Mangalia – politica locală

18 mai 2015

Niciun patruped nu şi-a găsit stăpân la prima ediţie a evenimentului „Și eu am adoptat un prieten necuvântător”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 6:33

Începând din această lună, Serviciul Public de Asistență Socială Mangalia va organiza, în a treia sâmbătă a fiecărei luni, între orele 09:00 – 12:00, un târg de adopție al câinilor comunitari, intitulat „Și eu am adoptat un prieten necuvântător”. Prima „ediţie“ a târgului a avut loc sâmbătă, la Biobază. În mod cu totul neaşteptat, niciun locuitor al Mangaliei nu a venit să ia, acasă, un prieten patruped. O singură persoană a venit să vadă câinii din Biobază, dar aceasta spune că deja a adoptat două animale fără stăpân.

Potrivit lui Ion Dobre, reprezentantul Asociaţiei “Save Our Strays“ Austria, prezent la Biobază pentru a monitoriza eventualele adopţii ce ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, evenimentul creat de către Primăria Mangalia este unul de bun augur pentru patrupedele fără stăpân. „Am observat, însă, o lipsă de interes a localnicilor. Sperăm ca, la ediţiile viitoare, evenimentul să capete o amploare mai mare. Cred că aici este vorba şi de gradul de sărăcie al oamenilor. Adopţiile, ca în alte localităţi, ar trebui să fie gratuite. La Mangalia se solicită o taxă de 60 de lei, lucru ce îi descurajează pe cei ce ar dori să adopte un câine“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, Ion Dobre.

La rândul său, directorul Serviciul Public de Asistență Socială Mangalia, Claudiu Stamate, spune că mediatizarea evnimentului s-a făcut pe toate DSC_1306canelele media, scrise şi online, dar locuitorilor urbei nu prea pare să le pese, decât la nivel declarativ, de maidanezii prinşi şi adăpostiţi în Biobază; „Ni se pare că iubitorii de animale nu prea le iubesc cu adevărat, astfel încât să dorească aibă alături un necuvântător. Sperăm ca, la ediţiile viitoare, să crească interesul cetăţenilor pentru acest eveniment. Prioritară pentru administraţia publică locală este, în primul rând, siguranţa cetăţenilor Mangaliei, a turiştilor din staţiuni, dar nici nu ne dorim, pentru aceste animale, să se ajungă la soluţia finală“, afirmă Claudiu Stamate.

Serviciul Public de Asistență Socială Mangalia colaborează cu o serie de asociaţii şi organizaţii de la nivel local şi naţional. În urma acestor protocoale, săptămâna trecută, o asociaţie din ţară a adoptat, de la Mangalia, numai puţin de 250 de căţei. În schimb, locuitorii Mangaliei au reuşit să ia acasă, de la începutul acestui an, ceva mai puţin de… 20 de câini din cei adăpostiţi în Biobază.

La Mangalia, firma care se ocupăm cu strângerea, tratarea şi eutanasierea câinilor maidanezi până la jumătatea anului viitor este S.C. Canin Kingdom SRL, care mai deţine un adăpost similar în Eforie Sud. După prindere, patrupedele sunt cazate, tratate, hrănite, vaccinate etc şi, dacă în decurs de 14 zile lucrătoare nu sunt adoptate, sunt eutanasiate. Primăria a „numărat“, anul trecut, pe raza oraşului, 4.000 de maidanezi. Numărul acestora a scăzut drastic, în ultimul an.

editiadesud.ro

4 Comments

 1. Prietenii cuvantatori din Constanta au fost adoptati toti?

  Comentariu by nabuco — 18 mai 2015 @ 11:04

 2. Este un maidanez in primărie si il cheamă Romulus ….. As vrea sa il adopt si sa il duc la ferma mea de vaci in Constanta …. Cu cine trebuie sa vorbesc ?

  Comentariu by 123 — 18 mai 2015 @ 13:48

 3. Puteam sa fac pariu!!!!

  Manusi, tata, manusi …

  Comentariu by unu' de prin oras — 18 mai 2015 @ 15:47

 4. si dupa aia te duci si pupi icoanele plangatoare si te numesti crestin, nu?

  Comentariu by anonim — 18 mai 2015 @ 18:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress