by Anonim — 26 iunie 2015 @ 17:20

 3. Cu el la conducere, poate vom fi prima localitate din România care poate cultiva legal canabisul.

  Comentariu by lucian visa — 26 iunie 2015 @ 17:31

 4. Hai mai nea Visa ca o dai cam tare in gard! Am inteles ca ai un dinte impotriva lui, dar vezi domnule ca asta se poate lasa cu niste daune! In plus, daca ti-a promis Raducu marea cu sarea si ti-a dat doar praful de pe toba nu e Maganu vinovat. Eu nu te uit cat or fi astia pe aici cat i-ai ridicat in slavi.

  Comentariu by Anonim — 26 iunie 2015 @ 18:01

 5. Ba eu vad ca uiti repede cum v-a ridicat in slavi si pe voi in vara lui 2008 cand era inaintea voastra cu steagul . Daca voi nu ii dadeati teapa atunci , acum nu mai ara cazul de praf pe toba de la Radu.

  Comentariu by Sava — 27 iunie 2015 @ 11:06

 6. Ei…te-ai bagat ca musca in lapte. Care „voi”? Deci, la „voi” se face totul doar pentru interese? Ntz, Ntz..

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2015 @ 15:02

 7. Eu am făcut politica PNL Mangalia în ambele alegeri. Am explicat de ce şi cum. Radu nu mi-a promis nimic, de promis a promis doar Manea şi nimic referitor la primărie sau bugetul local.
  Ultimii doi primari sunt doi mari mincinoşi şi au făcut altceva decât au promis. Sunt eu de vină pentru asta ? Dacă l-am susţinut în 2012, deşi nu recunoaşte, ar trebui să-l susţin necondiţionat şi în prezent ? L-aş susţine, dacă administraţia ar fi corectă şi eficientă.
  Credeţi că Iorguş nu s-ar fi „tusacizat” în al patrulea mandat ?
  De ce nu l-aţi votat pe Oleniuc, candidatul PNL, în 2008 ? E localnic, are un grad de cultură mult peste cei doi, are o meserie respectabilă … şi acum ar fi putut fi la al doilea mandat !

  Comentariu by lucian visa — 27 iunie 2015 @ 15:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress