Mangalia – politica locală

10 mai 2015

EXCLUSIV. Stenograma integrală de la Bistrița: CUM PUNE LA CALE PNL alungarea PDL din noul partid. ATANASIU: Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor! A fost și va fi al nostru! GORGHIU: Nu trebuie să vă spun în cuvinte! Sper să înțelegeți!

Filed under: PNL — lucian visa @ 10:55

S-au scurs stenograme dintr-o ședință a PNL la care a participat Alina Gorghiu și Teodor Atanasiu, cei mai importanți oameni din actualul PNL. Pentru a evita acuzele legate de scoaterea din context a unor afirmații, am publicat imaginea stenogramei integrale. Pentru a lăsa lucrurile să poate fi judecate în integralitatea lor. Numai că acest lucru nu va face decât să se adâncească neîncrederea între cele două partide. Credem că orice alt comentariu este inutil.

Stenograma integrală a discuţiei de la Bistriţa:

ATANASIU:

„Noi făra PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept chiar dacă în Bistrița e un puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la președinție al partidului și ei ne-au dat sediul (râsete), locația în care să funcționăm.

Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!

-Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reținere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poți face ce vrei și ai tot.

Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost și va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân și nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i  cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu și cu lacu.…Îmi fac un bine dacă pleacă…Nu o sa plece, nu-s prosti. O sa conviețuim cu ei. Liderii lor o sa dispară rând pe rând!

Dacă faci o comparație și o să-i vedem mâine pe Alina și cu Vasile oriunde lumea e ușor să aleagă între cei doi pe cine să aleagă. dacă întrebi ce partid s-a reformat și care nu și te uiți la președinți iar e ușor să-ți dai seama cine, și așa mai departe…deci una peste alta am făcut un compromis care să ne fie favorabil nouă. Și ne-a fost până acum. Acum e tras un pic și înapoi. De ce? Acum trebuie să îi dau ceva și PDL-ului…

Deci Blaga știe o grămadă de lucruri din campania lui Băsescu, din campania cealaltă…Îi e frică că dacă ajunge pe post, în poziție de top, ne ține foarte vulnerabili și atunci preferă să zică că da, că ba. Că nu zice nu…

Până la ora asta eu cu colegii mei am adus 15 parlamentari, iar el a adus zero. Credeți că un om care vrea să ajungă acolo și cu influența pe care o are Blaga, nu e în stare să aducă un senator?

Alina Gorghiu: Pe mine mă interesează, în principal să am eu, fostul PNL puternic aici. Nu știu dacă iute… Nu trebuie să vă spun în cuvinte. Sper să înțelegeți care e mesajul meu. Sunt sigură că vi l-au spus și colegii mei. Voi trebuie să fiți puternici, candidații din fostul PNL vreau să fie și așa mai departe. Da?

Dan Andronic, evz.ro 10.05.2015

18 Comments

 1. Aviz PDL-iştilor din PNL Mangalia : aici o să fie şi mai rău.

  Comentariu by lucian visa — 10 mai 2015 @ 11:02

 2. Teodor Atanasiu are impresia că este o ,,nucă tare” dar se păcălește ! Ca mulți alții, din teritoriu, crede că fuziunea PDL cu PNL, decisă în congresele celor două partide, este facultativă și că hotărârile Consiliului Național maculatură de birou. Poate nu realizează, ca și ceilalți din teritoriu, dar atitudinea lui/lor ne întărește. Așa cum în 16 noiembrie am putut da un președinte de țară, printr-o mobilizare exemplară, la fel ne vom putea curăța de cei care se aliniază politicilor practicate de psd-unpr-pc-plr.

  Comentariu by valentin ciuraru — 10 mai 2015 @ 11:46

 3. pct 2Dumneata din ce partid faci parte,pentru ca nu te am vazut pe nicaieri.

  Comentariu by gore 2 — 10 mai 2015 @ 11:54

 4. Pt.2
  Greşeala PDL-ului a fost la negociere, trebuia o împărţire 50-50 (jumi-juma) cu PNL-ul. Şi în USL a fost o astfel de împărţeală, cu toate că PSD era mult mai puternic. Dar PSD a acceptat pentru a realiza un scop politic.
  Referitor la datul preşedintelui, nu e chiar aşa. Noul preşedinte a ieşit pe votul negativ dat aroganţei politice a PSD-ului. Tinerii nu s-au mobilizat la vot pentru PNL.

  Pt.3
  Dacă faci vreo referire la ceremonia de ieri, la depunerea coroanei PNL n-a fost decât deputatul, primarul şi câţiva apropiaţi ai lor. Prin grija organizaţiei PNL Constanţa, vechii membrii PNL nu mai contează. Rezultatele electorale vor fi şi ele pe măsură.

  Comentariu by lucian visa — 10 mai 2015 @ 12:26

 5. ptr. by gore 2
  Nu sunt adeptul să facem ”dragoste politică cu sila”, ci să căutăm punți de legătură, dar pentru asta e nevoie de comunicare între cele două structuri. Dacă ție ți-a fost bine că ai pozat politic, ieri, alături de edil, să-ți fie de bine.

  Comentariu by valentin ciuraru — 10 mai 2015 @ 13:24

 6. Ar arata mai bine mincinsoul luat asa de DNA :)ar da bine in poze.

  Comentariu by dan poenaru — 10 mai 2015 @ 13:52

 7. pentru pct 5 Nu sunt eu cel care a pozat alaturi de edil ,sunt un simplu curios si d ta nu ai reusit sa ma lamuresti.

  Comentariu by gore 2 — 10 mai 2015 @ 16:20

 8. 7. Dacă reciteşti comentariul meu în cheia în care am scris nu trebui să ai nelămuriri. Cu poza ai muşcat-o !

  Comentariu by valentin ciuraru — 10 mai 2015 @ 17:25

 9. pct.8 Te inseli in poza este edilul, domnii Teodorescu,Stamate ,Ungureanu
  si omul vostru de la PDL Dragoi care nu a stat pe trotuar conform indicatiilor si a venit alaturi de PNL.

  Comentariu by GORE 2 — 10 mai 2015 @ 18:11

 10. Nu te justifica căci nu ți-a cerut-o nimeni. Păstrează pentru tine sinergia creatoare

  Comentariu by valentin ciuraru — 10 mai 2015 @ 19:01

 11. Furi curent

  Comentariu by GORE 2 — 11 mai 2015 @ 6:31

 12. „… şi prof. Sorin Mihai, de la Şcoala Gimnazială nr. 5 „Gala Galaction“ Mangalia”
  http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-batalia-pentru-sefia-isj-constanta-a-ajuns-la-faza-concursului-255797?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=sectiune-Cultur%E3-Educa%FEie&utm_campaign=Articole%20sectiune%20Cultur%E3-Educa%FEie

  Comentariu by nabuco — 11 mai 2015 @ 17:23

 13. Corcect se sesizează o prietenă, Crina Dobre, la ce a spus Atanasiu.
  – ” să plece PDL-iştii! O să avem noi tot!”
  Comentariu : Ce înseamnă „tot”!? Ce o să aveți, domnilor din vechiul PNL ? Țara? Banii? Contractele, funcțiile, puterea? O să aveți ce are Ponta acum? De aceea vreți să-l dați jos, să-i luați doar locul? Lui şi baronilor psd-işti din țara? Schimbăm garda la conducere?”

  Comentariu by valentin ciuraru — 11 mai 2015 @ 17:49

 14. *Corect

  Comentariu by valentin ciuraru — 11 mai 2015 @ 17:51

 15. Partea proastă e că în România partidele nu diferă decât prin nume. Cei ce zic că politica e o curvă, au suficiente argumente. Iar neîncrederea în clasa politică nu face bine ţării.

  Comentariu by lucian visa — 11 mai 2015 @ 18:14

 16. Copreședinte PNL Alina Gorghiu.
  Oricât ar încerca adversarii noștri politici să profite de o situație nefericită fuziunea este un proces solid care nu este afectat de episoade trecătoare.
  Relația mea politică și personală cu dl Vasile Blaga este un model de corectitudine și onestitate. Sper ca acesta să fie un reper și pentru unii lideri ai PNL, care mai sunt luați, uneori, de valul unui patriotism al partidului de origine.
  Pe de altă parte, nu pot să nu remarc bucuria de neînțeles pe care și-a manifestat-o Victor Ponta, în spațiul public, ca urmare a publicării unor discuții de partid, din interiorul PNL, fapt care ne arată, încă o dată, ce preocupări mărunte are acest Prim-ministru. Din păcate, pentru domnia sa, dl Cătălin Predoiu este singura noastră variantă pentru funcția de premier al României.
  În calitate de copreședinte al PNL este datoria mea să îmi asum și evenimentele mai puțin favorabile care au loc în cadrul unui proces atât de complex precum cea mai importantă fuziune a partidelor de dreapta, de după 1989.
  În consecință, scuzele mele publice pentru cei care s-au simțit jigniți de ceea ce au văzut în unele stenograme cu discuții locale sper să îi facă să înțeleagă, pe viitor, pe toți colegii că începând de anul trecut suntem împreună, și la bine și la greu, nu doar pentru o etapă, ci până la capăt.

  Comentariu by valentin ciuraru — 11 mai 2015 @ 20:26

 17. Atanasiu = ghirţan politic. Din păcate este un element definitoriu al actuale clase politice.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 11 mai 2015 @ 22:16

 18. Pt.16
  Crin şi Victor Viorel aveau şi ei la rândul lor o relaţie politică şi personală foarte bună.

  Comentariu by lucian visa — 12 mai 2015 @ 16:28

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress