Mangalia – politica locală

18 martie 2015

Cinematograful „Pescaruş” şi grădinile de vară din sudul litoralului, o „afacere” fără sfârşit

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:22

cinema1În luna noiembrie a anului trecut consilierii locali din Mangalia decideau, în unanimitate, trecerea în domeniul public al municipiului al Cinematografului „Pescaruş”, alături de grădinile de vară „Farul” şi cele Saturn, Venus şi Jupiter. Hotărârea aleşilor locali a venit după aproape opt ani de zile de la aprobarea, la nivelul Guvernului României, a Ordonanţei 39, completată, ulterior, cu Legea 328/2006, în care se arată că R.A.D.E.F.-ul (Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor România Film) trebuia să predea “sălile şi grădinile de spectacol cinematografic în domeniul public al unităţilor administrative teritoriale locale, comunale, orăşeneşti, municipal şi, după caz, şi în administrarea consiliilor locale respective”.

Din declaraţiile responsabililor Primăriei, RADEF-ul a predat o parte a activelor cu specific cinematografic din aria Mangaliei, dar nu Consiliului Local ci celui…. Judeţean Constanţa! Aşa se cinema3face că, prin proiectul de hotărâre aprobat în noiembrie 2014 de către aleşii locali, Cinematograful „Pescaruş”, Grădina „Farul” şi grădinile de vară din Saturn, Venus şi Jupiter, au trecut, cel puţin teoretic, în administrarea municipalităţii. O reparaţie morală tardivă, dar necesară, cel puţin pentru locuitorii oraşului care ar fi putut beneficia, în aceşti opt ani, de o sală de cinematograf modernă şi nu de un focar de mizerie şi şobolani, aşa cum se prezintă, astăzi, clădirea fostului „Pescaruş”.

Cu toate acestea, preluarea activelor de la R.A.D.E.F. se dovedeşte o afacere cu bătaie lungă. Nici până la ora actuală, cu toate demersurile şi lobby-ul făcut de reprezentanţii administraţiei publice din Mangalia nu s-a reuşit preluarea cinematografelor. Primarul Cristian Radu ne-a declarat că a avut runde de discuţii cu reprezentanţii RADEF chiar la finele săptămânii trecute, dar că situaţia nu a fost clarificată. “Noi ne vom face datoria şi vom sancţiona paragina în care a fost lăsat cinematograful. Primăria are suficiente fonduri pentru a reabilita clădirea şi pentru a-I reda destinaţia iniţială, aceea de sală de cinema”, afirmă edilul urbei.

cinema2

 

 

editiadesud.ro 18.03.2015

 

6 Comments

 1. O să le preia demolate gata.

  Comentariu by lucian visa — 18 martie 2015 @ 17:23

 2. Poate le identifica si pe acestea fratii Luca, in mandatul urmator al cui o fi ! Indiferent cine a fost Primar,ei ( fratii) au fost avantajati .Si uite asa afacerile lor se intind si prospera! O fi si aici o strategie, care nu e la indemana oricui?!

  Comentariu by Anonim — 18 martie 2015 @ 20:06

 3. Cine linge la primari e cel mai bun, indiferent de doctrină.

  Comentariu by lucian visa — 18 martie 2015 @ 20:09

 4. De atata lins intr-o zi vor ramane fara saliva si poate mai fac si afte!

  Comentariu by Anonim — 18 martie 2015 @ 20:14

 5. http://www.cotidianul.ro/ce-paguba-au-adus-statului-samsarii-retrocedarilor-258471/

  Comentariu by nabuco — 20 martie 2015 @ 11:56

 6. @11-Sa fim atenti la dezinformari ! Cotidianul are …specialisti in domeniu ! De altfel ,de ceva vreme ni se tot pune ceata pe ochi cu circul televizat,pe toate posturile tv.Din start se acopera o frauda nationala pusa la cale de …guvernele noastre ! Toate-de dupa ’89 ! Este motivul pentru care ROMANUL TREBUIE SA IASA IN STRADA ! Cum adica a pierdut statul pt ca n-au fost impozitati infractorii?!. doamne dumnezeule, pe ce lume traim?! veniturile ‘statului’ sunt preconizate a fi obtinute din infractiuni? De ceva vreme ni se baga pe gat…cum ca niste unii au pagubit statul cu ceva maruntis,luat spaga in parandaratul adevaratelor tunuri -furturi-acoperite de Mafia Politica ! Poate ca ar fi bine sa reluam aceasta postare cand se va vorbi din nou despre Parcul Diana unde vom afla ca s-au gasit niste vinovati care n-au incasat niste maruntei pe nu’s ce taxa de timbru si astfel a fost pagubit statul ! O adevarata crima financiara ! S-au ,ramanand,la exemplele locale,comparate cu cele ale guvernelor,formate din aceleasi tipuri de oameni,nu vom afla niciodata de ce nu s-a putut face varianta de ocolire a orasului ,cam la fel cu autostrazile Romaniei,oprite in fazele de proiectare din motive de capra vecinului la despagubiri pentru teren (proprietarilor,politicieni care cunosteau,traseul !) Nu o sa stim niciodata cum s-au facut tunurile cu actiunile la fondul Proprietatea unde ministerul economiei (unde a fost de ex. si Udrea!) au adunat banii actionarilor si au investit in mari proiecte …nationale ,care s-au dus dracului ! Cine sa-i traga la raspundere ? Procurorii DNA ? Si comparand din nou-sper sa nu va fi plictisit- nici in orasul nostru nu s-a primit loturi de teren in compensare-de ex. pentru veterani,sau chiar fosti proprietari-daca nu se faceau actele de vanzare,anticipat,catre anumite persoane pe preturi de nimic,urmand ca atribuirea sa se faca odata cu acele acte de vanzare ! Asa si cu „sobolanii nostri rozalii” indiferent de culoare si partid,din spatele tuturor guvernelor…unde numai parandaratul a afost de zeci de miliarde ! Mai nou ,o alta diversiune e in curs …cum ca este necesara o alta lege a partidelor-privind sponsorizarea,ascunzand prin diversiune…adevaratele sume incasate din banul public si maruntisul dat la partide !

  Comentariu by I.S — 20 martie 2015 @ 13:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress