Politica locală

20 februarie 2015

Grevă de avertisment la Primărie. Funcţionarii au încetat activitatea o jumătate de oră

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:08

Cu mici excepţii, activitatea Primăriei Municipiului Mangalia a fost blocată, astăzi, de o grevă de avertisment a membrilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie. Acţiunea i-a ţinut pe funcţionari pe holurile instituţiei în care lucrează, în intervalul 10.00-10.30, timp în care cetăţenii au aşteptat, la intrarea în instituţie, reluarea activităţii.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui F.N.S.A. Mangalia, Sebastian Gherfi, funcţionarii sunt solidari cu toţi colegii din ţară. “Solicitările noastre sunt clare: ne dorim salarii mai mari, dar şi reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală. Noi, funcţionarii din administraţie am fost întotdeauna defavorizaţi în detrimental celorlalte categorii de angajaţi la stat, cum sunt cei din sănătate, învăţământ, apărare etc. Guvernul României nu ne-a soluţionat niciuna dintre doleanţe, greva de astăzi fiind numai una de avertisment. Dacă în continuare vom fi ignoraţi, vom demara procedura de strângere de semnături în vederea declanşării grevei generale în administraţia publică locală“, ne-a declarat Sebastian Gherfi.

Cel mai mic salariu al unui funcţionar public local este de 700 de lei, brut.

editiadesud.ro 20.02.2015

24 Comments

 1. N-ar trebui să ne surprindă, de la ora 8 şi până pe la 8 şi jumătate – 9, e grevă în Primărie în fiecare zi.

  Comentariu by lucian visa — 20 februarie 2015 @ 12:10

 2. minusculul microcefal strâmb și mincinos a oferit o mică vacanță directorașilor, pupincuriștilor și secretarelor, aici, la Bușteni. Chiar dacă greva nu-i afectează direct – de ce să nu le rupă încă odată cheful de viață prâpădiților care muncesc și care depind de un salariu de rahat, unii din ei neputându-și permite o asemenea escapadă! Bravo!

  Comentariu by Zoga — 20 februarie 2015 @ 14:51

 3. Destui funcţionari , chiar şi cu funcţii de conducere nu merită nici cei 700 de lei brut.

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2015 @ 15:31

 4. Personal sunt de acord cu revendicările lor. Nu le putem cere să aibă zâmbetul pe buze în fața cetățeanului din comunitate atâta timp cât sunt plătiți prost. Mulți au datorii la bănci și nici nu știu cum să-și mai rostogolească datoriile prin refinanțări. Salariile lor sunt mizerabile.

  Comentariu by valentin ciuraru — 20 februarie 2015 @ 15:59

 5. atunci sa treaca la privat!cu 500 de lei salariu si sase zile de munca.

  Comentariu by anonim — 20 februarie 2015 @ 17:13

 6. ptr 5
  M-am așteptat să primesc un astfel de ”argument”. Vreau să depășim faza anilor 90 când era la ”modă” aceste argumentații: ,,nu-ți convine caută în altă parte” ori ”noi muncim, nu gândim”.
  Cred că este mult mai important ca să căutam căi și metode pentru a ”constrânge” angajatorul, stat sau privat, să plătească munca. Prima și cea mai importantă ar fi o mai mică impozitare a muncii.

  Comentariu by valentin ciuraru — 20 februarie 2015 @ 18:51

 7. Total de acord cu 5. DOMNULE LIDER DESINDICAT SI TOTI CEILALTI FUNCTIONARI DIN PRIMARIE, muscati de c.r pe cei din invatamint. MAJORITATEA AVETI LICENTA OBTINUTA LA Venus, DATI-VA DEMISIA DIN PRIMARIE, unde sinteti respectati de catre cetateni SI INTRATI IN INVATAMINT, IAR DUPA UN SEMESTRU SPUNETI-VA IMPRESIILE. SI UNDE O SA AVETI DE TOATE ( injuraturi si insulte cite vreti).

  Comentariu by zek — 20 februarie 2015 @ 18:54

 8. si nu am inteles – „cel mai mic salariu BRUT”…inseamna ca nu stiti care e salariul minim pe economie.

  Comentariu by zek — 20 februarie 2015 @ 18:58

 9. In sfarsit! Abia astept sa-l vad pe domn primar cum face fata refvendicarilor. Ca la terorizat e campion. Ia sa-l vad cum reactioneaza el la presiune. Ha!

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2015 @ 20:11

 10. De ce nu fac alte munci mai bine platite si au ales administratia publica ?! La caldurica , program de 8 ore, in centrul urbei , la pauza se masa iti mai rezolvi niste treburi ,asta asa ca sa nu intru in amanunte.

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2015 @ 20:12

 11. Cei din invatamant au vacanta vara 3 luni si pot face bani frumosi , asta bineinteles daca le place munca. Au gratuitati pe care functionarii nu le au ( deconturi , transport gratuit e.t.c. )
  Spaguta e la ordinea zilei , la bac vuieste presa de ,,cinstiti,, ce sunteti , daca tot sunteti de acord cu nr. 5 treceti si voi putin la privat sa vedeti ce e munca …

  Comentariu by Bolek — 20 februarie 2015 @ 22:40

 12. Cand observi ca unii vin la 9 jumatate si nu observi ca pleaca la 19 … e ceva putred in Danemarca.

  Comentariu by Partizan — 20 februarie 2015 @ 22:42

 13. Comment by fn — February 19, 2015 @ 8:52 pm

  se cheama licitatie publica

  DNA va da ce vreti voi sa auziti defapt acopera CORUPTIA SRI-ului si a banilor mutati din tara

  TREZITIVA e praf in ochi stiau din 2003 de ce dupa 12 ani s-au sesizat de ce nu a distrus coruptia in fasa.

  BANI EUROPENI 2014-2020 NU AU VENIT IN TARA NICI ACUM LA URMATOAREA RECTIFICARE BUGETARA A UE ROMANIA VA PIERDE 25% din suma alocata pe 2014-2020

  CREDETI CA EUROPENI SUNT CINSTITI IN GERMANIA licitatiile NU sunt publice si lucrarile le fac doar unii SPECIALI (NEAMTU ARE PRIORITATE) care subcontracteaza la altii iar acei alti angajeaza ROMANI fara sa le plateasca CAS SAU BLA BLA BLA

  State precum Franta, Germania, Anglia, Italia au aceptat coruptia cu conditia ca bani sa nu fie scosi din tara.

  ORICUM EXTRACONTROLUL CRESTE BIROCRATIA SI CINE ARE DE SUFERIT NOI

  Combaterea coruptiei se face prin preventie si nu se face la TV
  Banuiesc ca arestarea lu’ UDREA va captat atentia dar cresterea dolarului si a pretului benzinei sau NOUL COD FISCAL care o sa loveasca direct in NOI dureros chiar

  “CORUPTIA PE FONDURI EUROPENE???” CAND C.E. A APROBAT PLATILE

  CAND SE DEMONSTREAZA CORUPTIA ROMANIA PLATESTE INAPOI VALOAREA INVESTITIEI C.E.!!!

  CE NU INTELEGETI UE ISI VREA BANI INAPOI

  ma repet de ce nu ne dau banii pe 2014-2020 de ce programele sunt inchise. POATE CAND TERMINA DNA-ul si cand ROMANIA va da bani inapoi o sa ii retrimita BANI NOSTRI

  revenim la 11 GROSSMAN a avut proiecte si in EUROPA DE CE NU SUNT MENTIONATE SI ALEA????

  praf in ochi
  UE se P..A pe noi fara ca macar sa aiba curtoazia sa ii spuna ploaie

  ne turnam intre noi ca pe timpul comunismului ca sa dam bani inapoi la UE BANI NOSTRI nu va frustreaza un pic (stiau din 2003 de hotiile care se fac stia toata lumea si nimeni nu a facut nimik de ce acum ce avem de castigat acum (parerea mea e ca avem numai de pierdut)

  SRI ne vinde europenilor EI SUNT CORUPTI SI DNA E ARMATA LOR (daca din bani prmiti inapoi ei se inarmeaza puternic sa vaneze URSUL SIBERIAN noi vom fi camp de lupta)

  !!!PRIVITI DINCOLO DE TELEVIZOR!!!

  eu asta cred ca se intampla daca ma insel va rog sa ma scuzati

  Comentariu by ultranationalist — 20 februarie 2015 @ 23:28

 14. Boita, Romulus , Cornaci, au fost si ei in greva? Ca nu le ajunge salariul? Sau ei se multumesc cu putin? 25-30%.

  Comentariu by Anonim — 20 februarie 2015 @ 23:35

 15. ptr 11- cind ai terminat scoala? Intereseaza-te acum, te rog, vezi cind e ultima zi de scoala. Si cind incepe.
  CIT DESPRE DECONTURI- E valabil la toti cei ce muncesc, sau ar trebui.
  Transport ?? MARE BRINZA, in Mangalia…Cind mai mult timp pierzi in statii…acolo se umplu conturile lui Maganu si altor „JMECHERI”.
  SPAGA LA BAC…VEZI CITI AU LUAT BACUL IN ULTIMII TREI ANI…

  Comentariu by zek — 21 februarie 2015 @ 8:26

 16. nu stiu de ce va certati ca chiorii pentru niste salarii….munca in ROmania nu este apreciata si salariile sunt mizere din toate punctele de vedere ..cum sa ne mai comparam cu E.U. cand ei castiga un minim 2000 euro si aici salariul este 200-300 euro..de aici pleaca nemultumirile tuturor…restul e can-can iar pentru cei care sunt plecati prin team-building-uri se stie pentru ce primesc aceste favoruri ..pentru coeziune si like-uri pe facebook pentru mataniile mincinosului

  Comentariu by tic tac — 21 februarie 2015 @ 8:43

 17. Pt. #6 (bazel09)
  http://www.laterza.it/immagini/copertine-big/9788858111079.jpg

  Comentariu by nabuco — 21 februarie 2015 @ 10:29

 18. Ipocrizia dusă la extrem!

  Este impardonabil gestul unor consilieri locali „traseiști” care vor să confiște agenda publică locală cu o tombolă, ticsind cutiile poștale ale membrilor comunității. Nu domnilor, ”nu sunteți consilieri datorită votului dumneavoastră” ci datorită organizației PDL care v-a acordat încrederea că o să o reprezentați cu cinste!
  Ați ajuns consilieri locali pe listele Partidului Democrat Liberal, organizație față de care nu v-ați arătat loialitatea și pe care ați trădat-o. Sunteți consilieri pentru că membrii și simpatizanții partidului v-au acordat încredere, iar voi la cea mai mică neînțelegere în procesul de fuziune (care nu este deloc ușoară) i-ați trădat. V-ați folosit de o ordonanță neconstituțională; o ordonanță dată de un guvern care nu este în stare să vadă mai departe de la linia de miră și care nu este ancorat în problemelor reale ale populației și în la rezolvarea lor.
  Prin urmare, vă aducem aminte că locurile de consilieri ocupate în prezent de domniile voastre se cuvin, în fapt și de drept, PNL – fracțiunea Partidului Democrat Liberal, după cum arată motivare Curții Constituționale: „Dacă în cazul primarilor și a președinților de consilii județene judecătorii CCR admit că există o portiță” ei sunt aleși de cetățeni în mod direct, prin vot uninominal, iar pierderea mandatului nu derivă implicit din Constituție, în cazul schimbării partidului politic”, în cazul consilierilor locali și județeni nu există cale de întoarcere ” . Astfel, cei care au părăsit partidul de pe listele cărora au fost aleși au încălcat prevederile Constituției. CCR a decis cu altă ocazie că acest lucru este neconstituțional, iar ordonanța 55 a reluat practic acest lucru, ignorând decizia CCR” , au arătat judecătorii în motivarea deciziei lor din 17.12.2014, decizie pe care reprezentanții domniilor voastre din Parlament o ignoră, considerându-se mai presus de lege. Însă, din păcate, socialiștii ne-au obișnuit cu nerespectarea deciziilor CCR.
  Rugăm cetățenii din comunitate să ignore „pomana electorală” livrată prin intermediul tombolei și în același timp dorim sa reamintim că PSD Mangalia era/este partidul care, aflat la guvernare în Mangalia în iarna 2011/2012, și-a bătut joc de populație nefurnizând agent termic către populație.
  https://bazel09.wordpress.com/2015/02/21/ipocrizia-dusa-la-extrem/

  Comentariu by valentin ciuraru — 21 februarie 2015 @ 14:06

 19. Nu inteleg de ce tot va agitati. Nu intelegeti ca pe nenorocitii astia gen mincinosul care posteaza in primar cica, spagarul de elita Cornaci nu ii intereseaza de oras. Pana nu sunt scosi din primarie cu pietre nu se rezolva nimic.

  Comentariu by dan poenaru — 21 februarie 2015 @ 14:25

 20. @18 Asta m-a distrat tare,pen’ca Vali pretene,n-ai apucat sa fii atent la mesajul bine ascuns al lui nabuco catre tine si din proprie initiativa-sau sarcina de partid?-o trantisi p-asta in care incepi cu „ipocrizie dusa la extrem”(ma refer la faptul ca s-a nimerit una langa alta…trebuia sa astepti un alt coment…asa, a iesit ceva hazliu,pen’ca iti critici fostii colegi,dar fara sa indrepti anatema catre principalul vinovat musiu Iorgus,fata de care,constat ca ,ca tot cu…periuta ! Ca asa-i lupta asta de clasa si parafrazand postarea lui nabuco as spune :”socialisti ricchi ed ex liberali”!Da nu-i cu suparare ca de la voi oamenii politici te poti astepta la orice ! De pilda maine partidul asta trecut prin mixer de-si zice marele PNL,daca se intampla ca copresedintele buldog sa fie chemat alaturi de Udrea sau in locul ei de catre DNA,atunci s-ar putea ca Base cu Tomac sa ridice un alt PDL cu toti cei vechi care vor reveni la taticu ! S-ar putea ca nentu’ Iorgus sa treaca iar in opozitie,fiind alte perspective,atunci ! Pana la coada voi sunteti in stare sa criticati adevaratul tradator al PDL-ului-sau nu ?

  Comentariu by I.S — 21 februarie 2015 @ 15:19

 21. ptr 11- cind ai terminat scoala? Intereseaza-te acum, te rog, vezi cind e ultima zi de scoala. Si cind incepe.
  CIT DESPRE DECONTURI- E valabil la toti cei ce muncesc, sau ar trebui.
  Transport ?? MARE BRINZA, in Mangalia…Cind mai mult timp pierzi in statii…acolo se umplu conturile lui Maganu si altor “JMECHERI”.
  SPAGA LA BAC…VEZI CITI AU LUAT BACUL IN ULTIMII TREI ANI…

  Asta nu stie sa scrie  din a doamneeeee maica domnului treci la scoala domn profesor si lasa i pe altii ! vezi ca ai transport gratuit nu te coti !!!!

  Comentariu by HA HA HA — 21 februarie 2015 @ 23:49

 22. Zek nu stie carte dar stie politica …

  Comentariu by Babanu — 21 februarie 2015 @ 23:50

 23. ptr 21 si 22- este o vorba, valabila ptr voi, DUPA CE CA AVETI CAPUL MIC, VA STA SI MINTEA LEJER. ASTA E, DUMNEZEU NU A PUS LA TOTI LA FEL.

  Comentariu by zek — 23 februarie 2015 @ 20:48

 24. Ϲan you tell us more about this? Ι’Ԁ lіke to find оut more details.

  Feel freee to visit mƴ webpage

  Comentariu by password hack — 25 februarie 2015 @ 11:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress