Mangalia – politica locală

18 mai 2015

Graţie unei investiţii private, Policlinica se mândreşte cu o Clinică nouă de Ginecologie şi Medicină de Familie

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:14

Aşa cum prezentam zilele trecute, Policlinica Mangalia, unitate sanitară reprezentativă pentru municipiu şi zonele învecinate, devine, tot mai evident, un spaţiu în care modernul este vecin cu anticul în ceea ce priveşte aspectul şi confortul oferite miilor de pacienţi.

Aşa se face că în ultimii ani, mai multe cabinete sau birouri au fost moderrnizate ori au primit o destinaţie nouă, dar care oferă tot servicii medicale. La polul opus au rămas holurile inestetice, cu temperaturi foarte scăzute în sezonul rece.

Printre cei care au luat iniţiativa de a renova spaţiile uzate, neprimitoare, cu mobilier şi decoraţiuni rămase de dinainte de 1989, transformându-le în cabinete performante şi plăcute privirii se află dr. ginecolog Ion Niculescu, fost manager al Spitalului Municipal Mangalia. De-a lungul anilor, cunoscutul medic a adus în Policlinică mai multe servicii medicale la standarde europene prin investiţiile curajoase pe care le-a întreprins.

Primele încercări de reanimare a Policlinicii au constat în punerea bazelor unor laborator de analize şi a unui centru de Eurodializă, situate la parterul clădirii. Mai mult, în cursul anului trecut, mai precis la data de 1 iulie 2014, dr. Ion Niculescu a inaugurat prima clinică privată pentru tratarea bolilor interne din Mangalia, aflată tot la parter, în locul în care a funcţionat Inspecţia Sanitară de Stat.

Clinica tratează o serie amplă de afecţiuni interne care nu presupun intervenţii chirurgicale. Medicul ginecolog dr. Ion Niculescu a declarat, pentru „Ediţia de Sud” în cadrul evenimentului de deschidere, că noua unitate sanitară va diagnostica şi trata, printre altele, infecţii intestinale bacteriene, diabet, hipertensiune arterială, cardiopatii, pneumopatii, infecţii acute ale căilor respiratorii, afecţiuni digestive. „Mi-am propus să vin în întâmpinarea pacienţilor cu diferite probleme medicale ce sunt, deseori, nevoiţi să aştepte la Urgenţe chiar şi trei ore. Aspectul cel mai important îl reprezintă faptul că accesul şi tratamentul în clinică sunt gratuite. Clinica are regim de spital, pacientul putând avea acces la serviciile medicale timp de o zi. Pacienţilor ce ne vor trece pragul, li se vor asigura mai multe servicii medicale cu ajutorul unor aparate de ultimă generaţie. Astfel, li se va recolta sânge pentru stabilirea exactă a problemelor de sănătate, li se va face electrocardiograma, dar şi ecografii”.

Mai este puţin şi clinica împlineşte un an de activitate, în acest interval examinând şi tratând sute de persoane din oraş şi împrejurimi.

Secţia de Pediatrie necesară municipiului s-a dovedit un vis irealizabil!

Cea mai recentă investiţie, ce funcţionează deja, o reprezintă cabinetele de Medicină de familie şi Ginecologie, cu spitalizare de o zi, amenajate la etajul al II-lea al Policlinicii. Ca şi în cazul celorlalte spaţii preluate şi aici condiţiile sunt deosebite, mobilierul modern, iar aparatura medicală achiziţionată, de ultimă generaţie. „Mi-am dorit, şi din fericire, am şi reuşit să creez un adevărat circuit medical fluent. Mai exact, pacientul primeşte servicii medicale de la A la Z fără să fie nevoit să facă multe drumuri ori să aştepte pe la uşi. Astfel, o dată venit la Policlinică, poate primi o trimitere de la medicul nostru de familie, apoi se adresează laboratorului pentru analize, revine la medicul de familie care decide să-i prescrie tratamentul adecvat ori îl îndrumă către specialistul în Boli interne, Urologie, Ginecologie, Cardiologie etc. Practic, în cel mult două zile, pacientul ştie ce probleme are şi primeşte şi tratamentul de care are nevoie. Prin acest circuit, nu doar că venim în sprijinul oamenilor care nu plătesc nimic pentru serviciile primite în condiţii optime, ba mai mult, eliberăm şi spitalul a cărui activitate este, mereu blocată, din cauza numărului foarte mare de bolnavi”, a precizat pentru „Ediţia de Sud”, dr. Ion Niculescu.

Noua clinică funcţionează, deocamdată, în intervalul orar 12.00 – 17.00, dar, curând, va fi deschisă de la primele ore ale dimineţii până după-amiază.

Intenţia dr. Ion Niculescu de reorganizare a Policlinicii prin crearea unor posibilităţi mai vaste de asigurare a serviciilor medicale necesare comunităţii locale nu s-a concretizat. „Iniţial, mi-am propus să preiau şi alte spaţii aflate tot la etajul al II-lea al Policlinicii unde să deschid o clinică de zi de Pediatrie. Era mare nevoie de aşa ceva, întrucât spitalul este pur şi simplu luat, vara, cu asalt de sute de copii care se îmbolnăvesc din cauza alimentelor consumate, a răcelilor etc. Însoţiţi de către părinţi, aceştia ajung la Urgenţe unde aşteaptă şi câteva ceasuri până când sunt consultaţi, de aici şi nevoia unei secţii de Pediatrie în Policlinică. Îmi doream să amenajez pe lângă cabinetul de consultaţii, un salon cu paturi şi un loc de joacă unde copilul să se relaxeze înainte de a fi investigat şi tratat. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil, nu a depins de mine”, a mai spus pentru „Ediţia de Sud” dr. Ion Niculescu.

editiadesud.ro

3 Comments

 1. http://www.replicaonline.ro/dean-thompson-vine-la-inaugurarea-unui-pavilion-al-spitalului-mangalia-222965/

  Comentariu by nabuco — 19 mai 2015 @ 13:04

 2. Astăzi, la ora 09,40, s-a inaugurat Pavilionul C. La eveniment a fost prezent însărcinatul cu afaceri al SUA la Bucuresti, Dean Thompson, Radu Cristian primarul municipiului Mangalia.
  https://www.facebook.com/pdl.mangalia/photos/a.1709242555969219.1073741827.1709242402635901/1734351686791639/?type=1&theater

  Comentariu by valentin ciuraru — 20 mai 2015 @ 11:52

 3. N-ar fi rau daca macar pentru doi dintre cei din poza s-ar „recupera” ceva carti …

  http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-tinerii-liberali-din-constanta-strang-carti-pentru-cei-din-diaspora-256772?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Politic%E3&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Politic%E3

  Comentariu by nabuco — 20 mai 2015 @ 13:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress