Mangalia – politica locală

23 martie 2015

Cristian Radu, despre oborul pentru care Iorguş a fost trimis în judecată: Noi nu l-am găsit, nu există!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:21

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Zanfir Iorguş, la data faptelor primar al municipiul Mangalia şi Liviu Paul Botaş, la data faptelor viceprimar al municipiul Mangalia, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, inculpatul Iorguş Zanfir, în calitate de primar al mun. Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. Inculpatul Botaş Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă”, susţin procurorii.

În replică la acuzaţiile aduse de procurori, fostul primar al municipiului Mangalia, Zanfir Iorguş, susţine că responsabil indirect de întocmirea rechizitoriului este actualul primar, Cristian Radu, care i-a „fabricat” dosarul.

Actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu, afirmă însă că, dacă există dubii, presa ar trebui să îl invite pe Zanfir Iorguş la faţa locului, pentru a dovedi că acel obor există. „Nimeni nu trebuie să comenteze o decizie a magistraţilor. Trebuie să avem încredere în justiţie şi să nu comentăm până nu se pronunţă instanţa”, a spus Radu. „Ce spune Iorguş nu mă interesează. Există un raport al Curţii de Conturi, este vorba despre un mijloc fix, acel obor, pe care nu îl puteam înregistra în contabilitate, pentru că el nu există! Eu vă propun să îi sugeraţi lui Iorguş să ia presa să o ducă la faţa locului, să vă arate oborul, pentru că nici noi, de la primărie, şi nici alte instituţii ale statului nu l-au găsit”, a mai declarat primarul Mangaliei.

Replica 21.03.2015

8 Comments

 1. Dacă mincinosu n-a găsit oborul, ăi sugerez două ponturi :
  1. Să-l întrebe pe prietenul Sorin Cucoranu, care ani de zile a tânjit să-l betoneze.
  2. Să-l întrebe pe şoferul basculantei CT 63 DAF, unde aruncă gunoaiele în Mangalia

  Referitor la raportul Curţii de Conturi el e corect. Investiţia trebuie terminată şi înregistrată în contabilitate. Dacă nu se mai vrea finalizarea oborului, atunci trebuie o HCL.

  Comentariu by lucian visa — 23 martie 2015 @ 14:27

 2. Deci: investitia e facuta partial iar plata integral inclusiv garantia de buna esecutie ,cel putin asa se intelege din ce s-a scris pe aici. Trebuie vazut si contractul cu constructorul, clauze , termeni si altele.(daca exista un contract?!).De intrebat X si Y nu are nici o valoare, documentele vorbesc.

  Comentariu by Anonim — 23 martie 2015 @ 16:21

 3. Pe nepricepere mizeaza si Mincinosul cind manipuleaza lumea prin minciuna…pai daca s-a aprobat o suma partiala in buget, s-a executat cit s-a aprobat ( cf contract) si s-a platit cf situaltiilor de plata cit s-a executat , altfel nu comfirma plata Trezoreria…..garantia de buna executie se retine ptr. fiecare plata , intr-un procent stabilit prin contract,de 5%-7%….si care se restituie dupa peroada de garantie ,daca nu au aparut probleme in acest timp,la respectiva lucrare…..ori dupa 4 ani Radu Cristian elibereaza garantia de buna executie in sept 2012,comfirmind ca lucrarea s-a executat si nu au fost probleme in perioada de garantie……si ca la o casa de nebuni, in 2014 face o plingere mincinoasa ca platforma de piatra +bariera, nu s-a executat si nici nu a fost abrobata de Consiliul Local!!!!????

  Comentariu by mary — 23 martie 2015 @ 17:22

 4. Oborul(locul unde trebuia sa fie)este si prin ,,grija,,administratiilor locale(Tusac si Radu)s-au depus cantitati mari de moloz,pamânt si gunoaie.Nu s-au luat masurile legale pentru protejarea investitiei de catre Tusac si Radu deoarece amândoi stau(stateau) cu umbra lui Iorgus deasupra capului,au cosmaruri si îl viseaza si noaptea.De gasit este greu de găsit sub mormanele de piatră si moloz care sunt peste acel loc.În rest minciună ,manipulare si cred ca ar fi bine sa ne aplecam asupra la ce se întâmpla acum cand se strica tot,pe mil.lei(mld,lei vechi)fiind în situatia de a platii bani grei ca sa stricam ca apoi sa platim bani grei ca sa reparam(împrumuturi bancare,bani europeni).

  Comentariu by Anonim — 23 martie 2015 @ 17:47

 5. Ptr Anonymos si ptr toti care nu se lasa manipulati.:
  -in nov 2006 Consiliul Local ia decizia Amenajarii uni Obor care sa cuprinda o platforma imprejmuita +Sediu Administrativ ( birou, grupuri sanitare, etc), in zona Moara , ptr a muta oborul de duminica din sosea.
  -in feb 2007 Consiliul local a aprobat finantarea partiala a Oborului, doar amenajare platforma imprejmuita, iar realizarea Sediului Administrativ sa se finanteze si sa se execute in 2008.
  -in 2007 s-a executat doar platforma de piatra si montat bariera si s-a platit doar ce s-a executat.
  -in sept 2012 primarul Radu Cristian plateste garantia de buna executie , comfirmind inca odata ca lucrarea s-a executat si de buna calitate.
  -in aug 2014 Radu Cristian face o plingere la Parchetul de pe linga tribunalul Cta( tot acolo unde a facut si in campania electorala ) si spune ca lucrarea nu a fost aprobata de Consiliul Local si nici nu s-a executat !
  -ce s-a intimplat intre 2012 si 2014 cu primarul Radu Cristian de a recurs la aceasta „turnatorie ordinara” nu stiu dar sigur vom afla , asa cum am aflat si cum au anulat alegerile in 2012 , cu multe sacose de ……

  Comentariu by iorgus — 23 martie 2015 @ 18:15

 6. Lasam oborul la o parte ca e la periferie si e si din 2006 si ne indreptam mai catre centru , in anul 2015. Transformare radicala . Daca e la moda despuierea , de ce sa nu fim in ton cu tendintele! Daca in 3 ani ne-am tot lepadat de cele vechi , intr-un singur an nu se pot aseza lucrurile! Si Stefan Cel Mare dupa fiecare batalie ridica cate o manastire , nu sapte (una si buna). Dar se pare ca aici avem de-a face cu Mesterul Manole !( ce ziua zidea, noaptea se surpa ). Concluzia:trebuie zidita Ana!

  Comentariu by Anonim — 23 martie 2015 @ 18:43

 7. http://www.agerpres.ro/politica/2015/03/17/proiectul-statutului-psd-membrii-condamnati-in-prima-instanta-pentru-coruptie-suspendati-din-partid-18-59-39

  Comentariu by nabuco — 24 martie 2015 @ 10:42

 8. Ana lui Tusac , prietena lui Dorel sau asta mai noua ?

  Comentariu by Ioana — 24 martie 2015 @ 21:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress