Mangalia – politica locală

3 martie 2015

Profesori, elevi şi părinţi, condamnaţi în Dosarul „BAC Mangalia 2013“

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 14:49

Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice din Universitatea Politehnică Bucureşti, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanţa, în dosarul denumit generic „BAC Mangalia 2013“. Astfel, pentru luare de mită, Amza a luat doi ani de închisoare, iar pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, fostul decan a primit zece luni de închisoare. Tribunalul a contopit pedepsele aplicate, hotărând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de doi ani de închisoare, cu executare.
Conform DNA, în perioada iunie – iulie 2013, Gheorghe Amza, în calitate de preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia, cu ocazia desfăşurării examenului de Bacalaureat, ar fi primit, prin intermediari, de la mai mulţi elevi, participanţi la examenul de Bacalaureat, suma totală de 3.000 de euro şi a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, şi a serviciilor de masă, cu titlu de mită.

Banii au fost primiţi pentru a permite elevilor să promoveze, în mod fraudulos, proba la disciplina Chimie din cadrul examenului de Bacalaureat.

În cauză, Ingrid-Iulia Rădulescu, cadru didactic, vicepreședinte al comisiei de Bacalaureat, a luat, pentru luare de mită, doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Florin Pădureanu, cadru didactic, membru al comisiei de Bacalaureat, s-a ales tot cu doi ani de închisoare, pentru luare de mită. Bărbatul a mai primit zece luni de detenţie pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Tribunalul a contopit pedepsele aplicate inculpatului, în final, acesta urmând să rămână cu doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Doina Manoleasa, cadru didactic, membru al comisiei de Bacalaureat, a luat doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, ea fiind găsit vinovată de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Valeria Maria Tudosa, cadru didactic, membru al comisiei de Bacalaureat, a primit, pentru luare de mită, doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Otilia Cornelia Stere, secretara comisiei de examen, a primit, pentru luare de mită, doi ani de închisoare şi zece luni pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Tribunalul a contopit pedepsele aplicate inculpatei, în final, aceasta rămânând cu doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Mihaela Valentina Balint, cadru didactic, supraveghetoare în cadrul comisiei de Bacalaureat, a fost condamnată la zece luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii. Cilica Stângaciu a primit şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Aurel Boboşatu, candidat la examenul de Bacalaureat, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu supraveghere, pentru dare de mită. Veronica Cara a fost condamnată la şase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate la dare de mită, Gabriela Alexoiu, persoană fără calitate specială, mamă a unui candidat la examenul de Bacalaureat, s-a ales cu patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru dare de mită, iar Viorel Urziceanu, persoană fără calitate specială, tatăl unui candidat la examenul de Bacalaureat, a fost condamnat, pentru dare de mită, la patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Gheorghe Amza a mai primit o condamnare într-o altă cauză penală.

Ionuţ Zagoneanu, Ziua de Constanţa 03.03.2015

10 Comments

 1. Veronica Cara e celebra doamna cu frumusetea in oras de la oriflame.

  Comentariu by dan poenaru — 3 martie 2015 @ 15:20

 2. Ce mare doamna aceasta Veronica Cara daca si-a facut studiile liceale cu sau fara bac , habar n-am si nici nu e important, abia in 2013! Si cred ca la seral . Daca era desteapta isi facea studiile cursiv si fara bani .Iar la firme de genul oriflame, avon , etc nu-ti trebuie studii: vrajeala si tupeu sa le vinzi produsele.

  Comentariu by Anonim — 3 martie 2015 @ 16:43

 3. Aceasta celebra doamna de la Oriflame care la inceputul carierei vindea produse pe faleza, implicata in atatea actiuni caritabile si umanitare, incantandu-ne cu prezenta domniei sale la orice actiune locala mondena si nu numai, iata ca intr-un final a gafat si ea intr-un mod inconprehensibil ca actualul primar al Mangaliei, Radu Cristian, un mincinos si un hot notoriu.

  Comentariu by dan poenaru — 3 martie 2015 @ 17:16

 4. Probabil nu stiti un lucru important, daca tot vorbiti de aceasta Cara celebra, care vinde la Oriflame: fiica celebrei, respectiv Cara Simona, pentru care mama a primit acum condamnarea, este angajata la Primaria Mangalia, la serviciul de turism.
  Ca un detaliu, mic si neimportant: pina la urma, Cara Simona si-a luat bacalaureatul, dar degeaba, nu stie sa se exprime sau sa intocmeasca o adresa, nu stie sa scrie corect, in limba romana, evident.
  Si a fost angajata, aza cum se fac toate angajarile la primarie. Gurile rele mai spun ca a fost adusa la recomandarea Aidei Gomeaja, prietena cu celebra ei mama.
  Deci, ce conteaza condamnare, bac, sa stii sa scrii? Cu siguranta tineri pe care nu-i recomanda nimeni si care nu sint din gasca , dar care au nevoie de un loc de munca, nu se pot angaja din cauza celebritatilor…penale sau nu inca…

  Comentariu by gasca celebra — 3 martie 2015 @ 17:49

 5. Manoleasa, cu specialitatea psihologie si profesor de zeci de ani in diferite scoli din oras, este unul din multele cadre didactice care ar fi avut nevoie de o examinare psiho-pedagogica detaliata si completa inainte de a fi intrat la o clasa, de orice nivel.
  Despre caracter nu mai vorbim, desi, in cazul unui cadru didactic, e important si acest aspect.
  Singura problema ramane ca dupa un asemenea examen ar ramane multe locuri vacante in invatamant…

  Comentariu by Anonim — 3 martie 2015 @ 17:59

 6. Normal ca in primaria Mangalia lucreaza si sunt selectionati oameni de inalta clasa culturala. Nu oricine poate sa ajunga sa lucreze acolo. Trebuie sa ai vaste cunostinte in domeniu. Municipiul Mangalia este foarte bine cunoscut pe plan international. Apogeul dezvoltarii turismului a atins cote maxime in mandatul domnului primar Radu Cristian, punctand prin dezvoltarea infrastructurii si plasand municipiul si statiunile printre primele din Europa, datorita numarului mare de turisti, circa 3 milioane anual. Mangalia supranumit si ”orasul etern” imbina cu succes facilitatile unei metropole cu farmecul unui oras din antichitate, oferind turistilor o atmosfera unica. De asemenea se organizeaza numeroase evenimente culturale si sportive. Economia infloritoare dar si impozitele mici au ajutat aceasta destinatie turistica sa puna la punct unul dintre cele mai bune sisteme de salubrizare din lume. Toate acestea datorandu-se domnului primar Radu Cristian dar si echipei de profesionisti a municipalitatii.

  Comentariu by dan poenaru — 3 martie 2015 @ 19:09

 7. Pai parca profesorii se vaitau ca sunt cinstiti , ca muncesc de dau pe branci , ca nu iau bani neimpozabili cu meditatiile , ca vara vin la scoala nu lucreaza receptioneri pe la hotel si asa mai departe. Vai … ce rai sunt domnii procurori …
  Unde o fi ala de ii apara pe aici pe blog ?

  Comentariu by Gica — 3 martie 2015 @ 20:12

 8. Poate ca cinstiti sunt cei de desen si sport ca in rest toti dau meditatii si la mare cautare sunt profesorii de l.romana , matematica , limbi straine si lista continua. Sa cautam la ANAF Mangalia sa vedem cati au declarat venituri suplimentare din meditatii. Cu siguranta nici unul si sunt destui care dau maditatii .

  Comentariu by Anonim — 3 martie 2015 @ 20:38

 9. http://www.replicaonline.ro/elevii-care-au-mituit-comisia-de-bac-de-la-mangalia-aveau-40-de-ani-212368/

  Comentariu by nabuco — 4 martie 2015 @ 14:13

 10. http://www.replicaonline.ro/dezastru-la-simularea-pentru-evaluarea-nationala-cum-a-comentat-ministrul-educatiei-prezent-la-constanta-212812/

  Comentariu by nabuco — 7 martie 2015 @ 12:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress