Politica locală în Mangalia

12 martie 2015

Măcelul câinilor o afacere de 11,4 miliarde

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:02

Cristian Radu, primarul Mangaliei, 2 iulie 2013: “Cetăţenii ne taxează în fiecare zi, venind muşcaţi, sfâşiaţi – şi nu exagerez deloc, reţineţi: sfâşiaţi – la Primăria Mangalia. Este o problemă a Mangaliei. Sunt iubitor de animale, am câine, îl îngrijesc, îi dau să mănânce, îl ţin în casă, nu pe stradă… Câinii reprezintă o problemă a Mangaliei. Cu toţii avem copii, ştim foarte bine că aceşti câini, unii dintre ei bolnavi, îşi fac necesităţile pe stradă, iar copilul nostru aruncă o minge, ia mingea, se joacă cu ea, apoi ia şi un covrig, îl mănâncă şi s-ar putea să aibă o problemă de sănătate şi copilul nostru. Să nu mai spunem că poate fi şi muşcat. (…) Această problemă va fi soluţionată, în limita legii, de către serviciile din cadrul Primăriei Mangalia.”.

Radu a minţit prin exagerare, ca să justifice planul de concesionare a ecarisajului

În decursul anului 2013, Primăria Mangalia s-a îngrijit să comunice în mod repetat faptul că existenţa câinilor fără stăpân pe străzile oraşului este una cu totul scăpată de sub control. Semnalele alarmiste, exagerate şi false au culminat cu declaraţia lui Cristian Radu, că în fiecare zi (şi au trecut destule!) la Primărie vin oameni sfâşiaţi de câini. În acest context, a fost avansată estimarea ochiometrică, potrivit căreia pe străzile urbei ar mişuna, în haite, 3.000 de maidanezi. La începutul anului 2014, într-o publicaţie locală din Mangalia, care cita surse oficiale din Primărie, prezenţa canină ajunsese deja la 4.000 de suflete. În consecinţă, pe creasta valului de indignare publică, pe care-l stârnise prin declaraţiile mai sus prezentate, primarul Mangaliei a propus concesionarea „serviciul public de gestionare a animalelor fără stăpân şi ecarisaj”. Un serviciu public sublim, dar care lipsea cu desăvârşire, nefiind vreodată înfiinţat în condiţiile legii! În realitate, aşa-numitul serviciu public de gestionare a animalelor fără stăpân era doar o activitate prestată de Serviciul Public de Asistenţă Socială Mangalia. Hotărârea de concesionare a fost luată de Consiliul Local, pe 28 ianuarie 2014. Procedura de selecţie a fost declanşată pe 28 aprilie, iar pe 20 mai 2014 a fost semnat un contract de concesiune între Serviciul Public de Asistenţă Socială al Municipiului Mangalia şi firma Canin Kingdom SRL Constanţa.

Detaliile contractuale

Potrivit contractului, concesionarul trebuia să strângă câinii de pe domeniul public, în baza unor reclamaţii şi sugestii, să-i deparaziteze, să-i vaccineze şi să-i sterilizeze. După o perioadă de azilare, câinii urmau să fie readuşi în zona unde au fost prinşi, la cererea colectivităţii/grupului local care îşi lua obligaţia să-i ocrotească. Patrupedele puteau fi eliberate şi la cererea unor persoane fizice, contra unei taxe, sau asociaţii de protecţia animalelor, cu scutire de taxă. Animalele bolnave incurabil sau „rănite în mod legal” urmau să fie eutanasiate. Conceptul de animal rănit în mod legal este o invenţie a geniilor din Primăria Mangalia. Căci nici o lege nu permite rănirea animalelor, ba dimpotrivă o lege specială o incriminează şi o pedepseşte penal, sub titlul de act de cruzime împotriva animalelor.

Durata contractului a fost stabilită la doi ani, însă cei 4.000 de câini trebuiau adunaţi de pe străzi în primele patru luni, potrivit art. 6 alin. 2. Nouă prestaţii au fost cuantificate cu diferite tarife. Cele mai importante se refereau la capturarea şi transportul câinilor adulţi – 29,14 lei, trierea şi deparazitarea – 57,05, sterilizarea femelelor – 90 de lei, hrana – 4,02 lei/zi, eutanasierea – 16,25 lei. În a douăsprezecea pagină a contractului, la capitolul XVI, i se impunea concesionarului să constituie o garanţie de bună execuţie, în valoare de 22.975 de lei, reprezentând 5% din valoarea anuală, fără TVA, a contractului. De aici, calculând pe regula de trei simplă, ajungeam la o valoare totală, cu TVA inclus, de 1.139.560 de lei a întregului contract. Ceea ce înseamnă, în lei vechi, aproape 11,4 miliarde.

Obligaţiile şi clauzele de reziliere

Potrivit condiţiilor din Caietul de Sarcini al licitaţiei, care completează contractul încheiat între părţi, concesionarul Canin Kingdom SRL trebuia să realizeze investiţii de modernizare a adăpostului de câini proprietatea Municipiului Mangalia. De asemenea, trebuia să ţină un registru special, vizat de medicul veterinar, în care să evidenţieze data şi ora capturării şi cazării câinilor în adăpost, caracteristicile individuale (sex, culoare, greutate etc.), numărul de câini prinşi, revendicaţi, adoptaţi sau eutanasiaţi, cu menţionarea substanţelor letale utilizate şi a persoanelor implicate în operaţiune. La operaţiunile de capturare, adăpostire, vaccinare, deparazitare, adopţie şi eutanasiere, concesionarul avea obligaţia să permită accesul reprezentanţilor asociaţiilor de protecţie a animalelor, după un program prestabilit. Trimestrial, firma avea obligaţia să prezinte un raport de activitate în Consiliul Local. În sfârşit, contractul urma să se rezilieze de drept „în cazul în care concesionarul nu deţine autorizaţiile legale sau când acestea sunt retrase”.

Încălcări flagrante ale legii şi contractului

Ce a urmat încă din primele zile ale derulării contractului a înspăimântat întreaga opinie publică. Hingherii au adunat câinii de pe străzi, de multe ori având de luptat cu iubitorii de animale, cei care n-au pierdut niciun prilej pentru a protesta şi pentru a denunţa încălcări flagrante ale legii. Internetul e plin de acuzaţii că hingherii de la Canin Kingdom ar fi ucis căţeii în dubă – deşi legea permite eutanasierea doar în spaţii special amenajate; că ar fi transportat patrupedele capturate din Mangalia la un adăpost din Eforie – deşi acest lucru este interzis în mod expres de lege; că ar fi ucis toţi câinii ridicaţi de pe străzi – deşi în mod evident nu toţi erau bolnavi incurabili.

Direcţia Sanitar-Veterinară a fost sesizată în repetate rânduri cu privire la măcelul canin de la Mangalia. În perioada 3-8 august 2014, inspectorii DSV au descins la Biobază, unde au constatat că nu se respectau condiţiile de cazare pentru densitatea animalelor. De asemenea, în adăpost au fost găsiţi câini care nu erau înscrişi în registrele de evidenţă şi pentru care nu erau întocmite documentele sanitar-veterinare obligatorii. Inspectorii au aplicat amenzi de 2.600 de lei şi au dispus suspendarea activităţii de capturare. Pe 4 septembrie 2014, constatând că în continuare sunt ridicaţi câinii de pe străzi, nefiind de găsit nici în Biobază şi suspectând că aceştia sunt ucişi în dube sau transportaţi ilegal la Eforie Sud, acolo unde Canin Kingdom SRL deţine un alt adăpost, reprezentanţii asociaţiilor de protecţia animalelor din Mangalia au organizat un miting de protest în faţă la DSV Constanţa. Pentru a-i forţa pe inspectori să-şi facă treaba, iubitorii de animale au pichetat instituţia, au urlat şi au blestemat bestiile fără suflet, fără minte şi fără caracter care au pus la cale masacrul.

Radu refuză să rezilieze contractul

Obligaţi de împrejurări şi de furia oamenilor, responsabilii DVS au emis pe 4 septembrie 2014 adresa cu numărul 8.056, în care au arătat negru pe alb: „adăpostul de câini fără stăpân de la Mangalia nu deţine document de înregistrare sanitar-veterinară pentru activitatea – adăpostirea şi hrănirea câinilor fără stăpân”. Ne amintim că în caietul de sarcini, parte din contractul de concesiune scria în clar că atunci când operatorul nu deţine autorizaţiile legale sau când acestea i se retrag contractul se reziliază de drept. Cu toate acestea, primarul a refuzat, în mod culpabil, să-şi îndeplinească obligaţiile, lăsând contractul în vigoare şi continuând să plătească miliardele (pre)destinate concesionarului. Pe 8 septembrie 2014, în ciuda amenzilor primite, Canin Kingdom SRL a primit autorizaţia de la DSV, continuând şi mai acerb campania de eutanasiere a câinilor capturaţi.

Dovada că au fost ucişi câinii a fost produsă într-un document oficial, chiar de către DSV Constanţa. Onorata instituţie, care s-a pus în mişcare doar prin presiunea mulţimii, a trebuit să răspundă, cu numărul 11.499 din 23.12.2014, Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, condusă de preşedintele Mircea Şerbănoiu şi reprezentată convenţional de celebra avocată Paula Iacob. Potrivit adresei, în perioada 20.05 – 31.11.2014 au fost capturaţi 994 de câini de pe străzile Mangaliei, 932 fiind eutanasiaţi. Dar, potrivit contractului, concesionarii selectaţi de administraţia Radu nu aveau dreptul să eutanasieze decât câinii bolnavi incutabili (suferind de bolile înscrise în nomenclatorul aprobat de Colegiul Medicilor Veterinari din România). Presupunerea că aproape toţi câinii capturaţi sufereau de boli incurabile este total absurdă, de unde rezultă că au fost ucişi câini sănătoşi, cu încălcarea flagrantă a contractului, dar mai ales a legii. Pe 28 noiembrie 2014, şi apoi în alte două rânduri, Şerbănoiu a adus la cunoştinţa primarului Radu întreaga situaţie şi l-a somat să întreprindă demersuri pentru anularea contractului de concesiune. În mod evident, primarul a refuzat să ofere vreun răspuns, considerându-se mai presus şi faţă de legea care îl obligă în acest sens. Aşa se face că, şi la momentul de faţă, Cristian Radu continuă să achite bani grei la Canin Kingdom, din contractul de 11,4 miliarde de lei vechi. Ca să înţelegeţi cât de mare este această sumă, trebuie să ştiţi că Municipiul Constanţa, care nu este decât de vreo 14 ori mai mare ca Mangalia, a derulat un contract pentru gestionarea câinilor fără stăpân, în perioada februarie 2013-februarie 2014, cu valoarea de 1.097.100 de lei (10,9 miliarde vechi).

 

Autorul faptic: o firmă păpuşată de un şmecher de la ZMC

Culi-IacobPotrivit datelor de la Registrul Comerţului, Canin Kingdom SRL este deţinută de Alexandru Iulian Miu, de 39 de ani, din Bucureşti, care este asociat unic şi administrator. Firma a fost înfiinţată în 2010, cu un capital social de 200 de lei. Sediul social a fost stabilit într-un apartament situat la etajul opt al unui bloc de pe strada IG Duca din Constanţa, proprietatea soţilor Ioniţă Iacob şi Loredana-Georgiana Iacob. Câteva date extrem de relevante arată că afacerea nu este tocmai una transparentă cu privire la identitatea beneficiarului real al afacerilor derulate.

Astfel, în Contractul de Concesiune, la capitolul referitor la datele de contact ale Canin Kingdom, este menţionată adresa de e-mail: iacobionita@yahoo.com, de unde deducem că rolul jucat de proprietarul imobilului în care funcţionează firma este mult mai mare decât al cvasi-anonimului Alexandru Iulian Miu, care nu gestionează nici măcar corespondenţa firmei în care e jupân… doar pe hârtie. De altfel, contractul de concesiune nu este semnat de Miu. Căci, deşi în partea introductivă se menţionează că acesta reprezintă în mod nemijlocit Canin Kingdom SRL, semnătura din partea finală aparaţine unei alte persoane, aşa cum se poate observa cu ochiul liber comparând-o cu alte două semnături executate de Miu pe actul constitutiv şi pe cererea de înfiinţare a firmei. Dar nicăieri în cuprinsul contractului nu se face vorbire de un reprezentant convenţional, mandatat să semneze în locul titularului în actul solemn încheiat. Credeţi că s-a procedat legal?

În al doilea rând, deşi în actele oficiale de la ORC Canin Kingdom nu mai deţine niciun alt punct de lucru, în realitate firma desfăşoară o activitate ilegală la Eforie Sud, într-un adăpost privat pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 100 de locuri, aşa cum se atestă chiar pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare. La datele de contact ale adăpostului deţinut de Canin Kingdom la Eforie Sud, figurează adresa de e-mail utilserv_2006@yahoo.com, care aparţine companiei de utilităţi a oraşului Eforie. De asemenea, numărul de telefon 0730.816.735 menţionat pentru acest adăpost mai este folosit şi de firmele Best Solutions & Consulting SRL Constanţa şi Ad Prospect Group SRL. La Ad Prospect Group SRL, figurează drept administrator… Ioniţă Iacob.

Din toate aceste date, se naşte „suspiciunea rezonabilă” că beneficiarul real al afacerii este Iacob. Potrivit documentării noastre, individul face parte din conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanţa (ZMC), în calitate de expert în siguranţa cetăţeanului. De asemenea, Ioniţă – poreclit „Culi”, aşa cum reiese din pagina sa de Facebook – este publicist la revista „Cronica Metropolitană”, editată de ZMC. În această calitate, „Culi” a scris mai multe articole, parcă provenite din epoca osanalelor comuniste, închinate unor oficialităţi, printre care primarul din Eforie, Ovidiu Brăiloiu, şi directorul DSV Constanţa, Geronimo Brănescu. Trebuie să mai spunem că firma Canin Kingdom SRL a înregistrat doar două menţiuni în Registrul Comerţului, referitoare la înfiinţare şi la deschiderea punctului de lucru de la Mangalia. Ambele cereri adresate ORC au fost completate de Claudia Done, nimeni alta decât jurista ZMC-ului şi colega lui „Culi” Iacob. Tocmai de aceea spunem că şmecherii de la Zona Metropolitană Constanţa sunt implicaţi din umbră în povestea măcelului canin de la Mangalia.

Autorul moral?

Federaţia pentru Protecţia Animalelor deţine probe fulminante că masacrul a fost comandat de Cristian RADU. În cadrul unei plângeri penale, menţionata structură federativă a probat că mai multe persoane din Mangalia şi din ţară au cumpărat câini din adăposturile Canin Kingdom, pentru a-i salva de la moarte. Cum eliberarea câinilor din adăposturi contra unor sume de bani este interzisă şi pedepsită de lege, reprezentanţii Canin Kingdom au refuzat să elibereze acte contabile, pentru a nu lăsa dâre, dar în acest fel au înşelat bugetul de stat. O parte dintre cumpărătorii de câini, în scopul salvării patrupedelor de la moarte, au înregistrat negocierile purtate cu reprezentanţii Canin Kingdom. Iată un fragment utilizat de Federaţie ca probă pentru plângerea penală:

„Daniel (iubitorul de câini):   Vreau să iau câţiva pui să-i bag în maşină şi după să bag numai adulţi să-i înghesui.

Marian Iancu (reprezentantul Canin Kingdom): Deci luăm tot ce este mai frumos, cuminte, în prima fază. Dacă nu se umple duba băgăm tot. Dacă poţi să-i iei pe toţi, pe toţi ţi-i dau. Ăştia sunt si de la Mangalia si de la Eforie.

Daniel: Mă gândeam poate mai luăm din ei acum şi apoi mai vorbeam cu primarul să-i mai ţină.

Marian Iancu: Cu primarul degeaba vorbeşti, îţi spune să faci preţul de cost la 20 de zile.

Daniel: Mă gândeam să salvez cât pot….

Marian Iancu: Iei tot ce iei astăzi şi gata, restul îi trimit la Tulcea (loc de incinerare).

Daniel: Eu vreau în continuare să salvez şi de la Mangalia…

Marian Iancu: Eu tot îi ţin şi nu pot să adun din cauza voastră. Că dacă era să-i trimit la Tulcea (loc de incinerare) oho, rapid băgam 100 în curte şi îi trimiteam la Tulcea… Nimeni nu se va opri din eutanasiere şi să continue cu prinderea. Ce faci cu câinii?

Daniel: Dacă mi-aţi da căţei pe acte, aş putea cere şi eu un sprijin apoi.

Marian Iancu: Pe acte nu pot să ţi-i dau, costă sterilizarea, microciparea, ajung la patru milione de câine. Ai tu banii ăştia?

Daniel: Domule Iancu Marian…

Marian Iancu: Nu îmi permit să fac operaţiile astea.

Marian Iancu: La Mangalia nu eutanasiez pentru că ii iei tu.

Daniel: Dacă nu îi mai iau?

Marian Iancu: Atunci trebuie să îi eutanasiez, mă blochez. Eu astăzi îi eutanasiez, dar aseară au mâncat, mor dar să moară sătui, la 70 de câini dau 7 saci pe zi.

Daniel: Sunt fix 70?

Marian Iancu: Crezi că eu mai ştiu câţi sunt aici?

Daniel: Mi-a rămas chestia asta pe cap, că nu pot salva 70 de câini.

Marian Iancu: Nu îi puteţi salva pe toţi!

Daniel: Dacă puteţi să ne daţi măcar cu un carnet de sănătate.  

Marian Iancu: Nu am cum.

Daniel: Nu puteţi vă rog să-i mai amânaţi.

Marian Iancu: Ia de la Mangalia, uită de ăştia, ia Mangalia săptămăna asta. Dacă nu iei săptămâna asta, săptămâna viitoare eutanasiez Mangalia. Toata lumea spune ca se opreşte eutanasierea, dar nu se opreşte.

Daniel: Ţineţi câinii până se dă din nou drumul la lege.

Marian Iancu: Gata, dă-mi bani ca să plătesc salarii… primăria nu are niciun interes să cheltuie bani… m-au făcut cu ouă şi oţet. Dacă vrei să-i mai ţin, îţi fac un calcul pe zi, cât te costă, şi îi mai ţin.

Daniel: Dacă aş vorbi cu domnul Primar Cristian Radu?

Marian Iancu: Te dă afară pe uşă, nici nu discută cu tine. Mi-a spus Cristian Radu că am la dispoziţie 5 luni să nu mai prindă picior de câine în Mangalia. Abia apoi o să facă subvenţie pentu sterilizări la populaţie.”.

 

Procuroarea Rugea ţine pe loc dosarul penal al criminalilor de câini

Gabi-Rugea

Mai multe denunţuri semnate de iubitorii de animale au ajuns să formeze Dosarul penal 2.740/P/2014 al Parchetului Judecătoriei Mangalia. Deşi deschiderea sa datează din 2 septembrie anul trecut, până la momentul de faţă nici măcar nu au fost audiaţi reclamanţii şi martorii propuşi. Parchetul Mangalia refuză să precizeze cine este procurorul desemnat cu soluţionarea cazului, invocând ideea că o asemenea informaţie nu ar fi de interes public (ba este, ca dovadă ziarele sunt pline de numele procurorilor de caz din diferite dosare penale, nume puse la dispoziţie de alte Parchete mai transparente). Denunţătorii spun însă că procuror de caz în dosarul câinilor ucişi ilegal ar fi Gabriela Rugea, o doamnă care a fost surprinsă la două baluri succesive ale Rotary Club Mangalia. La primul, s-a tras în poze cu Radu Cristian şi alte persoane, când colecta donaţiile participanţilor pentru cauze nobile. La al doilea, cu Adrian Cioroianu, fostul ministru de externe al PNL, coleg de partid cu primarul Radu. Soţul procuroarei deţine site-ul Mangalia.Tv, care promovează într-un mod intensiv activitatea lui Cristian Radu şi a Primăriei Mangalia. Departe de noi să o bănuim de rea-credinţă pe procuroarea de caz. De aceea o spunem apăsat: ne delimităm de orice speculaţie că domnia sa ar tergiversa dosarul pentru că s-ar trage în poze cu primarul Mangaliei sau pentru că soţul ei clădeşte cultul personalităţii aceluiaşi primar. Cinstit vorbind, nu ştim exact de ce nu se mişcă lucrurile în dosar. Dar nu se mişcă şi asta nu e bine.

http://www.ziarulputerea.ro/51/

9 Comments

  1. Acum vreo doi-trei ani am făcut şi eu o plângere penală. Poliţistul care s-a ocupat de caz, m-a chemat după 9 luni şi jumătate să dau declaraţia iniţială.
    A fost un caz de cum să nu faci nimic şi să muşamalizezi lucrurile. Unul dintre cei doi acuzaţi de mine, n-a dat nici măcar o declaraţie !!! Fiind actualmente plecat la muncă în Anglia, a fost declarat nevinovat de drept (NUP) de procurorul de caz.

    Comentariu by lucian visa — 12 martie 2015 @ 17:10

  2. Sa mai spuna cineva ca acest Carlescu by Visa nu face si campanie pro Radu Cristian…pen’ca acest articol asta este ! Este adevarat ca derularea banilor planificati prin bugete mereu modificate si cu executii bugetare…numai de ei stiute,se fac potlogarii demne de „imbratisarea” celor de la DNA ! Mai exista si alta institutie Curtea de Conturi care are obligatia de a fi pe faza ! Cu totii stiam inca de cand s-a inceput despicarea flocului cainesc pe aici ,ca asta este o problema grea pentru un primar care trebuie sa aibe si „sange in instalatie” pentru a rezolva o cerinta a populatiei Mangaliei-dura si de multe ori impotriva legislatiei. Daca s-ar fi apucat primarele sa ne mai tranteasca niste promisiuni gen :cutu ,cutu na Grivei…l-ar fi facut pe aici Visa ,din nou,mincinos ! Da’ uite ca mai aflam si din gura altora,neinteresati de campanii electorale,ceea ce ne intereseaza pe noi-de fapt : ” Marian Iancu: Te dă afară pe uşă, nici nu discută cu tine. Mi-a spus Cristian Radu că am la dispoziţie 5 luni să nu mai prindă picior de câine în Mangalia. Abia apoi o să facă subvenţie pentu sterilizări la populaţie.”.Asa ca …eu asa am perceput acest articol : o lauda bine meritata !

    Comentariu by I.S — 13 martie 2015 @ 9:33

  3. PS Altfel la targul acela de turism la standul pentru Mangalia,primarul ar fi dat autografe pe albume turistice gen: http://www.4tuning.ro/bloguri/ganduri-octanice/wp-content/uploads/2013/09/2.jpg

    Comentariu by I.S — 13 martie 2015 @ 9:52

  4. http://www.cotidianul.ro/marian-vanghelie-a-fost-retinut-258030/

    Comentariu by nabuco — 13 martie 2015 @ 11:04

  5. @4-Si in titlul articolului de aici,unde se vorbeste de miliarde si despre primarele care este si de care amintiti mai sus si la primarele nost’ carele nu se stie cat va mai fi,cred ca e vorba de o molima…un virus care-ti afecteaza vederea http://i.imgur.com/LFBy3R1.gif si mirosul si derma…http://i.imgur.com/70FTNt2.gif

    Comentariu by I.S — 13 martie 2015 @ 13:53

  6. @4- https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/10299138_10153656483304746_3400307811826016294_n.jpg?oh=0afa47de6353c3fc027b06e58cf0a4d2&oe=557EF4EA&__gda__=1434518524_12172cc6927862aaa07ea3cbcd61bd87 ======> https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/11046904_10153654911554746_3924810589379931924_n.jpg?oh=8d1b030d97dc405666034d0fff0f015c&oe=55BA1BE3

    Comentariu by I.S — 13 martie 2015 @ 14:51

  7. Escrocheria este mult mai mare.Din suma ,calculata mai sus, reiese ca 1.139.560 lei se platesc pentru 4000 de câini ceea ce rezulta ca pentru un câine ,Primaria Mangalia ar plati 285 lei.Jmecheria consta în faptul ca în Mangalia nu sunt decât vreo 2000 de câini,maxim.4000 este o cifra imensă si nu sunt atătia câini in niciunul din sectoarele Bucurestului.Se poate vedea cu ochil liber ca s-au luat de pe strazi 990 câini(cum se arata in adresa DSV Constanta) si deja au disparut vreo 2/3 din câini fara stapân de pe strazii.Deci Primaria plateste vreo 560.000 lei (vreo 123.000 euro)în plus.Oare chiar nu stie asta?.Si daca da în buzunarele cui se duc atâția bani?.Poate v-a raspunde odată si odată DNA-ul.

    Comentariu by fn — 13 martie 2015 @ 22:58

  8. Eu faceam un safari cu vanatoare de caini . Eventual le montam niste coarne de cerb sau coama sa para lei. Bagam taxe pentru turistii straini , il faceam praf pe Tiriac cu vanatoarea lui de mistreti , se muntau nemtii de la Balc aici. Faceam sapun , manusi de toate dadeam locuri de munca la fabrica de piei.

    Comentariu by Garide — 13 martie 2015 @ 23:05

  9. DNA-ul raspunde la sesizari.,,sesizarile trebuie sa le faca in primul rand opozitia si cei care mai cred in rezolvarea problemelor mangaliei

    Comentariu by zii zau — 16 martie 2015 @ 1:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress