Mangalia – politica locală

7 mai 2015

Şedinţă de îndată de cinci minute, amânată aproape trei ore!

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 16:19

După aproape trei ceasuri de la ora stabilită a avea loc o şedinţă de îndată, în care să fie aprobată modificarea a două proiecte cu fonduri europene, au fost “găsiţi” şi zece consilieri care să voteze proiectele de pe ordinea de zi. Iniţial, şedinţa trebuia să aibă loc la orele 16.00, însă, cum niciun ales nu s-a prezentat în sala  Consiliului Local, întâlnirea a fost amânată până după orele 18.00. În cele din urmă, cei zece consilieri de care era nevoie pentru aprobarea hotărârilor au reuşit să apară, astfel că, proiectele, au trecut cu unanimitate de voturi.

Cele două modificări au survenit la proiectele “Înfiinţarea Parcului Evergreen”, cu o valoare de 4 milioane de euro şi “Modernizarea şi amenajarea zonei turistice centrale în Municipiul Mangalia”, cu o valoare de 5 milioane de euro.

Primul proiect se referă la un amplasarea unui parc pe locul fostei staţii de betoane de pe strada Portului, cu o suprafață totală de 28.148 mp. Municipalitatea îşi propune să realizeze aici locuri de joacă, alei pietonale şi pentru agrement, piste pentru biciclete şi role, precum şi puncte de belvedere. Cel de al doilea proiect cuprinde sistematizarea zonei cuprinse între Şoseaua Constanţei, Piaţa Republicii, Aleea Teilor, către plajă. Vor fi realizate lucrări de reamenajare a taluzurilor, reabilitarea străzii Teilor (tronsonul Oituz – Vasile Pârvan – Piaţa Republicii – plajă), crearea de locuri de joacă, amenajarea de spaţii verzi (plantarea de gazon, flori, arbuşti şi arbori), îmbunătăţirea şi modernizarea utilităţilor din zonă – iluminat, apă potabilă, irigaţii, canalizare, amplasarea de camere video şi montarea de mobilier urban şi dotări din materiale ecologice (bănci, rastele pentru biciclete, bolarzi ficşi şi retractabili).

Modificarea adusă primului proiect face referire la o suplimentare a bugetului neeligibil cu aproximativ 3 milioane de lei, bani care nu vor mai trebui achitaţi de primărie.

În cazul Parcului Evergreen, s-a luat decizia majorării valorii eligibile a proiectului cu 800.000 de lei. Potrivit lui Ciprian Popa, şef Serviciu Management Proiecte din cadrul primăriei, sistemul de supraveghere video al parcului nu a fost considerat drept cheltuială eligibilă, investiţia urmând să fie asigurată din banii primăriei.

editiadesud.ro

8 Comments

 1. Printre gazon, flori, arbusti, arbori etc, poate faceti si o toaleta publica . Il invit pe Primar sa faca o vizita la cea existenta la doar 2 minute de sediul Primariei si sa vedem daca d-lui ar folosi-o , sau ar prefera sa faca in pantaloni!

  Comentariu by Anonim — 7 mai 2015 @ 18:47

 2. Sunt de firmă şi i-ar strica.

  Comentariu by lucian visa — 7 mai 2015 @ 18:56

 3. Daca sistemul de supraveghere video al parcului nu a fost considerat drept cheltuială eligibilă si trebuie sa fie achitat din banii Mangaliei … cineva ar trebui sa isi dea demisia sau sa fie sanctionat.

  Zic si eu, nu dau cu parul, insa de banii aia puteam sa facem altceva.

  Oricum para-ndarat-ul nu e afectat.

  Comentariu by unu' de prin oras — 7 mai 2015 @ 19:01

 4. Nu la parc, la parc s-a suplimentat asistenta financiara nerambursabila cu 3800000 de la 3000000 = 6800000

  E vorba de aleea teilor 800.000 neeligibil camerele video si sistemul audio ambiental

  Comentariu by comunist — 7 mai 2015 @ 19:12

 5. Pt 3 mata

  Comentariu by comunist — 7 mai 2015 @ 19:14

 6. Un citat celebru din 2012 al celui mai mare escroc pe care Mangalia l-a avut: ”De aceea, acum, este timpul ca noi, locuitorii Mangaliei, să ne implicăm activ în reconstruirea oraşului nostru.
  De aceea este nevoie de schimbare, iar noi vă propunem o nouă echipă cu care împreună vom schimba Mangalia, pentru că vrem , pentru că știm, pentru că putem!”

  Trebuie să ne luăm oraşul înapoi!

  Comentariu by dan poenaru — 8 mai 2015 @ 17:31

 7. Şi s-au cam ţinut de cuvânt.
  Dintr-un oraş cu flori şi cu verdeaţă au făcut un oraş varză. Viitorului parc evergreen i s-a pus fundaţia. resturi de la construcţii, multe gunoaie, saci de rafie, rămăşiţele gardurilor vii etc. Va fi un parc verde, doar că verdele va fi de la puroiul de dedesupt, nu de la clorofilă. Un aviz de mediu o fi având parcul ăla sau peste gunoi punem un covor frumos să luăm ochii la proşti?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 9 mai 2015 @ 8:09

 8. Cresterea valorii neeligibile a unui proiect nu inseamna ca sumele in cauza nu vor mai fi platite de Primarie, asa cum din eroare s-a scris in articol. Dimpotriva, fiind considerate cheltuieli neeligibile la finantarea din surse UE, ele vor fi suportate exclusiv din bugetul local. Asadar, camerele video si stemul ambiental vor fi suportate din banii mangaliotilor, slava celor 10 consilieri inconstienti care au votat aceasta nazbatie. Atentie mare la firma care le va planta!!!

  Comentariu by Big Brother — 9 mai 2015 @ 16:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress