Mangalia – politica locală

16 aprilie 2015

Apatie în sudul litoralului, cu câteva zile înaintea demarării sezonului estival!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:09

1Staţiunile din sudul litoralului par cuprinse, chiar înainte de demararea sezonului estival, de o apatie neobişnuită. Răzleţ, doi-trei muncitori recondiţionează câte o faţadă a unui restaurant. Din loc în loc, un angajat coseşte iarba din faţa hotelului. Pe stradă, nici ţipenie de om. Minivacanţa de Paşti nu a ajuns în sudul litoralului: turiştii care au poposit la malul mării, la Mangalia, sunt persoanele ce se bucură de binefacerile nămolului de la Sanatoriul Balnear. Tinerii au migrat, ca de obicei, spre nord, la Mamaia.

Atmosfera bătrânicioasă a sudului litoral este subliniată de clădirile vechi, care se încăpăţânează să rămână în picioare, în ciuda zecilor de ani în care nimeni nu a investit un ban în ele. Aşa se face că, în paralel, fiecărei investiţii în hoteluri de trei, patru şi cinci stele, îi corespunde cel puţin o altă unitate, care este gata să cadă.

La Neptun, Aleea Steagurilor este flancată de celebra Grădină de Vară, acum raiul boscheţilor şi al câinilor fără stăpân. Vizavi, alte clădiri în curs de prăbuşire. Şandramelele ce te însoţesc spre plajă sunt pline de câini şi de gunoaie. Nimic nu “prevesteşte” sezonul care, teoretic, începe în două săptămâni. La capătul 6Aleii, surpriză: şantier în lucru. “Steagurile” au dispărut, locul lor fiind luat de un amalgam de ciment şi nisip răscolit. Aici este borna “zero” a unui proiect de reabilitare a falezelor, însă, ieri, pe şantierul cu pricina, nu găseai nici ţipenie de muncitor.

În periplul prin staţiunile sudului litoralului, până la Mangalia, sporadic întâlneşti proprietari de unităţi hoteliere sau de alimentaţie publică care să fi dat startul curăţeniei de primăvară. În Venus sau Saturn am găsit astfel de cazuri, e drept, la unităţile cu ceva mai multe “stele”.

Administraţia publica locală spune că, în privinţa zonei pe care o gospodăreşte, demararea sezonului va avea loc în condiţii optime. Agenţii care nu îşi vor igieniza unităţile vor fi aspru sancţionaţi, mai promit reprezentanţii primăriei.

8

7

3

 

5

4

2

editiadesud.ro 16.04.2015

12 Comments

 1. Cand vezi astfel de imagini mincinosule tot la trecut te raportezi aruncand vina pe altii care au fost primari ca au furat bla bla bla…??? Latrii in stanga si in dreapta ca trebuie sa ne raportam la trecut ca bla bla bla…Unde sunt cei 8,9 milioane de euro ? pe contracte cu dedicatie ? gen Perfect Tree…“Voi introduce principiul „Investitiile in Municipiul Mangalia vor fi executate cu forta de munca locala” urmarind reducerea somajului in randul locuitorilor orasului.“ cam asta spuneai prin 2012. Hotule o sa iti vina randul, de asta sa fi sigur.

  Comentariu by dan poenaru — 16 aprilie 2015 @ 17:32

 2. mai, dane, impusca-te. Ce mai astepti?

  Comentariu by 345 — 16 aprilie 2015 @ 17:39

 3. A fost asasinat pana si John F. Kennedy. Nu se stie niciodata ce ne rezerva viata…

  Comentariu by dan poenaru — 16 aprilie 2015 @ 17:43

 4. Dane sau cum mata te-o chema in realitate…esti dus cu pluta rau de tot.Mare ticnit de om mai esti!

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2015 @ 23:01

 5. @Anonim ti-e frica sa iti dai numele asa ? ca nu mai primesti pomeni de la rahatul ala al vostru din primarie :)Adevarul este ca asa ma cheama din cate stiu, acum depinde cum o cheama pe mata.

  Comentariu by dan poenaru — 16 aprilie 2015 @ 23:12

 6. @4-@5 https://www.youtube.com/watch?v=ALFH3OWCvcc

  Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 1:30

 7. ptr. 4:
  Cu pluta sunteți veniți voi, navetiștii lu pomană. Sunteți o târlă de prostălăi gângavi în frunte cu pămpălăul de arhitect pârât. Noaptea e luminoasă în comparație mintea ăluia. La preț este beton, în rest…tămâie.
  Cât despre conducerea ADPP, nici la nivel de hârtie igienică nu se ridică.
  Serviciul de taxe e varză. Ăsta este rezultatul administraíei RC….dar nu mai aveți mult.

  Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2015 @ 9:13

 8. Dan Poenaru are foarte mare dreptate . tot respectul pt el ca are tupeu si spune adevarul . viitorul mincinosului este primar la puscarie .

  Comentariu by 123 — 17 aprilie 2015 @ 9:13

 9. Si altii-de pe alte meleaguri-mai bine spus tot din astia care fac naveta la noi-minti stralucite,repara si investesc distrugand ! Nepasare crasa-distrugere …ca dupa razboi ! De altfel,acolo veti gasi o remarca uluitoare a directorului muzeului de arheologie Constanta : „Toată țara a fost vândută pe nimic. N-am păstrat nimic din ce era bun de pe vremea comunismului. Un război ne costa mai ieftin. Am pierdut patru milioane de oameni activi. România nu a pierdut în două războaie atâția oameni. Să îți plece patru milioane de oameni activi, tineri și copii înseamnă două războaie. Dacă pui și industria, am pierdut în jur de 100 de miliarde de euro. Ce țară a pierdut în război atâția bani? Poate doar Germania, dar germanii și-au revenit. Am alungat până și ultima sută de mii de germani din România…”. http://www.info-sud-est.ro/constanta-veche-certificatul-de-nastere-al-constantei-distrus-de-prostie-si-reavointa-o-sa-pierdem-edificiul-se-darama/

  Comentariu by I.S — 17 aprilie 2015 @ 11:30

 10. http://www.replicaonline.ro/consiliu-national-la-pnl-gorghiu-anunta-cruciada-penalii-out-218357/

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2015 @ 11:53

 11. Nu scapa unul. Cum si Iorgus si Tusac au dat cu subsemnatul la DNA, asa va da si Radu Cristian. Este chestiune doar de timp.

  Comentariu by dan poenaru — 17 aprilie 2015 @ 13:36

 12. pana vor da cu subsemnatul fac ravagii …primaria e varza din toate punctele de vedere..e o harababura totala peste tot ..cu un conducator isteric ce sa se mai rezolve

  Comentariu by zii zau — 17 aprilie 2015 @ 20:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress