Politica locală

17 martie 2015

DE CE VA ESTE TEAMA, DOMNULE PRIMAR? CE ASCUNDETI?

Filed under: PSD — lucian visa @ 16:01

Cu atitudinea administratiei locale de a nu raspunde la cererile formulate m-am obisnuit.

Cred ca este necesar sa vedeti sintetizat, ce am solicitat in lunga corespondenta cu actuala administratie. In acest sens va atasez ultima solicitare depusa la sediul Primariei Mangalia si sediul ADPP.

Raspunsul primit din partea serviciului ADPP (caci din partea Primariei Mangalia nu am primit niciun raspuns) este lipsit de orice forma de respect fata de mine ca si consilier local si fata de cetatenii acestui oras.

Avand in vedere raspunsurile primite pana in prezent, imi pun o singura intrebare: de ce va este teama sa raspundeti, domnule Primar?

Adevarata dumneavoastra teama, ar trebui sa fie pericolul la care expuneti acest oras, prin cheltuirea nejustificata a banului public. De ce nu va este frica de consecintele nefaste ale politicii dumneavoastra de a conduce acest oras? De ce nu aveti o reactie demna ca la toate cererile sa raspundeti prin a pune la dispozitie documentele solicitate?

Doar teama, domnule Primar, v-a determinat sa nu raspundeti solicitarilor. Nu frica ce va domina v-a determinat sa nu raspundeti la solicitari, pentru ca aveti ceva de ascuns? Nu teama de a se face publice platile efectuate pe spatiile verzi si trotuare va face sa aveti o astfel de atitudine contrar legii? Nu cumva sumele platite pe contractele de consultanta juridica va fac sa nu raspundeti? Nu cumva toate aceste schimbari de perceptie a legii, ca pentru dumneavoastra legal este sa nu  raspundeti la solicitari, sunt rezultate ale fricii si ascundeti ceva?

Cum, tocmai dumneavoastra, care la fiecare iesire publica mentionati faptul ca la Mangalia se respecta legea, reusiti cu atata lejeritate sa o incalcati?

De aceea revin si va intreb: cat de teama va este de ceea ce ati facut? Ce ascundeti, domnule Primar, atat de grav, incat reactionati abuziv si nu faceti publice documentele? Nu cumva frica merge atat de departe, incat ati ajuns sa va temeti de tot ceea ce ati facut in acest mandat?

Pentru a ma convinge ca este altfel, astept un raspuns demn din partea dumneavoastra asemenea functiei pe care o exercitati in momentul de fata.

dragosbociog.ro

16 Comments

 1. Şi eu am cerut la ADPP acum vreo doi şi ceva nişte informaţii publice. Ceream date din mandatul Tusac. Am primit un răspuns la fel de impertinent din partea lui Cornaci. I l-am arătat şi lui Sorin Andrei preşedintele de atunci, ca să vadă cum sunt trataţi unii membri PNL, de alţi membri PNL. După ce am văzut că am vorbit cu pereţii, am plecat din biroul local.
  Puterea e volatilă şi o o parte din indivizii care se complac în golăneala asta, vor rămâne în oraş şi după sfârşitul acestui mandat. Dispreţul public va fi cea mai mare pedeapsă pentru ei. Ai grijă Cornaci, ai grijă Andrei !

  E de felicitat Dragoş pentru că îşi continuă lupta lui. Atitudinea lui Iorguş lasă însă de dorit. În aceste condiţii nu merită să fie nominalizat de PSD pentru candidatura la primar în 2016.

  Comentariu by lucian visa — 17 martie 2015 @ 16:17

 2. trecuie sa ma repet….. va duceti acolo si rezolvati problema ceruta din partea ADPP iar din partea primariei Legea nr. 544/2001 prevede ca refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autoritati ori institutii publice constituie abatere si atrage raspunderea disciplinara a celui vinovat. Daca te afli intr-o astfel de situatie, poti depune reclamatie la conducatorul autoritatii sau al institutiei publice respective in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta de catre persoana lezata.

  Daca dupa cercetarea administrativa reclamatia se dovedeste intemeiata, raspunsul se transmite persoanei lezate in termen de 15 zile de la depunerea reclamatiei si va contine atat informatiile de interes public solicitate initial, cat si mentionarea sanctiunilor disciplinare luate impotriva celui vinovat.

  In plus, poti inainta o plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice, iar instanta poate obliga autoritatea sau institutia publica sa furnizeze informatiile de interes public solicitate si sa plateasca daune.

  Comentariu by zii zau — 17 martie 2015 @ 16:33

 3. Cornaci esti vizat demult. Nu o sa scapi. Iti garantez asta. Esti smecher acum, esti pe val cu mincinosul, spagi, hotii etc. Dar mai devreme sau mai tarziu tot o sa te execut.

  Comentariu by dan poenaru — 17 martie 2015 @ 16:57

 4. Cornaci e constient ca va ajunge la DNA

  Comentariu by 123 — 17 martie 2015 @ 21:18

 5. dl bociog solicita informatiile in baza legi 215 a adm publice locale, in calitatea sa de consilier local, si nu in calitate de simplu cetatean, nu stiu ce legatura are invocarea legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile publice.

  Comentariu by Anonim — 17 martie 2015 @ 21:35

 6. ptr. 5 se vede ca in calitate de consilier nu are sanse..poate ca si simplu cetatean are mai multe sanse

  Comentariu by zii zau — 17 martie 2015 @ 21:42

 7. Toate sapaturile facute de RCS RDS prin oras sunt facute fara autorizatie . Primarul si Romulus au primit o spaga f mare iar acum sunt disperati ca a rasuflat totul si este caz penal daca afla DNA . Foarte curind RC si asociatii lui din primarie vor fi saltati si ascunsi la beci . Oare Cornaci Catalin seful ADPP cit va mai rezista ?

  Comentariu by 123 — 18 martie 2015 @ 8:05

 8. Are legatura invocarea legii 544 (pt. 5) de catre consilierul local,conform acestei legi orice persoana poate solicita informatiile de interes public,consilierul local este tot persoana.Dupa ce le va obtine prin Contenciosul Administrativ,daca se gasesc nereguli,sa sesizeze DNA.

  Comentariu by anonim — 18 martie 2015 @ 9:36

 9. Majoritatea celor care și-au dat Bacalaureatul înainte de 89 au citit Dostoievski – așa că știu despre ce anume vorbesc. Pentru ceilalți, obișnuiți cu cariere copy-paste ca Victor Ponta, fac un mic rezumat. Unul dintre personajele romanului “Demonii”, Nikolai Stavroghin, un dolce far niente cu ambiții de parvenire, urma să fie promovat lider într-o organizație politică secretă, de sorginte socialistă, extremistă și subversivă în raport cu instituția monarhică a statului de la acea vreme. Ca să fie acceptat ca lider de către membrii organizației respective, el trebuia să devină șantajabil – pentru a putea fi înhămat la carul organizației și să poata fi ținut/mânuit cu căpăstrul șantajului.

  Pentru asta el era obligat să comande o crimă ce urma să fie săvârșită in numele și pe banii lui, iar dovada care făcea legătura dintre el și crima făcută trebuia să o predea organizației. Prin această crimă el nu numai că era fidelizat dar, oricând și-ar fi permis, sau doar și-ar fi închipuit că poate să manifeste cea mai mică autonomie/independență față de grup, ar fi urmat să fie demascat ca ucigaș și deferit justiției, sau compromis ca persoană publică. Vă sună cunoscut?

  Așa că întreb: care ar fi “crimele” pe care cei din protipendada politico-economică care se preumblă la vedere prin instituțiile statului le-au comis pentru ca să fie lăsați să ne țină lecții despre politică, despre economie și câți dintre cei pe care nu-i vedem prin zona cătușelor la o oră de maximă audiență sunt instrumentul unei tagme de oameni unși cu alifiile șantajului? Dar cine sunt oamenii aceștia din umbră, care i-au “format” și i-au “propulsat” – și-i ghidonează cu telecomanda șantajului de vreo 25 de ani?-Academia Catavencu

  Comentariu by I.S — 18 martie 2015 @ 10:20

 10. http://www.academiacatavencu.info/opinii/accederea-santajabililor-la-putere-38144

  Comentariu by I.S — 18 martie 2015 @ 10:22

 11. PS-De ce vi s-ar parea neverosimil,ca si in plan local sa „acceada” numai santajabilii ! Nu trebuie sa fie exact Stavroghin al lui Dostoievski…romanasul fiind mai usor de santajat ! Unii semneaza „colaborari”…in spatele patriotismului ! Coruptia dupa model rusesc face ravagii prin Europa de est ! De ce la noi nu ? Mai ales la noi unde avem pe unu’ care nu-i judecat…pana nu-i imbalsamat! http://www.academiacatavencu.info/imagine/613×343/Rom%25C3%25A2nia%2Bdosarului%2Bbine%2Bf%25C4%2583cut%2B%2528II%2529_45258.jpg

  Comentariu by I.S — 18 martie 2015 @ 10:44

 12. https://www.facebook.com/Mark1One/photos/a.209800039068882.48798.166326420082911/801412719907608/?type=1&theater

  Comentariu by I.S — 18 martie 2015 @ 11:31

 13. https://www.youtube.com/watch?v=8wdQH4Qkudw

  Comentariu by I.S — 18 martie 2015 @ 11:34

 14. http://www.mediafax.ro/social/firma-care-i-a-dat-7-milioane-euro-lui-mazare-ca-sa-castige-o-licitatie-este-a-deputatului-eduard-martin-14001383

  Comentariu by nabuco — 18 martie 2015 @ 16:47

 15. Pt.7
  Toate lucrarile firmei RCS&RDS sunt fara autorizatie de constructie ,probabil pe ……ba…liverne.Ele sunt cu aprobarea cui spui tu însa cei de la urbanism(Calota arhitectul)Politia locala (Angelescu ,Vucea,Ionita)ce au de spus ,nu le-a vazut nimeni?.Iar daca le-a vazut ce au facut.Sunt multe asemenea lucrari pe teritoriul Mangaliei despre care nimeni nu stie nimic.Toate se vor plati odata si odata domnilor .

  Comentariu by Anonim — 18 martie 2015 @ 22:26

 16. Nu cred ca are importanta parerea mea,dar este revoltator sa te uiti cum arbusti crescuti in ani de zile au fost smulsi din pamant…pentru ce??A trecut un an iar in oras nu s-a facut nimic in acest sens.La intrare te surprinde nepacut mizeria care este in spatii care altadata erau ascunse de gardul viu.Din pacate asta se vede,asta este activitatea adm locale.Afara ploua iar masina se la Polaris spala strada!!
  Mai este putin si vor veni sa ne ceara votul…dar ce s-a distrus asa v-a ramane.Sunt prea batrana sa mai plec…aici nu este de trait!!!

  Comentariu by parvan — 21 martie 2015 @ 10:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress