Pe 21 mai 2013, Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat (ADPP) Mangalia încheia, sub numărul 1405, un contract cu SC Pomacost SA Constanţa, având ca obiect amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi în Municipiul Mangalia şi staţiuni. La baza contractului stătea o licitaţie deschisă, la care participaseră doi ofertanţi. Preţul stabilit în urma procedurii competitive a fost de 3.200.000 de lei. Potrivit anunţului de atribuire a contractului, compania câştigătoare nu avea dreptul să subcontracteze lucrările. Aşa scria în anunţ şi în caietul de sarcini în baza căruia a fost atribuit contractul. Cu toate acestea, o parte din lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi au fost executate de SC Perfect Tree SRL, o firmă înfiinţată în 26 februarie 2013, parcă special pentru a subcontracta lucrări care, din punct de vedere legal şi contractual, nu puteau fi subcontractate. Cu 10 angajaţi şi active imobilizate de doar 53.985 de lei, Perfect Tree a tuns gazonul din zona Portului Turistic, de câteva ori în decursul anului 2013, încasând pentru serviciile sale de întreţinere peisagistică 431.681 de lei. Ce s-a întâmplat cu restul de bani, până la 3.200.000 de lei, plătiţi de municipalitate, doar patronul de la Pomacost ar putea lămuri… deşi nu prea mai poate, deoarece a decedat în toamna anului trecut. Din acelaşi motiv, nu poate explica nici de ce a încălcat caietul de sarcini subcontractând ilegal o parte din lucrările pe care trebuia să le execute în mod nemijlocit.
Cert este faptul că, din timpuri mai vechi, întreţinerea spaţiilor verzi de la Mangalia costa 28 de miliarde de lei vechi. Din ce motive s-au scumpit lucrările cu patru miliarde, la licitaţia organizată în 2013, sub mandatul lui Radu, nu ştim. Dar ştim exact că ăia patru miliarde plătiţi în plus au ajuns în buzunarul lui Fasole. Şi atunci ne putem întreba în mod legitim: oare nu din cauza asta s-a scumpit întreţinerea spaţiilor verzi, ca să mănânce şi Fasole un ciolan ilegal?
Grădinarul din Eforie
Cine este Fasole? Ei bine, dacă daţi un search pe Google, veţi afla că individul astfel poreclit poartă numele de stare civilă Balmuş Vasile. Cu o consecvenţă incredibilă, care se întinde pe parcursul a cinci-şase ani, zeci de comentatori anonimi ai articolelor de presă îl numesc interlop şi şmenar, ponegrindu-l pentru modul în care s-a ocupat în trecut de administrarea parcărilor publice din Eforie. Din 2012, Balmuş este şi consilier local în Eforie. Din declaraţiile sale de avere şi interese aflăm că administrează un service auto, cu beneficii anuale de 10.000 de lei, şi că deţine nişte cabane turistice, încă din 1987, din care însă nu realizează niciun leuţ. În schimb, ar fi primit o donaţie de 8.000 de euro de la Elena Aurora Nădrag, din Germania, obiectul generator al venitului fiind: „servicii asistentă”. Aşadar, generoasa asistentă medicală care trudeşte în Germania a făcut faţă de Fasole acest inexplicabil gest de filantropie. În plus, Balmuş ar fi câştigat alţi 5.000 de lei din grădinărit, activitate pe care ar practica-o pe un teren de 840 mp, închiriat de la Primăria Eforie (primărie care nu deţine decât terenuri intravilane!). Pe pagina sa personală de Facebook, Fasole a share-uit o serie de fotografii care îl înfăţişează în situaţii excentrice, în principal prin „străinătăţuri” şi prin cluburi. Mai multe fotografii din contul său de Facebook înfăţişează diferite lucrări, manuale şi mecanizate (efectuate cu o motosăpătoare de grădină), în zona Portului Turistic din Mangalia. Trebuie să mai spunem că Balmuş a publicat mai multe anunţuri de mică publicitate în presa din Constanţa, cu următorul conţinut: „angajăm personal pentru întreţinere spaţii verzi în municipiul Mangalia (cosaşi, drujbaşi, tăietori cu foarfeca), precum şi un conducător auto, categoriile B şi C.”. Anunţurile au fost publicate în anul 2013. În 2014, după ce contractul dintre Primăria Mangalia şi Pomacost a ajuns la final, firma lui Balmuş (care presta ca subcontractoare) nu şi-a mai depus declaraţii fiscale, aşa cum reiese din informaţiile disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Căci, din 2014, începe o nouă epocă în domeniul întreţinerii spaţiilor verzi. O epocă în care Primăria Mangalia a ajuns să plătească 124 de miliarde de lei vechi pentru tunsul ierbii şi alte amenajări.
ziarulputerea.ro/?p=19
Mie imi place mai mult de Fasole din Mangalia. E deja sef de partid.
Comentariu by Gica — 22 februarie 2015 @ 16:59
:))
Comentariu by EDI — 23 februarie 2015 @ 7:55
Dar Uranusul ce avea?Nu stia sa intretina spatiile verzi?A,ma scuzati,este din Mangalia,cu muncitori tot de aici….
Comentariu by mihaela — 23 februarie 2015 @ 12:25
Pt.#3
http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/investigatii/116-uranus-sa-mangalia-pusculita-penala-a-primarului-zanfir-iorgus
Comentariu by nabuco — 23 februarie 2015 @ 14:32
Sunt de acord ca Uranusul ar fi fost firma de casa a primarului Iorgus,dar de atunci s-au schimbat doi primari care,intentionat sau nu,au dat curetenia orasului pe mainile altora.Daca s-ar fi vrut,s-ar fi negociat alte tarife si oamenii ar fi avut de munca.Si credeti ca,cu aceste firme nou venite,cheltuielile au fost mai mici?Ca de curatenie nici nu poate fi vorba.Rezultatele se vad cu ochiul liber,vara in statiuni te mananca serpii,la propriu.Si nu,nu sunt fan Iorgus sau Uranus.
Comentariu by mihaela — 23 februarie 2015 @ 16:35
Pe timpul lui Iorgus , vara strazile erau maturate la 3-4 dimineata,de atunci in coace la ora 8-9 se matura strazile si cate o tuciurie iti arunca in fata praful fara nici un pic de retinere , de-ti strica toata ziua .
Comentariu by Anonim — 23 februarie 2015 @ 16:47
URANUS încă este pe piață. Încasează din banii noștri pt deșeurile depozitate selectiv!
Comentariu by Anonim — 23 februarie 2015 @ 17:03
Aici Bazel nu face comentarii ?….a intrat in politica si isi da arama pe fata…..toti o apa si-un pamant…
Comentariu by Circotasul — 23 februarie 2015 @ 19:23
http://www.touchofadream.ro/wp-content/uploads/2013/03/carcotasii-vietii.jpg
Comentariu by I.S — 23 februarie 2015 @ 20:13