Mangalia – politica locală

5 mai 2015

Au venit americanii! Soldaţii SUA ne repară Pavilionul „C“ al Spitalului

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:53

O echipă de soldaţi americani lucrează, de câteva zile, la reabilitarea Pavilionului „C“ al Spitalului Municipal Mangalia. Militarii, ce fac parte din Garda Naţională Aeriană din Oregon, au ales unitatea spitalicească din Mangalia în urma recomandărilor făcute chiar de conducerea centrală a unităţii lor.

Americanii muncesc de zor la repararea Pavilionului „C“ al Spitalului Municipal Mangalia, ce găzduieşte secţii precum O.R.L., Oncologia, Oftalmologia, Psihiatria, Psihologia, Famacia, Policlinica TBC, Dermato-venericele etc. În stilul tipic american, lucrările se efectuează la foc continuu, astfel că, în mai puţin de o lună, întreg pavilionul, aflat într-o avansată stare de degradare, va fi redat spre folosinţă cadrelor medicale şi pacienţilor din Mangalia.

Potrivit declaraţiilor managerului Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu, spitalul a fost selecţionat în cadrul unei campanii mai extinse a militarilor americani: ”Lucrările au fost demarate în urmă cu câteva zile, în cadrul unei ample acţiuni umanitare a soldaţilor Statelor Unite. Acestea vor cuprinde repararea terasei şi a mai multor camere situate sub aceasta, grav afectate de infiltraţii, dar şi construcţia unei rampe de acces, destinată persoanelor cu dizabilităţi. Din câte ştiu, soldaţii americani s-au deplasat în mai multe locuri din ţară pentru a identifica zonele în care şi-ar putea oferi ajutorul şi, din fericire, printre acestea, se numără şi spitalul nostru”.

Echipele soldaţilor americani sunt formate din profesionişti: zugravi, electricieni, instalatori etc., iar materialele utilizate la reabilitare sunt de cea mai bună calitate. Lucrările la Pavilionul „C“ al spitalului vor continua până la finele acestei luni. Este posibil, totodată, ca soldaţii americani să revină, ulterior, la Mangalia, pentru a derula şi alte proiecte considerate umanitare.

editiadesud.ro

13 Comments

 1. Ştie cineva cât ne costă această reparaţie ?

  Comentariu by lucian visa — 5 mai 2015 @ 17:55

 2. Nu cat ne costa , ce ne costa aceasta modernizare si nu numai? Reprezentanti ai ambasadei americane s-au prezentat si la Primarie pentru discutii in vederea demararii mai multor proiecte.Iar materialele de „cea mai buna calitate „doar nu le-au adus din America , sunt de la Dedeman, doar stilul este american . Iar directorul spitalului a facut declaratii in stil romanesc.

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2015 @ 18:50

 3. Cum prezența militară americană în zonă va fi pregnantă în următoarea perioadă ei vor să aibă la dispoziție servicii medicale de calitate. Personal văd cu ochi buni acțiunea lor. În Constanța, în anii anteriori, au reabilitat Spitalul de infecțioase, dacă nu mă înşel. La Deveselu am înțeles că s-au implicat în modernizarea mai multor obirctive publice locale.

  Comentariu by valentin ciuraru — 5 mai 2015 @ 19:43

 4. o mica baza militara, l-a care am inteles ca se lucreaza

  Comentariu by Arvin — 5 mai 2015 @ 19:51

 5. Mica baza militara, la iesirea din Mangalia spre Albesti, pe stanga. Langa noul cimitir musulman. E in constructie.

  Comentariu by Aburel — 5 mai 2015 @ 20:06

 6. Armata americana a salvat Mangalia !!

  Astazi, au eliberat piata Repulicii de casute hidos si invadatori.
  Prin denuntarea curajoasa d-lui Visa, mangalioti vor dormi linistiti.

  Comentariu by Gery — 5 mai 2015 @ 21:43

 7. Sunt pregătiri de război, nu gesturi de curtoazie. Pregătesc zone de acordare a îngrijirilor medicale viitorilor răniţi. Din păcate…

  Comentariu by Anonim — 6 mai 2015 @ 1:11

 8. POATE CANDIDEAZA LA PRIMARIE!

  Comentariu by JIMBU — 6 mai 2015 @ 9:33

 9. Poate dau o mana de ajutor si la ANL-uri:
  http://www.replicaonline.ro/de-bine-ce-au-fost-construite-noile-blocuri-anl-din-mangalia-intra-in-reparatii-221189/

  Comentariu by nabuco — 6 mai 2015 @ 12:07

 10. De ce nu-i duci pe americani sa iti vada si vila de pe malul Siutghiolului ? poate iti repara ceva si acolo. Sau poate iti cumpara bmw-ul ala negru seria 5 la un pret bun ahh….

  Comentariu by dan poenaru — 6 mai 2015 @ 18:18

 11. ptr. 8:
  Americami vor fi acceptaţi doar după ce se înscriu în RSD sau în PNL.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 6 mai 2015 @ 19:45

 12. In curand, golful Limanu o sa fie plin de ei. 6000 de jucatori de baseball…

  Comentariu by unu' de prin oras — 6 mai 2015 @ 19:52

 13. pai sa vorbim cu americanii.poate ne spun ei cum de spitalul nu are parcare dar are madam ariciu..plus pensiune la 10 metri de spital…o fi votat si ea in consiliu sa i se dea parcarea?ca oricum daca se imbata vreun turist din pensiunea ei poate sa arunce tot spitalul in aer avand in vedere ca a construit la 2 m de statia de oxigen

  Comentariu by bigbrother — 7 mai 2015 @ 12:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress