Mangalia – politica locală

5 martie 2015

Protest inedit la Galați împotriva incompetenței autorităților locale

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 16:08

Grupul de inițiativă “Galațiul nu te mai vrea” organizează în cursul zilei de sâmbătă (07.03.2015) un protest față de incompetența autorităților locale în rezolvarea/administrarea problemelor orașului nostru. Acțiunea va avea loc în intervalul orar 11.00 – 12.30 în fața Palatului Administrativ Galați (Prefectură).

„Schimbările de care are nevoie Galațiul nu vor veni decât de la oameni de rând, oamenii simpli, oamenii de bună credință. A fost demonstrat în 25 de ani că oamenii înregimentați politic nu au făcut nimic spre a schimba în bine viața locuitorilor din Galați. Din contră.”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre de Grupul de inițiativă „Galațiul nu te mai vrea”.

„Politicienii au folosit orice instrument posibil pentru a-și însuși puterea efectivă și pentru a perpetua un sistem corupt, bazat în principal pe traficul de influență. În preajma alegerilor se ”umanizează” brusc și capătă o capacitate uimitoare de empatie. Subit, grijile oamenilor devin și ale lor. Bine înțeles, doar la nivel declarativ.
Singurul lucru pe care nu îl dețin în mod constant este simpatia și credibilitatea electoratului.
Actualele partide și reprezentanții acestora nu ne reprezintă. PSD, PNL, PC, UNPR, PMP sau PPDD sunt în ochii noștri aceeași mizerie.
Oamenii de bună credință nu se pot asocia cu entități politice care se identifică cu corupția și în cadrul cărora ar deveni colegi cu cercetați penali, infractori dovediți, foști și actuali pușcăriași”, se notează în comunicat.
”Galațiul nu te mai vrea” va deveni o comunitate din ce în ce mai mare și mai puternică doar dacă membrii săi vor înceta să mai gireze actualii oameni politici și acțiunile acestora.
Protestul de stradă este unul dintre puținele moduri prin care putem pune presiune pe oamenii politici.
Lunar vom ieși pe stradă și ne vom spune îngrijorările, neajunsurile, temerile și frustrările!”

Grupul de inițiativă “Galațiul nu te mai vrea” a reușit ca în ultimele două luni să reunească aproximativ 5.000 de membri care își doresc revitalizarea societății civile din Galați. Cu toate că în primă instanță grupul a fost constituit pentru a sublinia lipsa de calități a primarului Marius Stan în administrarea problemelor orașului, comunitatea a evoluat și își dorește să promoveze principiile democrației participative, civismul și colaborarea directă a autorităților cu societatea civilă.

Violeta Fotache, evz.ro 05.03.2015

24 Comments

 1. Pare că moldovenii sunt mai responsabili. Putem strânge 100 de oameni la Mangalia ?

  Comentariu by lucian visa — 5 martie 2015 @ 16:10

 2. Da !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 5 martie 2015 @ 19:46

 3. Doar daca se dau pachete cu ajutoare !

  Comentariu by Karadeniz — 5 martie 2015 @ 20:19

 4. Boii voteaza pentru pachete si mici sau lovele si dupa ies in strada. Ciocu mic , cat timp prostul are drept de decizie nu e bun sistemul.

  Comentariu by Bony — 5 martie 2015 @ 21:28

 5. Asta pentru ca toti vorbesc numai pe la spate. Altfel, cind il vad pe primar nu stiu cum sa linguseasca mai mult, poate mai pica ceva. Oameni fara coloana si fara morala. Turma. Ne meritam soarta.
  In curind chiar si primaru o sa creada ca e inalt, destept si bine facut. Un fat frumos ca bradu.

  Comentariu by Anonim — 5 martie 2015 @ 21:41

 6. si cind te gindesti ca aia sint mai multi, dar mai….Al nostru , cel putin a avut o functie ( nu discutam altceva) pe cind aia au ales un fost „fotbalist”.

  Comentariu by zek — 5 martie 2015 @ 22:08

 7. Azi l-am cunoscut pe George. Calin George
  Dupa parerea mea cel mai corupt om de pe langa asta micu’.
  Ar putea sa-ti vanda si aerul ce il respiri promitandu-ti ca vei intineri daca dai 30% din ceva..orice, din ce ai.
  Intr-un parpalac gri cu un zambet nesigur ca de pinguin frustrat s-a recomandat ca fiind director general in primaria Mangalia. Fratilor, exista jobul asta in primarie ?! Poate director general la el acasa.., dar stai nici acolo, caci M.A. este sefa suprema acolo..
  Sa ne-ntelegem, eram un grup de 15 agenti economici asa ca imi permit sa va povestesc fiind astfel protejat de urgia lui asta micu’.
  Am fost chemati de indata pentru ca in sedinta de luni urmeaza sa ni se aprobe vanzarea terenurilor unii cu 3m, altii cu 1000m, fiecare cu norocul lui. Ne-a spus ca el si Romulus au fost desemnati de ala micu’ sa tina legatura intre noi si evaluatorul si ca a facut tot posibilul ca preturile sa fie cat mai mici astfel ca toata lumea sa fie multumita. S-a scuzat ca Romulus nu poate fi prezent la intalnire si apoi il vad ca incepe sa transpire, sa se balbaie si sa-si frece palmele, vadit stingherit de situatie.
  Ne-a comunicat ca primarul doreste sa organizeze cu ocazia zilei de 8 martie o petrecere cu angajatele primariei in data de 6 martie la Alutus si ca nu face fata cu cheltuielile organizatorice. Pe scurt, sa ne calculam fiecare un procent de 25-30% din pretul ce urmeaza sa-l platim pentru vanzarea terenurilor si sa-i dam lui sau lui Romulus maine suma in cauza.
  Noi ne uitam unul la altul nestiind daca e vreo gluma, nu ne venea sa credem ce auzim.
  Stiam ca el si Romulus sunt responsalilii cu adunatul birurilor dar asa pe fata, nu-mi dau seama cat de prost poti sa fii..
  De prosti stie toata lumea ca sunt, de aia Romulus semneaza toate penalele, ala micu’ crezand ca e la adapost de Dna.
  Cum sa tii un penal ca george asta langa tine? Cat de inteligent ca primar sa fii sa-ti pui un subordonat de la garda care ti-a adunat ani de zile spaga si care altceve nu stie?
  L-am mai vazut odata la casa de cultura incercand sa lege 2 cuvinte la microfon dar s-a facut de caca si de atunci nici ca l-am mai vazut vorbind, l-a retras ala micu’, sa nu-l faca de ras..
  In fine, am plecat de la intalnire stupefiati si ingroziti de viitorul ce ne este rezervat..
  Pe drum spre casa m-am interesat un pic de domnul director general, iata ce-am aflat:
  Vrei sa ai vreun contract pe bani publici? vb cu georgica
  Vrei sa ti se faca o plata? vb cu georgica
  Vrei un job in primarie? vb cu georgica
  Vrei o concesiune? vb cu georgica
  Vrei sa vinzi ceva in primarie? vb cu georgica
  Vrei sa dai afara pe cineva? vb cu georgica
  Vrei sa faci o investitie? vb cu georgica
  Vrei pe ordinea de zi? vb cu georgica
  Vrei autorizatie de constructie? vb cu georgica
  Pe scurt orice poti rezolva cu domn director general, insa totul are un pret si nu mic (ca ala micu’).
  Va las pe voi sa sa cugetati si daca ati patit ceva asemanator, va rog sa povestiti.

  Comentariu by trouble — 5 martie 2015 @ 23:08

 8. asta suna cam a denunt.

  Comentariu by anonim — 6 martie 2015 @ 7:24

 9. Alo! DNA!

  Comentariu by Zoga — 6 martie 2015 @ 7:31

 10. Umblă prin sat vorbe că este în curs de achiziţionare un nou soft pentru taxe şi impozite. Este al 3-lea în 2 ani. Parcă ar fi consumabile de birou. Domnu ordonator de credite, softu nu este ca hârtia igienică. Ce faci tu cu banii mei ? Parcă te plângeai că nu ai bani. Se pare că nici nu eşti în stare să îi chiverniseşti cu cap. Domnule rucar, ţi-a păpat pisica …tastele ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 6 martie 2015 @ 8:35

 11. Poti sa achizitionezi si o mie de softuri,daca baza de date e varza, rezultatul e pe masura. Daca analiticul da cu sinteticul(contabilii stiu) si soldul anterior este preluat corect ,respectiv total sume debit si total sume credit , indiferent ce program achizitionezi (mai scump, mai ieftin, mai simplu, mai complicat ) si daca esti un bun operator totul e ok, altfel se intampla ce e acum la taxe si impozite.Decat le-ar face chindii la cucoane , mai bine le-ar trimite la niste cursuri de perfectionare!

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2015 @ 10:33

 12. Adevărată situaţia prezentată. Totuşi sunt şi câteva perfecţionate în … Solitaire.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 6 martie 2015 @ 12:57

 13. Ptr.7. Trouble:
  Foarte bkne ca ati avut curajul sa scrieti, sa spuneti si sa se afle ceea ce se intimpla. Intilnirea respectiva a avut loc intr-adevar la Sala de consiliu. Nu a participat si Chirila?
  Oricum, v-au mintit. Nu este adevarat ca primarul vrea sa dea miine o masa angajetelor din primarie. Probabil masa o da, dar nu pentru angajate, adica nu pentru toate, ci numai pentru adunaturile de prin partid, de prin secretariat si de unde o mai considera el ca merita. Nu e pentru toate angajetele asta sa fiti siguri toti care sponsorizati, ci numai pentru gasca lui personala de curveturi.
  PS: La nevoie, puteti sa le dati direct in natura. Nu refuza, sint profesioniste. Venite prin concurs cu recomandare.

  Comentariu by 8 martie la mangalia — 6 martie 2015 @ 17:50

 14. Ptr. 7 – Nu l-a inregistrat nimeni? Ca era beton…
  Ptr. 13 – Cum adica??? Nici macar atata lucru nu face? Cum sa le invite preferential?

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2015 @ 19:05

 15. ptr. 13
  Las la o parte latura financiară și cele vehiculate pe aici fiindcă nu cunosc sursa de finanțare a evenimentului. Nu mă privește și nu am date. Dar să vorbești de niște mame(cu copii de le 1 an la 30 de ani) ca fiind ”adunături” ori ”curveturi” mi se pare ridicol și de prost gust.
  Nu știu cum te-ai simți dacă cineva ți-ar categorisi mama/soția/fiica la modul cum au preocedat tu …bineînțeles dacă ești bărbat !
  Până la urmă trebuie să pui în balanță următorul fapt. În Mangalia sunt peste 20.000 de persoane de sex opus iar sala în care are loc întâlnirea poate adăposti 140 de femei. Spune tu o soluție cum le poți invita pe toate, cum le poți mulțumi pe toate ?! S-au împărțit felicitări, s-au
  împărțit flori la diferite entități de pe raza comunității. De fapt s-a urmărit a se marca ziua femeii. Nu este deloc un lucru rău. Și ca fapt divers; la Alutus nu vorbim de un ospăț regesc ci de un bufet suedez și socializare. Nimic mai mult.

  Comentariu by valentin ciuraru — 6 martie 2015 @ 19:43

 16. Neică 09, încurci borcanele, era vorba doar de angajatele primăriei şi nici măcar alea toate.

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2015 @ 20:22

 17. Comentariul meu nu se raportează la informațiile vehiculate in comentariul de la poziția 7 ! Ştiu sigur ca nicio clipă nu s-a pus problema ca invitate, la aceasta intalnire de socializare care să marcheze ziua femeii, să fie doar câteva angajate de la primărie.

  Comentariu by valentin ciuraru — 6 martie 2015 @ 20:40

 18. Si pentru ca e doar un bufet suedez Primaria nu putea sustine evenimentul?Daca in acea institutie ar exista cu adevarat barbati ar face cheta si ar onora ziua colegelor fara cersetorie la agentii economici.Eu ,daca sa fi femeie m-sa simti umilita .

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2015 @ 21:11

 19. uu..se intarata spiritele la Mangalia..rusinica…cu cat se apropie alegerile ies la iveala matrapazlacurile primarului. Nu e problema va va veni si voua randul cum dau altii cu subsemnatul pe la DNA dupa Tusac

  Comentariu by un cetatean — 6 martie 2015 @ 23:42

 20. Pt.15
  Eu cred ca 13 cand a spus curveturi nu s-a referit la femei de moravuri usoare ci s-a referit la curve în sensul ca sunt cu mai multe fete si aici este valabil si la barbati, ca si în rândul persoanelor de sex masculin sunt curve.Cred ca stii si tu destui,destule.

  Comentariu by fn — 7 martie 2015 @ 10:21

 21. Am uitat ,nu te înrolezi si tu într-un grup de genul,,Mangalia nu te mai vrea,Radule!,,.Deja s-au demarat procedurile si sunt înscrisi cateva sute.

  Comentariu by fn — 7 martie 2015 @ 10:25

 22. Am aderat…prin definiţie !

  Comentariu by Anonim — 7 martie 2015 @ 11:05

 23. Pt. #17
  http://www.replicaonline.ro/ce-a-stabilit-pnl-constanta-in-privinta-fuziunii-cu-pdl-212792/

  Comentariu by nabuco — 7 martie 2015 @ 22:34

 24. Fiti pe faza ….. DNA trebuie sa apara in Mangalia cit de curind . Trebuie sa ii primin cu se cuvine pentru ca vor sa faca ordine in primarie si in ADPP ……Catalineeeeeeeeee …..Raduleeeeeeeee unde va duceti maaaaaaaaaaa ???????????

  Comentariu by 123 — 8 martie 2015 @ 8:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress