Cum a fost
Ce e azi
Cum va fi
Pentru admnistraţia locală, singura şi ultima problemă rămasă a Mangaliei pare a fi modernizarea sensului giratoriu. Tot oraşul era perfect, mai puţin sensul, iar visteria era neîncăpătoare şi nu se mai închideau cuferele de atâţia galbeni.
Sensul e principalul reper geografic din oraş. Pe lângă faptul că asigură fluidizarea circulaţiei, el trebuie să arate bine. Dacă vă uitaţi la poza de sus, el nu arată deloc rău, evident că nici sclipitor. Dar între blocurile socialiste din apropiere, chiar se potriveşte. Oricum poza de jos n-are nicio legătură cu ceea ce e împrejur. Singura legătură e doar istoria veche a oraşului, evident pentru cei care au mai citit câte ceva. Nici măcar străzile care dau în sens n-au nume din acea vreme, Heraclea Pontica, Callatis, Tomis, Histria, Ovidiu, etc. Nu ştiu cine ia băgat în cap mincinosului acest proiect, dar dacă a insistat, de ce cetăţenii Constanţei nu au consultat locuitorii Mangaliei ? Suntem toţi nişte cretini inculţi ? De ce nu s-a făcut o dezbatere publică dacă e nevoie de modificarea sensului giratoriu, în condiţiile unui buget auster. Sau după împrumutul tocat oricum nu mai contează, gaşca constănţeană îşi ia tălpăşiţa la anu şi noi plătim ca proştii mulţi ani. Dacă s-ar fi hotărât totuşi că modificarea sensului e o prioritate, atunci de ce nu s-a făcut un concurs de proiecte ? Sensul e totuşi un reper în Mangalia. Şeful Centrului cultural Callatis, criticul de artă şcolit la Chişinău, are vreo părere ?
Că autoritatea locală îşi bate joc de noi, nu mă mai surprinde de mult. Ce mă miră, e poziţia locuitorilor Mangaliei. Pare că am ajuns, vorba lui Eminescu, nişte morţi frumoşi cu ochii vii, ce scânteie-n afară. Organizaţiile civice ale Mangaliei, de la cea care face baluri şi aduce super tărgi la spital şi până la cea cu bolnavii de SIDA, chiar n-au nimic de spus ? De opoziţia politică nu mai vorbesc, pentru că practic ea nu mai există. A mai sclipit scurt Bociog, ca un mic luceafăr, că tot suntem la comparaţii poetice, dar a apus. Foleanu la fel. PSD-ul local e Mortua est, iar restul partidelor sunt plini de uvedenrode, gasteropode şi alte sepii, vorba altui poet şi matematician.
Avem cu prisosinţă primarul pe care-l merităm şi care ni se potriveşte perfect caracterelor noastre. Somn uşor Mangalia şi să visaţi frumos ! Nu vă înveliţi, caloriferele sunt calde !
Noul proiect e prea sobru, piatra si ceva gazon, iar ici colo si cate un arbust.Constat ca flori nu sunt.De ce,deranjeaza vederea cuiva ? Probabil e mai greu de intretinut si necesita schimbarea materialului saditor daca nu in fiecare sezon , macar in fiecare an .
Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 19:18
e clar ca primarul are o problema cu plantele cu exceptia gazonului.
Comentariu by anonim — 17 aprilie 2015 @ 19:36
Asta s-a văzut de când a venit. Urăște florile, copacii. A transformat un oraș plin cu flori într-un oraș cenușiu, plin cu șanțuri, pământ și gazon îndoielnic.
Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 19:49
nu ma mai mira nimic ..societatea civila e hapsana si nu mai vede nimic..sa-mi mearga mie bine de restul nici in fund nu ma doare
Comentariu by zii zau — 17 aprilie 2015 @ 20:12
chiar nu va avea nici un efect acest sens, lumea trece la minim 100 de marele monument, mareata realizare
Comentariu by Arvin — 17 aprilie 2015 @ 21:12
Daca ai fi ciugulit si matale ceva, nene Visa, ia sa vezi ce frumos ne-ai fi vorbit de sensul giratoriu
Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 22:03
Eu imi aduc aminte acum cateva luni ca d-voastra domnule Visa erati tare indignat de neinceperea lucrarilor la sensul giratoriu si il faceati mincinos pe dl Primar.Acum ca s-au apucat de treaba,iar nu e bine.Cine sa va mai inteleaga?
Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 22:15
Pt. 7 Vișa a spus că mincinosul promisese să facă ceva în sensul giratoriu și acel ceva nu mai apărea! Repet ce am mai scris: de Crăciun un băiețel, după ce i-a urat piticului La mulți ani, l-a întrebat de ce taie pomii și florile? Răspunsul impusului a fost: de Paște Mangalia va fi ca o grădină! Este?
Comentariu by Zoga — 17 aprilie 2015 @ 22:23
ptr. 6:Dar voi cât aţi ciugulit, vi s-a umplut guşa ?
Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 22:23
Pescăruşul de inox va fi valorificat la fier vechi tot de „ciorex” ?
Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 22:25
Marius Ilie de la adpp zis si Ciorex, avandu-l ca mentor pe celebrul spagar si macho man Cornaci. Revenind la Ciorex, unii il stiu ca fiind un balbait, altii il stiu ca fiind prostul primariei. Apogeul prostiei l-a atins cand a fost dat afara de la dmhi pentru gainarii. Lingau fiind, si-a incercat norocul alaturi de mincinos. Mereu il veti vedea alergand prin oras degeaba, mintind lumea si promitandu-le ca rezolva problemele prin celebrele expresii ”se face, se rezolva, o sa va sun eu”.
Comentariu by dan poenaru — 18 aprilie 2015 @ 0:01
O batrana mi-a spus odata : si minciuna e tot vorba! Dar sa revenim la oile noastre, scuzati , amforele din proiectul cui o fi! Era suficienta cea din mijloc, celelalte parca ar fi cocostarci intr-un picior.
Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2015 @ 0:46
Primarul intradevar face treaba. Chiar daca nu in ritmul asteptat , face. Nici nu ar avra cum avand in vedere ca foarte multi cetateni fenteaza de zor taxele si impozitele. Tot ce a facut pana acum , cu exceptia pomenilor pentru puturosi a fost bine. Cu sensul giratoriu insa … no coment. Se reduce vizibilitatea , lucrari in plus , tema aleasa lasa de dorit , mai mult de atat , Dorel de la constructii a scos si borna de reper cadastral a orasului din sens…
Cam asa suna un comentariu obiectiv.
Comentariu by Obiektiv — 18 aprilie 2015 @ 12:53
http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2012/04/09/Pics/Mangalia_Cristian_Radu.jpg
Comentariu by I.S — 18 aprilie 2015 @ 13:26
PS la @14 Robert Perco numara si acum trandafirii de pe strada cu nume de flori…fara flori!(Rozelor) Nu-i de gluma ca l-au numit atunci artistii reuniti la acea expozitie : „vinovat de frumos”!
Comentariu by I.S — 18 aprilie 2015 @ 13:35
Referitor la pasarea luminii din sens,pentru care nu ascund,subiectiv fiind, ca ma doare ca ati gasit de cuviinta s-o scoateti de acolo (pentru ca eu am plantat-o acolo !) dar macar sa-i gasiti un alt amplasament…poate mai ‘inspirat’ si sa nu ajunga…la fier vechi ! Interesant ca mai este putin si se implineste un an de la moartea lui Constantin Lucaci ! Pacat!-devenise un simbol …modest al orasului ! Si ca sa fiu rautacios am sa va spun o povestioara-special pentru voi astia,noi aparuti pe aci.Va propun s-o daramati pe Ana Pauker (asa am poreclit-o pe statuia amplasata in fata primariei,in perioada cand s-a pus si pescarusul din sens ! Vedeti ca are acelasi tip de postament ! Ei ,aici e gluma rautaciosa pen’ca atunci cand am pus-o acolo -in mijlocul cladirii primariei-s-a nimerit in dreptul unui burlan de scurgere,de pe fatada cladirii.Am ales ca solutie o barbacana (gaura) la baza postamentului ,pe unde sa se scurga apa de ploaie. Era o gluma spusa pe ascuns,atunci,printre noi : cand ploua ma intrebau IS ce face Ana Pauker? Se pisa -nu vezi ?! Asa ca,daca vreti pot afla ziua ei comemorativa si depuneti cu „tam tam” coroane de flori,mai ales ca aveti oarece „asemanari” de atitudine !
Comentariu by I.S — 18 aprilie 2015 @ 14:07
pt. 3. Care oras cu flori? Ce flori? Era transformat de mult in tufe de papadii si fiecare punea flori cum il taia capul. Parca era turnul Babel. Macar acum ai vizibilitate si curatenie in fata blocurilor. Ti-era frica sa intri intr-o scara de bloc sa nu-ti sara careva in spate de dupa tufe si garduri vii . mai e de lucru, dar cred ca va iesi ceva frumos.. sunt optimist
Comentariu by 345 — 18 aprilie 2015 @ 14:12
Tu ala de la 13 , care-i tragi cu pomeni pentru puturosi . Parintii mei au lucrat 40 , respectiv 30 de ani cu taxe la statul roman si au niste pensii de subexistenta. Si sunt si la zi cu taxele si impozitele la primarie! Sa vad tu obiectivule cad vrei fi la pensie cum te vei simti cand copilul meu te va face puturos ?!
Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2015 @ 15:36
Nu am decât vagi cunoştiinţe de artă antică, deaceea am vrut să cunoaştem părerea şefei de la cultură, care e şi istoric şi critic de artă. Eu cred că aceste coloane sugerează arata romană şi nu cea greacă. La greci coloanele sunt ionice, dorice sau corintice şi au un model corespunzător. Aştept părerea celor care se pricep şi am făcut acest comentariu deoarece Callatis-ul a fost înfiinţat de greci, chiar dacă pe aici au trecut ulterior şi romanii. În cetatea Callatis se utilizau coloane ionice şi corintice. Normal era să se folosească stilul grecesc.
Comentariu by lucian visa — 18 aprilie 2015 @ 15:58
Callatis – carte de vizita
Este cel mai vechi oras din Romania;
Zona a fost locuita inca din preistorie, dovada constituind-o vestigiile culturii materiale neolitice de la Gumelnita;
Orasul este singura colonie dorica de pe tarmul Pontului Euxin;
Aici s-a gasit singurul papirus din Romania. Mormantul cu papirus a fost descoperit in 1959, fiind datat in secolul IV i.e.n. Interiorul mormantului este construit din blocuri de piatra cioplita, aflandu-se la 1.5 metri sub nivelul solului. Se presupune ca cel inmormantat aici era un om de seama, iar langa el a fost descoperit un papirus scris in limba greaca, primul descoperit in tara noastra. Exista o controversa legata de acest document, care imediat dupa descoperire a disparut fara urma. Din cauza climei foarte umede, practica papirusurilor a fost abandonata foarte repede de scribii vremii, acestea fiind inlocuite repede cu pergamente, mult mai rezistente in fata umezelii. Arheologii se temeau de ceea ce s-ar putea intampla cu papirusul, odata scos la lumina, de aceea au invitat un specialist rus sa se ocupe de prelevarea acestuia si de descifrarea lui, insa indata ce documentul a luat contact cu lumina, s-a faramitat, spulberand si sperantele cercetatorilor de descifrare a mesajului. Insa savantul a luat papirusul cu el in Rusia, in incercarea declarata de a-l reface in laborator si de a incerca descifrarea acestuia, insa de atunci, nu se mai stie absolut nimic despre acest document. Anumiti cercetori au incercat sa afle cate ceva despre soarta papirusului pe cale diplomatica si guvernamentala, insa incercarile lor au ramas fara raspuns. Un arheolog roman a identificat intr-o carte de istorie tiparita in Rusia un fragment despre papirusul de la Mangalia, in care se mentiona ca acesta a fost salvat, insa nu a fost descifrat in totalitate;
Atat zidurile de incinta ale cetatii Callatis, cat si ruinele edificiului roman se mai pot vedea inca in apropierea falezei orasului Mangalia;
Fostul port al cetatii este acoperit in prezent de apele marii. Acesta era localizat in partea de sud a actualului port.
Unii cetateni ai Callatisului au fost mercenari regali in Egipt;
Sub boltile bazilicii din Callatis a rasunat, se pare, pentru prima data Te Deum Laudamus, compus de Niceta Remesianul;
Orasul a incheiat un tratat de pace cu Roma, considerat in prezent cel mai vechi document in limba latina cunoscut in estul Europei;
In secolul I e.n., cetatea Callatis a ajutat cu bani Roma;
Orasul este prima statiune balneo-climaterica din tara noastra, baile mezotermale sulfuroase fiind cunoscute inca din timpul lui Burebista;
Sub imparatul Gordian (238-244), la Callatis a functionat prima asociatie a vanatorilor atestata la noi, asa cum reiese de pe o inscriptie de pe o lespede de marmura, aflata la muzeul de arheologie din Constanta. Aici au fost inscriptionate in limbile latina si greaca numele celor 43 de membri ai asociatiei vanatorilor amatori, datata din secolul al III-lea i.e.n;
Din Callatis sunt originari vestitii invatati care au trait in Egiptul elenistic: Demetrios, Heracleides, Satyros, Istros, Thales;
Carturarul crestin Leontie Bizantinul (485-542) s-a nascut la Zaldapa, langa Callatis.
Cel mai vechi gimnaziu elen de la noi, cu profil sportiv, a funcţionat la Callatis in secolul I e.n.
Intre secolele XV-XVI, Mangalia a facut parte din pasalacul Rumeliei, fiind resedinta unei circumscriptii judecatoresti, numite „caza”;
Geamia Esmahan Sultan este cel mai vechi lacas de cult musulman din Romania;
In 1883 aparea, la Mangalia, Triunghiul, jurnal al masoneriei din Romania, prin grija lui Constantin M. Moroiu, Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania;
Mangalia este declarata in 1899 prima staţiune climaterica maritima si balneara din Romania, dupa ce analizele de laborator stabilisera ca apele sale minerale sunt sulfuroase, alcaline, usor cloruro-sodice si iodurate.
Mangalia isi odihneste zidurile pe una dintre cele mai bogate mosteniri culturale, care are o valore imensa si ale carei implicatii, constientizate, ar aduce un plus de valoare acestei asezari batute parca dintotdeauna, deopotriva de vanturi, valuri si soare. Orasul odihneste pe o comoara arheologica, insa putini stiu sa traiasca minunea acestui loc binecuvantat de istorie, care a reprezentat unul dintre primele nuclee ale civilizatiei.
A ramas consemnata in istorie celebra cuvantare tinuta de catre ilustrul invatat Nicolae Iorga , in cinstea orasului Mangalia. Fraza, formata din 120 de cuvinte a fost citita in cadrul emisiunii radiofonice “Sfaturi pe intuneric”:
„Tocmai tarziu de tot, pe viziunea acelui tarm al Dobrogei, pe care-l cunoastem asa de putin si care nu se cuprinde numai in iluzia de argint a Balcicului si in pitorescul tataro-turcesc al unei biete rase pe care astazi o ia vantul, am ajuns sa pretuiesc, fireste nu navala de trivialitate si de dezmat a statiunilor balneare, urata icoana a lipsei de pudoare in timpurile noastre, ci, in singuratatea de la Mangalia, frumusetea serilor care ispravesc in bruma usoara, farmecul luminilor din fund, care iti arata o lume in mers, surprinderea luminilor fugare de la luntrile pescarilor care-si vrajesc prin licarirea tortelor prada din adancuri si mai ales acel lucru de neuitat care este chemarea de dimineata, in faptul chiar al zilei inca racoroase, a luceafarului, care se ridica deodata in fundul cerului vioriu, si este ca o trezire la viata cea noua, ce trebuie sa inceapa pentru locuitorii adancului de apa, ca si pentru cei care, astazi, pe ruinele cetatilor elenice, duc numai ramasita trista si vulgara a unei civilizatii pe care noi pana astazi n-am stiut-o invia.”
Comentariu by dan poenaru — 18 aprilie 2015 @ 16:43
Nu vrei tălică să fii optimist la tine la Constanţa ?
Pentru platforma din sens se săpa azi o groapă de fundare adâncă căt pentru o vilă. Nu cumva se pregăteşte vreun soclu mare pentru micul navetist ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 18 aprilie 2015 @ 16:53
Poate vreo piramidă.
Comentariu by lucian visa — 18 aprilie 2015 @ 17:11
Sau poate vreun rug pentru mincinos si ars…
Comentariu by dan poenaru — 18 aprilie 2015 @ 17:32
Proiectul in sine se pare ca are influienta ordinului ionic, deci grecesc.coloanele sunt zvelte, mai subtiri si se sprijina pe o baza. Fusul este prevazut cu caneluri si se termina cu capitel, arhitrava si coroana cu denticule. Dar nu sunt specialist, printre studiile mele am facut si ceva istoria artei.Stiu ca ordinul ionic s-a dezvoltat mai mult in Asia mica si in insulele din Marea Egee. Vechea cetate de la noi nu stiu ce arhitectura a promovat. Poate ne lamureste un arheolog sau un critic de arta.
Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2015 @ 17:45
Ptr. 18 , nu ai cum sa lucrezi atata si sa iei pensie mica. Doar daca prin subzistenta intelegi vreo 2000 lei. Dar daca iau pomana de la primarie cum cred ( ca altfel nu ai fi sarit in sus ) au cel mult 800 … Adica … nu prea s-au omorat cu munca. Da ceva nume daca ai curaj dar nu cred ca o vei face , milogii in general trimit alte persoane sa le ia pomana…
Comentariu by Garide — 18 aprilie 2015 @ 19:38
30 de ani de munca ? inseamna ca au iesit la 58 daca s-au apucat cand trebuia … Acum trebuie sa muncim mai mult sa tinem puturosii. Orice pensionar care a muncit cu adevarat ia cel putin 1000 de lei deci nu ia pomana pachete si altele. Probabil e vorba de Hotpatarii de pe litoral care munceau vara , furau cat cuprinde dar stateau cam prost la capitolul vechime. In realitate 40 de ani sunt vreo 20.
Comentariu by Stiuca — 18 aprilie 2015 @ 19:41
Iti dai seama ce isi ajuta ala parintii daca vin la milogeala. Cand vad toti tiganii care fac lucruri necurate la ajutoare sociale , toate babele cu cazarea care fac cate 500 lei pe zi vara , toti nebunii cu certificat de handicapat ( saraca aia de la sanepid ce mai cara sacosele cu spaga… ) in timp ce noi muncim pe 800 de lei imi vine sa iau sacurea din cui.
Comentariu by Horia — 18 aprilie 2015 @ 19:45
Pt.24, 25, 26. Doar daca munceau in armata sau in conditii grele ar fi avut 2000 lei pensie!Si pentru linistea voastra nu sunt pe lista milogilor. Iar cel care munceste astazi pe 800 de lei va lua o pensie atat de mare ca nu va avea nevoie de milogeala.
Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2015 @ 20:01
Avem cu prisosinţă primarul pe care-l merităm şi care ni se potriveşte perfect caracterelor noastre. Corect !
Comentariu by Nemo — 19 aprilie 2015 @ 19:38
ptr 28 inseamna ca magistratii si parlamentarii sau politistii lucreaza in conditii grele ? ca doar nu sunt armata…
Comentariu by Kloszka — 20 aprilie 2015 @ 0:28
Parca se lauda Colesniuc ca a adus papirusul de la rusi …
Comentariu by Godzila — 20 aprilie 2015 @ 0:32
rimarul Municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a povestit pentru gândul despre eforturile care s-au făcut pentru recuperarea papirusului şi despre cooperarea oficilităţilor ruseşti. „Papirusul s-a păstrat şi a rezistat printr-o minune, se ştia de existenţa lui, însă nimeni nu mai ştia unde se află. Directorul muzeului s-a zbătut să îl recupereze, el iubeşte tot ce înseamnă arheologie, cultură şi şi-a dat tot interesul să găsească acest papirus. Am avut şi înţelegerea instituţiilor din Moscova; foarte greu am ajuns să dăm de el, după care au durat o perioadă şi formalităţile. Papirusul ne-a fost dat la Mangalia după ce s-a făcut o expertiză de specialiştii din Moscova care sunt cei mai buni din lume, ei au confirmat că papirusul nu mai poate să se degradeze. Deocamdată, papirusul va rămâne expus o perioadă de timp la Muzeul Arheologic „Callatis” din Mangalia şi, bineînţeles, în funcţie de ce spun specialiştii o să îl expunem în mai multe locuri din ţară. Acum se va forma o comisie care va încerca să descifreze ce scrie pe papirus, cu ajutorul specialiştilor ruşi”.
Comentariu by Makaku — 20 aprilie 2015 @ 0:36
Pt.30 Parca vorbeam de Mangalia ! Si de oameni obisnuiti care nu au avut unde sa munceasca ca magistrati si parlamentari . Probabil nu esti nascut pe aceste meleaguri si nu stii cam ce locuri de munca permanente oferea orasul acum 45 de ani si cat era atunci salariul! Cei din turism care aveau sansa sa fie permanenti lucrau vara pe functii, iar in extrasezon femeile cuseau iii in punct romanesc(muste), impleteau plovere, croitorie sau teseau covoare la UPPI, unde aveau norma ca sa-si ia salariul iar barbatii la tapiterie, lacatuserie, tamplarie si nu le-a mai cazut coroana.Iar incepand cu anii76-77 Santierul naval a creat locuri de munca si pentru barbati si oentru femei , localnici si din toata tara.Asa ca fiecare a muncit pe unde a putut si cat a putut si nu cred ca e necesar sa facem polemici nejustificate fata de oameni cu varste venerabile care v-ar putea fi parinti sau bunici si sa-i catalogati milogi. Putin respect, macar daca nu bun simt si decenta!
Comentariu by Anonim — 20 aprilie 2015 @ 1:16
Din imaginea postată a dispărut pasărea luminii şi a apărut o amforă cu pui. mai pe fundal nu mai apar blocurile şi Casa tineretului, pe alea când le demolaţi ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 20 aprilie 2015 @ 7:57
http://www.goldterm.ro/qcms/?ro_relatii-cu-publicul,3
Comentariu by Anonim — 20 aprilie 2015 @ 12:15
– Cu toate ca nu sunt bani in visteria Primariei , primarul SPAGULESCU incepe multe lucrari si santiere ca sa aiba de unde isi trage SPAGA !
Comentariu by 001 — 20 aprilie 2015 @ 13:09
Strategia adoptata de hahalera asta de mincinos e simpla: face doar ce este de fatada in locurile principale din oras gen sensul giratoriu pe unde mereu e trafic. Sa vada lumea cat este de gospodar si sa il voteze prostii. In rest cocina peste tot.
Comentariu by dan poenaru — 20 aprilie 2015 @ 14:47
Mă poate lămuri careva. S-a sistat excavarea din cauză că s-a ”dat” peste un bloc de piatră care seamănă a sarcofag roman ? Am văzut în jurul orei 11.00 un ”funcționar” al muzeului ”inspectând” cu privirea acel ”bloc de piatră”
Comentariu by valentin ciuraru — 20 aprilie 2015 @ 16:55
@38-L-or fi gasit pe Demetrios din Callatis cu cele 20 de carti ale sale despre Asia si Europa,in care a prevazut esecul localnicilor in drumul catre Europa,sau pe Istros cu o alta tragedie ce va sa fie renumita,tot despre „succesurile” edililior localnici,din perioada imperatorului Mazare,sau pe filozoful Heraclid pe care l-a mancat in cur sa se intoarca din Egipt pe „meleagurile natale” si a dat ortu’ popii taman pe locul in care,mai tarziu,localnicii fiind sub ocupatie macedoneana-de pe vremea lui Lisimah (213-208 i e n) l-au numit : MI DUCU MI INTORCU ! Sau poate ca l-au gasit pe Satyros,tot un amic de prin Egipt care a lasat acolo pentru „posteritate” secretul pe care nu a reusit nici macar marele Diaconescu sa-l afle : mormantul Elodiei ! Partea nasoala e ca de va fi sa fie oarece si trebuie adusi din nou detinutii la lucru,in spatele gardului „regulamentar”,pen’ca ei sunt singurii care se pot „adapta” bugetului nostru…vom intra in sezonul de vara,cu o alta minunatie…specifica !
Comentariu by I.S — 20 aprilie 2015 @ 17:58
Pt.24
În toate pozele găsite de google, o coloană ionică arată ca în poză. Nu seamănă deloc cu cele propuse la sens.
Pt.38
Probabil că era soclul pescăruşului. Specialiştii de la muzeu lucrează la descărcarea arheologică de la proiectul Callatis, istorie de la malul mării.
Voi aripa PDL a PNL, ar trebui să fiţi printre primii la care ajung informaţiile administraţiei publice locale.
Comentariu by lucian visa — 20 aprilie 2015 @ 18:02
acum doua zile vedeam numai papadie( sau ce floare o fi galbejeala ) pe rondurile de pe bld. 1 decembrie 1918 si se dezvolta in tot orasul…eu cred ca lucreaza cineva impotriva primarului maret care vrea iarba verde iar legat de acest proiect nu cred ca asta era prioritate dar unde nu e cap e vai de dos
Comentariu by cetateanul turmentat — 20 aprilie 2015 @ 18:37
Femeile lucrau ele dar nu toate … Unele erau vezi doamne ,,casnice.. de parca celelalte nu faceau nimik in casa. Cum vrei sa le zici tot puturoase raman. De asta au acum 400 de lei pensie. Pentru muncitori TOT RESPECTUL . Sunt nascut crescut aici si cunosc si personajele ca e orasul mic asta e ghinionul. Ce lovele mai faceau barmanii cu video … ohooo dar acum …. la milogeala de.
Comentariu by Fane — 20 aprilie 2015 @ 18:54
Cum se face un sens giratoriu în Constanţa. Unde sunt coloanele ?
Comentariu by lucian visa — 20 aprilie 2015 @ 19:10
ptr. 41:
Alea galbene erau cumva Ochiul boului ?
Comentariu by cârcotaş apolitic — 20 aprilie 2015 @ 20:33
Consilierii locali au aprobat în unanimitate anul trecut, studiul de fezabilitate pentru sensul giratoriu şi intrarea în Saturn. Acestea vor costa 81.000 euro, respectiv 12.000 euro. O nimica toată pentru un buget prosper alimentat de împrumuturi, pe care tot noi le vom plăti, în mandatele viitoare. De ce să nu amanetăm viitorul ? După noi potopul !
Comentariu by lucian visa — 21 aprilie 2015 @ 18:42
Roata din sens giratoriu e cumva roata tiganeasca //?
Comentariu by carmen — 23 aprilie 2015 @ 9:30