Mangalia – politica locală

4 iunie 2015

Continuă disensiunile dintre consilieri şi primar: Regulamentul de gospodărire, respins a treia oară!

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 17:34

Tensiunile accentuate dintre o parte a aleşilor locali şi primarul Cristian Radu, ce îşi pun amprenta, tot mai des în ultima vreme, pe şedinţele de consiliu, au ieşit la iveală şi la cea mai recentă întâlnire. Unul dintre cele mai disputate puncte de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de săptămâna trecută l-a constituit Regulamentul de gospodărire a oraşului, despre care ”Ediţia de Sud“ a scris, în repetate rânduri.

Regulamentul, ce cuprinde atât normele de de gospodărire pe raza municipiului, cât şi sancţiunile ce ar urma să fie aplicate cetăţenilor şi comercianţilor din urbe – cu valori cuprinse între 500 şi 2.500 de lei – a fost reintrodus, pentru a treia oară, în şedinţă publică. Şi de data aceasta, discuţiile pe marginea sa au degenerat în acuze reciproce între Cristian Radu şi consilierii care nu au considerat oportun un astfel de regulament.

Respingerea proiectului este pusă, de către primar, pe seama intereselor personale ale consilierilor opozanţi: “Trebuie ca, pe fiecare construcţie, pe fiecare teren, să apară câte un panou pe care să figureze numele şi numărul de telefon al proprietarului. Pentru că acolo unde ni se reproşează nouă că există probleme vorbim, de fapt, despre terenuri private“.

De partea cealaltă a “baricadei“ au fost criticate măsurile luate de Poliţia Locală cu privire la agenţii economici, dar şi la persoanele fizice: “Prin Mangalia şi în staţiuni, pe domeniul public, a crescut iarba de peste un metru. Înainte să fie aplicate sancţiuni împotriva privaţilor, ar trebui ca primăria să dea un exemplu şi să îşi facă treaba“, a spus consilierul local Paul Foleanu. Mai mult, potrivit acestuia, există cazuri în care agenţii economici nici nu au fost avertizaţi, potrivit legii, de poliţiştii locali, ci li s-au aplicat amenzile imediat.

La rândul său, Dragoş Bociog, a declarat că regulamentul înaintat Consiliului Local nu face referire decât la sancţiuni şi amenzi, fără a favoriza, în vreun fel, agenţii economici, “beneficiari“ ai multor taxe şi impozite şi prea puţine facilităţi.

La finalul polemicilor, pentru a treia oară, proiectul privind Regulamentul de Gospodărire a Mangaliei nu a trecut de votul majorităţii Consiliului Local.

Ulterior şedinţei, şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu, ne-a declarat că, în lipsa unui regulament de gospodărire a urbei, agenţilor pe care îi conduce le va veni mult mai greu să aplice legea: “Va fi mult mai greu să acţionăm, neavând instrumentele adecvate. Vom beneficia, în schimb, de prevederile hotărârilor de consiliu anterioare şi vom acţiona în baza acestora“.

editiadesud.ro

17 Comments

 1. Sa va dau o stire bomba …. Angelescu seful politiei locale din Mangalia , prietenul lui Radu Cristian si unul dintre cel mai obedienti angajat al primarului ascunde un secret de tot risul .. Omul a emigrat prin America acum citiva ani sa munceasca si el cinstit dar ce sa vezi …… Omul era hot de magazine …. Binenteles ca a fost prins si expulzat acasa …. Ce credeti ca fura omul ? Produse alimentare , sutiene si chiloti de dama ….. Primare primare ai pus lupul sa pazeasca turma de oi …… Rusine …. Informatia vine de la fratele lui …. Era beat si sa scapat

  Comentariu by 123 — 4 iunie 2015 @ 23:05

 2. Nu s-a scapat si ce amanta are acum ?

  Comentariu by Sica — 5 iunie 2015 @ 1:04

 3. Dar ce s-a intamplat cu problema de hartuire sesizata de Lacramioara?

  Comentariu by Vipera cu elice — 5 iunie 2015 @ 8:14

 4. Pentru ca a fost doar hartuire…se pare ca a ramas …neterminata…problema.

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2015 @ 8:27

 5. Daca e adevarat ce zice @123 inseamna ca acest incult si incompetent, care nu stie sa lege doua vorbe pe anume Mihai Angelescu se poate numi un borfas notoriu.

  Comentariu by dan poenaru — 6 iunie 2015 @ 11:14

 6. Mangalia este ostila celor care macar gandesc sanatos si bine pentru toata lumea. Radu nu poate face nimic singur,fiindca esta inconjurat de jivine imputite precum Maganu, Dan Moldovan, Olan Vasile, Linica Stan, Dragan Cristian, Leo Tanase si altii, care vor sa nu le fie stricate obiceiurile si pozitiile privilegiate. Cetatenii ii cunosc pe acei rahati cu ochi, ii saluta dar nu din respect, asta e, ce sa-i faci,uneori trebuie sa suporti duhoarea unor indivizi cu aparente umanoide aflate la divesre locuri de conducere pe fata ori din umbra. Jegul asta de primar ca altfel nu se poate numi a mutat Constanta la Mangalia aducandu-si toti analfabetii si incultii cu el. Tinerii din Mangalia nu se pot angaja la primarie pentru ca totul e pe baza de relatii. Trebuie sa intelegeti ca acest hot din 2012 de cand a fost numit primar nu a facut nimic. Nu va mai mirati atat. La primarie sunt aceleasi jigodii ca la DMHI care isi angajeaza rudele aduse de pe la Braila si Galati fara experienta dar cu relatii. Mangalia a devenit un focar de parveniti , Radu a spus ca sunt locuri de munca in DMHI dar acolo se angajeaza numai pe baza de grade de rudenie cu managerii si directorii de acolo nu pe criteria de capacitate.

  Comentariu by Anonim — 6 iunie 2015 @ 14:21

 7. La articolul asta era cazul sa se discute de lucruri serioase ! Nu de aventuri de prin ADPP ! Ce spune primarele acolo,adresandu-se ignorantilor consilieri „opozanti”,dar care-si cunosc interesele si deci pot cadea la pace ,cum ca fiecare teren trebuie marcat cu pancarde…si numere de telefon,ascunde de fapt o obligatie legala a primariei ! Nimeni nu vorbeste despre acest lucru : in schimb se despica firul de iarba in pais’pe referitor la arborii taiati ! Despre REGISTRUL DE SPATII VERZI a iesit scandal si la Bucuresti unde au fost obligati sa-l publice si de curand la Constanta unde se cere un Moratoriu pe aceasta tema ! http://www.lexcivitas.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=292:ordin-mdtr-nr-14662010-registrul-local-al-spatiilor-verzi-in-intravilan-localitati&catid=41:mediu-i-spaii-verzi-cat&Itemid=54

  Comentariu by I.S — 6 iunie 2015 @ 22:36

 8. http://constanteanul.com/2015/opriti-macelul-spatiilor-verzi-din-constanta-prin-moratoriu/

  Comentariu by I.S — 6 iunie 2015 @ 22:38

 9. http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-15408028-harta-interactiva-primaria-bucuresti-publicat-registrul-spatiilor-verzi-desi-sunt-inventariati-arbori-domeniul-privat-institutia-isi-insuseste-doar-inventarul-domeniul-public-vezi-interese-imobiliare-.htm

  Comentariu by I.S — 6 iunie 2015 @ 22:53

 10. Sa discutam lucruri serioase. Ce amanta mai are ala de mai inainte ca tot nu am priceput…

  Comentariu by Dlimache — 7 iunie 2015 @ 21:48

 11. Amantă poate fi numită aia care se dă pe mâna unui agramat ? Mai degrabă cred că se numeşte …dreapta.

  Comentariu by Anonim — 8 iunie 2015 @ 7:38

 12. Domnule Visa ,
  accept sa fiu criticat in privinta muncii depuse ca politist local dar nu voi accepta atacurile murdare la adresa mea si a familiei mele. Va rog frumos sa cenzurati comentariile calomnioase si defaimatoare cu privire la viata privata , in caz contrar , ma voi simti indreptatit sa iau masurile de rigoare. Stiti foarte bine ce spun.
  Va multumesc !
  Domnule 123 , daca sunteti barbat nu vreti sa ne intalnim fata in fata ? Ca sa stiu si eu pe cine actionez in instanta. Altfel , sunt convins ca dl. Visa imi poate da IP dvs. Aviz si celor care sunt interesati de amante si povesti de hartuire sexuala…
  Toate au o limita !

  Comentariu by angelescu mihai — 8 iunie 2015 @ 9:42

 13. Probabil că ştirea de la comentariul 1 cu America este neadevărată, ea privind pe altcineva. Cred că a fost o greşeală a lui 123.
  Referitor la amante, nu văd a fi vreuna citată, deci nu există. Referitor la hărţuire sexuală, eu ştiu că există adresa nr.14977 din 01.04.2015, a doamnei Huţanu Lăcrămioară, adresată primarului, în care ea se plânge de acest lucru. Că e adevărat sau nu, eu nu ştiu. Dar cum doamna zice că s-ar fi întâmplat în timpul serviciului, înseamnă că putem comenta.
  În momentul când cineva primeşte, o aşa funcţie, fără nicio vechime în domeniu, vrând nevrând vor apare ştiri adevărate şi false. Este riscul meseriei.

  Comentariu by lucian visa — 8 iunie 2015 @ 16:22

 14. Domnule Angelescu eu cred ca va amintiti perfect cum v-ati comportat cu subalterna dvs. Si da, suntem interesati…cum sa nu fim cand voi, astia veniti din Constanta pe cai mari sa va indepliniti menirea atentati la linistea noastra psihica, in cele din urma ne-ati subjugat vointa pentru ca oricine vi se opune fatis e chinuit pana cand renunta..Ati fost mai slabut, domnule Anglescu si v-ati spart unde nu trebuia, spre deosebire de colegii/ele dvs. Chiar ma mir ca nu va e rusine sa pozati în inocent…Veţi plăti scump abuzurile…

  Comentariu by Mangalian — 8 iunie 2015 @ 19:29

 15. In ce ma priveste , ma intereseaza pentru ca sunteti platit din bani publici iar functionarul public are obligatia sa respecte niste norme de conduita, chiar daca este sef. Munca dumneavoastra nu este sa comentati pe blog in timpul programului, asa cred. Am intrebat de hartuire pentru ca este de notorietate. Daca mai este si sexuala (dumneavoastra ati completat!) este cu atat mai grav !

  Comentariu by Vipera cu elice — 9 iunie 2015 @ 5:57

 16. Toarşu gardian şef, o cam zbârcişi. Cred că ţi se trage din necoptură sau din lipsă de citit prin şcoală. Fă-ţi un bine şi uită sudul litoralului. Dacă vrei şă-ţi fie bine pe viitor, revizuieşte-ţi atitudinea şi mai ales comportamentul. Primeşte aste vorbe ca pe un sfat prietenesc, fără râcă sau presentimente.

  Comentariu by Anonim — 9 iunie 2015 @ 13:48

 17. Bravo pct 15…punct marcat perfect.Iata cum fiecare pasare pe limba ei piere. Bravo!

  Comentariu by Anonim — 9 iunie 2015 @ 20:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress