Politica locală

7 aprilie 2015

Educaţie non-formală. Polaris ecologizează plaja Mangalia alături de elevi

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:06

Polaris M Holding în parteneriat cu Poliţia Locală şi Mediu, Primăria Municipiului Mangalia şi instituţiile învăţământ: Şcoala Generală nr. 3, Colegiul Economic Mangalia şi Liceul Tehnologic Ion Bănescu vor demara o acţiune de ecologizare a plajei din Mangalia. Acţiunea este programată în data de 7 aprilie, ora 12:00. Punctul de întâlnire al elevilor este gabara din portul turistic, iar zona ecologizată va fi cuprinsă între Ancoră (amplasată lângă portul turistic) şi plaja Diana (din staţiunea Saturn). Aşa cum se întâmplă în fiecare an, acest tip de manifestare ecologică a devenit tradiţie pentru Polaris M Holding, compania iniţiază frecvent campanii de responsabilitate socială în care respectul pentru mediul înconjurător joacă un rol principal. Polaris susţine această acţiune în calitate de voluntar şi de partener logistic. Pentru a răsplăti iniţiativa elevilor care aleg să participe la această acţiune, Polaris le va oferi acestora şepci, tricouri, saci pentru colectarea deşeurilor şi mănuşi de protecţie. După terminarea acţiunii, sacii plini cu deşeuri vor fi colectaţi de către o autogunoieră şi transportaţi la staţia de sortare în vederea reciclării, unde va avea loc separarea deşeurilor pe categorii şi culori. Ecologizarea plajei Mangalia face parte din iniţiativă de educaţie non-formala “Scoala altfel” prin care elevii au posibilitatea de a experimenta în mod direct ce înseamnă o activitate extraşcolară care sprijină ideea de protejare a mediului înconjurător. Cei 150 de elevi alături de cadrele didactice şi de Polaris vor ecologiza această zonă pentru a demonstra că un mediu curat şi sănătos se poate menţine printr-un efort comun. Mesajul acestor acţiuni de ecologizare nu trebuie perceput izolat, ci trebuie să depăşească cadrul în care se desfăşoară, trebuie să dezvoltăm un comportament responsabil activ faţă de mediul în care ne desfăşurăm activitatea de zi cu zi. Mediul ne respecta dacă şi noi îi răspundem la fel.

Replica 07.04.2015

20 Comments

 1. pentru ce platesc ca cetatean curatenia orasului? pentru ce au fost crescute preturile? nu pentru a avea un oras curat?

  Comentariu by zii zau — 7 aprilie 2015 @ 13:01

 2. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/1989+Anul+care+a+schimbat+lumea/Imagini+document+1970+Munca+patriotica+obligatorie

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2015 @ 13:26

 3. @2 PS Asa copii ! „Iara maine veti avea magiun pe paine ” !

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2015 @ 13:28

 4. Nu-l meritaţi, băi! „Primarul e un super erou, e Arnold Schwarzenegger de Mangalia! ” http://www.atitudineaonline.ro/data/photo/27939_832750%20Q3Jpc3RpYW4gUmFkdSDFn2kgQ29yaW5hIE1hcnRpbg==.jpg

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2015 @ 13:34

 5. Elevii de la Economic si de la Banescu sunt adolescenti peste 15ani, iar cei de la scoala 3 sunt inca copii, sub 14 ani. Cum ii puneti sa faca aceiasi munca? A cui e hotararea asta idioata? Scoala altfel inseamna sa facem curul mare firmelor de salubritate! Bravo, directori de scoli si tu Primar venit cu pluta, pardon … cu yahtul!

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2015 @ 14:19

 6. Cati dintre acesti copii vor avea acces liber pe plaja la vara ? Unii fac bani din exploatarea plajelor iar altii le fac curat acestora…

  Comentariu by Nemo — 7 aprilie 2015 @ 16:22

 7. Cata prostie ordinara. Cum sa exploatati acesti copii in ce baza nenorocitilor, sa se imbogateasca altii. Pretexte si minciuni cu mediul. Pentru ce platim taxe si impozite ? sa se imbogateasca jegosul asta de primar nenorocit ? si firmele lui.

  Comentariu by dan poenaru — 7 aprilie 2015 @ 18:21

 8. Se rasplateste initiativa cu sepci, tricouri, saci menajeri si manusi de protectie! Asta este echipament de protectie mai jurnalist de 2 lei , ca doar nu era sa stranga copiii rahatul cainilor si siringile drogatilor cu mainile neprotejate!

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2015 @ 18:53

 9. Pt.6
  Ai dreptate.

  Comentariu by lucian visa — 7 aprilie 2015 @ 19:26

 10. Ce treaba are primarul cu conducerile scolilor si liceelor cand toti acei directori sunt pusi si sustinuti de PSD?Ce latrai dezinformatori mai sunteti

  Comentariu by pt descreieratii orasului — 7 aprilie 2015 @ 20:28

 11. Pt. 10. Ce are r.c. cu orașul ăsta pentru care nu a mișcat un deget? L-a secat de verdeață, l-a făcut poligon de testat jeep-urile navetiștilor, l-a făcut sclavul firmelor de-aiurea! Poate sunt lătrăi pe aici dar sunt și câțiva pupincuriști de-ți întorc stomacul pe dos…. Și apropos de dezinformare: pomenește-ne una din marile realizări ale impusului ca să fim și noi informați în legătură cu capacitățile lui de prim gospodar!

  Comentariu by Zoga — 7 aprilie 2015 @ 21:24

 12. Zoga nu stiu pe unde erai acum cativa ani cand orasul asta era in plina iarna fara caldura din cauza cui nici nu mai conteaza.Cat mai plateam gigacaloria atunci???Sau poate iti era draga statia de betoane cu tot praful ala ingrozitor de nu puteai usca rufele afara ca le luai gri.Ar mai fi si somnul de noapte sau poate nu ai remarcat lipsa cainilor din peisaj(e adevarat nu inca in totalitate).O sa fii surprins de cati oameni neinregimentati politic incep sa aprecieze mult hulita igienizare a spatiilor verzi.Sunt lucruri bune facute in perioada asta,insa cine nu vrea sa le vada orice ar face nu v-ar putea multumi(pe voi sustinatorii unui fost primar sau Gica Contra de permanenta)!

  Comentariu by Pro Radu Cristian — 7 aprilie 2015 @ 22:02

 13. Baiatu esti varza,in afara de a distruge tot ce era viu in Mangalia,nu se vede nimic poate apare si gazonul….norocu’ de la 6/49.

  Comentariu by Gabi — 7 aprilie 2015 @ 22:24

 14. Sunt de f.f. mulți ani în Mangalia. Mi se pare că orașul ăsta nu a fost așa neîngrijit niciodată. Să te tot lauzi cu desființarea stației de betoane care, oricum, era o organizare de șantier și trebuia să dispară și să pui în locul ei un munte de gunoi și moloz, după care să ai tupeul să te dai mare și să spui că e o mare realizare mi se pare ridicol. Cum ridicol este să pomenești că ai corectat situația câinilor lăsați de izbeliște de monstrul tuciuriu și asta în trei ani de travaliu… Cu giga și gazul ar fi de discutat mai multe. Te-aș întreba dacă la mine acasă voi putea trage gaz moaca, pe banii primăriei, din stradă și până în curte așa cum au cei de la sobe. Sau ăia deja s-au înregimentat votanți ai minusculului? Deasemenea, te informez că, așa neînregimentat politic, nu apreciez masacrul asupra spațiilor verzi și pomilor. S-au tăiat fără discernământ. Foamea ăstora de la Polaris i-a făcut să ducă pomii tăiați și să-i vândă chiar și în Albești. O să postez, la timpul potrivit, câteva ilustrate pe această temă. Probabil că ești la curent și de unde provine magicul pământ vegetal! Da! Din fostul teren agricol al armatei care acum e împărțit între primărie și câțiva privați. Acolo s-a deschis, fără tăiat de panglică tricoloră, ca la orice măreață realizare, o imensă groapă de gunoi.
  E târziu și mâine trebuie să te duci cu forțe proaspete să susții acest inamic al Mangaliei. Noapte bună și meditează la ce vezi aici!

  Comentariu by Zoga — 7 aprilie 2015 @ 22:39

 15. Pt 13. O să iasă costrei și pălămidă! Pământul adus este infestat de rizomi care trebuiesc tratați cu ierbicide. Cine va plăti? Noi.

  Comentariu by Zoga — 7 aprilie 2015 @ 22:42

 16. Ia uite ca lumea zice ca e mai bine teren viran decat praful facut de statia de betoane care se depunea peste tot , il inhalau copii si ,,cimentuia,, masinile din parcarea ANL urilor. Sac Zogila ca nu ai reusit mai incearca cu ceva nou asta e fumata.

  Comentariu by Vasile — 7 aprilie 2015 @ 22:56

 17. Doamne, multa prostie emana unii. Din titlu reiese clar ca, elevii ecologizeaza plaja, iar Polaris ii sustine cu echipamente, totul fiind o actiune de voluntariat. Ati devenit (unii dintre voi) paranoia ! Elevii, copil ca si al meu, au vrut sa mearga ca voluntari, I-am incurajat pentru ca spiritul lor civic tot se concretizeaza in ceva bun in comparatie cu cei ce doar carcotiti sau criticati in necunostinta totala.

  Comentariu by Parinte de elev — 8 aprilie 2015 @ 1:21

 18. Afara e vreme de iarna si unii de pe aici viseaza cai verzi pe pereti! Plaja eco , bun si asa ! S-o curete cine o are in concesiune ! Copiii puteau face curatenie in curtea scolii, in clase ,in fata scolii , dar nu in curtea altora care fac bani de bani . Vreau si eu sa vad unul care are plaja in concesiune si a sponsorizat o scoala sau un eveniment pentru elevi! (1 iunie, banchet, spectacole etc) .Si ma indoiesc ca toti copiii au vrut de buna voie si nesiliti de nimeni!

  Comentariu by Anonim — 8 aprilie 2015 @ 1:55

 19. Bravo Anonymous! Constientizarea importantei protejarii mediului in randul elevilor este foarte importanta, dar ea nu trebuie facuta pe terenuri proprietate privata, concesionate etc. Cine are acele plaje in administrare trebuie sa le ingrijeasca pentru ca acei copii, care sub pretextul „eco” fac curat in curtea unui privat, nu sunt remunerati pentru asta, desi beneficiarul( proprietarul plajei) realizeaza o scutire de costuri si venituri din exploatarea plajei ecologizate! Daca tot era parteneriat, acei copii trebuiau rasplatiti cumva de acesti concesionari de plaja, cu un suc macar! In felul acesta, crestea si motivatia si era toata lumea multumita, altfel….mie unul imi pare cam bataie de joc!

  Comentariu by Mangalianul — 8 aprilie 2015 @ 11:28

 20. Ala cu plaja se stie ca e printre cei mai zgarciti. Aia era si ideea cu mocangeala. Eu as zice sa ii mai faca un hotel sa invete si aia micii zidarie. Si la vara la bucatarie , la servit masa si asa mai departe.

  Comentariu by Georgiana — 8 aprilie 2015 @ 21:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress