Politica locală

15 iunie 2015

Noul preşedinte executiv al PSD Mangalia, av. Paul Foleanu: „Trebuie înfiinţată o regie autonomă care să execute lucrări de construcţii şi gospodărire la cele mai mici preţuri”

Filed under: PSD — lucian visa @ 17:23

Duminică, 14 iunie ac, filiala Mangalia a Partidului Social Democrat şi-a ales noua structură de conducere. În urma rezultatelor scrutinului, funcţia de preşedinte executiv i-a revenit consilierului local, av. Paul Foleanu care ne-a dezvăluit care este drumul pe care organizaţia îl va parcurge în perioada ce va veni. În acelaşi timp, a făcut referire la pregătirea alegerilor locale de anul viitor, dar şi la proiectele pe care le consideră benefice municipiului.

În calitate de consilier, spuneţi-ne cum vedeţi că se desfăşoară lucrurile în Mangalia, având în vedere că sunteţi direct implicat în luare decizilor pentru comunitate?

Din păcate, lucrurile nu merg deloc bine. Se consumă foarte mulţi bani pe lucruri inutile. Tocmai de aceea, se impune o schimbare radicală a gestionării banului public. Va trebui înfiinţată o regie autonomă care să se afle în subordinea Consiliului Local Mangalia. Aceasta trebuie să aibă angajaţi proprii, exclusiv din Mangalia, care să execute cât mai multe lucrări necesare în oraş. În acest fel, nu se va mai apela la firme din exterior. Mă refer la lucrări de salubritate, construcţii/reparaţii la obiectivele publice şi spaţii verzi, pentru care, în prezent, se cheltuiesc sute de miliarde de lei. În acelaşi timp, toate taxele şi impozitele plătite de către cetăţeni vor fi direcţionate către această regie care va executa lucrările menţionate la cele mai mici preţuri.

Care este strategia PSD Mangalia pentru perioada următoare?

Prioritară este infuzia de cetăţeni din Mangalia, mă refer la intelectuali, maiştri şi muncitori, în general oameni din toate categoriile socio-profesionale. Organizaţia noastră trebuie revigorată rapid. Pe de altă parte, în cel mult patru luni vor avea loc alegeri la organizaţiile de femei, tineret şi pensionari, astfel că lucrurile se vor aşeza.

Când începeţi pregătirile pentru viitoarele alegeri?

Le-am început deja. Obiectivul nostru este să câştigăm alegerile locale de anul viitor, iar pentru aceasta, trebuie să ne mobilizăm şi să muncim susţinut. Trebuie să formăm, rapid, o echipă mare şi puternică pentru a putea prelua, anul viitor, administrarea municipiului.

editiadesud.ro

12 Comments

 1. E corect ce spune referitor la regie, dar atunci ar dispărea majoritatea spăgilor. Le-ar conveni celor de la putere ?
  Să ne amintim că până în 2000-2001, Mangalia avea o regie. Cine a terminat-o ?

  Să sperăm că şi electoral vor face ceva, pentru că până acum, au cam ţinut-o în silenzio stampa. Poate şi Levent, noul vicepreşedinte, va vota ca şi restul grupului. Măcar atât.

  Comentariu by lucian visa — 15 iunie 2015 @ 17:29

 2. Radule fugi acum cit mai poti nesimtitule. …….. Nu uita de Romulus ca altfel ii rupem picioarele …….

  Comentariu by 123 — 15 iunie 2015 @ 19:27

 3. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha!!!!!!! Bre nea Visa, matale chiar crezi ca foleanu de la pd va câștiga primaria din partea PSD? Cu iorgus in spate? Hai bre ce naiba…. Esti om bătrân. Mai crezi in Moș Crăciun?

  Comentariu by Mirel — 15 iunie 2015 @ 22:18

 4. asa se pare

  Comentariu by Arvin — 15 iunie 2015 @ 22:24

 5. Astia au mai ramas cativa si tot viseaza la cai verzi pe pereti!Or fi psdistii cu mai putina carte,dar nici sa se lase calariti de fostii adversari de la PDL.Multi deja au plecat,Iorgus e terminat si incearca manevra cu unul mai tanar chipurile curat.O marioneta fie ca e Tase ,fie ca va fi Foleanu(catelul).

  Comentariu by Fost PSD-ist — 15 iunie 2015 @ 22:55

 6. Cred ca se năruie domnia lui Radu cel Frumos. Psd are forța sa il zdrobească in alegeri. Dacă sunt serioși si se organizează au toate șansele.
  Dacă mai sunt frustrați care au ieșit in afara jocului si acum încearcă sa ii între in voie primarului ca poate mai prind ceva, nu trebuie sa ii credem pe cuvânt.
  Mangalia va schimba primarul ca nu a facut nimic pentru oraș.

  Comentariu by Gore — 15 iunie 2015 @ 23:12

 7. Gore te-ai tampit?Pai oamenii fug de la PSD tocmai la PNL.Care forta???Acolo e praf.Ii suna sa vina inapoi,ii au inrolati pe unii membri care nu au fost in viata lor sa semneze vreo adeziune.Iar cu actiunile de la Centru ale domnului Ponta sa nu te miri,dar la anul pe timpul asta iar o sa il caute tiganii pe Iorgus sau poate Ciobanel sa le dea banii.

  Comentariu by Anonim — 16 iunie 2015 @ 0:03

 8. din orice partid ai fi, actiunile lu Ponta de la centru au fost bune, cum necum e un pic mai bine

  Comentariu by Arvin — 16 iunie 2015 @ 2:14

 9. Acțiunile lui ponta nu sunt bune ci perfecte. Pentru DNA

  Comentariu by Cici — 16 iunie 2015 @ 9:16

 10. Pt.3
  Eu nu cred nimic până când PSD-ul nu anunţă candidatul. Personal cred că va fi o surpriză.

  Pt.5
  Nici Foleanu şi nici Tănasă, dacă ar câştiga primăria, n-ar fi marionetele nimănui. Cel puţin aşa îi cunosc eu, cât îi cunosc. Fiecare au părţi bune, dar şi mai puţin bune. Ca orice om.
  Iorguş a ieşit din joc direct, el poate, prin experienţa lui, să ajute un eventual câştigător de la PSD. El ştie cel mai bine, că primarul ia totul.

  Pt.9
  Guvernul Ponta a fost cel mai liberal guvern de până acum. Se vrea schimbarea premierului, cu motive reale sau inventate, pentru că guvernarea merge, nu foarte bine, dar merge. Sigur că are noroc şi cu conjunctura economică, adică ieşirea din criza economică. Să faci o reducere la alimente cu 10 % într-o ţară săracă şi să creezi premizele relansării agriculturii româneşti, e chiar mare lucru.
  Nu-l laud pe Ponta ca individ şi repet, dacă mâine ar fi alegeri tot pe Iohannis l-aş vota.

  http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-se-limpezesc-apele-in-psd-mangalia-tanasa-si-foleanu-vor-conduce-partidul-259288

  Comentariu by lucian visa — 16 iunie 2015 @ 16:02

 11. Domnule Visa,
  Sigur … parerile noastre difera cand vine vorba de Ponta si guvernarea lui.
  Am asiatat la masuri fiscale haotice, cresteri de taxe, cresterea accizei la carburanti, taxa pe bacsis, taxe pe stalp etc. Mediul de afaceri a fost bulversat total.
  Masurile liberale de care spuneti, probabil reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, fondurile „indisponibilizate” au fost suplinite de la buget si nu prin cresterea numarului angajatilor ori printr-o colectare mai buna a taxelor. Vorbim de Populism – guvernul cate DĂ !
  Investitiile guvernamentale au fost zero, domnule Visa. Aici se putea vedea capacitatea guvernului de a genera locuri de munca pe orizontala si verticala. Vedeti bine, la autostrazi n-au miscat un deget, cum nici la drumurile nationale.
  Ponta a reusit sa inchida gura multora cu niscaiva bani, dar care bani au generat marirea preturilor cat si cursul euro. Stupid – reducerea TVA la alimente a generat marirea preturilor. Statistica spune ca puterea de cumparare a romanului a scazut in 2014 fata de 2009 !
  Atunci despre ce guvernare vorbim ?

  Comentariu by valentin ciuraru — 16 iunie 2015 @ 18:16

 12. Mai Ciurarule,
  Dragul meu prieten,

  Lasa tu politica nationala,
  Spune-ne tu, dar sincer si cu mana pe tricolor, cate locuri de munca „pe verticala si orizontala” au creat mafiotii lui Cristian Radu la Mangalia, impreuna cu noul PNL!
  La „orizontala’ cunoastem scandalul de hartuirs sexuala, iar pe verticala stim de suta de mii de euro de la Sens.
  Altceva, Ciurarule?
  Sa nu vorbesti de „funie in casa spanzuratului”, ca avem destule date despre capusele liberale de la Mangalia.

  Comentariu by anonim — 16 iunie 2015 @ 23:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress