Mangalia – politica locală

8 aprilie 2015

Guvernul a aprobat OUG privind reducerea TVA la 9% la produsele alimentare

Filed under: PSD — lucian visa @ 11:36

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, marţi, la Craiova, că măsura de reducere a TVA la alimente va sprijini foarte mult producătorii interni să aibă preţuri competitive, inclusiv pentru export chiar dacă îşi recuperează TVA după ce se efectuează exportul. „Ştiţi foarte bine că trecea o perioadă de timp până se returnau cei 20%. Ori, acum la 9% este cu totul altceva, mai ales pentru comenzi mari”, a spus Ponta la Craiova, unde a participat la inaugurarea lucrărilor pentru noul cartier de locuinţe construit de o companie din China, notează agerpres.ro. Guvernul a adoptat marţi Ordonanţa de Urgenţă privind reducerea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică.

Replica 08.04.2015

5 Comments

 1. Dacă această măsura liberală va duce la reducerea preţurilor cu 15 % aşa cum se doreşte, Ponta va da o mare lovitură de imagine. În ultimele sondaje, la capitolul încredere el crescuse uşor, iar Iohannis scăzuse uşor.
  Liberalii nu mai trebuie să acţioneze haotic şi trebuie să scape de scheletele din dulapuri, pentru că lupta din 2016 nu este deja câştigată, chiar dacă acum sondajele le sunt uşor favorabile. O reducere generală a TVA-ului la 20 % va fi o altă mare lovitură a PSD-ului.

  Comentariu by lucian visa — 8 aprilie 2015 @ 11:42

 2. Cat e „tva”-ul declaratiilor la viitoarele alegeri ?
  http://www.cotidianul.ro/klaus-iohannis-mesaj-pentru-romi-259565/

  Comentariu by nabuco — 8 aprilie 2015 @ 14:38

 3. Preturi mai mici inseamna venituri mai mici , de unde si impozitul pe venit mai mic. Are guvernul sustenabilitate cu atatea reduceri ? Mai vine si ANAF-ul si mai inchide si el magazine, restaurante,etc! Sa nu ajungem Grecia din urma!

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2015 @ 1:16

 4. scade tva ul dar se maresc alte taxe.

  Comentariu by anonim — 9 aprilie 2015 @ 5:40

 5. http://www.replicaonline.ro/zeci-de-milioane-de-euro-pompati-pentru-crearea-de-locuri-de-munca-in-regiunea-sud-est-217416/

  Comentariu by nabuco — 9 aprilie 2015 @ 11:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress