Mangalia – politica locală

12 iunie 2015

Au dat afară femeile de serviciu, ca să plătească nouă miliarde unei firme din Constanţa

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:22

Deşi Cristian Radu se plânge cu fiecare ocazie, în special la întâlnirile cu agenţii economici din turismul local, că autoritatea locală nu are bani, ADPP-ul tocmai a încheiat un contract în valoare de peste şapte miliarde de lei vechi, pentru servicii de curăţenie. Contractul a fost atribuit pe 30 ianuarie 2015, unei firme care avea sediul social expirat şi o activitate magnifică, dar altfel ineficientă, cu o pierdere contabilă consemnată în bilanţul din 2013, ultimul disponibil pe site-ul Ministerului de Finanţe, de 62.165 de lei. Pe acelaşi site oficial, firma avea drept obiect principal de activitate „Lucrări de vopsitorie, zugrăveli şi montări de geamuri”.

Preţul contractului, în cuantum de 720.000 RON plus TVA (adică 892.800 ron), a fost stabilit prin „procedură competitivă” derulată cu singurul ofertant participant, SC Roconst Plus SRL Constanţa, firmă deţinută de numita Viorica Cobasnian. Regula instituită de OUG 34/2006 privind achiziţiile publice este ca la astfel de licitaţii să participe cel puţin trei ofertanţi, care să prezinte certificat constatator de la Registrul Comerţului, din care să reiasă că funcţionează legal, la sediul declarat. Administraţia Radu a considerat că cerinţele legii sunt simple mofturi, decizând să atribuie contractul în orice condiţii. Pentru că, nu-i aşa, era mai important pentru nevoile autorităţii să dea afară femeile de serviciu care făceau curăţenie pe un salariu minim şi să angajeze în locul lor, pe bani grei, firma specializată în zugrăveli şi montări de geamuri.

ziarulputerea.ro

4 Comments

 1. Din câte ştiu eu, femeile de serviciu din Primărie sunt aceleaşi, numai că sunt angajate la firma câştigătoare. La un moment dat chiar prietenul nostru rucar le coordona. Ele se plângeau atunci că prin transfer pierduseră îndemnizaţia de vechime. Mizerie morală !

  Era evident că o firmă din Mangalia nu putea face curăţenie ! Suntem un oraş de mizerabili, noroc cu ăştia din Constanţa că ne mai spală şi pe noi.

  Comentariu by lucian visa — 12 iunie 2015 @ 16:25

 2. Nu mai este mult şi-i vor spăla şi la cur pe ăia de la barăci pentru niscai voturi.

  Comentariu by Anonim — 13 iunie 2015 @ 0:01

 3. Sclavilor , taceti din gura ca ati furat destul …

  Comentariu by Constanteanul — 14 iunie 2015 @ 3:28

 4. bravo pt 1 bun

  Comentariu by y — 15 iunie 2015 @ 16:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress