Mangalia – politica locală

9 aprilie 2015

DMHI a câştigat bătălia cu Primăria şi Consiliul Local: taxa verde, anulată de instanţă

Filed under: administraţie publică,DMHI — lucian visa @ 18:10

p>Daewoo Mangalia Heavy Industries a câştigat, în instanţă, procesul înaintat împotriva … taxei verzi! Potrivit Portalului Instanţelor de Judecată, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat, pe 7 aprilie 2014, dosarul 2660/118/2014, privind anularea deciziei Consiliului Local şi Primăriei Mangalia de adoptare a acestei taxe speciale .

Judecătorii constănţeni au decis, ieri, anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 131/2012, privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul financiar 2013 şi, în parte, a Regulamentului de adoptare a taxelor speciale ce constituie Anexa 2 la HCL nr.131, ambele în ceea ce priveşte instituirea taxei locale speciale – taxa verde.

Totodată, Tribunalul Constanţa a dispus anularea adresei 77880/13.01.2014, emisă Primăria Municipiului Mangalia pe parcursul procesului. Primăria şi Consiliul Local vor trebui, în plus, să achite reclamantei – Daewoo Mangalia – suma de 10.050 lei, cheltuieli de judecată.

Sentinţa nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. În schimb, aceasta este executorie.

Precizăm faptul că Daewoo Mangalia s-a constituit parte şi într-un alt proces, similar, în care a atacat taxa verde instituită printr-o decizie a Consiliului Local, de data aceasta pentru anul 2014. Dosarul se judecă tot la Tribunalul Constanţa şi are termen data de 24 aprilie a.c.

Reamintim cititorilor noştri că taxa verde a fost, până anul acesta, o taxă cu destinaţie specială, fundamentată pe necesitatea întreţinerii spaţiilor verzi din Mangalia şi staţiuni. Cuantumul acesteia a fost de 0,5 lei/metrul pătrat/suprafaţă construită desfăşurată sau fracţiune/an.

editiadesud.ro 09.04.2015

36 Comments

 1. Dacă vor câştiga şi la Curtea de Apel, atunci primăria va trebui să dea înpoi taxa verde pentru toţi agenţii economici. Teoretic şi acum e posibil hotărârea fiind executorie.
  Părerea mea e că numai un prost se contrează aiurea cu cel mai mare agent economic din sudul litoralului. Un om inteligent discută, negociază şi apoi decide.

  Pe când un onorariu de insucces pentru avocaţi ?

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2015 @ 18:12

 2. Un om căruia îi pasă de Mangalia nu distruge micii și marii întreprinzători cu taxe aberante, ci îi ajute să se dezvolte! Dar navetiștilor nu le pasă decât de propriile buzunare. Să sperăm că la anu le facem bagajele.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2015 @ 18:17

 3. El e comisar până la moarte. El decide, cei ce muncesc trebuie să plătească şi să aibă ciocu mic. Şi să aibă grijă, că poate îi dă şi afară din oraş. Iar din taxa verde şi cei 9 milioane de euro luaţi împrumut, „aranjează” spaţiile verzi din oraş.

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2015 @ 18:18

 4. Mai bine zis distruge spatiile verzi.Despre taxa verde ce sa va spun ,cu toate ca au fost avertizati(Radu si Boita) că nu este legala întrucat nu respecta niste prevederi legale ,acestia nu au vrut sa tina cont de părerea avizata a unor persoane.Mai mult cei doi au introdus aceasta taxa ,care s-a dovedit a fi abuziva ,numai cu intentia de a le lua bani la agentii economici,dupa sloganul lor că ce daca este ilegala .Cei care vor sa o conteste si tot vor ramane unii care nu o vor face si vor ramane cu bani(acelasi principiu îl propaga Radu în toate cazurile cand i se spunea ca unele situatii sunt în afara legii) .Ce s-a facut cu aceste taxe speciale(cea verde si cea pentru ordine si liniste)din 2013,2014, pentru ca nu pot fi folosite numai pentru ce au fost instituite.Ah,am uitat s-au dat la spatii verzi anul trecut vreo 30-40 mld.lei

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2015 @ 19:01

 5. Eu mă întreb ce mai aşteptăm noi locuitorii Mangaliei ? Aşteptăm să se distrugă ireversibil acest oraş ? Rămânem toţi anonimi nemulţumiţi ? Opoziţia politică e foarte slabă, singura speranţă e opziţia civică. Chiar nu există oameni cu ceva curaj în Mangalia ? Stă în puterea noastră să-i punem la punct pe golanii care vor răul Mangaliei !

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2015 @ 19:04

 6. DESTEPTII PRIMARIEI, DE CE NU ATI AVUT RABDARE CU SENSUL GIRATORIU????? DE CE NU ATI LASAT INCA O LUNA , SA INFLOREASCA MINUNATELE LALELE???? ERA SINGURUL LOC DIN ORAS UNDE AVEAM SI NOI O FLOARE….

  Comentariu by zek — 9 aprilie 2015 @ 19:11

 7. Ce mai contează sensul giratoriu. Problemele sunt mult mai grave şi sunt de fond. Degeaba critici dacă rămâi anonim.
  O să mai aştept şi eu un timp şi dacă rămâneţi în continuare anonimi, o să închid prăvălia.

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2015 @ 19:12

 8. Asta este opera Secretarei Boita, avocații ei plătiți cu miliarde au reprezentat Primaria. Au fost discuții aprinse pe legalitatea taxei in Consiliu însă au adoptat-o la presiunea lui Radu si Boita. Sa ii vedem acum de unde dau banii înapoi celor care au plătit o taxa ilegală !

  Comentariu by Lica — 9 aprilie 2015 @ 19:32

 9. Mai fac un împrumut votat de obedienţii de serviciu, că doar n-o să-i aducă de acasă.

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2015 @ 19:43

 10. Au scos tot gardul viu de la sens și President. Au nenorocit orașul. Nu avem o floare în oraș.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2015 @ 19:57

 11. Staţi liniştiţi anonimilor şi o să fie bine. Pe lumea cealaltă !

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2015 @ 20:05

 12. Singura solutie ar fi scos cu forta din primarie si executat. Asta merita, ca in Statul Islamic. Omul asta are atata ura si rautate in el ce nu exista in lumea asta. Cineva trebuie sa intre in istoria Mangaliei prin executarea acestui hot si mincinos.

  Comentariu by dan poenaru — 9 aprilie 2015 @ 20:15

 13. Despre TAXA VERDE : „Nu mai este un secret pentru nimeni că, de la intrarea sa în funcţie, prefectul Claudiu Palaz şi-a luat în serios rolul de garant al respectării legii în judeţul Con-stanţa. În decursul activităţii sale, Palaz a avut în vizor o serie de personalităţi pe care le-a taxat în mod constant, ducându-le în instanţă pe nemâncate. Aşa cum era de aşteptat, favoriţii la titlul sunt: edilul nostru cel de toate zilele, Radu Mazăre, preşedintele con-siliului judeţean Nicuşor Con-stantinescu şi primarul Mangaliei, Mihai Claudiu Tusac. Pentru acesta din urmă, Cuget Liber a făcut o retrospectivă a celor mai importante plângeri penale şi hotărâri de CL atacate în contencios de către prefect.

  DNA, amenzi, taxe suspendate şi cuvinte grele
  În urmă cu aproximativ o săptămână, prefectul Claudiu Palaz a formulat o plângere penala la DNA împotriva lui Claudiu Tusac pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Motivul este acela că Tusac a cedat prin cesiune o creanţă pe care pri-măria o deţinea asupra creditoarei S.C. Anca Irina S.A., în valoare de 395.259 lei, fără votul consiliului local.
  La mijlocul lunii iunie, Palaz a formulat o altă plângere penală împotriva lui Tusac pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Palaz menţiona atunci că primarul Mangaliei îi obligă pe contribuabili să achite impozite şi taxe locale adoptate nelegal. Hotărârea de consiliu la care se face referire a fost şi ea atacată în ziua de 15 iunie.
  De asemenea, la începutul verii, Claudiu Palaz a solicitat anularea unei hotărâri a CL Mangalia ce făcea referire la transportul ocazional de persoane pentru agrement cu minicare şi la licitaţie publică afiliată acestuia. Potrivit declaraţiilor prefectului, hotărârea încălca mai multe prevederi legale printre care şi Ordonanţa de Ur-genţă Guvernamentală privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de conce-siune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Însă problema privind autovehiculele de transport în comun din Mangalia este mai veche. În data de 20 octombrie 2010, prefectul a cerut anularea Hotărârii 97 pe 2010 privind atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Mangalia, pe motiv că actul normativ încalcă legea transparenţei decizionale.
  În prima zi a lunii iunie 2011, prefectul judeţului Constanţa a solicitat anularea parţială a hotărârii privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2011. Prin această reglementare erau stabilite: taxa verde, taxa de paragină şi taxa de promovare a turismului. La momentul respectiv, Tusac menţiona că taxele au fost iniţiate la solicitarea agenţilor economici şi a patronatelor, deşi mulţi dintre proprietarii de afaceri din sudul litoralului s-au plâns de modul în care aceasta este aplicată.
  La sfârşitul lunii ianuarie, repre-zentantul Guvernului în teritoriu s-a adresat Tribunalului Constanţa şi a solicitat anularea hotărârilor 178-219, adoptate de CL Mangalia în şedinţa din decembrie. La momentul respectiv, Ion Negrea şi Dănuţ Moldovan au participat şi votat la şedinţă, deşi îşi pierduseră funcţia de consilieri.
  În noiembrie 2010, prefectul Claudiu Palaz a dispus sancţionarea primarului municipiului Mangalia cu amenda de 1.000 lei, pentru că a refuzat să furnizeze informaţiile cerute de Comisia judeţeană pentru recensământul populaţiei şi al locuinţelor.
  În toamna lui 2010, prefectul a solicitat anularea parţială a hotărârii privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale muzeului de arheologie „Callatis”, iar cu câteva luni înainte a atacat în contencios administrativ cinci hotărâri adoptate de CL Mangalia.”(cuget liber)

  Comentariu by De 15 ani Anonymous-ul lui Iorgu — 9 aprilie 2015 @ 21:09

 14. Continuare la povestea cu taxa verde : Tusac il da si el in judecata pe Palaz,iar in plangerea penala scria urmatoarele : „.Precizam ca prin exercitarea abuziva de catre faptuitorul Claudiu

  Iorga Palaz a atributiilor conferite de lege, precum si prin urmarirea rezultatului actiunii sale, in sensul ca desi stia ca actiunea sa este abuziva, a procedat la informarea tuturor agentilor economici din Municipiul Mangaliacu privire la faptul ca hotararea Consiliului Local Mangalia privind impozitele si taxele locale aferente anului 2011 este ilegala si a fost atacata in contencios administrativ de catre acesta, motiv pentru care mai multe taxe nu au mai fost achitate de catre contribuabili.” ….Multi agenti economici nu au achitat taxa verde si de turism. Rezultatul conflictului juridic s-a prudus la mult timp,dupa ce se pare ca Tusac a castigat si celor care nu au platit in anul respectiv si care in anul acela au primit, totusi, viza pe autorizatiile de functionare,li s-a pus poprtre de catre noua administratie Radu-retroactiv,incepand cu anul urmator ! Ce este important aici e ca anul financiar incheiat ,ulterior trecut prin control Curtea de conturi nu lamureste clar acest aspect. Insa se pare ca sunt trecute acolo niste incasari…necuvenite !

  Comentariu by De 15 ani Anonymous-ul lui Iorgu — 9 aprilie 2015 @ 21:42

 15. ptr. 7:
  Alungă gândul cel rău că nu cazul să fie materializat.
  Mai bine ar fi să începeţi discret campania următorului edil. Poate e mai norocoasă a treia încercare.
  Fără un mijloc de exprimare a opiniilor, oraşul ar fi şi mai sărac şi ami defrişat.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2015 @ 22:35

 16. Poate se enerveaza primarul si cere o lista a tuturor societatilor care activeaza in DMHI . Cand va vedea ca doar vreo 3 au autorizatii de functionare recupereaza taxa din amenzi.

  Comentariu by Koreea — 10 aprilie 2015 @ 1:56

 17. Cand spui navetisti te referi la cei care locuiesc in Constanta si aduna frimituri , sau la cei care vin din Coreea de sud si aduna cu milioanele de euro ?

  Comentariu by Nedumeritul — 10 aprilie 2015 @ 2:00

 18. Pt. #3,5,7,11
  http://www.radicalphilosophy.com/wp-content/files_mf/rp176_article2_halpin_philosophy_of_anonyous.pdf

  Comentariu by nabuco — 10 aprilie 2015 @ 10:46

 19. Terminati cu prostiile odata. Hotararea de CL contestata si anulata doar pe fond de instanta nu produce niciun prejudiciu municipiului si bugetului local. Daca si Curtea de Apel Cta va stabili ca aceasta hotarare este nelegala, solutia se aplica numai pt santier, temporar iar CL poate institui taxa sub orice alta forma in orice moment. Terminati cu jignirile si vedeti ca toate dar absolut toate litigiile solutionate irevocabil pana la acest moment au fost castigate de primarie inclusiv alte litigii cu santierul. Mergeti macar odata in instanta si vedeti care este lupta in procesele lasate mostenire de cei care n-au vrut sa verifice macar un raport de expertiza sau sa fie prezenti in instanta si apoi comentati obiectiv daca sunteti corecti in comentariile postate. Hotarare anulata , numai pe fond este opera dnului Dima Bogdan care din prea,,multa experienta,, si prea mult zel a ,,intruchipat,, intradevar o taxa fara a respecta procedura prealabila instituirii acestei surse de venit. Asta nu inseamna ca actul administrativ nu poate fi adaptat si adoptat in condtii procedurale parcurse corecxt. Instanta de fond a apreciat numai pt DMHI ca aceasta taxa nu este aplicabila acestui agent economic pt ca nu beneficiaza nemijlocit de serviciile de curatenie, intretinere spatii verzi etc. Daca voi credeti ca este corecta aprecierea va las sa meditati, Un oras nu poate sa se dezvolte decat daca toti agentii economici si persoanele fizice isi achita datoriile catre buget, in caz contrar nici primarul si nici angajatii nu pot aduce bani de acasa. Modalitatea aceasta negativista cu care comentati orice aspect si refuzul categoric de a aprecia macar un lucru bun facut in oras nu face bine nimanui. Haidet macar odata sa vrem cu totii binele acestui oras, veniti cu solutii, cu propuneri, incercati un mic de ingaduinta si nu uitati niciodata cei care comentati si nu spun ca uneori nu aveti dreptate dar pot sa remarc ca nu priviti si nu recunoasteti beneficiile pe care le-ati avut de la primarie si ceea ce ste mai grav spun eu vi le-ati acordat in baza propriei semnaturi. Astfel incat toate acuzele aduse unor juristi care in trei ani de zile au oprit executarea unei primarii unde unii ati lucrat pt o suma de peste 5 milioane de euro sunt rautaciase si nejustificate, iar cu privire la avocati, ar fi bine ca voi sa nu aveti nevoie niciodata de serviciile lor, abia atunci ati sti sa le evaluati corect munca .

  Comentariu by ion — 10 aprilie 2015 @ 13:13

 20. Imi cer scuze pt cateva greseli, m-am grabit.

  Comentariu by ion — 10 aprilie 2015 @ 13:15

 21. ptr. 19:
  Apreciem marele bine făcut locuitorilor prin scimbarea celor 3 softuri de taxe şi impozite, prin destructurarea unui serviciu, prin angajarea unei târle de habarniste ce privesc monitoarele mai ceva ca viţelul … poarta nouă.
  În urmă cu 3 ani obţineam un certificat fiscal în 10 minute contra unei taxe de 4 lei. Cereţi voi acum un certificat fiscal…şi mai vorbim despre marile realizări ale găştii străine de interesele locuitorilor acestui oraş.
  Şi mai apreciez lipsa totală a florilor dar mai ales defrişarea brazilor verzi de la intrarea în oraş. Peisajul expus este superb, numai bun să încânte privirile turiştilor şi să le facă o primă impresie.
  Am fi preferat să nu te mai grăbeşti şi să rămâi acasă…la Constanţa, nu ai provoca niciun regret.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 10 aprilie 2015 @ 14:53

 22. @ 19 Ion
  Corect, nici primarul, nici angajații primăriei și nici consilierii locali nu vin cu bani de acasă. Dar toți aceștia pleacă cu bani acasă în fiecare lună, bani mulți pentru unii pe care ar fi fost greu să-i câștige la un angajator privat, raportat la munca prestată și eficiența acesteia. Ba unii dintre ei pleacă și cu alte foloase, un teren primit mocca ori concesionat cu niște sume modice, un spațiu, o locuință, o atenție, o dudă, o maslină.
  Pai dragă Ioane și juriștii lui Tusac luptau pentru procesele lăsate moștenire de Iorguș. Ia vezi pentru ce sume a luptat juristul Dumitrașcu, care acum dă cu subsemnatul pe la DNA.
  Hotărîrea chiar dacă nu e definitivă e executorie așa că produce prejudicii asupra bugetului, doar dacă primăria va avea câștig de cauză la curtea de apel, ceea ce e puțin probabil, prejudiciu va putea fi recuperat. Dacă va pierde și aici toți ceilalți agenți economici pot acționa in instanță primăria și câștigă automat, precedentul fiind creat.
  Bogdan Dima, al cărui ”profesionalism” ar fi cauza anulării acestei taxe, nu a fost adus de extratereștri în primărie ci de actualul edil, deci primarul este la fel de culpabil ca și oamenii pe care i-a ales și pus în funcții.
  E drept că alde CL ”poate institui taxa sub orice altă formă in orice moment” dar aceasta va aduce venituri la primărie doar în viitor, nu le va putea recupera pe cele deja cheltuite in vechile bugete și recuperate de agenții economici in instanță.
  Pledoaria de final cu referire la îngăduință nu mă convinge, după 25 de ani de îngăduință, rezultatele administrării acestui oraș de către cei 4 primari și ce vre-o 30-40 de consilieri locali spun totul despre eficiența acestora. Dacă aduni toate bugetele acestei perioade vezi că au fost bani cu care se putea construi acest oraș de la zero. Dacă mai faci și o comparație cu patrimoniul orașului din 90 și cel de azi iți cam vine să să pui mâna pe par.

  Comentariu by Karadeniz — 10 aprilie 2015 @ 15:28

 23. Off-topic ! Că tot e vinerea mare
  https://bazel09.wordpress.com/?attachment_id=6779

  Comentariu by valentin ciuraru — 10 aprilie 2015 @ 16:06

 24. Pt.19
  Sunteti avocatul Primariei,va-ti înfruptat din banii primariei? Cred ca da dupa cum vorbiti si încercati sa ne lamuriti.Iata ce spune,pe scurt, Hotarârea 646/2015 din 08.04.2015 Tribunalului Constanta: Admite contestaţia. Dispune anularea în parte a HCL nr. 131/2012 privind aprobarea taxelor şi impozitelor locale.
  pentru anul financiar 2013 în Municipiul Mangalia şi în parte a Regulamentului de adoptare a taxelor speciale ce constituie Anexa 2 la HCL nr.131/2012 , ambele în ceea ce priveşte instituirea taxei locale speciale – taxa verde. Dispune anularea adresei 77880/13.01.2014 emisă Primăria Municipiului Mangalia Obligă pârâţii să achite reclamantei suma de 10050 lei cheltuieli de judecată.Nu încerca sa ne dezinformezi deoarece hotarârea spune clar ca dispune anularea în parte a HCL 131/2012 şi în parte a Regulamentului de adoptare a taxelor speciale ce constituie Anexa 2 la HCL nr.131/2012 , AMBELE numai în ceea ce priveşte instituirea taxei locale speciale – taxa verde.Deci dispune anularea celor doua acte normative NUMAI referitor la TAXA VERDE si nu si în celelalte privinte si reglementarii. Daca din textul hotarârii reies vreun cuvânt referitor la faptul ca este valabila numai pentru DMHI va cred ,dar instanta spune ca anuleaza,in parte,cele doua acte normative(HCL-ul si regulamentul)pentru toti agentii economici si nu numai pentru DMHI.
  Referitor ca nu putem veni toti cu solutii pentr ca ,indiferent cât de multe ar fi aceste solutii (bune sau rele)nu VREA sa le ia în consideratie Radu pentru ca numai el are dreptate si numai el stiece este .Aspectul negativist îl apreciati numai la cei care scriu contra lui Radu însa nu nu vedeti bârna din ochiul vostru atunci când Radu si ai lui au aprecieri numai negative la adresa celor dinaintea sa.Oare ante predecesorii sai au facut numai lucruri rele ,chiar nu au facut nimic bun.Va reamintesc ca pe vreme lui Iorgus se vorbea în toata tara,de catre oamenii de rând , numai la superlativ despre Mangalia,nu stiu dece.Asta este numai unul,dar sunt mai multe pe când pe vremea lui Radu,Mangalia este orasul prin care se trece spre Varna,Turcia.Cât despre munca juristilor si mai ales a avocatilor primariei lasa-ti pe alti ,care stiu mai bine(asta in ideea ca nu sunteti implicati)sa o aprecieze.
  Pt.22
  Aici nu este vorba nu numai de Dima Bogdan ci si de Cicanel Simona care si ea a fost adusa de Radu si care a insistat special pentru impunerea acestei taxe si a mai multor taxe aberante, cât si pentru supra impozitarea celui mai mare contribuitor la bugetul local(DMHI)pentru cateva spatii de doi bani.
  În ura lor ei nu vad decât sa faca rau mangaliotilor pe care dl.Radu nu îi suporta(asa a declarat el în fata mai multor persoane).

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2015 @ 16:37

 25. Dl Radu suportă chiar foarte bine…doar banii mangalioţilor. Şi cu cât sunt mai mulţi, cu atât „suportarea” este mai plăcută.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 10 aprilie 2015 @ 18:33

 26. @19. Instanta nu produce prejudiciil , doar hotaraste . Poate sa fie o hotarare definitiva sau cu recurs. Iar referitor la batalia care se da la procese nu se vede,ca dovada ca insusi primarul a afirmat ca datorita acestor procese care sunt acum pe rol , primaria va intra in faliment ! Da, probabil o batalie de orgolii, dar care nu face bine urbei si ne afecteaza pe noi toti. Iar daca se vrea solutii , desfiintam actuala forma de administratie si instituim Divanul ad-hoc. Iar d-ta mos Ion Roata vii si ne faci o demonstratie, ca prin pledoaria de mai sus nu ne-ai convins!

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2015 @ 18:54

 27. Pt. Boita – câți bani a încasat avocatul care a pierdut procesul cu DMHI?
  Câteva sute de milioane? Oare ii merita?
  Cat înseamnă taxa verde la nivel de încasări in anul 2013?
  15 – 20 de miliarde???
  De ce din acești bani s-au defrișat spațiile verzi in oraș?
  De ce astăzi se scotea cu excavatorul gardul viu din sensul giratoriu?
  Le recomand navetistilor lui Radu cat si lui personal sa nu mai ne distrugă orașul, dacă tot devalizează bugetul local, mai bine sa nu mai facă nimic pentru ca dublează pierderile Mangaliei prin „lucrările” lor.

  Comentariu by Manu — 10 aprilie 2015 @ 21:54

 28. @22
  Bogdan Dima nu era in primarie la momentul adoptarii taxei din hotararea 131/2012, dar ce sa stie postacii…

  Comentariu by ... — 11 aprilie 2015 @ 13:52

 29. Postacii vin pe linie PSD.Si rau intentionati si nestiutori de fel…asemeni conducerii(Pasa,Iorgus,Ciobanel fara functie,Bociog,Piciu fara functie).

  Comentariu by bine punctat 28 — 11 aprilie 2015 @ 19:16

 30. Pt19. Hai sictir!

  Comentariu by Zoga — 11 aprilie 2015 @ 22:46

 31. pt 30. Ar fi bine sa te consolezi cu linia trasa in certificatul tau de nastere in dreptul numelui tatalui si sa intelegi ca nu este vina nimanui ca nu stii care-ti sunt radacinile.

  Comentariu by ion — 12 aprilie 2015 @ 8:18

 32. Pt Ion. Cred că ceva nu funcționează ca lumea în cutiuța ta. Nu te jignesc pentru că e suficientă ura găștii voastre și azi e o zi în care trebuie să fim indulgenți. Dar vor veni și alte zile, mai ales cele ale alegerilor viitoare.
  Hristos a înviat! Pentru toată lumea!

  Comentariu by Zoga — 12 aprilie 2015 @ 16:21

 33. Nu ma poti tu jigni pe mine pt ca tu esti asa de mic si fara identitate, iar orice fapta demascata de a ta te poate infunda pe viata. Las-o mai usor cu criticile si cu imaginea ta angelica pt ca esti constient ca n-ai nicio legatura cu moralitatea , legalitatea si verticalitatea.

  Comentariu by ion — 13 aprilie 2015 @ 9:28

 34. Ioane ești cretin! Nu știu cu cine te încăpățânezi să mă confunzi dar ești cretin! Nu știu cu ce ai putea tu să mă demaști, pentru simplul fapt că nu sunt aliniat politic, nu sunt vreun afacerist din cei cărora le perturbați afacerile. Că în dreptul tatălui meu ar fi o linie neagră probabil că o spui din crasă obrăznicie, din dorința de a jigni fără motiv și lipsa asta de respect caracterizează toată gașca navetistă și mincinoasă. Și tatăl dar și bunicul meu au fost persoane importante și respectate în Mangalia, chiar dacă este vorba de o perioadă destul de veche. Așa că sunt vertical: Hai sictir! Ar trebui să te interesezi cum e cu această expresie care ti-a cam depășit limitele. Înseamnă, mai popular să ne lași. O spuneau musulmani când serveau pilaful la masă: era sictir pilaf – adică mănâncă pilaful și pleacă! E greu tată!
  Ca să vezi cum se demască un mincinos:
  De Crăciun, un copil a venit să-i ureze La mulți ani piticului și l-a întrebat de ce taie copacii și florile din oraș? I-a răspuns: de Paște Mangalia va fi ca o grădină! E adevărat – Mangalia e o grădină! Probabil că acel băiețel s-a convins. Ca și noi.

  Comentariu by Zoga — 13 aprilie 2015 @ 13:54

 35. S-o fi referit la paştele … cailor, când va lua al 2-lea mandat.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 13 aprilie 2015 @ 19:46

 36. Veti observa ca si-au dat seama de greseala pe care au comis-o atat in ceea ce priveste instituirea taxei verzi cat si asupra instituirii taxei de promovare a turismului ca si taxe speciale aplicabile tuturor agentilor economici, si in hotararea de consiliu care aproba taxele si impozitele pe anul 2015, aceasta taxa verde s-a mutat la capitolul alte taxe locale, sub o alta denumire, Taxa pentru activitati cu impact asupra mediului inconjurator. Mai exact…taxele speciale pot fi instituite de consiliul local pentru functionarea unui anumit serviciu numai daca agentii economici vor beneficia de serviciul respectiv. Cum beneficiaza o firma agricola de pe urma programelor de promovare turistica, poate ne raspunde ion. ALTE TAXE LOCALE, la acest capitol sunt instituite taxe, de catre consiliul local, pentru utilizarea spatiului public sau pentru inchirierea unor utilaje ori pentru folosirea altor bunuri apartinand municipalitatii. Deci, in mod clar, au mutat taxa de la un capitol la altul in gelul asta recunoscandu-si greseala. Ma intreb, cand va cadea si taxa de promovare a turismului care ajunge in mare parte prin filiera Edgar in buzunarele lui Leo Tanase. Ei sunt artizanii programelor de promobare turistica, niste porcarii de spectacole care sunt janlnice incepand cu sonorizare si pana la artisti invitati! BRAVO MANGALIA!

  Comentariu by mangalianul — 14 aprilie 2015 @ 0:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress