Mangalia – politica locală

18 mai 2015

Sute de kg de deşeuri colectate de voluntari de pe plaja din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:35

Sâmbătă, 16 mai, Polaris M Holding împreună cu Asociaţia „Şi eu pot”, cu ajutorul elevilor de la Şcoala Generală nr. 3 şi Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia au reluat startul campaniei de ecologizare a plajei Mangalia. Iniţial, acţiunea de ecologizare a fost programată în data de 7 aprilie însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, aceasta a fost anulată. 

Acţiunea de ecologizare s-a desfăşurat între zona Farul din Mangalia şi plaja Diana, din staţiunea Saturn, iar locul de întâlnire al voluntarilor a fost gabara din portul turistic Mangalia. 

Voluntarii au fost echipaţi cu şepci, tricouri, saci şi mănuşi de protecţie. După încheierea acţiunii, sacii plini cu deşeuri au fost colectaţi de către o autogunoieră şi transportaţi la staţia de sortare în vederea reciclării, unde a avut loc separarea deşeurilor pe categorii şi culori. 

Au fost adunată, în total, peste jumătate de tonă, din care fracţia de deşeuri reciclabile a atins un procent de 80 la sută.

Andreea Perhaiţă, Cuget Liber 18.05.2015

24 Comments

 1. 1. Acţiunea s-a desfăşurat în principal pe un spaţiu aflat în administrare privată, în care vara se fac bani buni.
  2. În Mangalia, de când cu ghenele îngropate, practic nu se mai colectează seletiv deşeurile. Cele 400 kg de deşeuri reciclabile strânse, sunt floare la ureche în comparaţie cu ceea ce nu se reciclează în oraş.
  3. Poate că efectul educativ al acţiunii a fost mai important decât realizarea în sine.

  Comentariu by lucian visa — 18 mai 2015 @ 16:43

 2. Corect !

  Comentariu by Nemo — 18 mai 2015 @ 17:45

 3. nu inteleg de ce trebuie s-a stranga altii gunoaiele si anume elevii chiar nu ne este rusine de lectia pe care ne-o dau????

  Comentariu by carmen — 18 mai 2015 @ 19:37

 4. Aş pune accemt pe latura educativă a acțiunii. Copiii ne atragă atenția cât suntem de „murdari”. Mi-ar plăcea să prind ziua în care vom respecta mediul înconjurător; spațiul verde, strada, colțul de bloc, spațiul comun etc

  Comentariu by valentin ciuraru — 19 mai 2015 @ 7:02

 5. pct 4 accent domule bazel

  Comentariu by gore 2 — 19 mai 2015 @ 7:07

 6. Ptr 5
  Ştii povestea copacului din pădure ?

  Dacă tot mă „atenționezi” încearcă să o faci corect. În fine…spre lămurirea ta menționez că degetele mele „finuțe”, din când în când, „agață”(pe telefon) alte litere. Cum „m” e lângă „n”…s-a intâmplat din nou. Oare crapă cerul ?

  Comentariu by valentin ciuraru — 19 mai 2015 @ 7:57

 7. Domnule Ciuraru, chiar trebuie sa bagati in seama oameni „perfecti” asemeni celui de la nr.5? Daca nu ai altceva de facut decat sa stai sa observi fiecare greseala de ortografie aparuta evident din eroare de tastare, inseamna ca ai o problema!

  Comentariu by mangalianul — 19 mai 2015 @ 9:02

 8. Pt Politia Locala .Toti cei care au carute cara contra cost tot moluzul si gunoiul din oras si il arunca la marginea orasului [baza de receptie si la balta ]Ei trebuie indentificati si pusi sa faca curat .Valabil si pt cei care se ocupa de mediu.

  Comentariu by nicu — 19 mai 2015 @ 15:00

 9. nu si daca e o firma care reface lucrarile dupa tragerea de gaze.aia nu se poate amenda.

  Comentariu by anonim — 19 mai 2015 @ 15:19

 10. Cand imi bagati si mie o suta de puradei sa mi are pamantul ? Ceva o actiune cu munca voluntara sa dea bine la lume ?

  Comentariu by Vasile — 19 mai 2015 @ 18:56

 11. Felicitari elevilor insa actiunea asta dovedeste cat de jegosi sunt ceilalti. Nu dati vina pe turisti. Ultima actiune de genul asta a fost, parca, prin toamna trecuta. Asta inseamna ca tot gunoiul aparut e de la cei care locuiesc in Mangalia.

  Comentariu by unu' de prin oras — 19 mai 2015 @ 18:59

 12. Ptr. 11 Probabil ca o parte din mizeria de pe plaja ne apartine dar sa nu uitam ca pe Marea Neagra plutesc in permanenta deseuri provenite de la nave si de pe fluviile care se varsa in ea. Navele polueaza mai putin insa grosul vine pe rauri si fluvii. Periodic marea se razbuna, ne aduce gunoi pe plaja iar noi trebuie sa-l adunam cu toate ca el poate sa provina de la distante de mii de kilometri.

  Comentariu by Nemo — 19 mai 2015 @ 20:12

 13. Ptr.6 nu crapa cerul daca nu te dai rotund in toate domnule bazel

  Comentariu by gore 2 — 20 mai 2015 @ 6:27

 14. Aha ! Crapă cerul dacă NU, dacă DA, nu crapă ! Bun. Mi-am notat „axioma”.

  Comentariu by valentin ciuraru — 20 mai 2015 @ 7:10

 15. Se pare că oftica unora e cam cât Marea Neagră. De multe ori, ca să te dai rotund, trebuie să şi poţi iar pe unii îi râcâie la rărunchi putirinţa altora.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 20 mai 2015 @ 7:29

 16. http://cugandullaromania.gandul.info/stiri/cine-a-decis-sa-se-faca-o-groapa-%20de-gunoi-in-varful-muntelui-ba-tu-ba-tu-socul-autoritatilor-la-intrebarea-da%20r-pe-cetateni-i-a-intrebat-cineva-14294152

  Comentariu by nabuco — 20 mai 2015 @ 14:37

 17. pct 14 Si daca nu ai basca la dumneta crapa cerul de cite ori se vine cu o solutie buna pentru Mangalia.Era unul care ne invita sa iesim in strada si sa protestam impotriva unui credit europen nerambusabil pentru construirea de locuinteSigur chestia asta nu are nici o legatura cu dumneata.Probabil basel nu e aceiasi persoana care semneaza Ciuraru,e doar o simpla coincidenta.

  Comentariu by gore 2 — 20 mai 2015 @ 18:56

 18. Nemo, lasa-ma cu gunoaiele venite de la mii de km distanta!!

  Adica petul de Bucegi face ocolul pamantului si aterizeaza fix pe plaja Mangaliei?? Sau dozele de Golden Brau, sau anvelopele, sau mormanele de deseuri de la constructii …

  Grecii sau turcii sau croatii au si ei plaje insa peturile nu stau pe acolo din cauza amenzilor.
  La noi … Dumnezeu cu mila!! Lasa ca sunt fraierii aia de elevi care curata plaja la 3-4 luni.

  Comentariu by unu' de prin oras — 20 mai 2015 @ 19:25

 19. Gore 2, știai că nici măcar nu meriți ca să te ignor ? Prietene, când vorbim de persoane scriem aceeași 😉
  Observ că, îndemnat sau nu, încerci să deschizi ”cutia pandorei” (sper că nu mă vei întreba ce înseamnă) pe un subiect tranșat încă din” ziua nașterii”. Bine, nu ești singurul care o face. De aceia mi-am permis să-ți spun că ești o/un ”unealtă/instrument” al cuiva care nu poate dormi în liniște. Dacă o faci de capul tău, dovedești că ai sinapsele scurtcircuitate. Îți repet și ție, nu am făcut vorbire vreodată despre asta ce spui aici –”ne invită să ieşim în stradă şi să protestăm împotriva unui credit europen nerambu(R)sabil pentru construirea de locuinţe”.
  Comunicatul/epistola, spune-i cum vrei, există pe acest blog în arhiva lunii ianuarie pe data de 28, cu cele 27 de comentarii aferente, fără poze și desene (animate), citește-l cuvânt cu cuvânt, și dacă constați vreo referire la ce spui accept să fiu lapidat în Piaţa Republicii.

  Comentariu by valentin ciuraru — 20 mai 2015 @ 21:42

 20. Absolvenţii de zoopăioase cred că lapidarea o fi vreo mâmgâiere pe creştet. Foloseşte bre o decapitare, nu decalotare sau vreo spânzurare, aşa mai pe înţelesul navetiştilor. Umblatul cu farafastlâcuri le provoacă dureri neuronale. Explicaţiile raţionale le provoacă regurgitare şi e păcat de masa verde consumată chiar dacă a fost comandată la cantina socială din porţia sărmanilor.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 20 mai 2015 @ 22:20

 21. pct 19.Maiestre eu am facut referire
  la comentariile facut de unul care nu are toate tiglele pe casa si care semneaza cu numele de basel,te simti cumva cu musca pe caciula sau eventual daca ai basca

  Comentariu by gore 2 — 21 mai 2015 @ 7:11

 22. Ma(i)estre Gore 2, aluneci în ridicol(nici ironia nu-ți iese) și duci discuția în derizoriu !
  Mi-am asumat și-mi asum toate comentariile semnate bazel09 cât și cele semnate cu nume_ prenume, ambele însoțite de avatar(condiție), doar atât. Am atâta ”sânge în instalație” încât să nu fiu nevoit ca să mă ascund în spatele unor nikuri. Vezi tu, când lectorul mi-a predat la curs noțiunile ”credit” ”european”și ”nerambursabil” mi-am ciulit urechile și le-am înțeles, și n-aș putea fi atât de trepanat la diblă ca să provoc ”rumoare” în piață, așa cum insinuezi.
  Știi ceva, nu crezi că ar fi mai cinstit ca să-ți faci puțină curățenie în ”ogradă” ?

  Comentariu by valentin ciuraru — 21 mai 2015 @ 8:13

 23. sunt doua aspecte majore pe langa nesimtirea cetatenilor car vad marea ca un uriias cos de gunoi..e frumos sa faci educatie copiilor si sa i inveti ce inseamnas apastrezi dar e urat sa i le arati ca daca esti smecher castigi…adica..plajele sunt in concesiune si la vara tovarasii concesionari hotelieri si invartiti vor alerga dupa bietii elevi sa le ia banu pentru un petec de nisip sau o bucata de plastic pe care sa stea. asta in onditiile in care acesti elevi le au facut munca.dupa buna obisnuinta romaneasca..unii muncesc iar altii incaseaza.

  Comentariu by bigbrother — 21 mai 2015 @ 11:26

 24. http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/pentruoplajamaicurataolimp.jpg

  Comentariu by nabuco — 21 mai 2015 @ 13:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress