Politica locală

13 iunie 2015

Fapta penală de la sens

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:26

În graba de a cheltui 5 miliarde de lei vechi, cu amenajarea unor sensuri giratorii, Primăria Mangalia a permis unui constructor să intre cu excavatoarele în situl arheologic „necopola elenistică Mangalia” înscris în Repertoriul Arheologic Naţional, la poziţia 60491.09.02, fără certificat de descărcare de sarcină arheologică. Fapta s-a produs la sensul giratoriu din zona Casei de Cultură a Tineretului, parte din necropola elenistică, acolo unde Primăria a angajat un constructor să ridice un monument simbolic, prevăzut cu coloane greceşti, amfore şi vegetaţie perenă. Pentru a grăbi ridicarea kitsch-ului cel scump, Primăria – în calitate de beneficiar al lucrării – nu a încheiat contract de cercetare arheologică. Prin urmare, nu s-au întocmit rapoarte de săpătură şi nu s-a emis, la final, certificatul de descărcare, fără de care nimeni nu poate începe lucrări de construcţie în situri înscrise în Repertoriul Argeologic Naţional. Ordonanţa Guvernului nr. 43/2000 stabileşte că efectuarea oricăror lucrări care pot afecta siturile arheologice, în absenţa certificatului de descărcare de sarcină arheologică, se consideră, de principiu, distrugere a monumentelor istorice şi se pedepseşte potrivit prevederilor legii penale. Puţin le-a păsat autorităţilor locale de monumentele istorice propriu-zise. Căci mai important era să se înalţe repede monumentul simbolic din beton care să permită efectuarea plăţii celei mai importante părţi din alocaţia de 5 miliarde de lei vechi. În consecinţă, acţionând în acest fel, autorităţile au privit cu nepăsare cum constructorul angajat a săpat în trupul necropolei elenistice o groapă de doi metri, cu excavatoarele.

ziarulputerea.ro

Ion Mincă în ultima şedinţă a CL Mangalia din 08.06.2015

11 Comments

 1. Sa inteleg ca admin vechi nu au facut decat sa ridice deasupra’vestigii’ ca sa nu deranjeze istoria… nu va e rusine…. cei care va ofuscati dezvoltarii… de orice fel ar fi ea. Se vede clar ca suntem intr-o directie buna! Turistica, urbanistica…. care o vreti voi! Dobitocilor!

  Comentariu by eu — 13 iunie 2015 @ 21:22

 2. https://www.youtube.com/watch?v=gki2-b-mRW4

  Comentariu by Nemo — 13 iunie 2015 @ 21:48

 3. Jigodiile îşi permit să facă mişto pe banii publici. A fost eliberată Autorizaţie de construire pentru megalomania din sens ? Cu ocazia asta s-a dus dracu vizibilitatea traficului. Oricum pe navetişti nu-i deranjează, nu mai fac mulţi pureci pe aici.

  Comentariu by Anonim — 13 iunie 2015 @ 23:05

 4. Cineva trebuia sa il atentioneze pe Radu ca ii trebuie autorizatie de construire si altcineva de cea de arheologie. Eu cred ca totusi exista macar una din cele doua.

  Comentariu by Fane — 14 iunie 2015 @ 3:22

 5. Interesant e altceva: toata ziua vad muncitori pe schelele alea la inaltime , fara echipament de protectie, fara casti etc….
  Dar NIMENI nu sesizeaza ITM-ul….

  Comentariu by miutza — 14 iunie 2015 @ 13:39

 6. Pt.1
  Templu mincinos din sens nu e dezvoltare, e kitsch. În plus n-are nici aviz de la Ministerul Culturii. E greu de crezut că mincinosu n-a fost informat că acolo este zonă protejată arheologic. Sau poate Tatiana, directoarea peste muzeu şi cultură, a fost prea ocupată şi a uitat să-l informeze. Dar ceilalţi de la muzeu, doctori, doctoranzi, arheologi, iar protestează spontan ?

  Cât despre Nelu Mincă, el se mai trezeşte din când în când şi spune lucrurilor pe nume. La vot, iar îl apucă amnezia.

  Comentariu by lucian visa — 14 iunie 2015 @ 17:25

 7. Domnule Visa, nu ai fost atent si nu cred sa fi trecut zilele astea pe acolo. Pai tocmai ca e zona protejata, constructorul a executat „un sant de aparare”, care la final va fi umplut cu apa, ca nu cumva vreun turist sa-si faca poze cu „monumentul”. Localnicii il vor vedea zilnic si asa isi vor aduce aminte ca mazare si constantinescu ne-au impus primar.

  Comentariu by zek — 14 iunie 2015 @ 18:36

 8. http://www.replicaonline.ro/ministrul-economiei-propune-sanctiuni-pentru-proprietarii-de-hoteluri-in-paragina-226710/

  Comentariu by nabuco — 15 iunie 2015 @ 11:27

 9. PT cel de la 1; visezi, dormi linistit; eiii MANGALIA arata jalnic pe ce drumu bun o vezi ///pe cel din mincinoasele proiecte a domnului primar .. deschide ochii

  Comentariu by y — 15 iunie 2015 @ 16:09

 10. Pt.7
  Ar trebui să bage şi nişte crocodili în şanţ.

  Comentariu by lucian visa — 15 iunie 2015 @ 16:53

 11. http://www.replicaonline.ro/proiect-de-amploare-in-constanta-opt-recife-instalate-in-marea-neagra-226970/

  Comentariu by nabuco — 16 iunie 2015 @ 10:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress