Mangalia – politica locală

29 mai 2015

Amnistie fiscală de 2,4 milioane de lei! Vor beneficia de aceasta 9.500 de mangalioţi

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 18:06

2,4 milioane de lei: cu atât au reuşit consilierii locali, printr-un simplu vot, să reducă debitele înregistrate la primărie de cetăţenii oraşului. Printr-o decizie a Consiliului Local luată joi, vor fi scutiţi de la plata majorărilor de întârziere şi penalităţilor aferente obligaţiilor bugetare (taxe şi impozite locale) toţi cetăţenii urbei, persoane fizice.

Este vorba despre o “amnistie” fiscală la nivel local, ce va fi aplicabilă în perioada 1 iunie – 15 octombrie a acestui an. Numai puţin de 9.500 de locuitori ai oraşului, persone fizice, vor putea să doarmă, liniştiţi, în cazul în care au penalităţi sau majorări la taxele şi impozitele locale. Acestea le vor fi “tăiate” printr-o simplă cerere depusă la primărie, până cel târziu pe data de 15 octombrie 2015.

Cum în proiectul de hotărâre pus pe masa aleşilor locali nu figurau şi chiriaşii cu contracte la ANL, ADPP sau Serviciul Social, la propunerea consilierului Paul Foleanu au fost incluşi în lista beneficiarilor scutirii de la plata penalităţilor şi aceştia.

Edilul Cristian Radu a fost de părere că, o mare parte a asistaţilor social, chiriaşi la primărie, nu merită să le fie reduse datoriile: “De când se nasc şi până mor ei sunt ajutaţi de stat, din banii noştri. În cadrul unei parteneriat al primăriei, zilele trecute, o societate din DMHI a vrut să angajeze un număr mare dintre cei care locuiesc în casele primăriei. Din cei aproape 700 de adulţi ştiţi câţi s-au angajat? Unul singur! Iar firma s-a îndreptat către Bârlad, pentru a găsi forţă de muncă pe care să o aducă la Mangalia”.

La rândul său, Claudiu Stamate, directorul S.P.A.S., a povestit celor prezenţi că, în momentul în care li s-a spus că locurile de muncă sunt în şantier, chiriaşii “Barăcilor” au declarat că mai bine merg la puşcărie decât să lucreze în DMHI.

În plus, mai spun reprezentanţii primăriei, locuitorii celei mai rău famate zone a urbei, “Barăcile”, deşi îşi mai achită, din când în când, o parte din restanţe, nu pot justifica niciun leu, întrucât aceştia nu au fost niciodată angajaţi cu carte de muncă: “Acum trei zile o femeie a fost atacată pe stradă şi tâlhărită, în plină zi, în momentul în care a ieşit dintr-o casă de amanet. Pentru a mai locui în casele primăriei, fiecare dintre aceşti cetăţeni trebuie să facă dovada că au un loc de muncă permanent şi legal”, a conchis Cristian Radu.

Neglijenţa angajaţilor de la Taxe şi Impozite, “salvată” de votul consilierilor

Pe lista celor care vor fi scutiţi de la plata penalităţilor se numără şi chiriaşii ANL, cei de la blocurile D01, D02 şi D03 (ce aparţin de ADPP) şi imobilele de pe strada M.I. Dobrogeanu, aparţinând Serviciului Social. În urmă cu câteva luni, aceştia au primit, acasă, notificări că au de plătit penalităţi extrem de mari, înregistrate din 2012, dar pentru care primăria nu a catadicsit, niciodată, din neglijenţă sau necunoaştere, să trimită vreo înştiinţare.

Potrivit proiectului adoptat ieri, scutirile se vor aplica conform Codului Fiscal, iar amnistia se va aplica penalităţilor şi majorărilor aferente obligaţiilor achitate până la 30 septembrie a.c. Prin urmare, se vor bucura de generozitatea consilierilor locali numai aceia care şi-au achitat, până la finele lunii septembrie, taxele, impozitele, chiriile şi redevenţele către primărie.

Pentru a beneficia de scutirea penalităţilor, cetăţenii vor trebui să depună o cerere adresată Direcţiei Generale de Management Fiscal şi Control, Serviciul Impozite şi Taxe, urmând ca instituţia să aprobe sau nu, solicitarea.

editiadesud.ro

11 Comments

 1. În consecinţă, la anul n-ar mai trebui să plătim impozite la primărie până pe 30.09.2015. Noi care plătim corect, de ce să nu beneficiem de o amnistie ?
  O golănie transpartinică.

  Comentariu by lucian visa — 29 mai 2015 @ 18:11

 2. huooooo..nemernicilor..ajutati hotii si tiganiii

  Comentariu by o administratie nebuna — 29 mai 2015 @ 20:07

 3. Ăştia de la ediţiadesud.ro le bulibăşesc amarnic. Ori e stipulat în HCL că e amnistie generală ori se aprobă după cum vor muşchiuleţii „instituţiei”. Şi dacă HCL-ul că vor fi scutiţi, de ce mai este nevoie de cerere? HCL-ul are cumva caracter discriminatoriu? Autorul articolului o fi înţeles ce a scris? Dacă o fi absolvent de Bănescu şi master la Botnăraş îl iert că e nevinovat.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 29 mai 2015 @ 20:59

 4. „cred ca e corect” ca cei de la anl-uri sa fie scutiti, SINT NUMAI AMARASTENI…CU PARCAREA PLINA DE MASINI SCUMPE…
  SI ACESTI CONSILIERI, DUSI CU PLUTA IN AFACERILE LOR, SA LE RETINEM NUMELE, PTR AI VOTA SI LA ANUL. MAI RAR ASA CREIERE…CARE SA VOTEZE TOATE ABERATIILE PRIMARULUI, pe care le putem vedea de cum intram in acest oras”grecesc”. „Marele arhitect” al orasului, trebuia sa-i faca o macheta, la scaa 1:1 la porcaria aia din sens, poate asa isi dadea seama ce vrea sa faca…PRIMARUL ANTI POMI SI ANTI FLORI..

  Comentariu by zek — 29 mai 2015 @ 21:54

 5. treaba e mai simpla de atat, daca tot nu suntem in stare sa recuperam debitele prin serviciul de taxe si impozite – executare silita -(care e praf ) sa le dam scutire si poate mai recuperam si noi ceva, pana nu se vor prescrie toate 🙂

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2015 @ 22:15

 6. Haideți ca să vedem şi partea plină a paharului ! Se vor recupera debitele restante si cele la zi, conditie obligatorie pentru a beneficia de amnistie, ceea ce inseamna venituri la bugetul local. Acest artificiu nu este inventia Mangaliei, se aplica de ani buni în toată tara.

  Comentariu by valentin ciuraru — 30 mai 2015 @ 7:51

 7. Când dublezi numărul angajaţilor la serviciul taxe şi impozite iar nivelul de colectare este mai mic decât în 2012 raţionamentul este simplu. Au plecat ăia de ştiau să facă treabă şi au adus semianalfabeţi fără pregătire şi fără dea examen, au schimbat 3 rânduri de soft şi pentru un certificat fiscal pierzi 10-15 zile că nu au un om să ştie să analizeze un rol şi să elibereze un certificat corect. În concluzie domnule Valentin partea plină nu este la contribuabil ci la şleahta navetistă.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 30 mai 2015 @ 13:15

 8. Zek , nota 11 ai pus punctul pe i. Mie tot nu imi vine sa cred ca nesimtitii aia de la ANL uri au asa datorii si altii care intradevar nu au unde sta platesc chrie de 150 de euro pe luna LA ZI ! Afaraaaaa cu ei !

  Comentariu by Fane — 30 mai 2015 @ 15:34

 9. Eu am depus banii la banca in loc sa platesc , acum deja am dobanda buna si am facut un banut in plus. Acum nu mai dau penalitati ceea ce e bine , mai imi iau ceva la Audi .Ia m zis si lui Fole , ajuta ne mai si tu ca Iorgu ne a promis sa o sa se merita spaga de 200 de euro data la primire. Facuse ceva taraboi ca una de la primarie luase si la Olimp si pe Magistralei , avea si apartament si casa , altii au luat ,,garaje cu etaj,, terenuri acum tre sa iau sieu ceva nu -i asa ?

  Comentariu by Vasile — 30 mai 2015 @ 15:43

 10. Bai Vasile poate vrei sa spui 2000 de euro. Mai invata sa tastezi , acum trebuie sa va si zugravim blocurile de milogi puturosi mama voastra de nesimtiti.

  Comentariu by Ion — 30 mai 2015 @ 15:45

 11. Gheorghe Gheorghiu: „Trifoiul”
  sau
  http://www.replicaonline.ro/cristian-radu-s-a-inscris-la-no-stress-triathlon-olimp-2015-225177/

  Comentariu by nabuco — 4 iunie 2015 @ 12:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress