Mangalia – politica locală

13 mai 2015

Edilul Cristian Radu este nemulţumit pentru că falezele se repară cu „viteza” melcului!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:25

În urmă cu puţin timp, au început lucrările de reabilitare a falezelor de la Jupiter şi Neptun. Acestea se desfăşoară în paralel şi au ca termen de finalizare data de 31 decembrie 2015. Este vorba despre un amplu proiect finanţat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 10 milioane de euro, din care 2% reprezintă contribuţia Primăriei Mangalia. Mai precis, vor fi reparate două segmente de faleză, respectiv Mangalia – Saturn şi Jupiter – Neptun, ce au o lungime de 9 km. În cadrul lucrărilor de la Neptun, se va reamenaja şi porţiunea cuprinsă între limita plajei şi lacuri, cu ajutorul unor materiale rezistente. Astfel, pentru pavajul spaţiiilor publice se va utiliza granit, tot în zonă urmând să fie montate bănci înconjurate de vegetaţie. Proiectul cuprinde un punct de observaţie, amenajare peisagistică, iluminat public, scări de acces către plajă şi valorificarea estetică a zonei. Spaţiile verzi vor fi decorate cu plante specifice zonei litorale şi adaptate climatului.

Cu excepţia unor probleme tehnice întâmpinate la Venus, lucrările ar fi trebuit să meargă

într-un ritm alert, astfel ca proiectul să fie finalizat la termenul stabilit. Din păcate, lucrurile nu stau aşa, edilul Mangaliei, Cristian Radu declarându-se nemulţumit de stadiul reparaţiilor. „Lucrările se derulează greoi, nu merg aşa cum mi-aş dori. Firma care execută lucrările ne întârzie. M-am deplasat la Neptun, unde am găsit 7 – 8 muncitori care abia dacă făceau ceva, motiv pentru care am contactat patronul firmei. Am, însă convingerea că lucrările se vor încheia la sfârşitul acestui an. De asemenea, regret faptul că se va lucra în timpul sezonului, turiştii fiind, oarecum, deranjaţi, dar nu avem ce să facem. Dacă le sistăm, proiectul nu va mai fi terminat în decembrie, lucru care nu trebuie să se întâmple”, a precizat primarul Cristian Radu.

Edilul a mai declarat că în această perioadă, se continuă curăţenia atât în oraş, cât şi în staţiuni, unde se taie iarba şi se lucrează la sistemul de irigaţii. De asemenea, am mai aflat că vor fi sădite plante perene, nu de sezon, deoarece costurile vor fi, astfel, mai mici. În ceea ce priveşte acţiunea de plombare a carosabilului ciuruit, lucrările bat pasul pe loc, din cauza contestaţiilor numeroase depuse în cadrul licitaţiei.

editiadesud.ro

 

12 Comments

 1. Incompetenţă.
  N-au licitat cum trebuie. Se putea lucra de pe 15 septembrie până la 31 decembrie. Dacă firma câştigătoare nu termina lucrarea, plătea diferenţa nefăcută până la 10 milioane de euro. Simplu.

  Comentariu by lucian visa — 13 mai 2015 @ 17:28

 2. @visa Incompetenta sau „asa trebuie sa se intimple” ?

  Comentariu by miutza — 13 mai 2015 @ 18:31

 3. Posibil să ai dreptate. N-am dovezi ca să pot afirma acest lucru.

  Comentariu by lucian visa — 13 mai 2015 @ 18:37

 4. Se fac astfel de lucrari in statiuni iar coronamentul digului de nord al portului turistic nu a mai vazut asfalt de zeci de ani. Cine s-a plimbat pe acolo anii trecuti si si-a rupt pantofii a evitat apoi Mangalia.
  Mai vrem turisti…( Pozitia exacta, intre ancora si farul genovez ).

  Comentariu by Nemo — 13 mai 2015 @ 18:39

 5. Un proverb spune:fa-ti iarna car si vara sanie. Aici functioneaza cam asa : ei repara faleza vara pana in decembrie, iarna cu intemperiile ei la malul marii, distruge si la vara viitoare suntem in acceasi situatie! Banutul sa iasa!

  Comentariu by Anonim — 13 mai 2015 @ 20:04

 6. mai, voi aveti timp sa -i credeti pe cuvant; nu vedeti ce au facut cu acest oras

  Comentariu by carmen — 14 mai 2015 @ 18:07

 7. http://www.replicaonline.ro/bogdan-maganu-222447/

  Comentariu by nabuco — 15 mai 2015 @ 15:36

 8. Au facut ceva frumos au aerisit orasul doar ca poate Carmen avea balcon neautorizat si acum a iesit la iveala namaifiind boschetii sau obisnuia sa si faca nevoile in gard si acum nu mai poate.

  Comentariu by Gogu — 15 mai 2015 @ 17:01

 9. Navetiştii în loc să-şi facă nevoile în Constanţa vin şi se cacă pe oraşul nostru. Ei de ce pot şi noi nu ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 15 mai 2015 @ 22:03

 10. Hai ,ca mai dat gata cu balcoanele autorizate! Deocamdata nu a daramat nimeni balcoanele, unii le-au inchis, iar altii care au apartamente la parter si-au construit balcoane si cred ca nu o puteau face fara autorizatie de constructie. Si cine le-a inchis bine a facut. Balcoanele de la ultimul etaj sunt supuse ploilor si zaoezii , vecinii de dedesupt vor sa le repari pentru ca sunt infiltratii si mai esti si bun de plata ! Si copacii sau gardul viu nu cred ca ajungeau pana la ultimul etaj ? Fatadele oricum in unele zone sunt oribile , pentru ca fiecare si -a facut izolatie termica cum l-a dus capul. Asta tot din cauza Primariei care nu a avut un plan bine determinat privind anveloparea blocurilor , care trebuia sa fie partener cu asociatiile de proprietari in reabilitarea cladirilor.

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2015 @ 14:21

 11. Ba au facut-o fara autorizatie cel putin 30% din ei. Se crie m-ai dat gata . dedesubt . In rest bine punctat.

  Comentariu by Vasile — 17 mai 2015 @ 0:14

 12. BRE,<<< da cum sa lasi turistiii cu faleza in lucru dupa ce ca si asa nu le-am oferit decat in fiecare sezon o priveliste de santier in lucru acum saracii numai au nici faleza pai o sa mai vina papa de la Roma

  Comentariu by carmen — 18 mai 2015 @ 20:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress