Mangalia – politica locală

25 martie 2015

Tot confortul pentru…morţi. Primăria montează dale în cimitir

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:18

Cristian RADU, primarul Mangaliei, 24 aprilie 2014, ora 18:30, pe pagina sa personală de Facebook: „Ca să se vadă ceva trebuie să facem o construcţie de durată, pe termen lung, iar asta nu se face de pe o zi pe alta sau de la un an la altul. Cu resursele financiare extrem de limitate pe care le avem, am făcut o listă de priorităţi pe care încercăm să o aplicăm în oraşul nostru.”.

Cimitirul Eternitatea, din cartierul Colonişti, care nu mai are locuri de veci libere de ani de zile, a intrat într-un amplu proces de modernizare a căilor de acces, în conformitate cu strategia de priorităţi, de veşnică pomenire, a primarului Cristian Radu. Astfel, plăcile betonate mai vechi, deşi solide şi trainice, au fost scoase de pe alei. În locul lor, o mână de muncitori au montat pavele… tot din beton, dar mult mai moderne, delimitate în laturi cu borduri rutiere. La descinderea noastră pe şantierul dintre morminte, la faţa locului se afla un singur muncitor, care s-a oprit din tras chiulul la venirea şefului său. Acesta din urmă ne-a relatat că este, la rândul lui, doar un angajat al firmei Mir Elis Construct SRL Constanţa, cea care execută lucrarea de modernizare a cimitirului. Şantierul a fost deschis în luna decembrie, iar lucrările au înaintat anevoios, datorită condiţiilor meteo din sezonul rece, nu tocmai prielnice pentru construcţii. În ciuda intemperiilor, firma a ţinut să-şi execute contractul, graba modernizării obiectivului fiind impusă de conducerea oraşului. Chestionaţi asupra oportunităţii proiectului, puţinii trecători au opinat că o prioritate mai mare ar fi avut amenajarea trotuarelor din zona caselor, unde locuiesc oameni cât se poate de vii. Totodată, locuitorii din Colonişti spun că nu au fost niciodată consultaţi cu privire la lista de priorităţi, cam dereglată, a primarului Radu, cea care a făcut ca aleile cimitirului să fie considerate mai importante decât trotuarele din cartierul celor în viaţă. Păi şi atunci cu cine s-a consultat Radu, că doar nu cu morţii din cimitir? Căci priorităţile oraşului se stabilesc prin consultare cu cetăţenii care plătesc taxe şi impozite, aşa cum spune legea, iar nu după cum îl taie mintea pe câte unul mai pasionat de confortul morţilor, decât de nevoile celor vii.

ziarulputerea.ro

22 Comments

 1. De la fostul primar Vâlcov, am văzut că cimitirul este un loc interesant. Parchezi jeep-ul, intri în cimitir şi iei sacoşa fără să te murdăreşti pe picioare. Evident că nu acesta a fost scopul montării dalelor în cimitirul Eternitatea din Mangalia. Aici confortul e doar pentru … morţi, exact ca în titlu.

  http://www.replicaonline.ro/valcov-retinut-de-dna-215285/

  Comentariu by lucian visa — 25 martie 2015 @ 18:28

 2. Sunteti deja patetici.Ce oameni fara inima sunteti!E un lucru bun.Mergeti si intrebati oamenii sa vedeti cat de multumiti sunt de treaba asta.

  Comentariu by Anonim — 25 martie 2015 @ 22:54

 3. Oare chiar suntem patetici?Nu spune nimeni ca nu ar trebui modernizat si cimitirul,dar in acest moment ne rupem picioarele pe „trotuare”si masinile prin gropi.Si asta e o realitate crunta.Cu acei bani se puteau face altele mai stringente,nu trotuare in cimitir.Si cand arata orasul cat de cat civilizat,pavam tot cimitirul.

  Comentariu by mihaela — 26 martie 2015 @ 1:23

 4. LEGAT DE CIMITIR CRED CA MAI DEGRABA PRIORITARA AR FI CREEAREA DE NOI LOCURI DE VECI!

  Comentariu by JIMBU — 26 martie 2015 @ 9:47

 5. http://www.cotidianul.ro/guvernul-introduce-un-impozit-care-va-afecta-populatia-258815/

  Comentariu by nabuco — 26 martie 2015 @ 11:04

 6. Viaţa după moarte, o iluzie creată de creier ! Creierul creeaza…si alte alea,mai ales daca e folosit in viata ! Nenea Jimbu mi-a dat de lucru si chiar m-a blocat pen’ca : Recreaţie: odihnă, destindere după o muncă încordată; scurtă pauză între orele de curs, destinată recreării şi jocului elevilor; pauză.
  Recreare (cu varianta recreere): acţiunea de a (se) recrea şi rezultatul ei; (fig.) deconectare, destindere, relaxare.
  Am incercat sa diferenţiez conceptele de “pauză de relaxare” şi “actul de a crea din nou”, iar recreaţie şi recreare sunt sinonime în ceea ce priveşte sensul de relaxare, transmit şi eu dilema la unii mai pricepuţi. Deşi, între noi fie vorba, actul creaţiei e unic, deci irepetabil. Deci “re-creerea” aproape că nu-şi are sensul ! Cu toate astea in cazul in speta,specific,pen’ca dupa un numar de ani,osemintele se pot „strange” si repozitiona in mormant…si iata cum „actul creatiei”…poate fi si repetabil…asa ca…nu va aruncati in a-l critica pe dl Jimbu ! Si tot aici trebuie cautata si solutia ,pentru rezolvarea problemei ! In timp administratiile locale nu s-au bagat in treburile bisericii,dar se pare ca e nevoie de un act coercitiv ,o hot. de CL in colaborare cu biserica !

  Comentariu by I.S — 26 martie 2015 @ 12:00

 7. @6 https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11076247_1574637456120756_8578904851344440733_n.png?oh=59693a838444635deb21ffee8e2183a4&oe=55ABFD4E

  Comentariu by I.S — 26 martie 2015 @ 12:32

 8. Dar de ce in timpul „efemerei” vieti un credincios in loc sa dea bani bisericii fara sa fie sigur cum vor fi realocati nu ii plateste ca sa-si cumpere locul de veci ?
  Apropo la Mangalia le putem cumpara ?

  Comentariu by nabuco — 26 martie 2015 @ 12:40

 9. În noul cod fiscal a fost introdusă taxarea terenului de sub cladiri. Pe când taxarea terenului de sub cruci, lespezi, cripte şi gropi comune ?
  Ăstora cu aşa idei le sugerez să-mi confişte terenul de sub casă şi să şi-l bage în gură.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 26 martie 2015 @ 12:48

 10. …sau pe la spate…

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 26 martie 2015 @ 12:48

 11. Pentru cei care sunteți interesați de evenimentul politic local. Şedința de constituire a CLEX_ului local PNL s-a amanat pentru o dată ulterioară.

  Comentariu by valentin ciuraru — 26 martie 2015 @ 13:24

 12. De ce ?

  Comentariu by nabuco — 26 martie 2015 @ 13:27

 13. Probabil n-au fost prezenți ” cei muncitori si onesti” cu care vrea sa recladeasca structura partidului.

  Comentariu by Gugutza — 26 martie 2015 @ 13:42

 14. Dar ce aveau dalele care erau in cimitir….nu dalele trebuiau schimbate ci intretinerea continua e problema…..daca trebuie sa-i asiguri front de lucru continu ptr firma navetistilor,atunci…..
  Dalele cubice (20*20*20) foarte rezistente le -au vindut pe bani frumosi( le vedeti in curtea de peste drum)….au impuscat 2 iepuri dintr-un foc…

  Comentariu by Dana — 26 martie 2015 @ 13:42

 15. http://www.romaniatv.net/primarul-din-targu-mures-dorin-florea-este-audiat-la-dna_210747.html

  Comentariu by anonim — 26 martie 2015 @ 16:12

 16. Si cu locurile din cimitir e mare golanie! Unele sunt cumparate, altele in concesiune , iar altele sunt atribuite gratuit ( cazurile sociale).Daca s-au facut investitii fiti siguri ca nu degeaba. O sa va supun atentiei un singur aspect: in contractul de concesiune spune ca durata este de 25 de ani,dupa care locul ramane la dispozitia administratorului,(fara nici un amendament)iar in regulamentul intern de functionare al cimitirelor in Mangalia se specifica ca dupa contractul de concesiune urmeaza o prelungire a concesiunii daca exista o cerere in acest sens .Poate un jurist (dar nu al ADPP-ului),ne lamureste ce primeaza, contractul sau regulamentul?

  Comentariu by Anonim — 26 martie 2015 @ 20:56

 17. Uauuuu , iata un mare dobitoc care scrie la Puterea. Pai bine mai ziarist milog de 2 lei , pe dalele alea se plimba mortii sau vii mai ochelaristule ??? Mai pune o dioptrie si cativa neuroni si judeca , pentru cine o fi oare confortul. Chiar asa de prosti ne credeti , tu nu ai vazut ca ai luat doar cateva voturi si alea pentru Nea Nelu erau nu pentru tine ? Hai sa ti dau un pont tare : S-a inventat munca !

  Comentariu by KKrle — 26 martie 2015 @ 21:33

 18. Pseudo-ziaristul respectiv nu e dobitoc.E un jeg ordinar angajat de cateva luni de milionarul Zanfir Iorgus pentru a denigra actuala conducere a municipalitatii.Ca cei de acum sunt buni ori nu vom vedea la anul,dar un lucru e cert: conu Iorgu face ce stie mai bine dezinformare la greu pe toate canalele.Pacat d-le Visa ca ii sustineti pe acesti doi nefericiti fosti politicieni.

  Comentariu by Jos Puterea — 26 martie 2015 @ 22:47

 19. S-or scula mortii si or iesi la promenada si-si murdaresc pantofii nou-nouti! Se pare ca cineva are vedenii! Dincolo de glume si ironii , la cele vesnice ne vom duce cu totii,iar administratia putea sa acorde mai mult respect doar prin curatenie, iluminat,apa in mai multe puncte,toaletat iarba , arbustii si copacii , paza, un chiosc cu obiecte specifice, mai multe banci de odihna, etc si cred ca in ultimul rand dale. Tinand cont ca intai au fost mormintele si apoi alleile, si nu invers, aceste dale nu se vor putea pune peste tot.Asa ca sigur vom mai avea noroi pe ghete atunci cand va ploua si vom fi nevoiti sa conducem pe ultimul drum pe cineva apropiat.

  Comentariu by Anonim — 26 martie 2015 @ 23:32

 20. so fi impiedicat carlan in cimitir si i-au zburat sutele de euro din buzunar.cand il vezi pe strada zici ca este catalin botezatu.

  Comentariu by un vecin — 27 martie 2015 @ 13:12

 21. http://www.paradisland.ro/

  Comentariu by nabuco — 27 martie 2015 @ 15:35

 22. Buna ideie , am sa inventez HELL /LAND . Sa fie si cu opozitie ca in politica.

  Comentariu by Vasile — 27 martie 2015 @ 19:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress