Mangalia – politica locală

1 mai 2015

Vama Veche, centrul distracţiei din sudul litoralului!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:19

Nebunia a cuprins, încă de aseară, Vama Veche. Timp de trei zile şi trei nopţi, câteva zeci de mii de tineri petrec continuu, la terasele deschise non-stop sau direct pe plajă. Cei cu dare de mână, ce descind din maşini scumpe, s-au cazat, deja, în camere de hoteluri, ori la privat. Vamaioţii adevăraţi s-au refugiat fie la „Stuful“ Mitocanilor (unde accesul este, în continuare „interzis proştilor“ şi unde rock-ul domină atmosfera) sau la „Şoni“ (unde au loc concertele cele mai căutate de vamaioţi), fie către nord, în corturi, unde aici îşi duc tradiţia de generaţii – dorm cât e ziua de lungă, cu burta la soare, iar pe seară „fac ochi“, se înarmează cu sticle de bere, fac foc pe plajă, lângă cort şi petrec cât e noaptea de lungă.
Toţi au un numitor comun: distracţia. Pe care o găsesc în mod diferit, de la beţiile crâncene, ale căror „victime“ pot fi numărate pe plajă în revărsatul zorilor, la concertele ce au loc, zilele acestea, la terasele cele mai importante din Vamă.
La Vamă se bea, dar se şi mănâncă. Vamaioţii pot mânca orice, oriunde, la preţuri pentru toate buzunarele – de la banalele gogoşi şi omlete, kebab şi hamburgeri până la specialităţi sofisticate, ce pot fi servite în cîteva localuri, cu preţuri destul de prohibitive pentru puştii vamaioţi.
La fiecare pas – gablonzuri, bandane, lănţişoare, cercei cu „zdrăngănele“, inele cu capete de mort…
Distracţia va mai continua şi în următoarele două zile când sunt pregătite o serie de evenimente deosebite, de la spectacole de teatru, târguri de ceramică şi până la concerte cu trupe rock de senzaţie.

Prima ediţie a “Fish fest Festival“

Alternosfera, ROA, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres, Byron, Golan, We Singing Colours, Toulouse Lautrec, Dj K-LU si Ok Corral vin la prima editie Fish Eye Fest. 

Festivalul are loc, în zilele de 1 şi 2 mai la Vama Veche. Potrivit organizatorilor, manifestarea este o experienta cultural – alternativă, un punct de plecare în reconstrucţia identităţii locale a zonei costiere sud dobrogene, în jurul comunităţilor locale de pescari şi a patrimoniului cultural şi natural al zonei. Cu un line-up eclectic, compus din 10 trupe şi artişti cu stiluri diferite, de la EDM şi rock alternativ la pop, “Fish Eye Fest“ va ridica nivelul decibelilor pe plaja din Vama Veche în fiecare zi de la ora 15.30 pana la răsărit.
Doua scene, lânga Stuf (Main Stage – muzică live) şi lânga Amphora (teatru, poezie, folk, pantonimă, dansuri, stand-up, improvizaţie) şi o zona special amenajată pentru relaxare, cu „beanbags”, completeaza harta acestei prime ediţii.
Astăzi, de la orele 16.00, sunteţi invitaţi să descoperiţi „Arta Peştelui“, alături de workshopuri de artă culinara, fotografie, desen, pictură, creative writing şi ceramică rece, demonstraţii de live painting şi multe altele.

 

8

editiadesud.ro

11 Comments

 1. Şi la noi la Mangalia au urlat toată ziua motoarele unei coloane de golani. Pentru sunetul depăşea cu mult decibelii admişi, aveau în avangardă şi o maşină de poliţie. Trecătorii în schimb, îl băgau pe cineva în pântecul mamei dumnealui.

  Comentariu by lucian visa — 1 mai 2015 @ 17:28

 2. Aveau voie sa faca orice ca deh organizator era Ghinea Emil finul lui finu lui RC si cel care incaseaza bani grei de la bugetul local pentru activitati private.O fii legal?

  Comentariu by Anonim — 2 mai 2015 @ 7:05

 3. „Tineret mandria tarii !”
  http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/1mai-vama-veche1.jpg

  Comentariu by nabuco — 2 mai 2015 @ 12:11

 4. http://editiadesud.ro/?p=17953

  Comentariu by lucian visa — 2 mai 2015 @ 12:39

 5. Vama Veche si 2 Mai erau pline de turisti vineri si simbata……si cind te gindesti ca locul de intilnire a tinerilor de I Mai era… NEPTUN !!!!!???? iar PITICUL MINCINOS se lauda cu mari evenimente de promovare ptr MANGALIA!!??….pe banii nostri

  Comentariu by Romulus 8 clase — 2 mai 2015 @ 21:29

 6. Surfing end vodka pentru vamaioti : http://i.imgur.com/chf4VpR.gifv

  Comentariu by I.S — 3 mai 2015 @ 11:33

 7. cine stie ce se va construi in sensul giratoriu???Eu auzisem ceva, dar vazind armatura ptr fundatie, cred ca a fost schimbat proiectul, seamana a fundatie de un hotel p+10, cel putin…dar la banii primariei…

  Comentariu by zek — 3 mai 2015 @ 11:44

 8. Pentru 7. Tot ce este posibil. Nu ne mai mira nimic la nenorocitii astia.

  Comentariu by dan poenaru — 3 mai 2015 @ 12:14

 9. Crezi prost.

  Comentariu by Gica — 4 mai 2015 @ 0:17

 10. http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-cum-au-reusit-liceenii-de-la-callatis-sa-schimbe-imaginea-proasta-a-romanilor-din-franta-255047

  Comentariu by nabuco — 4 mai 2015 @ 14:41

 11. D-le Visa ar fi de preferabil sa publicati acest articol de mare intensitate.

  http://editiadesud.ro/?p=17965

  Comentariu by dan poenaru — 4 mai 2015 @ 15:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress