Politica locală

26 martie 2015

Obor – oferta câştigătoare

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 17:00

licitatie_obor

47 Comments

 1. Dacă comisia ar fi comis o faptă penală, atunci alături de fostul viceprimar Botaş, ar fi trebuit să fie puşi sub acuzare şi ceilalţi 4 membrii ai comisiei.
  Din câte ştiu eu, rog specialiştii să confirme sau să infirme, pedeapsa pentru o licitaţie eronată ar fi doar o amendă administrativă.
  Observăm că s-a licitat împrejmuirea oborului şi montarea unui strat de fundaţie de piatră de 25 cm pe o suprafaţă de 7370 mp.
  Valoarea contractului a fost de aprox. 630 mii lei, dar în fapt pentru lucrare s-au facturat aprox.490 mii lei.

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 17:07

 2. Un lucru e cert ca toti au furat si Iorgus si Tusac. Mincinosul pozeaza in salvatorul orasului ca el ar fi omul dreptatii ca bla bla bla. Cata spaga ai luat de la garda ? vila aia aia pe malul lacului Siutghiol, sute de hectare mosteniri, bmw-ul ala negru seria 5 cu care te invarti prin Constanta CT-05-WET in care esti vazut zilnic si multe altele pe ce bani ? hotule….

  Comentariu by dan poenaru — 26 martie 2015 @ 17:16

 3. Dl. Visa atoatestiutor, cam greu, se pare, cu limba romana. „4 membrii”?! Off, grea e treaba asta cu limba romana. In schimb, avem site.

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 17:19

 4. Aşa suntem noi cei opoziţie, mai proşti. Cu toate astea, sunt de acord să particip oricând la un concurs de gramatică cu orice director din echipa mincinosului. Până atunci hai să ne concentrăm pe administraţie. Acolo sunt golăniile şi nu la un i în plus pus de mine. Eu, spre deosebire de golanii pe care-i aperi, sunt doar un particular care-şi spune o părere. Atât. În schimb, deciziile lor pun în pericol Mangalia.
  Dacă tot eşti aşa de deştept (deşteaptă) de ce nu te semnezi ? Eşti cumva verişoara, ex directoarea şi profa de română ?

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 17:33

 5. Nu pot fi de acord sau sa va contrazic, ca nu ma pricep, dar nu e in favoarea dumneavoastra sa creati impresia de „ce bine le stiu eu pe toate si ce bine stiu sa critic”, dar cu limba romana…

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 17:39

 6. Si eu nu am aparat pe nimeni, doar am criticat lipsa de cunostinte a dumnevoastra.

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 17:40

 7. Ai căutat să deturnezi de la subiect cititorii. E vorba de o făcătură de proces penal şi nu de limba română. E vorba de libertatea unor oameni acuzaţi pe nedrept şi nu de un i în plus.

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 17:41

 8. Va repet, nu ma intereseaza subiectul respectiv, ca nu ma pricep. Am cautat sa atrag atentia ca limba romana e grea cand copiem texte.

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 17:45

 9. In ceea ce priveste subiectul, justitia isi va spune cuvantul. Cu un singur „i” daca va fi nevoie.

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 17:46

 10. Dacă nu te interesează subiectul, de ce accesezi acest site ? Te interesează doar gramatica mea ? Sau poate îţi place de mine, deşi la vârsta mea …

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 17:51

 11. Sunt un cetatean care accesez site.ul. Uneori, e interesant. Dar ceea ce observ e ca in societatea noastra, e asa de usor de a critica de pe margine, un fenomen generalizat, sub aparenta bunelor intentii. Dar, cum unii nici limba romana nu o stapanim, ajungem la „E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune”…

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 17:58

 12. Nu mi-ai răspuns dacă eşti verişoara. Ai fost cumva să vezi piatra de la obor ? Asta e important, nu un i în plus. Dar voi probabil staţi mai prost cu orientarea în Mangalia. Pe acolo sunt şi o grămadă de analfabeţi. Nu-i critici că există ?

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 18:09

 13. Pentru 3,5,6,8,9,11,eu asi prefera sa scrieti si d-voastra cu greseli gramaticale dar sa exprimati un adevar sau macar o opinie fata de un fapt,nu sa lingeti….stapinul sau pe cel ce te furajeaza,asta-i cam penal nu gramatical.

  Comentariu by doru — 26 martie 2015 @ 18:11

 14. Si inca ce analfabeti sunt si inca pe ce functii pusi de nici ei nu stiu.

  Comentariu by dan poenaru — 26 martie 2015 @ 18:12

 15. Chiar de as fi sau nu verisoara, nu ar avea inportanta. Observ, insa, ca opozitia dumneavoastra este intr.o singura directie si numai opozitie nu e, atunci. Sau numai obiectivitate nu e. Va antepronuntati inaintea justitiei, ca cineva ar fi vinovat sau nu, va dati cu parerea despre toate, dar cand primiti critici, reale, de altfel, va victimizati ca o domnisoara in fata oborului. Ia spuneti.i, va rog in fata si procurorului DNA, care a intocmit rechizitoriul, ca a gresit. Ii puteti da un mail. Ca un simplu cetaten care vritica si plateste taxe.

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 18:18

 16. Procurorul a fost indus în eroare, cel puţin şi s-a grăbit. N-am nicio problemă s-o afirm public, dragă verişoară. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local scrie în rechizitoriu. Am arătat cu documente că nu este adevărat. Mai aşteaptă şi următoarele documente. Te invit la o plimbare la ruinele oborului. Sunt sigur că n-ai fost niciodată în zonă. Sunt paşnic. Ai adresa mea de email.

  În mandatul trecut când îl criticam pe Tusac tot neobiectiv eram ?

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 19:43

 17. limba romana, juma din textul tau e cu greseli ortografie. nu dau cu paru’, doar constat.

  Comentariu by anonim — 26 martie 2015 @ 20:07

 18. La ea nu se pune.

  Comentariu by lucian visa — 26 martie 2015 @ 20:18

 19. Nr.17, serios?! „Cu greseli ortografie”?!

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 20:49

 20. ptr. 8:
  Limba română…după cum scrii pare mai degrabă limba folosită la alte alea. Şi dacă tot nu te pricepi, de ce faci ca … musca-n curu calului ? Ţi-o zis omu că subiectul este altul. Bâzâie prin alte padocuri.

  Comentariu by Anonim — 26 martie 2015 @ 20:50

 21. Dl. Visa, mi.am spus punctul de veder si e doar o opinie. Dar cel mai grav mi se pare din partea dumneavoastra si ca simplu cetatean sa va antepronuntati inaintea justitiei cu privire la vinovatia sau nevinovatia unui om. Va reiterez rugamintea de a scrie direct procurorului.

  Comentariu by Limba romana — 26 martie 2015 @ 20:53

 22. ptr. 15: Dă cu bunghiul la ultima propoziţie. Ţi-a tremurat degeţica ori s-a înceţoşat imaginea tastaturii ?

  Comentariu by Anonim — 26 martie 2015 @ 20:57

 23. Off topic pentru limba română.
  Cred că era elegant şi de bun simț să-l fi atenționat pe e-mail. Orice ochi avizat va susține cu tărie că ai urmărit altceva. Ai vrut să-i distrugi topicul.

  Apropo.De ce nu scrii cu diacritice dacă tot te-ai luat de i_ul în plus ?
  Vezi că nici tu nu eşti fecioară. Când abuzezi de virgule, când uiți să le pui. Nu uita efectul de bumerang 😉 .

  Comentariu by valentin ciuraru — 26 martie 2015 @ 22:08

 24. Omul poate sa se exprime (daca e necesar si altfel nu poate)si prin semne, nu neaparat printr-o limba perfecta . Aici era in discutie oborul ,nu „cate boabe de fasole intra la o ciorba”!

  Comentariu by Anonim — 26 martie 2015 @ 23:00

 25. Daca acea fatuca este verisoara ar trebui sa taca .Daca vorbesc eu,(nu scriu sa ma corectezi tu)te rog sa ma crezi,nu îți va place nici ție nici verisorului tau.

  Comentariu by Anonim — 26 martie 2015 @ 23:07

 26. Ipocrizia e o arma cu doua taisuri. Ceea ce am vrut sa subliniez e ca aici dl Visa e un zmeu. Dar ia sa vedem taria de caracter in a.i scrie direct procurorului, atragandu.i atentia ca a omis unele documente din urmarirea penala, cam intentionat, dupa cum insinueaza, si ca a fost la limita unui abuz sau chiar a fost abiz in serviciu. Ia sa.l vedem pe aparatorul dreptatii daca se mai ascunde dupa libertatea de exprimare, precum o domnisoara virgina langa obor si sa.i transmita direct ca a fost un procuror tendentios si in cardasie cu actualul primar. Atunci,cu siguranta, mana ii va tremura si isi va aduce aminte ca fost functionar public. Cu functie, nu oricum …

  Comentariu by Limba romana — 27 martie 2015 @ 7:38

 27. A greşi este omeneşte. Când insişti (persişti) în greşeală se cheamă prostie crasă. Suficient, ne-an edificat şi la capitolul limbă dar mai ales logică şi bun simţ.
  Fă-ţi blog, ridică-l la audienţa ăstuia şi ne înclinăm la o zmeoaică tare-n clanţă dacă nu în caracter.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 27 martie 2015 @ 8:00

 28. FRICA. Frica de a nu fi iubit, de a fi respins, judecat, criticat. Tema de a nu fi la înălțime într-o situație, teama de a pierde pe cineva sau ceva. http://studentabil.ro/orgoliul-the-root-of-all-evil.html

  Comentariu by I.S — 27 martie 2015 @ 9:35

 29. Inportanta sau importanta doamna profesoara de limba romana? Ma refer la com cu nr. 15. De ce sa ne mai miram ca actuala generatie de liceeni nu stiu sa scrie si sa vorbeasca cand profesorii lor sunt praf tandari?!

  Comentariu by Anonim — 27 martie 2015 @ 9:41

 30. „Accept punctul tău de vedere, chiar dacă este diferit de al meu și chiar dacă nu-l înțeleg. Accept că pentru tine e important”. Celălalt va fi complet năucit.

  Comentariu by I.S — 27 martie 2015 @ 9:44

 31. Observ că administraţia a început să fie mai atentă cu acest blog. Se apropie încet, încet sfârşitul mandatului. N-o mai certaţi pe verişoara pentru comentariul 15. S-a enervat un pic pentru că nu se aştepta să-mi luaţi apărarea. Credea probabil că veţi fi alături de conducătorul minunatei noastre administraţii locale.

  Ce mai ştiu eu despre acest dosar este că el a început de la un raport al şefului poliţiei locale. Acesta i-a raportat şefului că au făcut verificări şi oborul nu există. Şefu a făcut o plângere la DNA cum că s-a plătit o lucrare neexecutată şi neaprobată şi s-a deschis dosarul penal. Procurorul, nu ştiu cine este, a trimis un expert al DNA la primărie pentru a verifica apoi în teren, starea oborului. L-au dus să vadă, dar dacă ei nu ştiau unde e oborul, cine ştie unde l-au dus. Pe Iorguş şi pe Botaş nu i-au anunţat. Expertul a făcut un raport cum că pe tarlaua văzută nu există niciun obor şi în acel moment erau suficiente elemente pentru începerea urmăririi penale.
  Azi am să prezint şi plăţile făcute. Acolo mai apare şi semnătura doamnei Mitu Maria, care certifică realizarea lucrărilor. Ea de nu e acuzată în dosar, dacă tot nu s-a executat lucrarea ?

  Comentariu by lucian visa — 27 martie 2015 @ 9:51

 32. Stimabile dle. Visa, dumneavoastra chiar credeti ca toate acele aprobari pe care le afisati pe site, nu au fost transmise si de dl Iorgus procurorilor?! Iar ei, niste neaveniti, nu au tinut cont de ele? Iar, dl.Iorgus nu a facut o contestatie la expertiza si a asteptat sa se intocmeasca un rechizitoriu, pe baza unor minciuni?! Noi nu suntem nici naivi, iar procurorii nu sunt niste idioti. Terminati cu sustinerile si aparenta buna credinta in sustinerea unui om trimis in judecata care, sunt convins, si.a formulat aparari singur. Ipocrizia umana e asa de perfida. Comentam pe margine, dar cand e vorba sa comentam acolo unde ar fi normal, ne ascundem sub un site inconjurat de postaci platiti.

  Comentariu by Limba romana — 27 martie 2015 @ 10:04

 33. Rezultatul final va fi al judecătorilor. Eu am arătat că cel puţin o parte din rechizitoriu e greşit. Mă refer la executarea unor lucrări fără aprobare. În rest nu am tot dosarul şi nu am nici cunoştiinţele de drept suficiente.

  După cum ai văzut la TV, sunt destule cazuri în care procurorii DNA cer arestarea inculpaţilor şi instanţa nu e de acord, sau o face la domiciliu. Vezi Mazăre, vezi Constantinescu. http://www.telegrafonline.ro/1427407200/articol/295866/motivarea_deciziei_de_eliberare_a_lui_mazare_si_strutinsky_macel_pentru_procurorii_dna.html
  Eu nu spun că procurorul n-a avut suficiente elemente să trimită dosarul în instanţă. Eu am arătat doar o bucată din el, care era favorabil acuzaţilor.

  Coincidenţa este că Radu ştia în momentul plângerii, că Iorguş este principalul lui adversar pentru 2016 şi că era cu mult peste el în sondaje. Ţi-ai pus (şi-au pus) problema (REALĂ), dacă Iorguş nu candidează şi PSD-ul vine cu altcineva ? Ce-o să facă mincinosu, câte o plângere pentru fiecare membru PSD care ar fi posibil candidat ? Dar dacă vin cu un independent susţinut de marea majoritate a salariaţilor din DMHI şi de o mare parte a liberalilor (nu cei 80 recent înscrişi) ? Va face câte o plângere şi pentru fiecare independent din Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 27 martie 2015 @ 10:14

 34. Iar daca va atraga acum atentia asupra unei noi gresele crase, dar destul de uzuala in limbajul unora, veti spune ca denaturez subiectul. Dar e deranjant. Si ar trebui sa fie si pentru dumneavoastra.

  Comentariu by Limba romana — 27 martie 2015 @ 10:34

 35. ptr. 34:
  Alo ! deontoloaga, mai taie din literele de la „atraga” !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 27 martie 2015 @ 10:43

 36. Pt.34
  Treci la subiect sau lasă-ne în durerea noastră. Dacă vrei să faci lecţii de gramatică în folosul comunităţii, mergi la directorii din primărie. Vei avea mult de lucru cu majoritatea din ei.

  Comentariu by lucian visa — 27 martie 2015 @ 10:47

 37. Dar ce tot aveti cu directorii aia?!

  Comentariu by Limba romana — 27 martie 2015 @ 10:56

 38. Ştiam că sunt olimpici la gramatică.

  Nu mi-ai răspuns dacă vrei să mergem să vedem ce a mai rămas din obor.

  Comentariu by lucian visa — 27 martie 2015 @ 11:14

 39. Eu,chiar am crezut ca altcineva scrie in locul ei,pentru a o dicredita ! Da’ nu bai frate,pen’ca vad ca nu se plange ! Deci la @34 scrie…chiar ea cu „gresele crase” ! Fantastic ! Cineva de peste ea ii urmareste „lupta”-ea stie!- si din orgoliu si pupincurism e nevoita…s-o tina langa,intru prostie !

  Comentariu by I.S — 27 martie 2015 @ 11:45

 40. Nu te apuca sa te dai si la mine…unul dintre putinii de pe aici care sincer,l-ar vrea pe Iorgus la tubulatura ! Dar una-i una si alta-i alta !

  Comentariu by I.S — 27 martie 2015 @ 11:48

 41. deranjul cel mare pare-se ca e persoana no.4 din comisia prezentata mai sus.de aici si polemica infinita.

  Comentariu by anonim — 27 martie 2015 @ 14:41

 42. pt. Limba romana. Sa moara mata ca aici sunt postaci platiti? Deja ai ajuns la acuzatii grave! Visa e acuzat ca se antepronunta inaintea justitiei, iar tu ne acuzi pe toti ca luam spaga! Poate ne denunti si la DNA, ne organizezi si un flagrant!

  Comentariu by Anonim — 27 martie 2015 @ 16:59

 43. Azi e vineri ! Asa ca …hai sa ne mai destindem : https://www.youtube.com/watch?v=ALFH3OWCvcc

  Comentariu by I.S — 27 martie 2015 @ 17:50

 44. Cat deranj pentru un „i”. Incurca.i drace, ca nu.i mai descurca nimeni…

  Comentariu by Limba romana — 27 martie 2015 @ 22:59

 45. Gresele crase sau greseli crase ? Vezi limba romana , astia sunt atat de doxati ca nici nu au observat asta.

  Comentariu by Gore — 27 martie 2015 @ 23:49

 46. Doamna Săplăcan din comisie nu e mătușa primarului CR? Doamna cu consultanța ”ieftină”, nu?

  Comentariu by Anonim — 28 martie 2015 @ 18:25

 47. Si fosta angajata a lui Iorgus.

  Comentariu by Gore — 29 martie 2015 @ 0:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress